Şimdi Ara

Nikon D600 KULLANICILARI KULÜBÜ (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
586
Cevap
6
Favori
44.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ozturert

D600'de algilayicida toz sorunu var diye haberler cikmaya basladi. Biraz kullanimdan sonra algilayicinin sol ust tarafinda toz birikiyormus. Lensrentals gibi sitelerde bunun perde mekanizmasiyla ilgili olabilecegi soyleniyor. Bakalim uydurma mi gercek mi gorecegiz. Eger haber dogruysa Nikon'un basini iki elinin arasina alip kalite kontrolu daha iyi dusunmesi lazim, D800'deki odak sorununu anca cozduler (gibi).

şu son 1-2 senedir benim anladığım şu: üzerinden 7-8 ay geçmeden yeni çıkan bir dslr yi almayacaksın. ( canikon için söylüyorum)
  • Benimkinde tek toz var sol ustte ama oda normal webde gorunenler gibi simsiyah degil. Ne kadarlik bir kullanimdan sonra oluyormus bu?
  • merhabalar klasfoto da 24 85 afs lens turkiye garantili 12 taksit 7500 tl fotografiumda da 7600 tl yuzde 5 özel indirim var bayram hayyamda spot 4300 body yani garantili alırsanız lensli ile arada 1800 tl fark var ama biri pesin 5600 e mark3 yada d800 bulunabilir sanki biraz pahalı gibi benim anladıgım kadarıyla distribitör fiyatlandırmasında direk mark2 24 105 garantilinin karsısına konmus gibi 6d cıkınca daha var 10 aralık garantili de makul fiyata iner
  • Norvec'te D600'un fiyati 1860 Avro civarina geriledi. Daha yeni cikan alette neden fiyat bu kadar kiriliyor hayret. Belki 5DMarkII'nin fiyat indirimine cevaptir.
    Ilk ciktiginda alsaydim bu fiyati gorunce Nikon'dan nefret ederdim. Su anki fiyati cikis fiyatinin %10 altinda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Norvec'te D600'un fiyati 1860 Avro civarina geriledi. Daha yeni cikan alette neden fiyat bu kadar kiriliyor hayret. Belki 5DMarkII'nin fiyat indirimine cevaptir.
    Ilk ciktiginda alsaydim bu fiyati gorunce Nikon'dan nefret ederdim. Su anki fiyati cikis fiyatinin %10 altinda.

aslında normal olan fiyatına gelmiş diyebiliriz. sonuçta giriş seviyesi ff diye lanse edildi fakat fiyatı giriş seviyesinin üstündeydi. Her ne kadar üst düzey özellikleri olsada konumlandırma bu şekildeydi.

Yine söyleyeyim: dslr = ff olacak ve bunun ilk adımları d600 ve 6d oldular ve davamıda gelecek.

Bunun çok avantajları var. FF lens sayısı artacak. Croplu çok kaliteli eski lensler ucuzlayacak. Croplu makina hakimiyeti aynasızlara kayacak. Küçük ve kaliteli makinalar olacaklar. FF isteyen dslr alacak. Tabi bu dönüşümün ne kadar süreceğini tam olarak kestirmek güç.

• quote:

Norvec'te D600'un fiyati 1860 Avro civarina geriledi. Daha yeni cikan alette neden fiyat bu kadar kiriliyor hayret. Belki 5DMarkII'nin fiyat indirimine cevaptir.

D800 Almanya'da 2400 eur seviyesine indi. D600'ün buna istinaden düsmesi normal.
    Giris seviyesi bile olsa aps-c'lerin giris orta seviyerlerinden 3 tane alinabilecegi düsünülürse, pazar payinin cok yüksek olmasini beklemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 145tr -- 26 Ekim 2012; 18:56:53 >
  • APS-C gövdelerin piyasadan yok olması iyi birşey değil. Belki optik bakaç yerine EVF kullanarak gövdeyi ufak tutmak bir fikir ama 7D ya da D300s tarzı profesyonel APS-Cler birçok kişi tarafından tercih ediliyor. Sağlam bir D400'ü D600'e tercih edecek çok insan var.
    145TR, 2400 Euro nerede Almanya'da D800? Çok iyi fiyatmış cidden.
  • quote:

APS-C gövdelerin piyasadan yok olması iyi birşey değil. Belki optik bakaç yerine EVF kullanarak gövdeyi ufak tutmak bir fikir ama 7D ya da D300s tarzı profesyonel APS-Cler birçok kişi tarafından tercih ediliyor. Sağlam bir D400'ü D600'e tercih edecek çok insan var.

Evet ama süreç orta ve üst segment dslr lerin tamamının ff olmasına doğru gidiyor. zaten arkadan bastıran bir dslr like segmenti var, bir taraftan değiştirilebilir lensli fakat küçük boyutlu aynasızlar grubu var. apsc ler yok olmayacak ama sanki dslr tarafından dslr-giriş, dslr-like ve aynasızlar grubuna kayacak gibi ve bu saydığım segmentte çok fazla cihaz var. şu anda bile dslr tarafın da ff cihazlar hızla artıyor. Bu bence kötü değil, en azından dediğim gibi kaliteli lensleri giriş seviye dslr ciler ve eski ileri amatör (d7000, d90, 7d vs) apsc ciler makinalarına kaliteli lensleri ucuza temin edebilecekler ve apsc dslr ler uzun zaman daha kaliteli iş çıkaracaklardır. Tabi bunun yanında tüketiciyi ff cihazlara yönelendirmek isteyektir firmalar çünkü ff cihaz = ff lens ihtiyacı. bunun içinde alt segment dslr lerin özelliklerini kısacaklar, apsc-dslr lere yeni lens üretmeyecekler, sadece ff lenleri üretecekler, şöyle söylesek daha doğru olur; " ürettikleri ff lens sayısı çok daha fazla olacak". FF ye doğru müşteri yönlendirmesi ve yeni cihazları satma. ( ufak ufak bu işe d600 ve canon 6d ile başladılar bile). Açıkcası ben fotoğraf makinası dünyasında çok fazla sınıfın olmasının işin suyunu çıkardığını düşünüyorum. Sınıf tanımamazlık var canikonda. D700 gibi bir body i güncellemiyorlar gidip d800 gibi bir body çıkarıyorlar ki; bana göre d800, d700 ün devamı değil. Öyle bir strateji geliştirdiler ki; her ürettikleri cihaz sanki ayrı bir sınıfı temsil ediyor. Body olarak farklıklar bu kadar geniş yelpazede sunulmamalı. Bir fark olacaksa bu lenslerle sağlanmalı ve sensör farklıkları ön planda olmalı.

Bir tafaftan fuji, sony, oly gibi firmalar gelecek ufak boyutta diyerek o pastada şimdiden yerlerini sağlamlaştırma gayreti içindeler. Teknolojinin nimetlerini ( fuji xpro gibi) üzerlerinde barındıran gövdeler, sony nin oly ile başlatı ve meyvelerini önümüzdeki sene görebileceğimiz ortaklığı ve bir tarafta farklılığını ff ile ortaya koymaya çalışan nikon ve canon, bir tarafta daha kendine ne rota çizdiği belli olmayan fakat ricoh eliyle bir ff beklenen pentax. Bunun karşısında hop bakalım ff sadece dslr de mi olacak diyen sony in RX-1 i. (leica yı saymıyorum bile, leica demişken trende ayak uyduran video özellikli m10), lens tarafında yeni yeni özellikler ....

Kısaca fotoğraf makinası piyasası standartlarını oturtamamanın sancılı dönemini ( bana göre bir geçiş dönemini) yaşıyor. 2013 veya 2014 de "pro giriş-ileri amatör dslr" sınıfında orta format sensörü görürsem şaşırmayacağım. O kadar çorba oldu piyasa. Pazar payını artırmak için her şeyi yapar bu firmalar.

not: gece gece yaptığım yazım yanlışları vs içi özür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.f.y. -- 27 Ekim 2012; 1:13:07 >

• ff = tam kare
    body = govde

• Pazarin nereye gittigi az cok goruluyor da ben olmasi gerekeni soyluyorum. Tam kare objektifler ucuz degil. Ayrica boyut ve kutle farki var. Tamron 17-50mm f2.8 ozelliklerinde bir tam kare objektifin boyutlari ve kutlesi nasil?
    Aynasiz sistemler DX sistemlerin yerini alacaklarsa, elinde DX/EF-S/DT objektif olanlar ne yapacak? Hadi Canon ve Sony pahali donusturuculerle eski objektiflere destek verdi diyelim, buna karsilik Nikon tamamen farkli bir "1" sistemle karsimizda. Pentax'in tam kare uyumlu objektiflerini toplasan tum urun gaminin %3'unu falan olusturuyor.
    Bunlar (ve daha niceleri) asilmasi zor sorunlar.
    Dedigim gibi, belki optik bakac yerine elektronik bakac olur ama ben 7D ve D300 serisinin kaybolmamasi taraftariyim.

• quote:

APS-C gövdelerin piyasadan yok olması iyi birşey değil. Belki optik bakaç yerine EVF kullanarak gövdeyi ufak tutmak bir fikir ama 7D ya da D300s tarzı profesyonel APS-Cler birçok kişi tarafından tercih ediliyor. Sağlam bir D400'ü D600'e tercih edecek çok insan var.

Amazon'da 2480 eur su an.
    www.guenstiger.de diye bir fiyat arama motoru var. Dun 2420 eur'da idi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zommby

quote:

Orijinalden alıntı: Crosshair

Yoo daha geçmiyoruz Bana göre DX'den FX'e upgrade edecekler için beklenen fırsatı sunmadı. Hele ki bu fiyatla.

Ben daha ufak gövdeye sığdırılmış bir D700 bekledim hep ama bu makine beklediğim gibi olmadı. Kaldı ki 24MP dosyaları saklaması, işlemesi, vs. piüü

Canon'un hamlesine bakmak lazım şimdi.

Ben geçiyom... 10-24 ü sana satem mi... 1600 TL cik...

Arif Abi. Ben nikon d600 aldim yaninada 50mm 1.8 G aldim Abi cok mennunum sen ne zaman aliyorsun

Ben Enver taniyabildinmi senden Sonra Lens tavsiyesi isteyecegim görüsmek üzere

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: acordis

quote:

Orijinalden alıntı: Zommby

quote:

Orijinalden alıntı: Crosshair

Yoo daha geçmiyoruz Bana göre DX'den FX'e upgrade edecekler için beklenen fırsatı sunmadı. Hele ki bu fiyatla.

Ben daha ufak gövdeye sığdırılmış bir D700 bekledim hep ama bu makine beklediğim gibi olmadı. Kaldı ki 24MP dosyaları saklaması, işlemesi, vs. piüü

Canon'un hamlesine bakmak lazım şimdi.

Ben geçiyom... 10-24 ü sana satem mi... 1600 TL cik...

Arif Abi. Ben nikon d600 aldim yaninada 50mm 1.8 G aldim Abi cok mennunum sen ne zaman aliyorsun

Ben Enver taniyabildinmi senden Sonra Lens tavsiyesi isteyecegim görüsmek üzere

Tanımazmıyım yaf ayıpsın... Güle güle kullan...

D600 ü merak ediyoruz valla, daha buralarda foto koyan olmadı bildiğim kadarıyla sen ufaktan başla istersen...

• Bekleriz ;

• D600'deki algilayicida toz birikme olayini DPReview da dogruladi. Ben olsam simdi D600 almazdim.
  • quote:

D600'deki algilayicida toz birikme olayini DPReview da dogruladi. Ben olsam simdi D600 almazdim.

peki bu yalitimla ilgili bir sorun mu yoksa toz onleyici sisteminde mi bir sorun var? o konuda bilgi verdi mi dpreview?

• Tam anlayamadim onu. Forumlarda bunun yag oldugunu soyluyorlar. Sifir makinede de goren var, 100 cekim sonra da. Cok can sikici bence. Acaba diyorum Canon'un 6D'yi geciktirmesi dogru mu? Nikon cidden D800 ve D600 ile aslinda mukemmel bir is yapti ama ayni zamanda kalite kontrolden resmen sinifta kaldi (odaklama sorunlari, algilayicida lekeler, sorunlu piller vs..).
  • Bu sorun galiba perdenin etrafındaki boşluğun diğer nikon makinalara göre daha fazla olmasından kaynaklanıyor. Roger Cicala daha önce yazmıştı bununla ilgili blogunda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musasm -- 14 Kasım 2012; 13:45:53 >

• Klasik Nikon (ya da Japon firmasi davranisi diyelim): Hicbir aciklama yapmadan cozmeye calisiyorlar. Bir Allah'in kulu da "sorunu gorduk, olabilir, bakiyoruz" demiyor. Canon bu konularda cok daha iyi.
    Norvec'teki Nikon'u arayip D600 almak istedigimi ama bu sorun yuzunden almak konusunda suphelerimi anlattim. Sorunun her seride olmadigini, ellerindeki serilerde boyle bir sorun olmayacagini soylediler. Hangi seride oldugunu sordum cevap vermediler.
    Bazilari yeni Nikon algilayicilarinin elektrostatik akim olusturdugunu, bu yuzden digerlerinden fazla tozlandigini soyluyorlar. Hikaye de olabilir tabi.
    Bence asil sebep Nikon'un son iki yilda yaptigi inanilmaz sicrama. Canon'a cok ciddi sekilde yaklastilar, eger sel olmasaydi tahminen Canon'u gecebilirdi 2012'de. Ama bu kadar agresif uretim boyle sonuclara yol aciyor demek ki.
    Bu arada tam kare DSLRlar cok kompleks aletler, binlerce parcayi monte etmek kolay is degil bu yuzden kamera ve objektif ureticilerinin kalite sistemleri dunyanin en iyileri arasinda.
    Tam kendimi D600 ya da D800 icin ikna ediyorum, boyle bir haber cikiyor gene Nex'ime ve G1X'ime donuyorum

• quote:

Klasik Nikon (ya da Japon firmasi davranisi diyelim): Hicbir aciklama yapmadan cozmeye calisiyorlar. Bir Allah'in kulu da "sorunu gorduk, olabilir, bakiyoruz" demiyor. Canon bu konularda cok daha iyi.
    Norvec'teki Nikon'u arayip D600 almak istedigimi ama bu sorun yuzunden almak konusunda suphelerimi anlattim. Sorunun her seride olmadigini, ellerindeki serilerde boyle bir sorun olmayacagini soylediler. Hangi seride oldugunu sordum cevap vermediler.
    Bazilari yeni Nikon algilayicilarinin elektrostatik akim olusturdugunu, bu yuzden digerlerinden fazla tozlandigini soyluyorlar. Hikaye de olabilir tabi.
    Bence asil sebep Nikon'un son iki yilda yaptigi inanilmaz sicrama. Canon'a cok ciddi sekilde yaklastilar, eger sel olmasaydi tahminen Canon'u gecebilirdi 2012'de. Ama bu kadar agresif uretim boyle sonuclara yol aciyor demek ki.
    Bu arada tam kare DSLRlar cok kompleks aletler, binlerce parcayi monte etmek kolay is degil bu yuzden kamera ve objektif ureticilerinin kalite sistemleri dunyanin en iyileri arasinda.
    Tam kendimi D600 ya da D800 icin ikna ediyorum, boyle bir haber cikiyor gene Nex'ime ve G1X'ime donuyorum

Sorum morun olduğunu sanmıyorum nereye baksan aynı örnek dolanıp duruyor...

Geçenlerde Şener sensörü hava pompasıyla öyle bir hale getirmişti ki bu örnekler solda sıfır kalır onun yanında...

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.