Bildirim
Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar (156. sayfa)
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir - 2 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Memento-Mori35
Bu ise dikey, tripodsuz, ayakta cekilmiş 4 pozun birleşimidir. Bunu yüklememin sebebi yaptıgım hatayı gösterebilmek içindir. Oğlumun girdigi üni sınavının stresinden M modunda cekecegime A modunda cekmişim. Ve böyle oluncada aydınlık yada karanlık alanlarda enstantane degeri değiştiginden pozlama farklılıkları olusmus. Manuel modda cekilse iyi bişey ortaya cıkabilirmiş.
nasıl çekiyorsunuz panaroma acaba??
-
quote:
Orijinalden alıntı: gladiator88
quote:
Bu ise dikey, tripodsuz, ayakta cekilmiş 4 pozun birleşimidir. Bunu yüklememin sebebi yaptıgım hatayı gösterebilmek içindir. Oğlumun girdigi üni sınavının stresinden M modunda cekecegime A modunda cekmişim. Ve böyle oluncada aydınlık yada karanlık alanlarda enstantane degeri değiştiginden pozlama farklılıkları olusmus. Manuel modda cekilse iyi bişey ortaya cıkabilirmiş.
nasıl çekiyorsunuz panaroma acaba??
Arkadaşım kısaca özetlemek gerekirse makinede panorama cekme özelliği yok aslında cok gerek te yok. Panorama cekmek için dikey en az 6 kare, daha fazlası olursa 7-8-9 kare gibi daha iyi olur. Daha hassas kadrajlama için tripod sart.
Çekim aşaması ise manuel mod (pozlamanın değişmemesi için), geniş açı objektif (kit lensler bile yeterli) ve cekilen karelerin %25 yada %30 kadarı birbiri üzerine binecek sekilde cekiliyor. Daha sonra internetten kısa bi araştırmayla bulabileceginiz şu an aklıma gelen panorama maker gibi programlarla yada photoshop bilgin varsa photoshop ile bu dikey kareleri birleştiriyoruz. zaten herşeyi program yapıyor önemli olan kadrajın ve pozlamanın iyi olması. Ve cok ta güzel şeyler ortaya cıkabiliyor. Üstteki fotograflarda tripod kullanmadım. Kendi eksenim etrafında dönerek fotografları cektim. Ama güzel bi panorama için tripod sart.
-
Amatör bi portre çalısması . oğlum cekti, fotograftaki benim. biraz ten yumusatma ve keskinlik uyguladım. Portrelerin f8 yada 11 gibi diyafram acıklıklarında cekilmesi lazım ama oğlum f 2,8 de cektiginden biraz flulasma var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Memento-Mori35 -- 23 Mart 2014; 23:43:00 > -
quote:
Amatör bi portre çalısması . oğlum cekti, fotograftaki benim. biraz ten yumusatma ve keskinlik uyguladım. Portrelerin f8 yada 11 gibi diyafram acıklıklarında cekilmesi lazım ama oğlum f 2,8 de cektiginden biraz flulasma var.
Gayet güzel bir portre fotoğraf olmuş hangi objektif kullandınız acaba?
-
-
agacın mınareyi kapatmaması daha iyi olurdu.
ayrıca raw ham çekerek daha canlandırabilirsin fotoğrafı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __FuEGo__ -- 24 Mart 2014; 21:55:20 > -
quote:
Orijinalden alıntı: umitkosaner
quote:
Gayet güzel bir portre fotoğraf olmuş hangi objektif kullandınız acaba?
Tamron 24-70 ile çekildi arkadaşım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Lense bakılırsa, ileri ki zamanlarda full frame bir makineye geçiş yapılacak zannederim -
İlerde geçiş muhakkak olacak ama hele bi 5100 ün ve son aldıgım tamronun taksitleri bitsin:) Alacagım gövdede belli , ya nikon d600 yada d610. -
quote:
Orijinalden alıntı: __FuEGo__
agacın mınareyi kapatmaması daha iyi olurdu.
ayrıca raw ham çekerek daha canlandırabilirsin fotoğrafı
Evet dediğiniz gibi raw işlemeyi öğrenmem lazım teşekkürler... -
peki son bir soru, iyi fiyata (2050 tl) d5200 buldum (18-105 vr + çanta ile birlikte) d5100 için bulduğum en iyi fiyatsa 1750. 300 tl fark var d5200 alırsam taksitle alcam, d5100 alırsam peşin alcam. sizce bu durumda hangisini almak daha mantıklı? Almışken uzun yıllar kullanmak isterim. -
quote:
Orijinalden alıntı: dreamstream
peki son bir soru, iyi fiyata (2050 tl) d5200 buldum (18-105 vr + çanta ile birlikte) d5100 için bulduğum en iyi fiyatsa 1750. 300 tl fark var d5200 alırsam taksitle alcam, d5100 alırsam peşin alcam. sizce bu durumda hangisini almak daha mantıklı? Almışken uzun yıllar kullanmak isterim.
dxomark'ta D5100 ile D5200 karşılaştırmasında D5200 sensör olarak yüzde 2'lik bir dilim olarak daha ön planda gözükmekte. Ki dxomark güvenilir sonuçlar veren bir sitedir, snapsort gibi yalan yanlış bilgiler vermiyor en azından. Fakat benim kendi düşüncem; Çok çok crop ve baskı işine girmeyecekseniz eğer; D5100 almanız daha doğru bir karar olacaktır sizin için. Çünkü D5200'de olan 24mp'in yabancı forumlarda ve bu forumun başında da bahsedilmişti, gereksiz olduğu ve D5100'de bulunan 16mp'in gayet yerinde olup fotoğraf kalitesine daha iyi etki ettiği sonucu ortaya konulmuştu. Youtube'da yine izlediğim kadarıyla D5200'ün video anlamında D5100'den daha iyi sonuç verdiğini izlemiştim. Burada cevap hakkı sizin: Video sizin için ne kadar önemli? Mamafih video da sizin için önemliyse eğer kesinlikle Nikon'un crop makinelerini tavsiye etmem.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deeply_ -- 27 Mart 2014; 15:42:34 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: deeply_
Ben de Tamron 70-300 alacağım zannederim. Başlangıçta aklımda 55-200 vardı ki aslende tam olarak kafamdan atmış durumda değilim, fiyatının çok uygun olması da tabii ki bu konuda beni yönlendiriyor bu lense, fakat; Zoom olayına biraz daha girmek adına sizin de 70-300'ü tavsiyeniz üzerine alacağım gibi gözüküyor. Şeytan diyor boyutuna, fiyatına bakma al bir 18-300 kurtul her türlü sıkıntındanama forum da geniş aralıklı lenslerin fotoğraf kalitesinden feraget ettirdiği yazılınca bu lensten vazgeçtim. O bakımdan başta 70-300'le zoom olayına girmek istiyorum. 2. olarakta zannederim bir fotoğrafçının olmazsa olmazlarından bir de prime lensle devam edeceğim düşüncesindeyim.
Tamron 70-300 veya Sigma 70-300 beni tatmin etmeyen lenslerdir. Eger Tamron veya Sigmada titreşim önleyici varsa alınabilir diyeceğim ama onlarında fiyatları 700 tl lerde 800 tl verilip 2.el 70-300 VR alınabilir. Normal Tamron-Sigma Her iki lenside kullanan birisi olarak hiç memkun kalmadığımı söylemek isterim
-
quote:
Orijinalden alıntı: umitkosaner
Arkadaşlar bugün fotoğraf makinamı kullanmak nasip oldu işte size bir fotoğraf hertürlü yoruma açık yorumlarınızı,eleştirilerinizi bekliyorum.Makinamı aldığımdan beri sürekli eğitim videoları,eğitim dökümanları çalıştım ve sokağa attım kendimi...
2. fotografı daha çok begendim. agacı çerceve olarak kullanmaya çalışmıssınız ama yarım kalmış alt tarafdan. Hoş olacakmıştı. Deklanşöre basmadan önce kadrajınıza neler giriyor , gözden geçirmeniz sizin yararınıza olacaktır.
-
quote:
Orijinalden alıntı: dreamstream
peki son bir soru, iyi fiyata (2050 tl) d5200 buldum (18-105 vr + çanta ile birlikte) d5100 için bulduğum en iyi fiyatsa 1750. 300 tl fark var d5200 alırsam taksitle alcam, d5100 alırsam peşin alcam. sizce bu durumda hangisini almak daha mantıklı? Almışken uzun yıllar kullanmak isterim.
Bir arkadaşa Vatan bilgisayardan 1.399 Tl ye carfo garantili D5100 almış idik. 1.750 fiyat biraz yüksek. -
quote:
Orijinalden alıntı: uwe
quote:
Orijinalden alıntı: deeply_
Ben de Tamron 70-300 alacağım zannederim. Başlangıçta aklımda 55-200 vardı ki aslende tam olarak kafamdan atmış durumda değilim, fiyatının çok uygun olması da tabii ki bu konuda beni yönlendiriyor bu lense, fakat; Zoom olayına biraz daha girmek adına sizin de 70-300'ü tavsiyeniz üzerine alacağım gibi gözüküyor. Şeytan diyor boyutuna, fiyatına bakma al bir 18-300 kurtul her türlü sıkıntındanama forum da geniş aralıklı lenslerin fotoğraf kalitesinden feraget ettirdiği yazılınca bu lensten vazgeçtim. O bakımdan başta 70-300'le zoom olayına girmek istiyorum. 2. olarakta zannederim bir fotoğrafçının olmazsa olmazlarından bir de prime lensle devam edeceğim düşüncesindeyim.
Tamron 70-300 veya Sigma 70-300 beni tatmin etmeyen lenslerdir. Eger Tamron veya Sigmada titreşim önleyici varsa alınabilir diyeceğim ama onlarında fiyatları 700 tl lerde 800 tl verilip 2.el 70-300 VR alınabilir. Normal Tamron-Sigma Her iki lenside kullanan birisi olarak hiç memkun kalmadığımı söylemek isterim
Sevgili uwe, başta cevap için teşekkürler. Daha sonraki okuduğum mesajlarda Nikon'un 70-300 VR'ı nın, hem renk olarak hem de keskinlik olarak Tamron'dan daha iyi sonuçlar verdiğini okudum. Zannederim bu lense yöneleceğim.
-
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X