Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

Nikon D600 KULLANICILARI KULÜBÜ (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
586
Cevap
6
Favori
44.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ozturert

Ken Rockwell'e gore Nikon'un begenmediklerini Canon aliyordu, onun da begenmediklerini Minolta. Minolta cope atarsa Pentax olusuyordu. Amca simdi Canoncu gibi oldu, Pentax tam kare uretirse ve 3-5 sponsor olursa "zaten Pentax gibisi yok, aslanim Pentax, yuru be!" demeye baslar

Kara, yagmura, camura da dayanikli.
    Neden olmasin
  • Dostum bende tozlarla karşılaşınca daha 100 kare olmadan çok korktumdu çünki makinenin garantisi Almanya bize Almanya yolu göründü diye düşündümdü.Şu anda sensörde bir tane toz yok 1350 kare civarında kamera,söylendiği kadarı ile 3000 karelerde tamamen toz dökülümü bitiyor.Bakalım göreceğiz.Ben 3000 kare civarına getirerek kontrol etme gereği duymadım süreçte bakacağım,nedenine gelince 22 f ile çektiğim kareleri incelerken ve ilk kez üst üste yaptığım kuru şekilde üfleme ve silme ile bazıları çıkmamıştı.Islak silme metoduyla özel sıvı ve silme çubuğu ile iki kere sildikten sonra sorun gerçek anlamda çözüldü.Hiç bir spot yağ vs yok ,sensörde ölü piksel hot piksel vs başkaca sorunda yok.Dinamik range ve iso başarımı muhteşem ben vergi iadesi sonrası 1570 EUR a malettim bodyi 600 usd görünen kit lensi de 500 usd yeburadan 10 taksit aldım.iyi aldım diye düşünüyordum.Şu anki fiyat gerçekten muhteşem ötesi..Alabilecekler kaçırmasın bence..

• @ a.f.y:

1) bazı forumlarda hareketli resimlerde resimleri titrek çektiğine ( konuyu yeterince dondurmamadığı) , shutter hızını iyi ayarlamadığına dair haberler var. Hareketli resim perf. nasıl sizce? hareketli resimlerde yeterli keskinlik veriyor mu makina? (bu gövdeden çok lense bağlı bir kriter, eğer bir test yapılacaksa aynı lensle aynı koşullarda deneme yapılması gerekir, ayrıca makinayı sabitlemezseniz tabiki de titrek çıkar kareler, aşağıda bahsettiğim hiçbir lenste böyle bir sorunla karşılaşmadım, VR özelliği olan lenslerle kusursuz netleme yapıyor, eğer makina yanlış enstantane veriyorsa o gövdede sorun vardır, genele yayılacak bir problem olduğunu düşünmüyorum)

2) Yine bazı sitelerde aşırı pozlama yaptığı, o nedenle çekerken pozlamayı 1 stop elle düşürüp çekmek gerektiği söyleniyor. sizin bu konudaki yorumunuz nedir? (böyle bir sorunla karşılaşmadım henüz)

3) makinanın af başarımı, af hızı ve af kararlılığı ne durumda. Kısaca şöyle söyleyeyim: Ben teknik verilerini sormak istemiyorum. Çektiğiniz 100 fotoğrafın kaçında odaklama hatası olmuş( önü değil arkadaki nesneyi odaklama?). Kaçında hızlı odaklayamamadan dolayı konuyu kaçırmış? Kaçında resmi flu çekmiş. (bahsettiğiniz front focus ya da back focus durumu gövde değil lense özgü bir durumdur, gerekli kalibrasyon makina içerisinde yapıldıktan sonra bir sorun kalmaz, nikon 50 mm f:1.8, nikon 20 mm f:2.8, nikon 24-85, nikon 70-300 vr, nikon 80-200 f:2.8 ve nikon 180 f:2.8 nikon d600 ile beraber kullandığım lensler, hiçbirinde netlik mekanizmasında kararsızlık olmadı, buna düşük ışık koşulları da dahil)

• iyi kötü farketmez bir kaç tane foto koyun yaf... D600 konusunda hep toz kıl tüy muhabbeti var...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozangunay

@ a.f.y:

1) bazı forumlarda hareketli resimlerde resimleri titrek çektiğine ( konuyu yeterince dondurmamadığı) , shutter hızını iyi ayarlamadığına dair haberler var. Hareketli resim perf. nasıl sizce? hareketli resimlerde yeterli keskinlik veriyor mu makina? (bu gövdeden çok lense bağlı bir kriter, eğer bir test yapılacaksa aynı lensle aynı koşullarda deneme yapılması gerekir, ayrıca makinayı sabitlemezseniz tabiki de titrek çıkar kareler, aşağıda bahsettiğim hiçbir lenste böyle bir sorunla karşılaşmadım, VR özelliği olan lenslerle kusursuz netleme yapıyor, eğer makina yanlış enstantane veriyorsa o gövdede sorun vardır, genele yayılacak bir problem olduğunu düşünmüyorum)

2) Yine bazı sitelerde aşırı pozlama yaptığı, o nedenle çekerken pozlamayı 1 stop elle düşürüp çekmek gerektiği söyleniyor. sizin bu konudaki yorumunuz nedir? (böyle bir sorunla karşılaşmadım henüz)

3) makinanın af başarımı, af hızı ve af kararlılığı ne durumda. Kısaca şöyle söyleyeyim: Ben teknik verilerini sormak istemiyorum. Çektiğiniz 100 fotoğrafın kaçında odaklama hatası olmuş( önü değil arkadaki nesneyi odaklama?). Kaçında hızlı odaklayamamadan dolayı konuyu kaçırmış? Kaçında resmi flu çekmiş. (bahsettiğiniz front focus ya da back focus durumu gövde değil lense özgü bir durumdur, gerekli kalibrasyon makina içerisinde yapıldıktan sonra bir sorun kalmaz, nikon 50 mm f:1.8, nikon 20 mm f:2.8, nikon 24-85, nikon 70-300 vr, nikon 80-200 f:2.8 ve nikon 180 f:2.8 nikon d600 ile beraber kullandığım lensler, hiçbirinde netlik mekanizmasında kararsızlık olmadı, buna düşük ışık koşulları da dahil)

Teşekkürler cevaplar için.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozangunay

(bahsettiğiniz front focus ya da back focus durumu gövde değil lense özgü bir durumdur, gerekli kalibrasyon makina içerisinde yapıldıktan sonra bir sorun kalmaz, nikon 50 mm f:1.8, nikon 20 mm f:2.8, nikon 24-85, nikon 70-300 vr, nikon 80-200 f:2.8 ve nikon 180 f:2.8 nikon d600 ile beraber kullandığım lensler, hiçbirinde netlik mekanizmasında kararsızlık olmadı, buna düşük ışık koşulları da dahil)

'bahsettiğiniz front focus ya da back focus durumu gövde değil lense özgü bir durumdur'

Kesinlikle yanlış, D600 için böyle bir sorun olup olmadığı bilmiyorum ve duymadım ancak makinada back focus veya front focus olmaz diye bir durum olamaz

Nikon D7000 kullananlara bakın, D300 ve D90 da kullanılan aynı lensi D7000de kullandığınızda sıkıntı yaratabiliyor, internette bir dünya bu ssorundan yakınan insan var. Ben de D7000 alırken test yapmıştım bir sorun çıkmamıştı ancak ne kadar iyi yaptım anlayamadım tabiki. Bu forumda da şu linkteki arkadaş sorundan dert yanmış

http://forum.donanimhaber.com/m_68993412/mpage_1/f_/key_d7000//tm.htm#68993412

• D800'de de meshur sol-sag odak sorunu var. Kullandigim K10D'd de ayni sorun vardi (her ojektifle geriye odak yapiyordu).
    D600'un kirlilik sorunlari hallolur, ama bana gore hallolmayacak dertleri var (D7000'den miras kalan). Bunlarin en onemlileri canli onizleme sirasinda diyaframin degistigini gorememen (ya da degismemesi) ve dusuk isikta odaklarken D800 ve 5DMarkIII'ye gore zorlanmasi (D7000'den daha iyi).
    Bunlari gecersen D600 = D7000 govdesinde D3x, daha ne olsun . 8000$lik aleti kesip bicip farkli pakette daha iyi imaj kalitesiyle %25 fiyata sana veriyorlar.
  • Amazon'da 5DMarkII 1529$. Basimiza tas yagacak...
  • Herkese merhaba,

Adorama'da D600+24-85+32GB kart + yedek pil + canta 1996$. Bu kamyadan faydalanmak istiyorum fakat yukarıda yazılanlara bakacak olursak Nikon elindeki defolu ürünleri çıkarıyor yada Canon 6D yi vurmaya çalışıyor.
    Daha önce bu siteden hiç ürün almadım. Bu konuda fikri olanlar paylaşırsa sevinirim ürünler gerçekten defolumudur. Bu sorunlar giderilmezmi?
  • quote:

Amazon'da 5DMarkII 1529$. Basimiza tas yagacak...

Acil Amerika'da bir egitim bulmam lazim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: gorkemkurtul

Herkese merhaba,

Adorama'da D600+24-85+32GB kart + yedek pil + canta 1996$. Bu kamyadan faydalanmak istiyorum fakat yukarıda yazılanlara bakacak olursak Nikon elindeki defolu ürünleri çıkarıyor yada Canon 6D yi vurmaya çalışıyor.
    Daha önce bu siteden hiç ürün almadım. Bu konuda fikri olanlar paylaşırsa sevinirim ürünler gerçekten defolumudur. Bu sorunlar giderilmezmi?

Sen yukarıda yazılanlara niye bakıyorsun? Tahmine dayanan keyfi yazılmış yorumlar üzerine satın alma yapıyorsan zaten sıkıntı var demektir. Makinanın bazı serilerinde tozlanma problemi var. Ama temizliyorsun geçiyor. Pek çok kullanıcı "Blower" ile bile kolaylıkla temizlendiğini yazıyor. Bunun dışında kronik bir sorunu olan makina değil. Münferit hatalar bu kadar hassas her elektronik alette olabilecek sorunlar.

Adorama dünyanın en büyük fotoğraf satıcılarından bir tanesi sıkıntı yaratmaz. Koşulsuz müşteri memnuniyeti var. Beğenmedin defo çıktı geri gönderir değiştirirsin. Ama sonuç olarak yurtdışından alışveriş yapacaksan bazı riskleri almak durumundasın.

• "Defolu" kavramı özellikle elektronik ürünlerde Amerika' da daha farklıdır, ürünün bir defosu varsa fabrikaya ya da satıcıya geri gider defosu düzeltilir, sıfır kondisyona getirilir, ardından orjinal kutu içeriği ile beraber beyaz bir kutu içinde daha düşük fiyata satışa sunulur, bu sistemin adına "refurbished" yani "yenilenmiş ürün" denir. Nikon' dan 2 kez bu kategoride ürün aldım, hiçbirinde sorun çıkmadı (1 adet Nikon Coolpix P300, 1 adet Nikon Coolpix P7100) zaten tekrar sorunla karşılaşma durumuna göre 90 günlük değişim şansı veriyor adamlar. Sizin bahsettiğiniz satışlar bu kategoride değil, bildiğiniz "sıfır ürün" satıyorlar adamlar, hatta linki de aşağıda:

www.adorama.com
    Access to this page has been denied.
    http://www.adorama.com/INKD600K1KE.html

Bu büyük indirimlerin bence 3 sebebi var:

1) Canon 6D yakın zamanda piyasaya girecek üstelik daha yüksek fiyattan (lansman fiyatı 2096 usd olarak belirlenmişti), Canon' a fırsat vermeden pazarı domine etmek istiyor olabilirler
    2) Önümüzde Christmas tatilleri var, tatil öncesi kampanyaları olabilir, Ocak' ın 2. yarısında büyük bir ihtimalle normal fiyatına gelecektir bu kit
    3) 2013 için Amerika' da ciddi bir resesyon bekleniyor özellikle iç tüketim düşüklüğü anlamında, dolayısıyla kriz zamanında yüksek stok tutmaktansa yukarıdaki 2 başlığa dayalı olarak düşük fiyat politikası ile stoklarını eritmeye çalışıyor olabilirler

Tozlanma bir defo sorunu değildir, her makinanın ilk kullanımında karşılaşılan bir durumdur, forumun aşağılarında yazdım, yaklaşık 3 aydır D600 kullanıyorum, 2000 kare oldu çektiğim, 5 adet lensim var ve de her çekimde birçok kez lens değiştiriyorum, buna rağmen sadece 3 adet toz tanem var. H.sonu Hayyam' a gideceğim, ücretsiz olarak temizletme şansım var, bence bu kadar tantanası edilecek bir sorun değil :)

• Beni herşeyden çok sitenin güvenilirliği ilgilendiriyordu bununla ilgilide gerekli cevap geldi. Fikrini paylaşanlara çok teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: musasm

quote:

Orijinalden alıntı: gorkemkurtul

Herkese merhaba,

Sen yukarıda yazılanlara niye bakıyorsun? Tahmine dayanan keyfi yazılmış yorumlar üzerine satın alma yapıyorsan zaten sıkıntı var demektir. Makinanın bazı serilerinde tozlanma problemi var. Ama temizliyorsun geçiyor. Pek çok kullanıcı "Blower" ile bile kolaylıkla temizlendiğini yazıyor. Bunun dışında kronik bir sorunu olan makina değil. Münferit hatalar bu kadar hassas her elektronik alette olabilecek sorunlar.

Adorama dünyanın en büyük fotoğraf satıcılarından bir tanesi sıkıntı yaratmaz. Koşulsuz müşteri memnuniyeti var. Beğenmedin defo çıktı geri gönderir değiştirirsin. Ama sonuç olarak yurtdışından alışveriş yapacaksan bazı riskleri almak durumundasın.

Tabiki tahmine dayanan keyfi yazılmış yorumlar üzerine satın alma yapmıyorum. Soru özellikle sitenin stoklarındaki ürünlerle ilgiliydi Nikon d600 ün geneli ile ilgili değil. Sanırım kendimi yanlış ifade ettim yada siz yanlış anladınız.

• B&H Photo'da da ayni kampanya var ordan da alabiirsiniz ikisi de iyi firmalardir. Biraz fotograf olsun pek basarili sayilmam ama...

Nikon D600 KULLANICILARI KULÜBÜ

•  Nikon D600 KULLANICILARI KULÜBÜ

• Arkadaşlar amazon.de fiyatı şu anda amerikan amazon fiyatıyla aynı gözüküyor,

Almanya da (Düsseldorf, Köln Duisburg bölgesinde yada yakınlarında) D600 ü elden alabileceğim güvenilir bir dükkan bilen duyan var mıdır acaba buradalarda?
  • Arkadaşlar şu an amazon.de fiyatı amazon.com ile aynı gözüküyor

Almanya da (Dusiburg, Köln, Dusseldorf bölgesinde yada yakınlarında) D600 ü elden alabileceğim bildiginiz duydugunuz bir dükkan var mıdır acaba ?
  • West Virgina, US

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skylineGTR_34 -- 27 Aralık 2012; 3:51:24 >
  • quote:

D800'de de meshur sol-sag odak sorunu var. Kullandigim K10D'd de ayni sorun vardi (her ojektifle geriye odak yapiyordu).
    D600'un kirlilik sorunlari hallolur, ama bana gore hallolmayacak dertleri var (D7000'den miras kalan). Bunlarin en onemlileri canli onizleme sirasinda diyaframin degistigini gorememen (ya da degismemesi) ve dusuk isikta odaklarken D800 ve 5DMarkIII'ye gore zorlanmasi (D7000'den daha iyi).
    Bunlari gecersen D600 = D7000 govdesinde D3x, daha ne olsun . 8000$lik aleti kesip bicip farkli pakette daha iyi imaj kalitesiyle %25 fiyata sana veriyorlar.

Güzel benzetme ama gerçek payı yok değil hani bir de kalite kontrol eksikliği nedeni ile şu aptal toz sorunu olmasa,iyi makine ötesi bir şey ya gerçekten..

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.