Şimdi Ara

Nikon d70s ile çekim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
6.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: couc

Problem ne Allah aşkına. Fotoğrafçılıkla ilgili güzel bir kaynak bulmanın mutluluğunu yaşarken bu iç çekişmede neyin nesi lütfen arkadaşlar burada boş şeyler için tartışmayalım amacımız bilgi paylaşımı olsun. Unatmayalımki bilgi paylaştıkça çoğalır.

Saygılarımla;

Sayın Couc,

Bu bir iç çekişme değil.Hiçbir şekilde de olamaz.Bu tür bir eyleme kesinlikle kalkışmam.Ayrıca iç çekişme olabilmesi için her iki tarafında bilgi ve tecrübesinin aynı olması gerekir.Böyle bir durumda da diğer arkadaşlara zararımın dokunmaması için ortamı terk eder ve başka bir başlık altında,isteyenlere yardımcı olur,onların sorularına cevap veririm.Şu an size yaptığım gibi.Size yararlı olabiliyor muyum?Önemli olan bu.İyi çalışmalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doomtrack -- 10 Mart 2006; 11:08:12 >

• Hocam siz beni yanlış anladınız tabiiki yardımcı oluyorsunuz. Ama bu platformda insanların birbirini kırmasına tartışmasına gerek yok. Fotoğrafçılık ruhu bunu kabul etmemeli..
  • quote:

Orjinalden alıntı: couc

Hocam siz beni yanlış anladınız tabiiki yardımcı oluyorsunuz. Ama bu platformda insanların birbirini kırmasına tartışmasına gerek yok. Fotoğrafçılık ruhu bunu kabul etmemeli..

Sayın Couc,

Mesajımdan,size karşı tepki duyduğumu ve duruma sinirlendiğimi çıkarmışsınız.Ama inanın o niyetle yazılmamıştı.Kusura bakmayın,düzeltme yapmama rağmen yanlış anlaşılmamasını sağlayamamışım.Asıl anlatmak istediğim şuydu.Fotografta,belli bilgi ve birikime sahibim.Her nedense tesadüf eseri girdiğim forum.donanimhaber.com'un bu kısmında,arkadaşlarımızın yardıma ihtiyacı olduğunu gördüm ve yardım etme ihtiyacı duydum.Her nedense diyorum çünkü genellikle fazla müdahele etmeyip,izleyici durumunda olur ve nadir fikir belirtirdim.Şu an bu forumda belli başlıklar altında sorulara kapsamlı ve de özenli cevaplar veriyorum.Buna da ciddi vakit ayırmak zorunda kalıyorum.Düşünün,işimde bile bunları okuyup,cevaplamaya çalışıyorum.Çünkü mümkün olduğu kadar imla yanlışı,cümle düşüklüğü olmayan,ayrıntılı ama kolay anlaşılır ve kimsenin göstermediği kadar özenli yazılar yazıyorum.Bu tarz yazmakta benim için ciddi sabır ve zaman istiyor.Hatta mesajı gönderdikten sonra bile birkaç kez değiştiriyorum.Bunu fotografçılığımın övülmesi ya da popüler olmak için yapmıyorum.Şu an bulunduğum noktadan dolayı takdire de ihtiyacım yok.Tek amacım,hayatım olan fotografçılıkta,benimle aynı yolda yürümek isteyenlere yardımcı olmak.Bu nokta da,bulunduğum özverili davranışa rağmen,bildiğini zannettiği fotografçılıkta,tecrübeme karşı gösterdiği tutuma herkesin şahit olduğu sayın wildworld ile beni aynı kefeye koyar,"birbirinizi kırmanıza gerek yok" diye bir cümle kurarsanız,asıl siz beni kırar ve de üzersiniz.Çünkü aramızda bilgi,birikim,tecrübe ve saygı açısından dağlar kadar fark var.Bu konuda da takındığı tavır yüzünden yüzde yüz haksız.Umarım forumda,kişilerin birikimi ve değeri rütbeye göre değerlendirilmiyordur.Çünkü atılan mesajların,alınan yıldızların hiçbir işe yaramadığını,bu işi çok iyi bilen bir çavuş olarak ispatladığımı sanıyorum.Bu uzun ve de yorucu yazı,bu sefer kendimi doğru ifade etmemi sağlamıştır diye düşünüyorum.Saygılar diliyorum.

Not: Sorulan her soruya (anlattığım özenli tarzda)cevap vermenin ne kadar zor olduğunu gördüm.Bu yüzden bir süredir buralarda olmayan Sayın Mertkan Bey'in önünde saygıyla eğiliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doomtrack -- 10 Mart 2006; 16:59:51 >

•  Nikon d70s ile çekim

Giresun yolunda Koyunlar

Nikon d70s ile çekim

Göksu Deresi

Nikon d70s ile çekim

Anadolu Kavağı

Nikon d70s ile çekim

Hey gidi yıllar...

Nikon d70s ile çekim

Hızlı ve Öfkeli..

Nikon d70s ile çekim

Yoros Kalesi

Nikon d70s ile çekim

Yoros Kalesi

Nikon d70s ile çekim

Yoros Kalesi

Nikon d70s ile çekim

Rumeli Hisarı Kalesi

Nikon d70s ile çekim

Çin Aslanı

Nikon d70s ile çekim

Çin Aslanı

Nikon d70s ile çekim

Anadolu Hisarı Kalesi

Nikon d70s ile çekim

Küçüksu Kasrı

Nikon d70s ile çekim

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü

• KODAK CX 7525 ile çektiğim bir kaç fotoğraf

Nikon d70s ile çekim

Nikon d70s ile çekim

Nikon d70s ile çekim

Nikon d70s ile çekim

• Belki çok az kaldı ama...fotoğrafı çeken hala fotoğrafçıdır
    Kendinizi geliştirmeye bakın derim. Ben aynı konumda tercihimi Canon'dan yana kullandım ama olsun kardeş sayılırlar. Yok yok aslında sayılmazlar
    Bol bol fotoğraf izlemeye ve birşeyler yaratmaya çalışın. Mükemmel bir ugraşa para yatırmısınız, keyfini çıkarın..
  • ARKADAŞIM EN GÜZELİ OTOMATİK ÇEKİM DENKLANŞÖR'E BASARKEN KAMERAYI TİTİRETMEKTEN KAYNAKLANIYOR.
  • üstad @doomtrack sana bi sorum var bu nikonda m (manuel) modunda bana verebileceğin tüyolar varmı ben bu ayarlarda çok zorlanıyorum.
  • üstad @doomtrack sana bi sorum var bu nikonda m (manuel) modunda bana verebileceğin tüyolar varmı ben bu ayarlarda çok zorlanıyorum.
  • bende yeni aldim. nikon d70s ama sizlerin cektigi bunlarin hic birini cekemiyorum. heleki ay'i cekmissin cok super cikmis. ben cekmeye calistim. olmadi. gerci ben ayarlarindan anlamiyorum. dslr olayinin yenisiyim. ins. ilerleyen vakitlerde szlerle cektigim fotgraflari paylasicam. ve sizden bana yardimci olucak arkadaslari ariyorum.

tesekkurler.
  • kit lensleri yerden yere vurmaya gerek yok, aşağıdaki foto Nikon d50 ile beraber kit olarak verilen nikon 18-55 lens ile çekilmiştir.

kullandığım makine Nikon D1x

Nikon d70s ile çekim
  • D70 teki noise (kumlanma) durumunun lens ile bağlantılı değildir. Aslında hiç bir makinadaki noise lens ile bağlantılı değildir.
    BU konu tamamen sensör ile alakalıdır. Film makinalarda ise filmin kendi kimyasalı ile...

Nikon D70 ccd, canon ise cmos kullanır. Cmos ların noise ve "dynamic range" konusunda ccd lere göre "birazcık" üstün oldukları artık bilinen bir gerçek olmuşssa da, aradaki fark öyle pek hissedilecek seviyede değildir. D70 veya (D70s) teki noise seviyesi de kesinlikle rahatsız edecek seviyede değildir. Muhtemelen gereksiz yere yüksek ISO da kullanıldığı için beklenenin üzerinde noise üretmiş olabilir. Bu arada ISO yükselince noise az da olsa hepsinde oluşur!

Lens kalitesi; detay, keskinlik, parlaklık ve istenmeyen bir sürü kötü efektlerin (chromatic Ab., barrel dist., color tone, köşelerde ışık azalması vs...) gibi mertebesine etki eder.

quote:

Orjinalden alıntı: wildworld

D70S çok güzel bir makine olmasına rağmen resimlerin boyuna orjinal haliyle bakınca carl zeis lenslerle kıyaslayınca daha karıncalı olduğunu görürsünüüz benim tek şikayetim budur sende aynı sorunla savaşmak istemiyorsun 3000 x xxxx küsür çekki küçültüğün zaman taminkar bir hal alsın..tavsiye

• @couc,
    fotoğrafların çok güzel,
    yolun başında olan biri için bence çok başarılısın, güzel fotoğrafların bekliyoruz...

iyi çekimler

Not: malesef, (şirketteki firewall yüzünden sanırım) fotoğraflarının çoğuna sadece thumbnail olarak bakabildim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alehar -- 1 Şubat 2007; 8:27:20 >
  • e.hekimler Nikon 70 in hayırlı ugurlu olsun bu arada seni tebrik ediyorum yeni başlık açmaktnsa eski başlıgı hortlamışsın nikon d 70 ciler bu konuda bilgilerini paylaşabilirlrer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adroit -- 1 Şubat 2007; 9:49:51 >
  • Fotoğraflar bu işe başlıycaklar için heveslendirici gerçekten.
  • Hocam Nikon Slr'lar için topic yaptık orda paylaşın da dolsun bari

http://forum.donanimhaber.com/m_11991149/tm.htm
    quote:

Orjinalden alıntı: adroit

e.hekimler Nikon 70 in hayırlı ugurlu olsun bu arada seni tebrik ediyorum yeni başlık açmaktnsa eski başlıgı hortlamışsın nikon d 70 ciler bu konuda bilgilerini paylaşabilirlrer
  • Aslında bunun ben de böyle oldugunu düşünüyordum.
    Ama örneğin bir zenit ile canon 50 mm'yi karşılaştırırken zenit'in bir gömlek daha keskin olmasının yanında, %100 crop'a indiğinde noise'ın daha fazla oldugunu görüyorum. Bunu bir-iki defa degil her zaman görüyorum. Bu tabii ki objektifin optiği ile alakalı değildir sanırım senin demek istediğin bu idi ama sonuçta objektifin ışığı nasıl alıp sensöre verdiği burada etkin rol oynuyor, ve doomtrack'in da dediği buraya çıkıyor olabilir.

quote:

Orjinalden alıntı: Alehar

D70 teki noise (kumlanma) durumunun lens ile bağlantılı değildir. Aslında hiç bir makinadaki noise lens ile bağlantılı değildir.
    BU konu tamamen sensör ile alakalıdır. Film makinalarda ise filmin kendi kimyasalı ile...

Nikon D70 ccd, canon ise cmos kullanır. Cmos ların noise ve "dynamic range" konusunda ccd lere göre "birazcık" üstün oldukları artık bilinen bir gerçek olmuşssa da, aradaki fark öyle pek hissedilecek seviyede değildir. D70 veya (D70s) teki noise seviyesi de kesinlikle rahatsız edecek seviyede değildir. Muhtemelen gereksiz yere yüksek ISO da kullanıldığı için beklenenin üzerinde noise üretmiş olabilir. Bu arada ISO yükselince noise az da olsa hepsinde oluşur!

Lens kalitesi; detay, keskinlik, parlaklık ve istenmeyen bir sürü kötü efektlerin (chromatic Ab., barrel dist., color tone, köşelerde ışık azalması vs...) gibi mertebesine etki eder.

quote:

D70S çok güzel bir makine olmasına rağmen resimlerin boyuna orjinal haliyle bakınca carl zeis lenslerle kıyaslayınca daha karıncalı olduğunu görürsünüüz benim tek şikayetim budur sende aynı sorunla savaşmak istemiyorsun 3000 x xxxx küsür çekki küçültüğün zaman taminkar bir hal alsın..tavsiye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrakOff -- 1 Şubat 2007; 21:06:29 >

• Zenitine kum kaçmıştır belki

Şaka...
    Peki, 50mm ile çektiğin resmin exposure'ını, Zenith ile aynı olacak şekilde PC'de açınca, noise durumları nasıl oluyor.

quote:

Orjinalden alıntı: aLper_iLeri

Aslında bunun ben de böyle oldugunu düşünüyordum.
    Ama örneğin bir zenit ile canon 50 mm'yi karşılaştırırken zenit'in bir gömlek daha keskin olmasının yanında, %100 crop'a indiğinde noise'ın daha fazla oldugunu görüyorum. Bunu bir-iki defa degil her zaman görüyorum. Bu tabii ki objektifin optiği ile alakalı değildir sanırım senin demek istediğin bu idi ama sonuçta objektifin ışığı nasıl alıp sensöre verdiği burada etkin rol oynuyor, ve doomtrack'in da dediği buraya çıkıyor olabilir.

quote:

Orjinalden alıntı: Alehar

D70 teki noise (kumlanma) durumunun lens ile bağlantılı değildir. Aslında hiç bir makinadaki noise lens ile bağlantılı değildir.

quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alehar -- 6 Şubat 2007; 9:47:14 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.