Şimdi Ara

Nikon D600 KULLANICILARI KULÜBÜ (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
586
Cevap
6
Favori
44.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Nikon D600 Digital Camera (Body Only)

Our Price: $1,479.00

abbaoo.. 2630 TL. ikinci el D700 fiyatına
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crosshair

quote:

Nikon D600 Digital Camera (Body Only)

Our Price: $1,479.00

abbaoo.. 2630 TL. ikinci el D700 fiyatına

O satıcı pek güven vermedi açıkcası ama yine de fiyat iyi tabi . Ama o temizlik kiti sensör için değil lens için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musasm -- 14 Aralık 2012; 16:23:43 >
  • O adamdan almazdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

O adamdan almazdım.

Bence de alınmaz ama sinek ufak mide bulandırır hesabı bu tür düşük fiyatlar süreci hızlandırır herzaman...
  • Burda da sahibinden'de 3300'lere kadar inenler var/vardı. Onlar ne ayaktı bilmiyorum ama bu D600'de acayip fiyatlar çıkıp duruyor her geçen gün. Millet sorunlu serileri öğrenmiş hemen elden çıkarmaya çalışıyor herhalde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crosshair

Burda da sahibinden'de 3300'lere kadar inenler var/vardı. Onlar ne ayaktı bilmiyorum ama bu D600'de acayip fiyatlar çıkıp duruyor her geçen gün. Millet sorunlu serileri öğrenmiş hemen elden çıkarmaya çalışıyor herhalde.

Buyuk ihtimal oyle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adorama'da D600+24-85+32GB kart + yedek pil + canta vs... 1996$'a geliyor. Posta+vergileri versen Turkiye fiyatindan daha ucuza gelir mi ki?
    Bu indirimlerin tek kotu tarafi, bugun alacagin bir makinenin yarin daha da ucuzlamama garantisi yok.

• Ölü doğdu bu makina böyle bir indirim şimdiye kadar herhalde hiç bir yeni çıkmış makina için yapılmadı sebep de besbelli defolu ürün stoğunu bitirmek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

Adorama'da D600+24-85+32GB kart + yedek pil + canta vs... 1996$'a geliyor. Posta+vergileri versen Turkiye fiyatindan daha ucuza gelir mi ki?
    Bu indirimlerin tek kotu tarafi, bugun alacagin bir makinenin yarin daha da ucuzlamama garantisi yok.

burda7500 olduğunu düşünürsek evet kesinlikle gümrük bilmem ne bile versen burdan ucuza gelir sorunlu seriyi bitirme indirimleri bunlar d300s fiyatına d600 :)
  • Bu tozlanma sorunu baska makinalardaki başka sorunlara göre cok daha az sıkıntı yaratan ve kendi başına dahi çözüm bulabilecegin bir sorun. Ama nedense makinenin guvenirliligine ciddi darbe vurdu. Çok enteresan hakkaten.Belki nikonun hatası canon gibi makinayı çıkartıp piyasaya 2-3 sonra sunmamasi. Arada geçen zamanda kalite kontrolü yapilabilir, yada inceleme için dağıtacağı makinelerle alacağı geri dönüşlere göre hataları düzeltebilirdi. Ama Canon un pazar üzerindeki ciddi baskısı çabuk hareket etmeye zorluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cromartie

Ölü doğdu bu makina böyle bir indirim şimdiye kadar herhalde hiç bir yeni çıkmış makina için yapılmadı sebep de besbelli defolu ürün stoğunu bitirmek.

Keşke bütün defolar tozdan ibaret olsa. 700 dolara ömrü boyunca sensor temizliğini yaparsın makinanın.

• quote:

Ölü doğdu bu makina böyle bir indirim şimdiye kadar herhalde hiç bir yeni çıkmış makina için yapılmadı sebep de besbelli defolu ürün stoğunu bitirmek.

Aslında bu işin aslı birazda acımasız rekabetle ilgili. Nikon, canon a sarmış durumda. Her noktadan saldırıyor. Kullanıcı ihtiyaçlarından çok zaaflarını kullanıyor diyebiliriz. Mesela bu zaafların başında mp geliyor. Tüm kullanıcıların 1. sırada mp 2. sırada da iso konusunda zaafı var.

Tabi bu rekabet bizlere yarayacak ama yaramayacak tarafı da var: Oda "kalite" . Evet maalesef rekabet sonucu yükselecek maliyetleri aşağı çekmeninde tek yolu var: "kaliteyi düşürmek ve kalite kontrol process lerini zayıflatmak".

Evet rekabet sonucu fiyatlar düşüyor ama kalitede maalesef düşüyor. Birde firmalar artık kullanıcı bir makina alsın 5 sene - 10 sene kullansın istemiyorlar.

Açıkcası ben kalite için 200 -300 dolar fazladan vermeye razıyım.

• quote:

Orijinalden alıntı: a.f.y.

quote:

Aslında bu işin aslı birazda acımasız rekabetle ilgili. Nikon, canon a sarmış durumda. Her noktadan saldırıyor. Kullanıcı ihtiyaçlarından çok zaaflarını kullanıyor diyebiliriz. Mesela bu zaafların başında mp geliyor. Tüm kullanıcıların 1. sırada mp 2. sırada da iso konusunda zaafı var.

Tabi bu rekabet bizlere yarayacak ama yaramayacak tarafı da var: Oda "kalite" . Evet maalesef rekabet sonucu yükselecek maliyetleri aşağı çekmeninde tek yolu var: "kaliteyi düşürmek ve kalite kontrol process lerini zayıflatmak".

Evet rekabet sonucu fiyatlar düşüyor ama kalitede maalesef düşüyor. Birde firmalar artık kullanıcı bir makina alsın 5 sene - 10 sene kullansın istemiyorlar.

Açıkcası ben kalite için 200 -300 dolar fazladan vermeye razıyım.

Dediklerinizde kesinlikle haklısınız ancak daha çıkalı nerdeyse 2 ay olmuş bir makinaya bu kadar indirim uygulamaları gerçekten düşündürücü. D7000e bu kadar indirim yapsalar anlayacağım ancak bundaki durum kuşkulu. Eğerki sorun sadece tozdan ibaretse elbette tolore edilebilir yeterki ölü piksel vb şeyler olmasın. Bu fiyatada herkesin 6-7 ay öncesinde söylediği 1500dolara FF makina söylemi bir yerde gerçek olmuş oluyor.

• "keşke bütün sorun tozdan ibaret olsa" diyen arkadaşım, makinayı eline alıp kullandın mı?Gördüğün başka sorun mu var?Türkiye' deki belki ilk D600 kullanıcısı olabilirim, lansmandan 2 gün sonra sipariş verdim amazon' dan, 1 hafta sonra kullanmaya başladım, ne tozlanma sorunum var ne de yağ sıçratma sorunum. 2 ayda 2000 kare çekmişimdir, hepi topu 3 tanecik toz var sensörde o da lens değiştirmekten, her çekime çıktığımda 5 lens ile dolaşıyorum, illa ki toz kaçmıştır değiştirirken.

Adamlar cillop gibi makina yapmışlar, yüksek ISO performansı desen 6400 ASA da tertemiz karelerim var, çözünürlük desen 24 megapiksel, istediğim yerden kesip biçiyorum elimde kalan 10 megapiksellik kareyle bile A4 baskı alırım, çift SD kart girişim var, kart değiştirmeden 1000 kare çekiyorum, full hd video çekiyorum ister 50 mm f:1.8 ile ister 60 mm f:2.8 makro ile. Arabayı bile ilk çalıştırdığınızda yüksek hızda zorlanma yapar ama motor açılınca kaymak gibi kayar gidersiniz yolda, işte fotoğraf makinasının perdesi de böyle birşey :)

Canon' u örnek gösteren arkadaşlar lütfen yabancı forumları iyice okusunlar, Canon değil miydi daha 3-4 ay önce gövde kaplamasının alerjan madde içerdiğini açıklayan ya da pozlama sırasında gövdeye ışık sızdığını açıklayan?Nikon' da kalite kontrol süreci yok diyenler bu yorumlar için Canon' a ne der acaba :))

• Buyrunuz bu da Canon' dan tozlu sensör, üstelik Canon 1DX yani "flagship of Canon" yani "Canon' un amiral gemisi", aynı fiyata 3 tane Nikon D600 alabilecek bir gövdeden bahsediyoruz yani :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ozangunay

"keşke bütün sorun tozdan ibaret olsa" diyen arkadaşım, makinayı eline alıp kullandın mı?Gördüğün başka sorun mu var?Türkiye' deki belki ilk D600 kullanıcısı olabilirim, lansmandan 2 gün sonra sipariş verdim amazon' dan, 1 hafta sonra kullanmaya başladım, ne tozlanma sorunum var ne de yağ sıçratma sorunum. 2 ayda 2000 kare çekmişimdir, hepi topu 3 tanecik toz var sensörde o da lens değiştirmekten, her çekime çıktığımda 5 lens ile dolaşıyorum, illa ki toz kaçmıştır değiştirirken.

Adamlar cillop gibi makina yapmışlar, yüksek ISO performansı desen 6400 ASA da tertemiz karelerim var, çözünürlük desen 24 megapiksel, istediğim yerden kesip biçiyorum elimde kalan 10 megapiksellik kareyle bile A4 baskı alırım, çift SD kart girişim var, kart değiştirmeden 1000 kare çekiyorum, full hd video çekiyorum ister 50 mm f:1.8 ile ister 60 mm f:2.8 makro ile. Arabayı bile ilk çalıştırdığınızda yüksek hızda zorlanma yapar ama motor açılınca kaymak gibi kayar gidersiniz yolda, işte fotoğraf makinasının perdesi de böyle birşey :)

Canon' u örnek gösteren arkadaşlar lütfen yabancı forumları iyice okusunlar, Canon değil miydi daha 3-4 ay önce gövde kaplamasının alerjan madde içerdiğini açıklayan ya da pozlama sırasında gövdeye ışık sızdığını açıklayan?Nikon' da kalite kontrol süreci yok diyenler bu yorumlar için Canon' a ne der acaba :))

Arkadaşım cümleyi yanlış anladığın için savunmaya geçmişsin. Bütün defolar tozdan ibaret olsa derken D600 değil bütün piyasaya çıkan makinaları kastetmiştim. Pek çok makina değişik sorunlarla çıkabiliyor. Ama bu sorunlar içerisinde en kolay giderilecek sorun tozlanma sorunu.
    Bu arada indirim 29 Aralık'a kadar uzatılmış. Ondan sonra da indirim olarak kalır mı bilmiyorum ama fiyatı kalıcı olarak düşmüş de olabilir. Belki de Canon'un 6D sinin önünü kesmek için yapmıştır Nikon bu hareketi. Ama bu fiyattan sonra D400 çıkarırsa 1200-1300 dolardan fazlaya satamaz gibime geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musasm -- 17 Aralık 2012; 9:27:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ozangunay

"keşke bütün sorun tozdan ibaret olsa" diyen arkadaşım, makinayı eline alıp kullandın mı?Gördüğün başka sorun mu var?Türkiye' deki belki ilk D600 kullanıcısı olabilirim, lansmandan 2 gün sonra sipariş verdim amazon' dan, 1 hafta sonra kullanmaya başladım, ne tozlanma sorunum var ne de yağ sıçratma sorunum. 2 ayda 2000 kare çekmişimdir, hepi topu 3 tanecik toz var sensörde o da lens değiştirmekten, her çekime çıktığımda 5 lens ile dolaşıyorum, illa ki toz kaçmıştır değiştirirken.

quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

D600'de ortaya çıkan sorunlar malesef devam ediyor

Aşırı Pozlama Sorunu ;

http://www.petapixel.com/2012/12/06/strange-exposure-differences-between-the-nikon-d600-and-other-dslrs/

Diyafram Sorunu ;

http://www.petapixel.com/2012/12/06/some-nikon-d600-dslrs-not-closing-to-the-apertures-theyre-supposed-to/

Söyleyecek söz kalmadı artık. Yazıktır insanların verdiği dünya kadar paralara

Ben nikonun son bir iki senedir sürdürdüğü agresif politikaya kızıyorum. Bu agresiflik içince maalesef bazı şeyleri kaçırıyor. Ufak firmalar büyük firmalardan pazar payı kapabilmek için orta veya alt sınıf makinalarına üst sınıf bir kaç özellik koyalar. mp manipilasyonu, iso manipilasyonu yaparlar. Sistemin tamamını düşünmeden bazı özellikleri yükseltirler ama toplam kararlılığı düşünmezler. İşte nikon bu ufak firmalar gibi davranıyor bir iki senedir. Taviz vermediği bazı şeylerden taviz veriyor; mesela d700 ün mp düşüklüğünü ölümüne savunurdu ki; gitti 36 mp lik d800 ü çıkardı??? . Gerek var mıydı? Bence yoktu, en azından bir sonraki sıçrama için expeed 4 işlemci ile birlikte düşünülebilirdi. Tatminkar bir fps ile düşünülebilirdi ama zamanlamayı şimdi yapmalarının tek nedeni ticari kaygı ve pazar payı kapma arzusu. İş sadece ticari olunca da işin şekli değişiyor maalesef. Ertan abimiz zaten geniş değerlendirmesini yapacaktır bu cihazla ilgili ama benim sezgilerim nikonunun zamanlama hatası yaptığı yönünde d700 m2 gibi 22 mp bir makina çıkarsaydıda zaten d800 kadar satardı. Sadece video eklenecekti ve iso başarımı yüksek ve fps de 8 olacaktı ki; tadından yenmeyecekti.

Başta söyleyeyim; benimde almayı düşündüğüm cihazlar arasında d600 fakat nikonun agresif pazarlama taktiğinden hoşlanmıyorum. Şİmdi kesin canon da bir sonraki seride agresifleşek ve kaliteden taviz verecek ki; oda vermeye başladı bazı modellerde.

Yine bana katılırsınız veya katılmazsınız tabi bu sizin bileceğiniz iş.

d600 kullanan arkadaşlara bilgilenmek açısından bir kaç şey sormak istiyorum:

1) bazı forumlarda hareketli resimlerde resimleri titrek çektiğine ( konuyu yeterince dondurmamadığı) , shutter hızını iyi ayarlamadığına dair haberler var. Hareketli resim perf. nasıl sizce? hareketli resimlerde yeterli keskinlik veriyor mu makina?

2) Yine bazı sitelerde aşırı pozlama yaptığı, o nedenle çekerken pozlamayı 1 stop elle düşürüp çekmek gerektiği söyleniyor. sizin bu konudaki yorumunuz nedir?

3) makinanın af başarımı, af hızı ve af kararlılığı ne durumda. Kısaca şöyle söyleyeyim: Ben teknik verilerini sormak istemiyorum. Çektiğiniz 100 fotoğrafın kaçında odaklama hatası olmuş( önü değil arkadaki nesneyi odaklama?). Kaçında hızlı odaklayamamadan dolayı konuyu kaçırmış? Kaçında resmi flu çekmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.f.y. -- 17 Aralık 2012; 10:10:54 >

• Oslo'da D600 1566 Avro,ya kadar indi ve burada garanti 5 yıl. Toz derdini bilmeme rağmen benim D800'e ödediğimden neredeyse 1000 Avro daha düşük. Böyle olacağını bilseydim toz vs.. derdini unutur D600 alırdım anasını satiim D800 hala inmedi, o da inerse artık Nikon'u pek sevmeyecem Satan dükkana 6D sordum, D600'den daha çok ön sipariş aldıklarını söyledi. Musasm, dediğin gibi D400 çıkarsa 1400'ün altına çıkması lazım. Birebir rakip değiller ama ikisinin de uygun olduğu kullanıcı kitlesi çok fazla.
    1Dx'in o şekilde sürekli bir sorunu yok. İnternette biraz karıştırdım, 3-5 şikayetten ötesini göremedim ki her üst modelde o şekilde 4-5 sorun olabiliyor. İlk 5D serisinin bazı gövdelerinin aynası düşüyordu örneğin Canon'un farkı sorun olduğunda "haberimiz var bakıyoruz, bu arada şöyle bir çözüm öneriyoruz" demesi. 2-3 yıl önceye kadar Nikon da böyleydi ama ne olduysa o 3 yılda, selde iyi yönetim kurulu üyeleri mi kayboldu nedir

• Bana göre DH forumun amaci bir ürünü artisi ve eksisi ile konusmak, tartismak, fikir alisverisinde bulunmak.
    Bir ürünü futbol takimi tutarcasina savunmaya niye gerek var?
    D600 konusurken, konu niye 1dx'deki toza gidiyor?
    Birisi elestiri yaptiginda elimdeki mal birden kötülesiyor mu? Yoooo.

Hadi arada Mintax kullananlar fanatizm yapiyor ; onlara literatür isim bile vermis de Canon, Nikon kullanan adamin ne kadar fanatizme ihtiyaci var.

Benim kafamda:
    - Fanatizm'in tüketiciye hic bir faydasi yok.
    - Aldigimiz malin dünyanin en iyisi olmasina da gerek yok.
    - Para benim, istedigimi alirim; baskalarinin onayina ihtiyacim yok.
  • Ken Rockwell'e gore Nikon'un begenmediklerini Canon aliyordu, onun da begenmediklerini Minolta. Minolta cope atarsa Pentax olusuyordu. Amca simdi Canoncu gibi oldu, Pentax tam kare uretirse ve 3-5 sponsor olursa "zaten Pentax gibisi yok, aslanim Pentax, yuru be!" demeye baslar
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.