Şimdi Ara

Nikon D610 hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    biliyorsunuz d600 deki yağ sorunumu toz sorunumu yoksa perde kaplamasının dökülmesi mi her neyse bu makinada sorun çözülmüş durumda.
    benim gibi sorunsuz full frame bekleyenler TÜrkiye de stoklara girmesini bekliyordur.
    yurtdışı fiyatı 1900 $ civarı. bizde fiyatı ne olur ve d600 karfo garantili fiyatı ne kadara kadar düşer?
    fotoğraf piyasasını bilenlerden yorumlarını beklerim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 7-8 bini bulur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _RAPTOR_

7-8 bini bulur.
    5000 civarı olur.
  • bende 5- 5.5 diye tahmin ediyordum ama karfo süpriz yapabilir yada dolar kuru

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanozg -- 3 Kasım 2013; 23:45:25 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanozg

bende 5- 5.5 diye tahmin ediyordum ama karfo süpriz yapabilir yada dolar kuru
    Şöyle bişi - NIKON-D-610-AF-S-24-85mm-VR
    http://www.saturn.de/mcs/product/NIKON-D-610-AF-S-24-85mm-VR,48352,241271,1010834.html?langId=-3
    -
    6.800 TL gibi bir para ediyor. Böyle bir kit kesin 8.000 TL'ye dayanır TR'de bizim millete. Ne de olsa dayanıklıyız ! Tek gövde olarak da tahminim 6.500 falan olabilir.

• 6-7 arası olacaktır,ayrıca d600 s
    üretimi durduğu için son stoklar fiyat daha fazla dusmeyecektir. .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eternity

6-7 arası olacaktır,ayrıca d600 s
    üretimi durduğu için son stoklar fiyat daha fazla dusmeyecektir. .
    6D'den iyi bi makina belki ama 2 6D parası diye cümle içinde kullanınca düşündürücü
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CANON EOS 70D SAHİPLERİ KULÜBÜ
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: tevfikteo

6D'den iyi bi makina belki ama 2 6D parası diye cümle içinde kullanınca düşündürücü

Alıntıları Göster
    bitmedi şu makine sevdamız. kazık yemeye doymuyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: _RAPTOR_

bitmedi şu makine sevdamız. kazık yemeye doymuyoruz.

Alıntıları Göster
    http://www.sahibinden.com/search.php?b[search_text]=nikon+d610
    spota 4.200 civarından girişini yapmış hayırlısı bakalım

• quote:

http://www.sahibinden.com/search.php?b[search_text]=nikon+d610
    spota 4.200 civarından girişini yapmış hayırlısı bakalım

Alıntıları Göster
    D600 lerdeki sorun bir süre sonra çözülüyor tekrar etmiyor diyordu bazı arkadaşlar. İkinci el bir D600'ü çok daha ucuza almak daha mantıklı olmaz mı?

• forumlara bakınca sorunun çözülmediğini söylüyorlar.temizlikten gelince yine eski haline geldiğini yazan çok var.
    d600 karfo garantili sıfır 4.500 tl ye düşmüş.aslında harika bir makina 610 ile arasında fark yok hatta bir sitede 600 ün iso performansının çok az daha iyi olduğunu söylemişler.
    benim korkum bunun yağ olmadığı ve aynanın kaplamasının dökülüp sıcak sensore yapıştığı söyleniyor. bu sensore zamanla zarar verir mi vermez mi konuya hakim forum sakinleri açıklarlar umarım
  • quote:

forumlara bakınca sorunun çözülmediğini söylüyorlar.temizlikten gelince yine eski haline geldiğini yazan çok var.
    d600 karfo garantili sıfır 4.500 tl ye düşmüş.aslında harika bir makina 610 ile arasında fark yok hatta bir sitede 600 ün iso performansının çok az daha iyi olduğunu söylemişler.
    benim korkum bunun yağ olmadığı ve aynanın kaplamasının dökülüp sıcak sensore yapıştığı söyleniyor. bu sensore zamanla zarar verir mi vermez mi konuya hakim forum sakinleri açıklarlar umarım

Arkadaşlar örnek vermek gerekirse benimkisinde yağ yok ama tozdanda bezdirdi yani iki kere kendim ıslak temizledim daha sonra 4500 kare civarında Karfoya verdim biz temizleyelim daha uzun sürer demişlerdi ama öyle olmadı şuan 7900 karede toz sorunu oldukça var,ancak özellikle temizlemiyorum önümüzdeki ay Almanyaya gideceğim aldığım yer orası esas garantiside orası yazıştım Nikon Europa ile Barlin servise götüreceğim bakalım ne olacak..

• quote:

Orijinalden alıntı: derin07

quote:

forumlara bakınca sorunun çözülmediğini söylüyorlar.temizlikten gelince yine eski haline geldiğini yazan çok var.

Arkadaşlar örnek vermek gerekirse benimkisinde yağ yok ama tozdanda bezdirdi yani iki kere kendim ıslak temizledim daha sonra 4500 kare civarında Karfoya verdim biz temizleyelim daha uzun sürer demişlerdi ama öyle olmadı şuan 7900 karede toz sorunu oldukça var,ancak özellikle temizlemiyorum önümüzdeki ay Almanyaya gideceğim aldığım yer orası esas garantiside orası yazıştım Nikon Europa ile Barlin servise götüreceğim bakalım ne olacak..

Sorun geçekten çok ciddiymiş. Bu durumda d600 almak mantıklı değil.

• quote:

quote:

Shutter degisimi yapiyorlar serviste. D610 mekanizmasi takiliyordur diye dusunuyorum. Gerci ben pek kullanamadim servis sonrasi bilemiyorum birsey degisti mi degismedi mi. Ama Nikon resmen bizi keriz yerine koydu D610 nedir kardesim dalga gecer gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: skylineGTR_34

quote:

quote:

Shutter degisimi yapiyorlar serviste. D610 mekanizmasi takiliyordur diye dusunuyorum. Gerci ben pek kullanamadim servis sonrasi bilemiyorum birsey degisti mi degismedi mi. Ama Nikon resmen bizi keriz yerine koydu D610 nedir kardesim dalga gecer gibi.

Alıntıları Göster
    nikonu çok seviyorum ama bitmedi gitti şu kronik sorunları. d610da bu sorunlar giderilip yeni mekanizma takılmış. eğer bu mekanizma sorunlu d600 lere takılırsa d600 sorunundan kurtuluruz gibi geliyor.

canon servis noktasında süper. erkayalara teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: effsane_61

nikonu çok seviyorum ama bitmedi gitti şu kronik sorunları. d610da bu sorunlar giderilip yeni mekanizma takılmış. eğer bu mekanizma sorunlu d600 lere takılırsa d600 sorunundan kurtuluruz gibi geliyor.

Neden seviyorsunuz ? Aranızdaki ilişki tamamen duygusal(maddi). Sevgi böyle bir durumda nasıl olur da sağlıklı olabilir ki ? Hocam bence gidin otu, çiçeği, şempanzeyi ! Üüüeee hatta gorili(ee nesli tükenmekte olan bir tür), size çok güzel pozlar veren sincap idi, kuş idi böyle şeyleri sevin. Onlar size hiçbir ücret ve/veya maddi karışılık beklemeden modellik yapıyorlar. Nikon'un ödemeli olarak size sunduğu hizmetin kalitesini de acımasızca eleştirin. Kalbiniz sevgi ile dolu olsun her daim . . .

• amazon.com da d610 da tartışmalara göre 610 mekanizması takılamıyormuş fakat kanadada bazı ülkelerde mekanizmayı değiştiriyorlarmış.kimi mekanizmadan sonra sorun yok diyor kimi yine tekrarladı yazmış. Türkiyede mekanizma değişimi yapmıyorlar temizleyip gönderiyorlar önerileride 4000 çekim yapın düzelir.hatta siz bize gönderin biz çekeriz demişler. 2 sene onra garantisi bitince bu makinalar ne olacak orası belli değil. nikon attı kazığı
  • quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

quote:

Orijinalden alıntı: effsane_61

Neden seviyorsunuz ? Aranızdaki ilişki tamamen duygusal(maddi). Sevgi böyle bir durumda nasıl olur da sağlıklı olabilir ki ? Hocam bence gidin otu, çiçeği, şempanzeyi ! Üüüeee hatta gorili(ee nesli tükenmekte olan bir tür), size çok güzel pozlar veren sincap idi, kuş idi böyle şeyleri sevin. Onlar size hiçbir ücret ve/veya maddi karışılık beklemeden modellik yapıyorlar. Nikon'un ödemeli olarak size sunduğu hizmetin kalitesini de acımasızca eleştirin. Kalbiniz sevgi ile dolu olsun her daim . . .

haklısınız hocam. dünyada sevilecek o kadar çok şey varki. maddi karşılık beklemeksizin sevebiliriz onları.

• quote:

quote:

quote:

Vallahi dostum elbette yedik kazığı evet ama ben şahsım için konuşayım hemen hemen tüm nikon parkımı sattım bir bu makine ve üzeindeki 24-85 kaldı birde DX 10-24 üm onlarıda satacağım yavaş yavaş ve bir daha Nikon alırken ne kadar istediğim gibi bir makine üretmiş olsa da en az bir yıl denenmiş kullanılmış olduğunu görmeden,sorunsuzluk yorumları görmeden ve de ayrıca fiyatı da düşmedikçe zırnık vermemeye yeminliyim,Koskaca firma olacak zaten sorunun 7-8 ayında evet böyle bir tozlanma oluyormuş duyduk diye bildirimde bulundu.
    Oysa ki Nikon eski Nikon olsaydı tek tek geri çağırır perdeyi değişirdi.Bu benim ilk Nikonum değil F2As den beri kullandığım 7.body velhasıl kendi bilir, kendim için konuşayım,artık ihtiyarladıkta,eskisi gibi genç değiliz hafif makine işime geliyor, nasıl olsa severek kullandığım full set Nex 7 var onunla idare ediyoruz,en ufak sorunu yok aldığımdan beri ,masallah diyeyim. Bu sorun bence şundan kaynaklandı 7000 ,7001,600 serisinde kullandığı perde takımı ile 300,300s,700,800 serilerinde kullandığı perde takımları arasında metal ve plastik aksam ağırlığı açısından fark var.Bu da kullanım ömrü ile açıklanıyor onlara 150.000 kare garanti verirken bildiğim diğer perde takımları için galiba 100.000 kareye garanti veriyor.Yani diğeri daha profesyonel ok biz bunu bilerek alıyoruz anacak bu 100.000 kareye kadar gerek bozulma kırılma ve sorun çıkması(ki ayyuka çıkan tozlanma 7000 de de yağlanma vs) perde sorunu o zaman hata kabul edilip değişilmeliydi.
    Ama Canon ile yarıştan sen önce çıkaracaksın ben önce çıkaracağım tribi kalite kontrol yapılmaksızın piyasaya sürüme neden oldu ayrıca az fiyata mal edip düşük fiyata satabileceğim kaygıları da kalitesiz malzeme ve kaynak dışında tecrübesiz işcilere montaj neticesinde bu sorunları yaşıyoruz diye düşünüyorum.
    Sony sensörü ile D600 duyurulduğunda rakipte 6D yi duyurdu kısa sürede ama piyasaya 3-4 ay sonra verdi sorunu varmı bilinen büyük sorunu yok.Neden kalite kontrol nedeni ile..Bu akıl ile Nikon devam ederse beni ve benim gibi kazık yiyen bir çok müşterisini malesef kaybeder..Kimse vazgeçilmez değil.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Vallahi dostum elbette yedik kazığı evet ama ben şahsım için konuşayım hemen hemen tüm nikon parkımı sattım bir bu makine ve üzeindeki 24-85 kaldı birde DX 10-24 üm onlarıda satacağım yavaş yavaş ve bir daha Nikon alırken ne kadar istediğim gibi bir makine üretmiş olsa da en az bir yıl denenmiş kullanılmış olduğunu görmeden,sorunsuzluk yorumları görmeden ve de ayrıca fiyatı da düşmedikçe zırnık vermemeye yeminliyim,Koskaca firma olacak zaten sorunun 7-8 ayında evet böyle bir tozlanma oluyormuş duyduk diye bildirimde bulundu.
    Oysa ki Nikon eski Nikon olsaydı tek tek geri çağırır perdeyi değişirdi.Bu benim ilk Nikonum değil F2As den beri kullandığım 7.body velhasıl kendi bilir, kendim için konuşayım,artık ihtiyarladıkta,eskisi gibi genç değiliz hafif makine işime geliyor, nasıl olsa severek kullandığım full set Nex 7 var onunla idare ediyoruz,en ufak sorunu yok aldığımdan beri ,masallah diyeyim. Bu sorun bence şundan kaynaklandı 7000 ,7001,600 serisinde kullandığı perde takımı ile 300,300s,700,800 serilerinde kullandığı perde takımları arasında metal ve plastik aksam ağırlığı açısından fark var.Bu da kullanım ömrü ile açıklanıyor onlara 150.000 kare garanti verirken bildiğim diğer perde takımları için galiba 100.000 kareye garanti veriyor.Yani diğeri daha profesyonel ok biz bunu bilerek alıyoruz anacak bu 100.000 kareye kadar gerek bozulma kırılma ve sorun çıkması(ki ayyuka çıkan tozlanma 7000 de de yağlanma vs) perde sorunu o zaman hata kabul edilip değişilmeliydi.
    Ama Canon ile yarıştan sen önce çıkaracaksın ben önce çıkaracağım tribi kalite kontrol yapılmaksızın piyasaya sürüme neden oldu ayrıca az fiyata mal edip düşük fiyata satabileceğim kaygıları da kalitesiz malzeme ve kaynak dışında tecrübesiz işcilere montaj neticesinde bu sorunları yaşıyoruz diye düşünüyorum.
    Sony sensörü ile D600 duyurulduğunda rakipte 6D yi duyurdu kısa sürede ama piyasaya 3-4 ay sonra verdi sorunu varmı bilinen büyük sorunu yok.Neden kalite kontrol nedeni ile..Bu akıl ile Nikon devam ederse beni ve benim gibi kazık yiyen bir çok müşterisini malesef kaybeder..Kimse vazgeçilmez değil.

Alıntıları Göster
    Ben de cok guzel dizmistim setimi ama bu olay beni soguttu Nikon'dan. Simdi herseyi elden cikar tekrar Canon'a don uzun is olacak ve yine zarari bana olacak. Nikon alacagini aldi zaten. Gerci herseye ragmen Nikon renklerini seviyorum imaj kalitesi de Canon muadillerine gore daha iyi benim tecrubeme gore. Nikon'da buna guveniyor olsa gerek.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.