Şimdi Ara

Nikon D5100 18-105 aldım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
3.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: wimpir

quote:

Orijinalden alıntı: IgorStravinsky

Kursa gidip yazık etme parana

Makineyi hiç tanımıyorum. Tanımak için kaç fotoğraf çekmek gerekiyor acaba? Eğer fotoğraf çekmeyi hobi haline getirmek ve güzel fotoğraflar çekmek istiyorsam benim için kurs ihtiyaç. Yoksa alırım makineyi otomatiğe çeker dururum değil mi?

Yoo aslında, çekmek istediğin pozu yaz google'a. Araştırmaya başlarsın gerisi gelir zaten. Oraya gidiceksin vaktine yazık bence
  • quote:

quote:

quote:

Kursa gidip yazık etme parana

Makineyi hiç tanımıyorum. Tanımak için kaç fotoğraf çekmek gerekiyor acaba? Eğer fotoğraf çekmeyi hobi haline getirmek ve güzel fotoğraflar çekmek istiyorsam benim için kurs ihtiyaç. Yoksa alırım makineyi otomatiğe çeker dururum değil mi?

Yoo aslında, çekmek istediğin pozu yaz google'a. Araştırmaya başlarsın gerisi gelir zaten. Oraya gidiceksin vaktine yazık bence

Aslında birkaç şey için baktım ama tam doyurucu bir bilgi alamadım. Bu yüzden ben de ilk adım olarak kursa gitmeyi uygun buldum.

• Hocam işi öğrenince bence baya pişman olacaksın ama sen bilirsin. Hayırlısı olsun
  • quote:

Hocam işi öğrenince bence baya pişman olacaksın ama sen bilirsin. Hayırlısı olsun

Haklı olduğunu kabul ediyorum. Bu kadar kolay mıydı, diyeceğim. Ama hepsini tek tek öğrenmeye çalışmak için vaktim yok. O yüzden kursa gideceğim.
  • öncelikle hayırlı olsun, bildiğim kadarıyla gövde af motoruna sahip değil, lens seçimlerinizi ona göre yapmanızı tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gentleman_

öncelikle hayırlı olsun, bildiğim kadarıyla gövde af motoruna sahip değil, lens seçimlerinizi ona göre yapmanızı tavsiye ederim.

Teşekkür ederim hocam,
    Makineyi güzelce tanıyayım uygun lensler almaya çalışacağım.
  • VR ile DX arasında ne fark var acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilgeolun

VR ile DX arasında ne fark var acaba?

DX lensin aps-c boyutlu sensöre göre üretilmiş olduğunu belitir. VR özelliği ise (vibration reduction) titreşimi azaltarak düşük enstantanelerde elde çekime yardımcı olur.

VR de DX yani. VR olanlar titreşim azaltıcı özrlliğe sahip olduğu için daha pahalıdır.
  • quote:

quote:

DX lensin aps-c boyutlu sensöre göre üretilmiş olduğunu belitir. VR özelliği ise (vibration reduction) titreşimi azaltarak düşük enstantanelerde elde çekime yardımcı olur.

VR de DX yani. VR olanlar titreşim azaltıcı özrlliğe sahip olduğu için daha pahalıdır.

teşekkürler
  • hayırlı olsun. inşallah bu hevesiniz gelip geçici değil de, baki olur.
  • quote:

quote:

quote:

teşekkürler

Rica ederim, iyi forumlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali bey amca

hayırlı olsun. inşallah bu hevesiniz gelip geçici değil de, baki olur.

Teşekkür ederim,
    Uzun soluklu bir uğraş olsun istiyorum.
  • quote:

VR Sadece bir özellik fotoğrafı çekerken titrememesini sağlıyor
  • merhabalar, bende geçenlerde 1500 tl'ye nikon d5100+ 18-55mm vr kit aldım ve fotoğrafçılık dünyasına girdim. 18-55 'in yetmeyeceğini düşünerek bir portre ve telefoto lens almak istiyorum. arkadaşın ki gibi benimde bütçe şu an için sıkıntılı :) temiz yada ucuz bir 50mm yada 35mm 1.8g bulabilirsem almayı düşünoyrum.

sorum şu portrede 50mm 1.8 g lens ile çekimde 18-55mm ye göre çok büyük kalite farkları oluşurmu?

telefoto lens olarak 55-200 yerine 55-300 lens mantıklmıdır?

yan sanayi dediğim tamron yada siğma lens almak dahamı iyidir?
  • (Nıkon d5100 18mm-105mm Lens ) Muhteşem ikili diyebilirim
  • d5100 + 18-105vr şirinevler mediamarktta 1.799 lira...
  • quote:

Nikon D5100 18-105 aldım. Yanında çantası, filtresi ve 8 gb kartıyla beraber 1.700 TL. Kredi kartına 12 taksitle aldım. Bu benim ilk makinem. Makine ve lens hakkında bilgilerinize ihtiyacım var.
    Oğlumun resimlerini ve manzara resimleri çekeceğim çoğunlukla.

Bende aynı lensi ve makineyi 1.5 yıl önce 1350 tl ye almıştım.Güzel makine
  • Hayırlısı olsun aldığınız ekipmanın kullanıcısıyım.

Makine giriş seviyesi ihtiyacını oldukça iyi bir şekilde karşılar nitelikte olduğunu düşünüyorum. Tabi ki iyi bir lens ile desteklemek koşulu ile.

18-105 VR güzel ve keskin bir lens. Ancak tabi bir kit lens ve bir yere kadar yeterli oluyor.

Yakın zamanda bir teleye veya bir primeye ihtiyaç duyacaksınızdır, bu kendinize belirlediğiniz çekim alanlarına göre değişecek.

Ekipmanınızla güzel zamanlar geçirmeniz dileğiyle, hoşça kalın...
  • wimpir W kullanıcısına yanıt
    su sıralar almsısanız pahalı almıssınız
    ekstra 70-300 lensle 1500 vardı nette
  • Öncelikle hayırlı olsun. Mesajları okudumda kursa gitmeyi istiyormuşsunuz. Bence gitmenize gerek yok bascek.com'daki yazıları okuyunuz birazda alıştırma yaptınızmı yavaş yavaş öğrenirsiniz. Öğrendikten sonra çok kolaymış keşke paramı buraya harcamasaydım dersiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.