Bildirim
Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar (157. sayfa)
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir - 2 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
-
Teşekkürler. Altın oran'ı @gladiator88 arkadaşım bahsetmişti, ama anladım deyip esgeçmiştim her defasında. Dün okuyarak altın oran'ın nasıl uygulanması gerektiğini tam anlamıyla öğrenmiş oldum ve ilk olarak bu fotoğrafta uygulayayım dedim Dediğiniz gibi sol atta ki yapay yeşil çiçeği kullanıp kullanmamakta oldukça kararsız kaldım, fakat; Kendi açımdan fotoğraf biraz daha renklensin hem de sanki pek bir boş kalacağı düşüncesiyle koymuş oldum. Aynen o olmasaydı daha soft bir fotoğraf olabilirdi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deeply_ -- 28 Mart 2014; 16:31:14 > -
quote:
Orijinalden alıntı: deeply_
quote:
Orijinalden alıntı: uwe
quote:
Ben de Tamron 70-300 alacağım zannederim. Başlangıçta aklımda 55-200 vardı ki aslende tam olarak kafamdan atmış durumda değilim, fiyatının çok uygun olması da tabii ki bu konuda beni yönlendiriyor bu lense, fakat; Zoom olayına biraz daha girmek adına sizin de 70-300'ü tavsiyeniz üzerine alacağım gibi gözüküyor. Şeytan diyor boyutuna, fiyatına bakma al bir 18-300 kurtul her türlü sıkıntındanama forum da geniş aralıklı lenslerin fotoğraf kalitesinden feraget ettirdiği yazılınca bu lensten vazgeçtim. O bakımdan başta 70-300'le zoom olayına girmek istiyorum. 2. olarakta zannederim bir fotoğrafçının olmazsa olmazlarından bir de prime lensle devam edeceğim düşüncesindeyim.
Tamron 70-300 veya Sigma 70-300 beni tatmin etmeyen lenslerdir. Eger Tamron veya Sigmada titreşim önleyici varsa alınabilir diyeceğim ama onlarında fiyatları 700 tl lerde 800 tl verilip 2.el 70-300 VR alınabilir. Normal Tamron-Sigma Her iki lenside kullanan birisi olarak hiç memkun kalmadığımı söylemek isterim
Sevgili uwe, başta cevap için teşekkürler. Daha sonraki okuduğum mesajlarda Nikon'un 70-300 VR'ı nın, hem renk olarak hem de keskinlik olarak Tamron'dan daha iyi sonuçlar verdiğini okudum. Zannederim bu lense yöneleceğim.
su anda piyasasını bilmiyorum ama 1100 civarı 70-300 tamron 1500 civarıda nikonun fiyatıydı ben alırkan nikonun ikinci elleri 1200 civarına bulmuştum en sonra temiz garantili fln.
Tamron 70-300 kullanıyorum ben çok memnunum vr özelliği özellikle müthiş ben hiç pisman olmadım ve cok memnun kaldım ama uwe daha tecrubelı bu konuda sonucda
-
-
-
quote:
Sabah 07:49'da çektim, ışık yetersizdi buna rağmen iso'yu artırmak istemedim(200'de kullandım) tabii ki bu yüzden perde hızı 1/2'lik bir değer aldı. Sonuçta böyle bir fotoğraf çıktı ortaya.
Erhancım, çiçek resimleri cekerken sunlara dikkat et.Isık yetersiz olsada İso 100, makine yi sabitle tripod varsa tripodla yoksa kitap, sehpa gibi malzemelerin üzerine koy. Otomatik titreşim önleme yani vr sistemini kapat. Çiçegi papatyalar hariç asla üstten cekme. Makinen çiçek ile aynı hizada olsun. Arka fon sade olsun, lensini gelebilecek en son uzaklıga getir, arka plana konunun 1 metre arkasına kadar sade bi arka plan yada gene ciceklerden olusan objeler koy. Arkayı flulastırmak istiyorsan lensinin izin verdiği en açık f degerini kullan, Raw cekiyorsan beyaz ayarını önemseme ama jpeg cekiyorsan ortama göre beyaz ayarını kendin sec. makineyi titretmememek için 5 saniye zamanlamalı cekim yap. Mümkünse gün ısıgı kullanmaya calıs (Pencereye yarım yada 1 metre uzaklıkta cek)
Elde cekimlerde düşük ısıklarda lensinde istedigi kadar vr sistemi olsada senin yaptıgın gibi 1/2 perde hızlarında asla keskinliği ve netliği yakalayamazsın .
-
quote:
Orijinalden alıntı: gladiator88
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: uwe
quote:
Ben de Tamron 70-300 alacağım zannederim. Başlangıçta aklımda 55-200 vardı ki aslende tam olarak kafamdan atmış durumda değilim, fiyatının çok uygun olması da tabii ki bu konuda beni yönlendiriyor bu lense, fakat; Zoom olayına biraz daha girmek adına sizin de 70-300'ü tavsiyeniz üzerine alacağım gibi gözüküyor. Şeytan diyor boyutuna, fiyatına bakma al bir 18-300 kurtul her türlü sıkıntındanama forum da geniş aralıklı lenslerin fotoğraf kalitesinden feraget ettirdiği yazılınca bu lensten vazgeçtim. O bakımdan başta 70-300'le zoom olayına girmek istiyorum. 2. olarakta zannederim bir fotoğrafçının olmazsa olmazlarından bir de prime lensle devam edeceğim düşüncesindeyim.
Tamron 70-300 veya Sigma 70-300 beni tatmin etmeyen lenslerdir. Eger Tamron veya Sigmada titreşim önleyici varsa alınabilir diyeceğim ama onlarında fiyatları 700 tl lerde 800 tl verilip 2.el 70-300 VR alınabilir. Normal Tamron-Sigma Her iki lenside kullanan birisi olarak hiç memkun kalmadığımı söylemek isterim
Sevgili uwe, başta cevap için teşekkürler. Daha sonraki okuduğum mesajlarda Nikon'un 70-300 VR'ı nın, hem renk olarak hem de keskinlik olarak Tamron'dan daha iyi sonuçlar verdiğini okudum. Zannederim bu lense yöneleceğim.
su anda piyasasını bilmiyorum ama 1100 civarı 70-300 tamron 1500 civarıda nikonun fiyatıydı ben alırkan nikonun ikinci elleri 1200 civarına bulmuştum en sonra temiz garantili fln.
Tamron 70-300 kullanıyorum ben çok memnunum vr özelliği özellikle müthiş ben hiç pisman olmadım ve cok memnun kaldım ama uwe daha tecrubelı bu konuda sonucda
vr varsa alınabilir. Tamron-Sigma-Nikon size bütçe olarak hangisi uygunsa. Vr siz olanları almak hiç mantıklı değil.
-
-
Enstantane 1/2'lik bir değer aldığı için isterseniz eliniz cerrah eli gibi olsun, ne yazık ki netlik alınamıyor. Tripodum yok ve çiçek yüksekliğine konulacak herhangi bir destekte bulamadım, buna mütakibende resim flu bir hal aldı. Yeterli ışık olduktan sonra tripoda gerek kalacağını zannetmiyorum. İso 100'de olup perde hızı 1/60- 1/80 arasında inanılmaz kontrastlı ve net resimler elde edilebilir. Eskişehir'de mübarek hava hiç açmadı hep yağmurluydu Çiçeklere daha bir canlılık vermek adına püskürtmeli su baktım o olmayınca ondanda vazgeçtim. İşin kısacası içime sinmeyen bir fotoğraf oldu. Yeterli ışıkta çok daha iyi neticeler elde edilebilirdi. Tripod vb... malzemeler olmayınca da ortaya ancak böyle bir fotoğraf çıktı.
-
Arkadaşlar tripot almaya karar verdim kafamda 2 model var sizlerinde görüşlerinizi almak istedim sizce hangisini almalıyım teşekkürler...
1-http://fotografium.com/slik-f-740-tripod
2-http://www.vatanbilgisayar.com/mkc3-h01-tripod.html?srt=UP -
quote:
Orijinalden alıntı: umitkosaner
Arkadaşlar tripot almaya karar verdim kafamda 2 model var sizlerinde görüşlerinizi almak istedim sizce hangisini almalıyım teşekkürler...
2-http://www.vatanbilgisayar.com/mkc3-h01-tripod.html?srt=UP
monfrottoyu deneme fırsatım olmuştu.acıkcası hangı ekıpmanlar ıle kullanıcagınızı bılmemek ıle bırlıkte bana yeterlı gelmedı.kafa olayı cok hosuma gıttı ama bacakları cok ınce makına ustundeyken sankı devrılcek gıbı emanet duruyordu 70-300 ce govde ıle bırlıkte bana guven vermedı acıkcası.Marka cok ıyı ama bu urun cok gırıs sevıyesı oldugu ıcın markaya guvenılıp alınır mı bılmıyorum.Belkı cok daha ufak ve hafıf makınalar ıcın ıs yapabılır ama bana gercekden guven vermedı makına ustundeyken yeterı kadar sabıt degıldı ufak bır sey de devrılcek gıbı duruyordu bacaklarındakı eklem mıktarı fazla arasında bag olmadıgı ıcın bazı dururumlarda avantaj saglamakla bırlıkte dezavantajda saglıyor bence.
Bence tek artısı kafa kısmı cok hosuma gıttı cok kullanıslı ve pratık kucuk ve kıbar olması
-
quote:
Orijinalden alıntı: gladiator88
quote:
Orijinalden alıntı: umitkosaner
2-http://www.vatanbilgisayar.com/mkc3-h01-tripod.html?srt=UP
monfrottoyu deneme fırsatım olmuştu.acıkcası hangı ekıpmanlar ıle kullanıcagınızı bılmemek ıle bırlıkte bana yeterlı gelmedı.kafa olayı cok hosuma gıttı ama bacakları cok ınce makına ustundeyken sankı devrılcek gıbı emanet duruyordu 70-300 ce govde ıle bırlıkte bana guven vermedı acıkcası.Marka cok ıyı ama bu urun cok gırıs sevıyesı oldugu ıcın markaya guvenılıp alınır mı bılmıyorum.Belkı cok daha ufak ve hafıf makınalar ıcın ıs yapabılır ama bana gercekden guven vermedı makına ustundeyken yeterı kadar sabıt degıldı ufak bır sey de devrılcek gıbı duruyordu bacaklarındakı eklem mıktarı fazla arasında bag olmadıgı ıcın bazı dururumlarda avantaj saglamakla bırlıkte dezavantajda saglıyor bence.
Bence tek artısı kafa kısmı cok hosuma gıttı cok kullanıslı ve pratık kucuk ve kıbar olması
Açıkçası bende fotoğrafta gördüğüm kadarıyla çok ince bacaklarının olduğunu,beni sadece markasının çok iyi bir marka olduğundan seçeneklerim arasına girdiğini belirtmek isterim.Ilk etapta D5100 & 18-55 kit lensimle kullanıcam fakat ilerdede bir zoom lens alırsam iş görmesi lazım.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
-
Oyle bır nıyetınız var ıse yada ılerıde govdeyı degıstrebılırım dıye dusunuyorsanız bence ya daha ıyı modellerıne yonelın ben mesela 50-60 liralık bır sey almıstım 18-55 le bır sekılde ıdare edıyor ama 70 300 takınca sıkıntı cıkartıyor kafa tasımıyor ne kadar 5-6 kg kadar tasıt dıye belırtselerde. -
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Memento-Mori35
Amatör bi portre çalısması . oğlum cekti, fotograftaki benim. biraz ten yumusatma ve keskinlik uyguladım. Portrelerin f8 yada 11 gibi diyafram acıklıklarında cekilmesi lazım ama oğlum f 2,8 de cektiginden biraz flulasma var.
Portreler aslında f2.8 ile daha iyi çekilir
Ama göze odaklanılması şartıyla
-
quote:
Orijinalden alıntı: fifd2005
quote:
Amatör bi portre çalısması . oğlum cekti, fotograftaki benim. biraz ten yumusatma ve keskinlik uyguladım. Portrelerin f8 yada 11 gibi diyafram acıklıklarında cekilmesi lazım ama oğlum f 2,8 de cektiginden biraz flulasma var.
Zaten göze odaklanıldı. Fotoyu yaklastırırsanız dah a net görebilirsiniz. Ayrıca evet alan derinliğinin fazla olmasını istiyorsak acık diyaframda cekilebilir ama kulaklar , gözler, saclar, dudaklar vb. yerlerin net olmasını istiyorsak en az f 8 ile cekilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Memento-Mori35 -- 3 Nisan 2014; 17:47:10 >
-
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: fifd2005
quote:
Zaten göze odaklanıldı. Fotoyu yaklastırırsanız dah a net görebilirsiniz. Ayrıca evet alan derinliğinin fazla olmasını istiyorsak acık diyaframda cekilebilir ama kulaklar , gözler, saclar, dudaklar vb. yerlerin net olmasını istiyorsak en az f 8 ile cekilir.
Elinize sağlık, portre çalışması oldukça güzel..Ancak illa ki eleştiri getirilmesi gerekiyorsa eğer;
-Bakışın sola doğru değil, kadrajın geniş tarafına olması, ya da bakış yönüne doğru genişliğin sağlanması,
-Kafanın üst kısmının da kadraja girmesinin sağlanması ya da bilinçli olarak kafa, üstten kesilmiş ise, bunun bilinçli yapıldığını gösterir şekilde bariz olması
-Son olarak ise obje arkasında görünen şeylerin (bu örnekte yapraklar) dikkat çekmiyecek şekilde olmasının (sade bir fon seçilmesi ya da gerekli flulaşmanın yapılarak) sağlanması halinde daha iyi bir sonuç alınırdı diye düşünüyorum..
Selamlarımla..
-
Doğrudur hocam eleştirilerine aynen katılıyorum . Teşekkürler. Yalnız balkonda cekildigi için arka planda saksılardan kurtulamadım. @alahan1963
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X