Şimdi Ara

Nikon D600 KULLANICILARI KULÜBÜ (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
586
Cevap
6
Favori
44.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nikoncubaba

quote:

Orijinalden alıntı: raver

tam manası ile rezillik.

nikona laf yok

düzeltiriz veya kendiliğinden düzelmesini bekleriz.

Nikona ve yetkililerine varsa kontrol mühendisleri ve kalite kontrolün en küçüğünden tepesinde oturan özel yöneticisi varsa taa sonuna kadar laf var dostum ama saygı çerçevesinde elbet ama bu büyük bir sorumsuzluk son kullanıcıya karşı...
    Ama makineye gerçekten laf yok..o da bir gerçek...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

Makinedeki toz sorunu çekim sayısı arttıkça devam etmiyormuş arkadaşlar.İlginç ama gerçek.Delikler tozdan tıkanıyor herhalde

Nikon D600 KULLANICILARI KULÜBÜ

http://www.petapixel.com/2012/11/27/nikon-d600-speck-issue-may-be-limited-to-first-few-thousand-shots/

Sorun morun yok bence de nikon haklı...

O fotolarda toz bile yok sayılır bal dök yala, önüne gelen F22 lerde foto çekmiş koymuş... Ben sensör temizleme öncesi benim makinaların fotolarını koyayım da alem toz görsün bea...

Dip not olarak şunu diyem ki bütün nikon makinalar sol taraf ağırlıklı olarak toz biriktirir zate bu D600 e özgü bişe değil...

• quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

Makinedeki toz sorunu çekim sayısı arttıkça devam etmiyormuş arkadaşlar.İlginç ama gerçek.Delikler tozdan tıkanıyor herhalde

http://www.petapixel.com/2012/11/27/nikon-d600-speck-issue-may-be-limited-to-first-few-thousand-shots/

Makineyi tek lens ile sürersen sorun pek olmaz ama bu makina sakat gibi.
    Az önce Ken Rockwellin bu tozlarla ilgili yazısını okuduM Nikon bu adama her ay bir koli D600 falan veriyor herhalde.
    Şu topikte gördüğüm kadarı ile iki kişi de var makina, ikiside toz oluştu diyor. Toz her makinada olur kabul, ama daha 500 çekimdeki makinada bu kadar olamaz, kronik resmen. Ken abi öyle bir kişi toz olur dedi diye hepsinde olacak diye bir şey yok diyor öyle bir şey olsa Nikon onarırdı diyor. Bu adamın yorumlarına ne kadar güvenirsiniz?

• Güvenmeyiz Ken Rockwell'in fotoğraf çekme & işlemeyle ilgili yazıları dışında hiçbir yazısına (lens, makina hakkında incelemeleri ve yorumları dahil) %100 güvenmeyin.

Ayrıca F22'deki tozlar çok önemli değil bence. Şimdi herkes F22'de çeksin bi fotoğraf koysun, herkeste çıkacaktır toz. Benim makinanın sensöründeki tozlar sensöre çıplak gözle bakınca dahi görünüyordu ama resimlerde çok sonradan farketmiştim. Bu D600'de de biraz "hastalık hastası" trendi var galiba. D7000'le ortaya çıkan sorunlardan dolayı millet Nikon'un her yeni makinasında kıldan tüyden problemler arıyor.
  • Rockwell salliyor. Bal gibi sorun var. Bir de "sorun varsa Nikon onarir" demis. Yepyeni makineyi alacaksin, 200-300 cekim sonra Nikon'a gondereceksin (Amerika'da posta ve sigortayi da sen oduyorsun galiba). Artik 2 hafta mi surer 3 hafta mi surer bekleyeceksin ki posta gitsin, senin makine siraya girsin, temizlensin, postayla geri donsun.
    Ver her zaman Nikon'un "makinede sorun yok sadece temizlik yaptik, bu da garantiye dahil degil, al sana fatura" deme olasiligi var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

Rockwell salliyor. Bal gibi sorun var. Bir de "sorun varsa Nikon onarir" demis. Yepyeni makineyi alacaksin, 200-300 cekim sonra Nikon'a gondereceksin (Amerika'da posta ve sigortayi da sen oduyorsun galiba). Artik 2 hafta mi surer 3 hafta mi surer bekleyeceksin ki posta gitsin, senin makine siraya girsin, temizlensin, postayla geri donsun.
    Ver her zaman Nikon'un "makinede sorun yok sadece temizlik yaptik, bu da garantiye dahil degil, al sana fatura" deme olasiligi var.

Ben kx i aldığımın haftasında vizör dahil her yerine tozlar dolmuştu dedim kevgir gibi alet, kaç defa temizletmeye götürdüm hatırlamıyorum bile şimdi, demek ki gidip doğru pentaxın kafasına atmam lazımmış makinayı senin hesaba göre...

• quote:

Orijinalden alıntı: Zommby

quote:

Rockwell salliyor. Bal gibi sorun var. Bir de "sorun varsa Nikon onarir" demis. Yepyeni makineyi alacaksin, 200-300 cekim sonra Nikon'a gondereceksin (Amerika'da posta ve sigortayi da sen oduyorsun galiba). Artik 2 hafta mi surer 3 hafta mi surer bekleyeceksin ki posta gitsin, senin makine siraya girsin, temizlensin, postayla geri donsun.

Ben kx i aldığımın haftasında vizör dahil her yerine tozlar dolmuştu dedim kevgir gibi alet, kaç defa temizletmeye götürdüm hatırlamıyorum bile şimdi, demek ki gidip doğru pentaxın kafasına atmam lazımmış makinayı senin hesaba göre...

Yeni aldigim aletin her yeri tozlaniyorsa ben geri verirdim, sen gene iyi sineye cekmissin
    Hele o alet 2000$'sa

• quote:

quote:

quote:

Yeni aldigim aletin her yeri tozlaniyorsa ben geri verirdim, sen gene iyi sineye cekmissin
    Hele o alet 2000$'sa

Biz kaçak alıyos yaf nerde geri veriyon...

Ben bu D600 ü de alacam gibi görünüyo eğer tozlanırsa da hiç sorun etmem parmağımı tükürükler silerim valla...

• Toyota üretimden kaynaklanan en küçük bir problemi farkettiğinde bile hemen geri çağrım yapıyor..Ferrari daha üretim aşamasında nokta kadar bir boyama hatasından dolayı aynı işlemi tekrarlayabiliyor.
    Yani bir marka kendi alanında "Ben en iyisiyim" diyorsa bu gibi ayrıntılara çok dikkat etmeli.
    Nikon ve Canon için genelde hep "sektörün lokomotifleri" diyoruz, ama üretimden kaynaklanan bu gibi hatalara karşı yeterince dikkat etmezlerse ilerde lokomotiflikten vagon durumuna düşebilirler... (Gerçi oturmuş marka imajlarının sarsılması biraz zor ama yine de hiç belli olmaz)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 28 Kasım 2012; 18:36:25 >
  • Öncelikle sorunun ne olduğunu bilmek gerekiyor. Sorun kronik değil. Makina fabrikadan geldiğinde ya tozlu geliyor, gelmesede ilk bin çekimde ciddi şekilde toz oluşuyor. Ama sonrasında çekim sayısı arttıkça tozlanma sorunu kalmıyor. Ha sorun mudur sorundur. Ama büyütülecek bir mesele değil.
    Ama Ken Rockwell şunu diyor. "D3de toz temizleme mekanizması yoktu ve deli gibi tozlanıyordu. Ama temizletiyorum ve kullanıyorum. Bence sorun değil."
  • quote:

Orijinalden alıntı: c.james

Toyota üretimden kaynaklanan en küçük bir problemi farkettiğinde bile hemen geri çağrım yapıyor..Ferrari daha üretim aşamasında nokta kadar bir boyama hatasından dolayı aynı işlemi tekrarlayabiliyor.
    Yani bir marka kendi alanında "Ben en iyisiyim" diyorsa bu gibi ayrıntılara çok dikkat etmeli.
    Nikon ve Canon için genelde hep "sektörün lokomotifleri" diyoruz, ama üretimden kaynaklanan bu gibi hatalara karşı yeterince dikkat etmezlerse ilerde lokomotiflikten vagon durumuna düşebilirler... (Gerçi oturmuş marka imajlarının sarsılması biraz zor ama yine de hiç belli olmaz)

Farlara çamur sıçrayınca da hemen değiştiriyorlar mı arabayı...

Sadece gövde olarak satılan makinaların sensöründe daima toz olur kaçış yok...

Kimse taktığı lensin dibine bakıyormu ki lensi takarken kutudan çıkarır takar sonra da der sensör tozlu...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: c.james

Toyota üretimden kaynaklanan en küçük bir problemi farkettiğinde bile hemen geri çağrım yapıyor..Ferrari daha üretim aşamasında nokta kadar bir boyama hatasından dolayı aynı işlemi tekrarlayabiliyor.

Farlara çamur sıçrayınca da hemen değiştiriyorlar mı arabayı...

Sadece gövde olarak satılan makinaların sensöründe daima toz olur kaçış yok...

Kimse taktığı lensin dibine bakıyormu ki lensi takarken kutudan çıkarır takar sonra da der sensör tozlu...

Ben salt sensörün tozlanmasından bahsetmiyorum.Genel üretim hatalarına karşı özellikle Nikon'un yeterince duyarlı olmadığına değinmek istedim.
    Afedersiniz ama sıfır Nikon veya Canon alırken tıpkı ikinci el alır gibi her yerini çok ayrıntılı test etmek zorunda kalıyorsanız, bu o markalar için bir "utanç" olmalı !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 28 Kasım 2012; 17:58:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: musasm

Öncelikle sorunun ne olduğunu bilmek gerekiyor. Sorun kronik değil. Makina fabrikadan geldiğinde ya tozlu geliyor, gelmesede ilk bin çekimde ciddi şekilde toz oluşuyor. Ama sonrasında çekim sayısı arttıkça tozlanma sorunu kalmıyor. Ha sorun mudur sorundur. Ama büyütülecek bir mesele değil.
    Ama Ken Rockwell şunu diyor. "D3de toz temizleme mekanizması yoktu ve deli gibi tozlanıyordu. Ama temizletiyorum ve kullanıyorum. Bence sorun değil."

Ken Rockwell olsam sikayet etmezdim zaten Elimde 5-6 makine olsa, cok takip edilen bir sitem olsa Nikon bana da iyi davranirdi.
    Turkiye'de bu temizlik bedavaya mi yapiliyor, bilen var mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ilk aldigim Canon 60D nin lcd korumasi duzgun yapismamisti 2 gunde toz doldu ici ve 1 adet de olu piksel vardi. Degisimle gelende 3-4 olu pixel vardi. Tekrar degisimle gelende yine birsuru olu pixel vardi ama artik pes ettigim icin ugrasmadim. En azindan D600 de olu pixel yok. Toz olayinin parca depolama ya da montaj asamasinda olustugunu dusunuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Crosshair

Güvenmeyiz Ken Rockwell'in fotoğraf çekme & işlemeyle ilgili yazıları dışında hiçbir yazısına (lens, makina hakkında incelemeleri ve yorumları dahil) %100 güvenmeyin.

Ayrıca F22'deki tozlar çok önemli değil bence. Şimdi herkes F22'de çeksin bi fotoğraf koysun, herkeste çıkacaktır toz. Benim makinanın sensöründeki tozlar sensöre çıplak gözle bakınca dahi görünüyordu ama resimlerde çok sonradan farketmiştim. Bu D600'de de biraz "hastalık hastası" trendi var galiba. D7000'le ortaya çıkan sorunlardan dolayı millet Nikon'un her yeni makinasında kıldan tüyden problemler arıyor.

İyi de nette daha yepyeni 500 cekimdeki makinalar toz gosteriyor. Niye kimse D7000e toz biriktiriyor diyemiyor o veya bu sekilde Nikom bu sorunlari cozecek burdan alacak herkes duzeltilmis seriyi bekliyor eminim. Sensoru ikide bir silmek bir muddet sonra zarar verebilir. Bu makinadaki tasarim hatasi. 2000 dolar verince insan 500 cekimde tozlanmis makina kulaga hos gelmiyor. Esas garip olan ise makinanin sahibi olan iki kisi bunun esas sebebinin makina temelli olup bildigini soylemesi hatta yenisiyle degistirilse bile ayni sorunla karsilsacaklarindan emin gibiler ve sizlerin ise her makinada olabilir deyip basit bir olaya indirgemesi. FF kullanicisini aldatmak zordur o kadar para veriliyorsa karsiligini almak esastir. Makina bana gore D800 bile aldirmayacak kalitede bir makina boyle bir sorunu olmasa bu piyasadaki seyirler degisir.

• nikonrumorsun haberine göre lens rentals 20 tane d600 üzerinde deneme yapmış 3000 kareden sonra temzilenen makineler bir daha yağ veya toz lekesi bırakmıyormuş bilginize demek ilk başlarda oalcak!
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: musasm

Öncelikle sorunun ne olduğunu bilmek gerekiyor. Sorun kronik değil. Makina fabrikadan geldiğinde ya tozlu geliyor, gelmesede ilk bin çekimde ciddi şekilde toz oluşuyor. Ama sonrasında çekim sayısı arttıkça tozlanma sorunu kalmıyor. Ha sorun mudur sorundur. Ama büyütülecek bir mesele değil.

Ken Rockwell olsam sikayet etmezdim zaten Elimde 5-6 makine olsa, cok takip edilen bir sitem olsa Nikon bana da iyi davranirdi.
    Turkiye'de bu temizlik bedavaya mi yapiliyor, bilen var mi?

japonya servisi d600e 1 yıl beleş temizlik hizmeti veriyormuş bizim karfoyada glir bir ara bu olay

• Az para vermiyoruz beyler, tozlanmak ne demek. lütfen, sırf bu yüzen kendi temizliğini kendisi yapan insanlar sensöre zarar verirse bunun sorumlusu kim olacak.
  • Lensrentals'taki 20 makinede 3000 cekimden sonra sorun eskisi gibi degilmis.

LensRentals Blog
    Not Surprisingly, D600 Dust Issue Gets Better Over Time
    http://www.lensrentals.com/blog/2012/11/not-surprisingly-d600-dust-issue-gets-better-over-time

Asagidaki fotograf 20 algilayicinin ustuste bindirilmis hali. 20 tanesindeki toz miktari az sayilir:

Tekrar soyliyim, yukaridaki fotograf 20 algilayicinin toplami, yani bir tane degil. Sol ustte gene normalden cok var ama eskisine gore cok cok iyi. Demek ki 3000 de yetmemis, 5000'e gelene kadar biraz daha ugrasmak gerekecek

• quote:

Orijinalden alıntı: a.f.y.

Az para vermiyoruz beyler, tozlanmak ne demek. lütfen, sırf bu yüzen kendi temizliğini kendisi yapan insanlar sensöre zarar verirse bunun sorumlusu kim olacak.

Hocam sen DSRL kullanmıyorsun galiba. Tozlanmak bu işin doğasında olan bir olgu. Lensi hiç çıkarmaz isen bir nebze tozlanma olmayacaktır ama heleki tozlu ortamlarda lens takıp çıkartıyorsan mutlaka karşılacaksın bu sorunla.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.