Şimdi Ara

Nikon D600 KULLANICILARI KULÜBÜ (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
586
Cevap
6
Favori
44.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Flash kullanma imkani olmadigi icin boyle bir fotoda, isik da yetersiz, 1/320 yetmedi mesela kar tanelerini durdurmaya. 1/1000 falan olmasi lazim shutter speed, isoyu diyaframi shuttera gore ayarlamak lazim artik. Bir de bu yuvarlak cikma olayi netlik alani disinda kalanlar Kai'nin deyimiyle "bokehlicious" bir goruntu olusturuyor
  • D600 - 6D Matt Granger karşılaştırması;

• 50mm f1.8g denemeler

Nikon D600 KULLANICILARI KULÜBÜ

• özellikle ilk fotoğraftaki net alan kontrolünü çok beğendim. her şey tam olması gerektiği gibi olmuş.
    yalnız gerçekten komşunun tavuğu komşuya kaz görünürmüş :)
    daha geçen hafta, daha önce kullandığım 50mm f/1.4g'nin tadını vermiyor diye 50mm f/1.8g'yi sattım ama şimdi özlemeye başladım lensi :D
  • Tesekkurler. Ben de f1.4g ile 1.8g arasinda cok gittim geldim okuya okuya 1.8gde karar kildim. Fiyatina gore cok cok iyi bir lens.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tarsusian

özellikle ilk fotoğraftaki net alan kontrolünü çok beğendim. her şey tam olması gerektiği gibi olmuş.
    yalnız gerçekten komşunun tavuğu komşuya kaz görünürmüş :)
    daha geçen hafta, daha önce kullandığım 50mm f/1.4g'nin tadını vermiyor diye 50mm f/1.8g'yi sattım ama şimdi özlemeye başladım lensi :D

şu "tadını vermiyor" konusunu açabilir misiniz :) hatta fotoğraflarla destekleyebilir misiniz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crosshair
    şu "tadını vermiyor" konusunu açabilir misiniz :) hatta fotoğraflarla destekleyebilir misiniz :)

iki lense aynı anda sahip olmadığım için tam bir kıyaslama yapamadım ama af-s 50mm f/1.4g ile aklımda kalanlar daha olumluydu. eğer geçen zaman içinde aklımda yanlış kalmadıysa f/1.4 ile çektiğim fotoğraflarla bilgisayar başında daha az uğraşıyordum. gerçi aynı tadı vermemesinin bir kısmı psikolojik, mesajımda dediğim gibi f/1.4'ü satıp daha sonradan f/1.8 alınca, f/1.4 gözümde kıymete bindi belkide, ki ilk hızlı lensimdi benim. ama tabi kontrast, fotoğrafa kattığı his, render gibi şeyler konusunda f/1.4 daha iyiydi doğal olarak, ama f/1.8'i de gereksiz yere küçük görmüşüm. denildiği gibi af-s 50mm f/1.8g en iyi 50mm f/1.8'dir muhtemelen.

çok net bir cevap olmadı ama aklımda kalanlar da çok net ve kesin değil malesef :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarsusian -- 28 Ocak 2013; 23:48:19 >

• Almadan cok arastirdim ben. Tabi kendi gozlemim degil ama f1.8 - f5.6 arasi 1.8g daha iyi denmis, f5.6 ve sonrasi icin 1.4g biraz daha iyi demisler. 1 stop ve diger yapisal avantajlari tabi 1.4g yi one cikariyor ama iste pahali meret...

• Bu 1.8 ile 1.4 arasındaki fark üzerine baya bişey okudum. Baya fotoğrafa da baktım. İkisinden birini ilerde almayı düşünüyorum, o yüzden.

Benim gözümdeki imaj 1.8 G'nin 85mm 1.8 G gibi daha keskin ve kontrastlı, renklerinin daha doygun olduğu, 1.4 G'nin de D lensler gibi daha doğal bi render yapması, bi de ne demek oluyorsa daha "karakterli olması" idi. Kullananlar 1.4 G'de karakter denen şeyin aslında açık diyaframlardaki keskinlik ve kontrast kaybından kaynaklanan görüntü olduğunu söylüyor. O yüzden "karakteristik" gibi görünüyormuş. Ama 1.8'in keskinlikten başka bişey sunmadığını, ED optiği olmamasından dolayı sert bi render yaptığını söyleyenler de var. Falan filan.. :) can sıkıntısından çok okudum.

Örnek fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla 1.4 G ve hatta D ile çekilen fotoğraflar 1.8'lere göre daha iyi. Sanırım 1.4'lerin diyafram yanında camlarında da bi fark var. Sonuç olarak daha çok 1.4 G'ye meyil ettim ama 1.8 G'nin daha keskin olması sokakta daha çok işime yarar gibi geldi. 1.4 G de yüksek fiyatını çok haketmiyor açıkçası, çünkü 1.4 D'den ayırıcı bir farkı yok AF-S dışında.

Ama 50mm 1.4 G 'ye para veriliyorsa Sigma 50mm 1.4 de düşünülmeli. Hemen hemen aynı fiyattalar. Nikon'un 50mm'lerinden çok farklı bi yerde. Ama çok büyük :) D7000 varken onu düşünüyordum ama D700 ile küçük lens düşündüğüm için Sigma malesef dışarda kaldı.

Sonuç olarak ben hala kararsızım

• quote:

Bu 1.8 ile 1.4 arasındaki fark üzerine baya bişey okudum. Baya fotoğrafa da baktım. İkisinden birini ilerde almayı düşünüyorum, o yüzden.

Benim gözümdeki imaj 1.8 G'nin 85mm 1.8 G gibi daha keskin ve kontrastlı, renklerinin daha doygun olduğu, 1.4 G'nin de D lensler gibi daha doğal bi render yapması, bi de ne demek oluyorsa daha "karakterli olması" idi. Kullananlar 1.4 G'de karakter denen şeyin aslında açık diyaframlardaki keskinlik ve kontrast kaybından kaynaklanan görüntü olduğunu söylüyor. O yüzden "karakteristik" gibi görünüyormuş. Ama 1.8'in keskinlikten başka bişey sunmadığını, ED optiği olmamasından dolayı sert bi render yaptığını söyleyenler de var. Falan filan.. :) can sıkıntısından çok okudum.

Örnek fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla 1.4 G ve hatta D ile çekilen fotoğraflar 1.8'lere göre daha iyi. Sanırım 1.4'lerin diyafram yanında camlarında da bi fark var. Sonuç olarak daha çok 1.4 G'ye meyil ettim ama 1.8 G'nin daha keskin olması sokakta daha çok işime yarar gibi geldi. 1.4 G de yüksek fiyatını çok haketmiyor açıkçası, çünkü 1.4 D'den ayırıcı bir farkı yok AF-S dışında.

Ama 50mm 1.4 G 'ye para veriliyorsa Sigma 50mm 1.4 de düşünülmeli. Hemen hemen aynı fiyattalar. Nikon'un 50mm'lerinden çok farklı bi yerde. Ama çok büyük :) D7000 varken onu düşünüyordum ama D700 ile küçük lens düşündüğüm için Sigma malesef dışarda kaldı.

Sonuç olarak ben hala kararsızım

Şimdi 18-55 le iki foto koyarım hepten bunalıma girersin...

• 18-55 bu kadar kötü müymüş diyerek mi
  • quote:

18-55 bu kadar kötü müymüş diyerek mi

Dünya para verip aldığınız f1.4 lerin nanay olduğunu ortaya çıkarır 18-55...
  • Ya ona kalsa ben patatesle de çekerim
  • quote:

Ya ona kalsa ben patatesle de çekerim

Patates de diyafram otomatik, soğanla dene manuel ayarlama imkanın daha çok olur halka halka...
  • fotoğraf makinasıyla hiç video çekmedim
    önümüzdeki haftalarda böyle bir ihtiyaç olacak ve
    bir konuda yardıma akla ihtiyacım var
    hafıza kartımın hızı bu çekimde önemli olacakmı
    yada başka bir ifadeyle kaç gb kart ve yazma hızı ne olmalı
    şimdiden teşekkürler
  • kendim araştırdım başka kaynaklardan öğrenebildiğimi yazayım
    d600 sahiplerine belki yardımcı olur
    eğer dakikada bir kare fotoğraftan hızlı çekim yapmıyorsanız
    sd kartın hızı sizin için önemli değil
    video çekecekseniz 6mb/s den yavaş kartlarda makine kapanıyormuş herhangi bir marka alınıyorsa
    hızı en az 8 seçmek gerekiyor
    hız en fazla 10mb/s standartıyla anlatılıyor fakat bundan hızlı kartlar var
    bunlar uhs1 özellikli kartlar burda hız 30mb/s 45mb/s 60mb/s 90mb/s yazma hızına
    95mb/s okuma hızına cıkabiliyor
    eğer makineniz de uhs1 özelliği yoksa sadece 10mb/s hıza sahip kart gibi işlem görüyor
    nikon d600 de uhs 1 özelliği destekleniyor canon 5d mark 2-3 de bu özellik yok
    buraya kadarki bilgiyi özetlersek hızlı çekim yapıyorsanız video çekiyorsanız uhs 1 özellikli sd card
    almak mantıklı gözüküyor çünkü bu kartların hızını kullanabiliyorsunuz(nikon uhs1 destekliyor) bu kartların mazeme kalitesi daha yüksek
    (normal sd kartlar 2 gr bunlar 3gr) birde data yazımları daha kararlıymış (ne demekse)
    problem ise şu
    bu kartlar üzerlerindeki hıza ulaşıyorlar fakat sizin makineniz bu hızda karta yazabiliyormu burası pek net değil makinelerin 30mb/s den hızlı yazamadıklarını
    bu yüzden daha hızlı kartların sadece atıl kapasite ve boşa harcanan para olduğunu söylüyorlar
    ben d600 data yazma hızıyla ilgili bir şey bulamadım
    ve şu karttan 2 adet aldım
    fiyatı en uygun burda buldum
    inşallah öğrendiklerim başkasınında işine yarar
    yinede daha iyi bilenler hatalarımı düzeltirse kimseyi yanlış yönlerdirmeyeyim

• MErhaba arkadaşlar

Benim bir sorum olacak sizlere, Nikon D300s den D600 e geçmek mantıklımıdır acaba?
    Teşekkürler
  • bu yağ sorunu devam ediyor mu? bugün ekşide okayayım dedim şçyle bir şey yazılmış:

ekşi sözlük
    ekşi sözlük - kutsal bilgi kaynağı
    http://beta.eksisozluk.com/entry/31701086

ve örnek foto korkutucu geldi yeni mi alındı bilmiyorum ama sonuç kötü

devam edip etmediğini söyleyebilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: cunuvar

MErhaba arkadaşlar

Benim bir sorum olacak sizlere, Nikon D300s den D600 e geçmek mantıklımıdır acaba?
    Teşekkürler

"bana gore" mantikii. Bana hiz lazim, ufak biraz karanlik vizor sorun degil, aps-c olmasi sorun degil zaten uzaklari cekecegim, megapixel 8. sirda gelir diyorsaniz mantiksiz. D300s guzel makina.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cromartie

bu yağ sorunu devam ediyor mu? bugün ekşide okayayım dedim şçyle bir şey yazılmış:

http://beta.eksisozluk.com/entry/31701086

ve örnek foto korkutucu geldi yeni mi alındı bilmiyorum ama sonuç kötü

devam edip etmediğini söyleyebilir mi?

Yag sorunu olmadi ben de. Toz oluyor ama bir defa 500de bir defa 1000 kusurde temizledim blower ile. Oyle ciddi bir sikinti yok anliyacaginiz, birde ben ilk ciktigi zaman almistim belki simdikilerde toz da yapmiyordur...

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.