Şimdi Ara

NIKON D7000 VE NIKON KULLANANLAR KULUBU (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.018
Cevap
34
Favori
390.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İMZA : D7000 + Nikkor 50mm 1.8G Lens
  • Arkadaşlar selam

D7000 ile ilgili tüm videolar bu adreste toplu halde

D7000 toplu video linki
  • teşekkurler
  • quote:

Orijinalden alıntı: mecan22

teşekkurler

birşey değil ...

sizde iyi yada kötü d7000 ile ilgili herşeyi burada paylaşırsanız sevinirim ..
  • d7000'de menüde Non-CPU lens ayarı var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crosshair

d7000'de menüde Non-CPU lens ayarı var mı?

Merhaba,
    Bildiğim kadarıyla d7000 modelinde non-cpu lensler kullanılabiliyor..
  • yok kullanılıyor da, ben bu lensleri makinaya tanıtmaya ve ışık ölçümüne olanak sağlayan non-cpu lens ayarı var mı onu merak ettim. d200, d300'deki gibi mesela.
  • quote:

yok kullanılıyor da, ben bu lensleri makinaya tanıtmaya ve ışık ölçümüne olanak sağlayan non-cpu lens ayarı var mı onu merak ettim. d200, d300'deki gibi mesela.

Evet d7000'nin menüsünden d200 ve d300 modellerinde olduğu gibi non-cpu lenslerle ilgili ayarlar yapılabiliyor..
  • fotoğraf çekmeye yeni başladığım için,çok katkı sağlıyamıyorum :) kendimi geliştirme adına araştırmalara devam ediyorum.
    sıfır bilgiyle başlamak biraz zor görünsede zevkl bir uğraş.Çektiğim bu fotolarda ki hatalarım nelerdir acaba fikirleriniz benim için önemli ,teşekkurler

NIKON D7000 VE NIKON KULLANANLAR KULUBU

• quote:

yok kullanılıyor da, ben bu lensleri makinaya tanıtmaya ve ışık ölçümüne olanak sağlayan non-cpu lens ayarı var mı onu merak ettim. d200, d300'deki gibi mesela.

@cross selam sanırım konu ile ilgili bilgi aşağıdaki videoda var ... birde menude videodaki gibi non cpu data diye bir bölüm var ayrıca bir siteden bulduğum bir bilgide arkadaş söyle diyor

"When using manual, non-CPU lenses, you may set up specific lens profiles in the D7000's setup menu. Press "menu," go to "setup," then scroll to the third menu page until you see the, "Non-CPU Lens Data" menu option. You may set up a number of different lenses here, numbered simply, '1,' '2,' '3.' etc. (I don't know what the maximum is). So far, I've set up two AIS lenses: a 50mm f/1.2 and a 35mm f/1.4. It's easy to do--you simply enter the focal length and the lens' maximum aperture, and that's it! Once set, the D7000's LCD display shows the correct aperture as you manually turn the aperture ring. Amazingly cool!"""

Videoda gayet açıok bir şekilde anlatılmışi ...

• quote:

fotoğraf çekmeye yeni başladığım için,çok katkı sağlıyamıyorum :) kendimi geliştirme adına araştırmalara devam ediyorum.
    sıfır bilgiyle başlamak biraz zor görünsede zevkl bir uğraş.Çektiğim bu fotolarda ki hatalarım nelerdir acaba fikirleriniz benim için önemli ,teşekkurler

@mecan22

1. resminde bence focus problemin var çünkü net olması gereklen yer bence kuş ama sende netlik suda çıkmış ha eğer suyu netledim diyorsan o başka , ben böyle bir durumda makinenin af ayarını AF-A moduna getiriyorum ve eğerki kuşa netleyeceksen focus noktasını 9 nokta seçip klayca çekiyorum ...

2. resimde ise oturan adam olmasa kartpostal gibi olacakmılş diyebilirim .. adam bozmuş bence ... tabi bu benim fikrim ...

• http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=54174416&go=last
    Alınıktır. Yardımcı olabilecekler pm lütfen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bari

quote:

fotoğraf çekmeye yeni başladığım için,çok katkı sağlıyamıyorum :) kendimi geliştirme adına araştırmalara devam ediyorum.

@mecan22

1. resminde bence focus problemin var çünkü net olması gereklen yer bence kuş ama sende netlik suda çıkmış ha eğer suyu netledim diyorsan o başka , ben böyle bir durumda makinenin af ayarını AF-A moduna getiriyorum ve eğerki kuşa netleyeceksen focus noktasını 9 nokta seçip klayca çekiyorum ...

2. resimde ise oturan adam olmasa kartpostal gibi olacakmılş diyebilirim .. adam bozmuş bence ... tabi bu benim fikrim ...

teşekkur ederim,yorumlarından sonra kafamda canlandırdığımda gerçekten daha iyi olabilirmiş.Artık deneme çekimlerimle doğruyu bulmaya çalışacağım.
    ilk fotoda ki kuş sanırım hareket halindeydi ve netleme de sıkıntı yaşadım.pozlama süresinde sıkıntı yaşadım.

• quote:

quote:

quote:

@mecan22

teşekkur ederim,yorumlarından sonra kafamda canlandırdığımda gerçekten daha iyi olabilirmiş.Artık deneme çekimlerimle doğruyu bulmaya çalışacağım.
    ilk fotoda ki kuş sanırım hareket halindeydi ve netleme de sıkıntı yaşadım.pozlama süresinde sıkıntı yaşadım.

Selam @mecan22

bu adreste makinanın çok süper bir kullanım tutoriali var kesin incele

Nİkon tutorial

hareketli nesneler için AF-C focus modunu kullan bence videoda focus konusunda yardımcı olabilir sana bence ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bari -- 1 Kasım 2011; 13:22:18 >

• Arkadaşlar ilk defa DSLR makina almak istiyorum ve içimden de D7000 almak geçiyor ancak 600D ile arasındaki fiyat farkına değer mi onu da bilmiyorum yardımcı olabilir misiniz acaba sizler D7000 kullanıcısı olarak önerileriniz benim için önemli olacak :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: noproblem05

Arkadaşlar ilk defa DSLR makina almak istiyorum ve içimden de D7000 almak geçiyor ancak 600D ile arasındaki fiyat farkına değer mi onu da bilmiyorum yardımcı olabilir misiniz acaba sizler D7000 kullanıcısı olarak önerileriniz benim için önemli olacak :))

selam

bende senin gibi çok kararsız kaldım ama inan bana makineyi eline alınca gerçekten bir kaliteyi elinde hissediyorsun canon ise oyuncak hissi veriyor ve iso performansı kesinlikle nikonun çok daha iyi .. Alacaksan sana tavsiyem sıfır bir body al . daha sonrada 2. el satan kişilerden lensleri tek tek ihtiyaca göre alırsın .. 18-105 sürü gibi var piyasada herkez satıyor 400 tl ye kadar ben şimdiki aklım olsa bunu yapardım .. ben 18-105 kit lensle 2950 tl ye aldım gittigidiyordan 12 taksit daha sonra 750 tl ye bir 90mm tamrom makro lens , 180 tl ye 50 mm 1.8 d ve en sonda 230 € ya avrupadan arkadaşıma 35mm 1,8g aldım .. şu anda memnunum , 18-105 ve 50mm 1,8d yi satıp 18-200 vr-2 lens almayı düşünüyorum , başkada bir kaşıntım yok şu anda ..

• quote:

quote:

Arkadaşlar ilk defa DSLR makina almak istiyorum ve içimden de D7000 almak geçiyor ancak 600D ile arasındaki fiyat farkına değer mi onu da bilmiyorum yardımcı olabilir misiniz acaba sizler D7000 kullanıcısı olarak önerileriniz benim için önemli olacak :))

selam

bende senin gibi çok kararsız kaldım ama inan bana makineyi eline alınca gerçekten bir kaliteyi elinde hissediyorsun canon ise oyuncak hissi veriyor ve iso performansı kesinlikle nikonun çok daha iyi .. Alacaksan sana tavsiyem sıfır bir body al . daha sonrada 2. el satan kişilerden lensleri tek tek ihtiyaca göre alırsın .. 18-105 sürü gibi var piyasada herkez satıyor 400 tl ye kadar ben şimdiki aklım olsa bunu yapardım .. ben 18-105 kit lensle 2950 tl ye aldım gittigidiyordan 12 taksit daha sonra 750 tl ye bir 90mm tamrom makro lens , 180 tl ye 50 mm 1.8 d ve en sonda 230 € ya avrupadan arkadaşıma 35mm 1,8g aldım .. şu anda memnunum , 18-105 ve 50mm 1,8d yi satıp 18-200 vr-2 lens almayı düşünüyorum , başkada bir kaşıntım yok şu anda ..

Peki gittigidiyor'dan aldığın ürünün garantisi var mı? Ben pek garantisiz ürün almak istemiyorum arkadaşların değişine göre bazen perdesi patlayabiliyormuş ve garantisi olmazsa da çok pahalıya yapıyorlarmış veya da body de felan ufak tefek de olsa arızalar yapıyormuş o yüzden kafam karışık kaçak ürün almakta az para değil verdiğimiz para sonuçta

• quote:

quote:

quote:

selam

Peki gittigidiyor'dan aldığın ürünün garantisi var mı? Ben pek garantisiz ürün almak istemiyorum arkadaşların değişine göre bazen perdesi patlayabiliyormuş ve garantisi olmazsa da çok pahalıya yapıyorlarmış veya da body de felan ufak tefek de olsa arızalar yapıyormuş o yüzden kafam karışık kaçak ürün almakta az para değil verdiğimiz para sonuçta

valla 2 sene boyunca firma garantisi var ..

http://urun.gittigidiyor.com/fotograf-kamera/nikon-d-7000-18-105-vr-kit-hediyelidir-46657043 bu arkadaştan aldım ve son derece memnunum .. ürün kesinlikle kapalı kıutuda geldi hiçbir şekilde açılmamış .. satıcıda çok ilgili .. elektronik işi şans işi ondan ne desek boş ... paran varsa mediamarkt tan al 4 binlira civarında fiyatı var .. :) ...

karar senin ..

• quote:

quote:

quote:

quote:

selam

valla 2 sene boyunca firma garantisi var ..

http://urun.gittigidiyor.com/fotograf-kamera/nikon-d-7000-18-105-vr-kit-hediyelidir-46657043 bu arkadaştan aldım ve son derece memnunum .. ürün kesinlikle kapalı kıutuda geldi hiçbir şekilde açılmamış .. satıcıda çok ilgili .. elektronik işi şans işi ondan ne desek boş ... paran varsa mediamarkt tan al 4 binlira civarında fiyatı var .. :) ...

karar senin ..

Şimdilik bana 4000TL epey bir büyük rakam şuan için alamam ama para biriktirmeye başladım ve araştırmalarım da devam ediyor şimdilik D7000 içimden geçiyor ve ona göre para biriktiriyorum umarım kafamı karıştıracak bir ürün çıkmaz

• Arkadaşlar Bir arkadaşım D7000 makinesini satıyor. Bende 18-105mm var. Her ikisi de sıfır gibi. isteyen olursa PM atsın.

D7000: 12400 Shutter'da kutusunda, sıfır temizliğinde, herşeyi duruyor. Alındığı gün ekran koruyucu takılmış ve öyle kullanılmış. 512mb bellek hediye
    Battery Grip: Makineden sonra alınmış, kutusunda sıfır ayarında.
    Orijinal yedek pil: Kullanılmamış sıfır kutusunda.
    18-105mm: D90 kit olarak alınmış, ancak hiç kullanılmamış diyebilirim. Sıfır ayarında.

D7000:2200tl
    Battery Grip:300tl
    Yedek pil:50tl
    18-105mm: 500tl

isteyene fotoğraflarını çekip yollayabilirim.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.