Şimdi Ara

Nikon D610 hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: serkanozg

forumlara bakınca sorunun çözülmediğini söylüyorlar.temizlikten gelince yine eski haline geldiğini yazan çok var.
    d600 karfo garantili sıfır 4.500 tl ye düşmüş.aslında harika bir makina 610 ile arasında fark yok hatta bir sitede 600 ün iso performansının çok az daha iyi olduğunu söylemişler.
    benim korkum bunun yağ olmadığı ve aynanın kaplamasının dökülüp sıcak sensore yapıştığı söyleniyor. bu sensore zamanla zarar verir mi vermez mi konuya hakim forum sakinleri açıklarlar umarım

Benim makinedekiler sadece toz ,yağ yok ama hayret ediyorum o kadar toz nerede üretiliyor,aynanın kaplaması değil bu bence içerde (ya perdenin hareketli mekanizmasından,ya da onun millerinden biri diğerini amiane tabiri ile törpülüyor) küçük küçük yiyor yani bunlarda o dökülen sürtme nedeni ile oluşan parçacıklar diye düşünüyorum.
    Nikon dua etsin makinemin garantisi yurtdışında yoksa ben burada 3.tozlanmadan sonra değişim isterdim isterse değişmesinler hemen dava açar,bir fotoğraf makinsi tamircisi bilirkişiye perdeyi söktürür oluşan tozlanmanın hangi nedenle oluştuğu hakkında rapor isterdim.Bir de bunun olağan olup olmadığını ve yok edilmesi için ne gerektiğini mahkemeye sordururdum.
    Ben cevabı size söyleyeyim;aklı başında bir bilirkişi,perde veya ayna hareketi nedeni ile veya perdenin bir parçasının yanlış üretim veya konstruksiyon hatası veya uygun olmayan malzeme kullanımı neticesinde..Bu sorunun oluştuğunu,perde değişmesi gerekeceğini,hatta bir adım ileri giderek perdelerin bu malzemelerden mamul olması durumunda da perde değiştiğihalde ilerde sorunun tekrarlayabileceği hakkında rapor tanzim ederse ki böyle bir sorun varsa edecektir.
    Siz seyreyleyin gümbürtüyü,siz seçimlik hakkınızı kullandığınızda doğrudan mahkeme para iadesine ve ek olarak tazminatada hüküm verebilecek.
    Benim için bayağı da keyifli olurdu duruşmaları,ancak makine malesef Almanya garantili.

• quote:

Orijinalden alıntı: skylineGTR_34

Ben de cok guzel dizmistim setimi ama bu olay beni soguttu Nikon'dan. Simdi herseyi elden cikar tekrar Canon'a don uzun is olacak ve yine zarari bana olacak. Nikon alacagini aldi zaten. Gerci herseye ragmen Nikon renklerini seviyorum imaj kalitesi de Canon muadillerine gore daha iyi benim tecrubeme gore. Nikon'da buna guveniyor olsa gerek.

Haklısın dostum "Nikon renklerini seviyorum imaj kalitesi de Canon muadillerine gore daha iyi benim tecrubeme gore"malesef öyle hem muadillerine hem abisine göre daha iyi de ne anladık keyfini süremedikten sonra...
  • quote:

Orijinalden alıntı: derin07

quote:

forumlara bakınca sorunun çözülmediğini söylüyorlar.temizlikten gelince yine eski haline geldiğini yazan çok var.
    d600 karfo garantili sıfır 4.500 tl ye düşmüş.aslında harika bir makina 610 ile arasında fark yok hatta bir sitede 600 ün iso performansının çok az daha iyi olduğunu söylemişler.
    benim korkum bunun yağ olmadığı ve aynanın kaplamasının dökülüp sıcak sensore yapıştığı söyleniyor. bu sensore zamanla zarar verir mi vermez mi konuya hakim forum sakinleri açıklarlar umarım

Benim makinedekiler sadece toz ,yağ yok ama hayret ediyorum o kadar toz nerede üretiliyor,aynanın kaplaması değil bu bence içerde (ya perdenin hareketli mekanizmasından,ya da onun millerinden biri diğerini amiane tabiri ile törpülüyor) küçük küçük yiyor yani bunlarda o dökülen sürtme nedeni ile oluşan parçacıklar diye düşünüyorum.
    Nikon dua etsin makinemin garantisi yurtdışında yoksa ben burada 3.tozlanmadan sonra değişim isterdim isterse değişmesinler hemen dava açar,bir fotoğraf makinsi tamircisi bilirkişiye perdeyi söktürür oluşan tozlanmanın hangi nedenle oluştuğu hakkında rapor isterdim.Bir de bunun olağan olup olmadığını ve yok edilmesi için ne gerektiğini mahkemeye sordururdum.
    Ben cevabı size söyleyeyim;aklı başında bir bilirkişi,perde veya ayna hareketi nedeni ile veya perdenin bir parçasının yanlış üretim veya konstruksiyon hatası veya uygun olmayan malzeme kullanımı neticesinde..Bu sorunun oluştuğunu,perde değişmesi gerekeceğini,hatta bir adım ileri giderek perdelerin bu malzemelerden mamul olması durumunda da perde değiştiğihalde ilerde sorunun tekrarlayabileceği hakkında rapor tanzim ederse ki böyle bir sorun varsa edecektir.
    Siz seyreyleyin gümbürtüyü,siz seçimlik hakkınızı kullandığınızda doğrudan mahkeme para iadesine ve ek olarak tazminatada hüküm verebilecek.
    Benim için bayağı da keyifli olurdu duruşmaları,ancak makine malesef Almanya garantili.

banada bu hep ilginç geldi herkes şikayet ediyor ama kimse sorunun kesin nedenini bilmiyor. sanırım millet olarak hakkımızı aramıyoruz. yurtdışında en azından mekanizmayı değiştiriyorlarmış bizde karfo bilmem kaç bin foto çekin düzelir diyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 6 ayda bir makine çıkarırsa firmalar olacağı bu.
    5000
    5100
    5200
    5300

nikonun herhalde tek sorunsuz serisi.
  • Düşünceniz için firmamız adına teşekkür ederim,
  • quote:

Orijinalden alıntı: effsane_61

6 ayda bir makine çıkarırsa firmalar olacağı bu.
    5000
    5100
    5200
    5300

nikonun herhalde tek sorunsuz serisi.

D5300'de çıktı demek vay be
  • http://www.lensrentals.com/blog/2013/11/d610-initial-dust-assessment
    toz sorunu çözülmüş gibi

• http://www.fotografium.com/nikon-d610-body-dslr-fotograf-makinesi
    6000 tlden stoğa girmiş
    bu fiyata 1 tane satamaz
  • Daha uygun fiyatlara karfo karacasulu 2yıl garantili ürün piyasada mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Macrofoto -- 25 Kasım 2013; 2:20:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Macrofoto

Daha uygun fiyatlara karfo karacasulu 2yıl garantili ürün piyasada mevcut.

örnek verebileceğiniz bir yer var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Macrofoto

http://macrofoto.com.tr/ara.asp?Ara=d610&x=-1119&y=-134

ciddi olarak bu makineyi düşünen biriyim ancak 12 taksit fiyatları çok yüksek
  • bonus karta 12 akcess karta 12 maximum karta 6 hsbc karta 10 yapı krediye 6 taksit komisyonsuz çekiliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: derin07

quote:

Evet iki gün önce döndüm gittiğimin ertesi günü sabah Berlin servise bıraktım,garanti süresini bir ay geçmesine rağmen önceden geliş tarihi bildirdiğim için Nikon Europa garantiyi uzatmıştı, pazartesi öğlen işlem tamamlandı alabilirsiniz emaili telefonuma geldi,hemen gittim aldım servis raporuna göre Shutter plate unit ile toplam 7 parça kullanılan bir değişiklik yapılmış,kontrol ettim biraz kullandım sorun görülmemekte.+1000-1500 kare olunca kesin sonucu yazarım.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.