Şimdi Ara

NIKON D7000 VE NIKON KULLANANLAR KULUBU (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8.018
Cevap
34
Favori
390.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • nikon d7000 mi yoksa pentax k5 mi karar sizin ...

• Nikon D7000 + Nikkor 50mm f/1.8: düşük ışık performansı

• quote:

Orijinalden alıntı: bari

nikon d7000 mi yoksa pentax k5 mi karar sizin ...

bu video saçma olmuş bence

• nikon d7000 1600 iso da film performansı .. makineyi almamda gerçekten etkili oldu .Gerçekten gece çekimlerinde ve yüksek isolarda kumlanma olayı çok az gerek fotoda gerekse video da

• Hocam sayfadaki fotoları [simage][/simage] arasına koyarsanız yada çözünürlüğünü düşürürseniz daha iyi olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: synchro

quote:

nikon d7000 mi yoksa pentax k5 mi karar sizin ...

bu video saçma olmuş bence

neden bu adamın karşılaştırmaları ben dikkate alıyorum ....mesela bak aşagıdaki videodada canon eos 60d ile karşılaştırmış .. canon alacaktım bende 60d ama canon ile çekilen resimler bana herzaman çok palzma televizyondaki gibi canlı gelmiştir ve fotografa yaklaşınca resim bulanıyor ama nikonlarda renkler çok doğal canlılık istersem photoshop var ..

Sence neden saçma peki ...

• videolar adil gözükmüyor ve zaten dslr alırken video performansı ilk sırada değildir genelde ayrıca marka tartışmasına dönmesin ama genel kanı olarak canon daha doğal nikon daha canlı renklere sahip diye söylenir neyse daha konuşursam marka tartışması olcak
  • doğru herkez için bu seçim farklı ben bu güne kadar hep canon compact makine kullandım .. sony dsc v3 sonra canon 710is ve sonra da canon 130sx aldım arkadasımdada canon 550 var çektiğim fotoğraflarda hep renkler çok canlı çıktı belki benim düşüncem bu .. Ama bu makineden sonra almak istediğim makine Canon 5d mark ıı olucak bu şüphe götürmez çok beğeniyorum ... inşallah en kısa zamanda bu makineye ulaşırım .. ulaşıncaya kadar nikon d7000 e devam ..

Canon nikon diye tartışmak zaten gereksiz , makineyi eline alıcan hangisi sana daha çok uyuyorsa onu alıcan ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: jimi1984

@bari paylaşım gerçekten çok güzel fakat benim kafamı kurcalayan bir çok soru oldu bu son video ile ilgili....

fotoğraftaki netlik lensin mm değerine en yakın enstantene midir ? garip...

Çünkü fotoğraftaki netliği sağlayan diyafram kısıklığı / açıklığı , hava'nın durumu (yağmur sonrası fotoğraf misal... Hava nem olmadığı için cillop ötesi oluyor ) , güneş'in / ışığın durumu...
    Asıl önemli olan bunlardır bence... Eleman geyik yapıyor olabilir...

Aslında bunu test etmek lazım fakat nasıl ? diyafram sabit duracak (F4 misal) enstantane lensimizin mm değerinde bir de makinenin verdiği enstantane değerinde olacak... Ama bunu yapmak için ortam ışığını cillop gibi ayarlanması lazım :)
    O zaman belli olur :)

@jimi1984

bu net fotograf cekebilmek için lensin mm değerinin crop faktörü ile carpılması ile elde edilen değerin shutter speed olarak kullanılması konusunda yapılan bir araştırma ile elde edilen sonuç aşağıdaki gibi

Canon eos 40d ve 100mm lensle çekilmis dikkat ederseniz 100 x 1,6 = 160 yani en net foto 1/160 iel çekilen resimde elde edilmis

NIKON D7000 VE NIKON KULLANANLAR KULUBU

• quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

Son paylaşım gerçekten güzelmiş eline sağlık.Bu dragan efekti ise yaşlandırıyor insanları

@shark selam

yukarıdaki mesajda senin beğendigin paylasımla ilgili bir fotograf buldum incelersen sevinirim ....

Bu arada bu tekniğin ismi ... HOLDING HANDS RULE muş ....
  • quote:

bu net fotograf cekebilmek için lensin mm değerinin crop faktörü ile carpılması ile elde edilen değerin shutter speed olarak kullanılması konusunda yapılan bir araştırma ile elde edilen sonuç aşağıdaki gibi

Canon eos 40d ve 100mm lensle çekilmis dikkat ederseniz 100 x 1,6 = 160 yani en net foto 1/160 iel çekilen resimde elde edilmis

bu durum sadece sabit mmlerde mi? geçerli acaba...

örneğin benim 55-300mm de 300mm de çekim yaparken 1/500 de daha iyi sonuç verdiğini görüyorum.. yani 300 x 1.6 = 480.... olabilir mi?

• 100mm ile 300mm arasında fark var yani 1/500 olması normaldir
  • quote:

100mm ile 300mm arasında fark var yani 1/500 olması normaldir

fark olması konu değil....sabit lens olup olmaması ... konuda ki lensler sabit mm lensler.... 55-300mm sabit lens değil...
  • @pentax selam

daha önce yazdığım mesajdaki gibi ki mesajım ;

Mükemmel netlikte fotograflar çekebilmek için gereken genel kural yeni öğrendim video bunu anlatıyor ;Özetle ;

elinizdeki makine ve lens için secilecek minimum hız

full frame ise ; shutter speed i lens ile aynı hızda veya yukarı, mesela 55mm ise 1/55

Canon ise ; 55 x crop faktör çarpanı (1,6 ) = 1/88

Nikon ise ; 55 x crop carpanı ( 1,5 ) = 1/82,5 a ayarlanırsa resimler gerçekten çok net çekiliyor bende 90mm tamron var 1/135 e en yakın hızda çektigim fotolar çok net oldu .. bilginize ...

Şimdi senin pentax full frame ise zaten en az 300 le cekiyorsundur full frame değilse crop faktor nikon gibi 1,5 dir ve en az 450 ve ustü sende net foto elde etmeni sağlayacaktır ki zaten sende 500 de cekiyormuşsun eğer 450 ve 500 arasında i bir değer varsa birde onla dene bence daha net olabilir yani bende öyle oluyor

Lenslerin mm cinsinden farklı makinelerdeki gercek değerleri aşağıdaki tabloda buradan elindeki lens için en ideal shutter speed değerini bulabilirsin

Crop faktor değeri makine full frame değilse

Canon dslr makinelerde 1,6
    nikon pentax sony gibi makinelerde 1,5
    bazı high end modellerde 1,3
    olympus ve panasonic modellerinde ise 2 diye öğrendim ...

• quote:

Orijinalden alıntı: pentax

quote:

100mm ile 300mm arasında fark var yani 1/500 olması normaldir

fark olması konu değil....sabit lens olup olmaması ... konuda ki lensler sabit mm lensler.... 55-300mm sabit lens değil...

ama ben bu tekniği 18-105 lenslede denedim ..

mesela 18mm de 1/27 üstü bir değer ( 18x1,5=27) , 105mm de ise 105x1,5 = 1/152,5 üstü bir değerde gerçekten net fotoğraflar çektim .. gene dediğim gibi ben profesyonel değilim ama edindiğim ve gözlemlediğim sonuç bu ..

• ok @Shark dediğin gibi Simage olayını yaptım .. teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bari -- 2 Ekim 2011; 0:04:12 >
  • Rica ederim sayfa kendine gelmiş

Bu arada bu netlik muhabbeti biraz garip olmuş sanki.Bazen ben 150mm sigma ile 1/50 de bile titretmezken bazen 1/200 titreme oluyor.Bu netlik konusu kişinin makineyi tutuşundan , rüzgara veya kişinin duruşuna bağlı olarak değişebiliyor.Bu yüzden teknik değerlere çok takılmayın derim ben
  • @shark

o konuda kesin haklısın ama bence mutlaka bir doğruluk payı vardır baksana bu tekniğin adı bile varmış HOLDING HANDS RULE diye aratınca baya birşeyler çıkıyor google da
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

Rica ederim sayfa kendine gelmiş

Bu arada bu netlik muhabbeti biraz garip olmuş sanki.Bazen ben 150mm sigma ile 1/50 de bile titretmezken bazen 1/200 titreme oluyor.Bu netlik konusu kişinin makineyi tutuşundan , rüzgara veya kişinin duruşuna bağlı olarak değişebiliyor.Bu yüzden teknik değerlere çok takılmayın derim ben

el titretme olayı kişiyle alakalı bir durum... 1/5000 de elin titrerse resim bozuk çıkar tabi ki... ama anlatılanlar mantıklı geldi bana..
  • @pentax

teşekkürler ama dediğim gibi benim yorumum değil bu , nasıl net fotoğraf çekerim diye araştırıken buldum ve kuralın holding hands rule diye isimlendirildiğini öğrendim ve bulduğum bilgileri paylaştım .. Birçok ünlü ustanın uyguladığı metodmuş bu ..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.