Şimdi Ara

Nikon D7100 kullanıcıları ve yorumları (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
739
Cevap
14
Favori
71.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bora arpınar

Alakana Teşekkürler anlatmak istediğim yapılan linkdeki teste ulaşamamam hatta yakınına bile gelememem linkhttp://www.youtube.com/watch?v=cqv-AldrnM0

Küçük bir ihtimal ama yine de yazayım iki tane seri çekim modu var biri hızlı diğeri yavaş hata orada olmssın?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ubeceren

quote:

Orijinalden alıntı: xpug

Ben de söylediğine benzer bir yaklaşımla sadece 35 mm prime la başladım, evet kadraj için de eğitici fakat zoom olmadan da olmuyor çok fazla şey kaçırıyorsunuz gezerken.
    Şimdi 18-200, 16-85 ve 70-200 f/4 arasına kararsız kaldım üç lens için yorumunuz nedir?

zoom olmadan olmuyor demişsiniz. galiba tele demek istemişsiniz. sorduğunuz 3 lensin sınıfları farklı bence.

18-200'in en büyük kullanıcılarından biri kimilerinin sevdiği kimilerinin nefret ettiği ken rockwell. ben de D80'in kit 18-135'ini kusurlarını kabul ettim severek kullanıyorum. 18-200, çok geniş bir aralıkta pekçok farklı iş yapmanızı sağlar. hafiftir. bir lens ile 3-4 lensin yapacağını yaparsınız, ekonomiktir. ürettiği fotoğraflarda muhtemelen renk sapmaları, köşelerde belirgin bozulmalar olabilir. artıları eksileri bunlar.

benim 18-135'te insanların tenleri gri-pembeye çalıyor, özellikle kapalı ortamda flaşlı çekimlerde. beyaz ayarı vs fayda etmedi. kalabalık fotolarda, aile yada düğün gibi, vizörden gördüğüm görüntüde sağ sol üst köşelere denk gelen kafalar bariz şekil bozukluğuna uğruyor. PS - lens correction yapınca eh işte seviyesine kadar düzeliyor, bazen. her zaman değil.

16-85 daha yeni bir lens, D600 ile kit veriliyor galiba. ama zoom aralığı olarak 18-200'den farklı. günlük tak dolaş, insan çek, şehri çek, biraz amatörce portreler çek noktalarında epey iş görür. ama uzaktaki bir vapura zoomlamak için çok işe yaramaz. geniş bir kadraj alıp evde croplaman gerekir.

70-200 f4, sabit f4 çok güzeldir, 70-200 2.8in kardeşi olması nedeniyle, iyidir hoştur. 70mm ile başlıyor olması nedeniyle sokaklarda çok işine yaramayabilir. nispeten ağırdır. başrol oyuncusu değil, 2. lens olmalıdır bence. daha ucuz bir alternatif olarak 70-300'ü de düşünebilirsiniz.

uygun fiyatlı olsun, kusurlarına katlanırım derseniz, 18-200'ü alın rahat edin.

bütçe biraz müsait, 2 parça olabilir noktasındaysanız, 16-85 + 70-200 f4 olabilir.

• quote:

quote:

Alakana Teşekkürler anlatmak istediğim yapılan linkdeki teste ulaşamamam hatta yakınına bile gelememem linkhttp://www.youtube.com/watch?v=cqv-AldrnM0

Küçük bir ihtimal ama yine de yazayım iki tane seri çekim modu var biri hızlı diğeri yavaş hata orada olmssın?

maalesef Hızlı seri modda makine.

• quote:

quote:

quote:

maalesef Hızlı seri modda makine.

Hocam birisi karta 16mp işliyor birisi 24. Tahminimce sorun buradan kaynaklanıyor. Ayrıca her kartta bile değişiyor perde sayısı. Tavsiyem 45mb/sn bir kart bulup denemeniz noktasındadır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Değerli arkadaşlar youtube de linkini verdiğim d 7100 ün hızına ulaşabilen arkadaşlar var ise ne marka kart kullandıklarını yazarlarsa sevinirim.Teşekkürler.

• quote:

Değerli arkadaşlar youtube de linkini verdiğim d 7100 ün hızına ulaşabilen arkadaşlar var ise ne marka kart kullandıklarını yazarlarsa sevinirim.Teşekkürler.

Arkadaşım sandisk 16gb ya da 32gb Class10 95mb/s olan karttan takacaksın, senin tam olarak ne istediğini anlamadım. Bu arada 2 kart takıp 1. karta raw 2. karta jpeg çekiyorsan işlemciye yüklendiğin için hız düşer. Tek kart takarsan daha hızlı olur ya da 2. kartı 1. dolunca devreye girsin dersen yine hızlı olur. Bu şekilde ayarlıyken crop moda alırsan daha hızlı olur. Ben D800 kullanıyorum, kart olarakta sandisk 32gb 90mb/s CF kullanıyorum. 2. kartı 1. dolunca depolamaya ayarlı. Raw çekerken saniyede 4 kare, 1.5crop moda alınca saniyede 6 kare çekiyor gibi özetleyebiliriz... Ayrıca verdiğin linkteki testte 10 saniye baz alınmış...

• mrb. motosikletimi satıp, daha yeni bir motosiklet almayı düşünüyordum. gelen ilanların birini ve cevabımı paylaşmak istedim.

* mrb motora karsılık renkli kalıçı buyuk görkemli bir dövme yapim düşünürsen
    joker tattoo

* Tşk. Harleyci olsam düşünürdün ama İsterseniz ben de size, tek renk (mor) geçici bir dövme yapabilirim.
  • quote:

Değerli arkadaşlar youtube de linkini verdiğim d 7100 ün hızına ulaşabilen arkadaşlar var ise ne marka kart kullandıklarını yazarlarsa sevinirim.Teşekkürler.

Hocam youtubeta d7100 memory card test isimli video size yardımcı olur

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnternet bu konularda hem iyi hem kötü bazen kafa karıştırıcı olabiliyor...
    16-85 in çok iyi olduğunu söyleyenlerin yanında 18-200 le neredeyse aynı kalitede görüntü verdiğini söyleyen optik kalitesinin tamamen aynı olduğunu söyleyenler var, eğer amerikadan alsaydım 16-85 le birlikte alacaktım ki bence oldukça da iyi bir aralık.

Çok yeni bir lens olan 70-200 ile ilgili çok ciddi övgüler var inanılmaz keskin bir lens deniyor ve 2.8 in neredeyse yarısı ağırlıkta tabi halihazırda yinede oldukça iri.
    Yani 16-85 ilel aynı kulvarda değil. Bunu alıp + 10-20 geniş açı ve 35mm prime la idare edebilirim gibi geliyor illa her odak aralığı kapsanmak zorunda değil bence.

Bazen de 18-200 bile bazıları için kitten upgrade bir lens görülüyor , çok mu abartıyorum aradaki fark o kadarda anlaşılır değilmidir diye ikilemde kalıyorum. Sunduğu aralık+ dx için özel olması inanılmaz pratik bir seçim sunuyor aslında...

• Nacizane bende bir yorum yapmak isterim,
    Yillar öncesi manuel slr+dslr ye gecmis birisi olarak herkesin düştüğü ikilemi bende yasiyorum, maceram
    Minolta manuel 35-70, nikon f80, nikon d70, nikon d200, nikon , d300s, su an kararsiz?
    Usa dan d7100 getirttim , ancak hayyamda bir arkadas 300s dwn sonra sana yakisan fx full frame olmali dedi yani d600 veya d800 simdi burda ikilemde kaldim, kafam karisik arkadaslardan yardim bekliyorum:)

• quote:

Orijinalden alıntı: cunuvar

Nacizane bende bir yorum yapmak isterim,
    Yillar öncesi manuel slr+dslr ye gecmis birisi olarak herkesin düştüğü ikilemi bende yasiyorum, maceram
    Minolta manuel 35-70, nikon f80, nikon d70, nikon d200, nikon , d300s, su an kararsiz?
    Usa dan d7100 getirttim , ancak hayyamda bir arkadas 300s dwn sonra sana yakisan fx full frame olmali dedi yani d600 veya d800 simdi burda ikilemde kaldim, kafam karisik arkadaslardan yardim bekliyorum:)

Ben de başta en iyi olsun mantığıyla d600 düşünüyordum fakat gövde ile bitmiyor herşey, alacağnız lensler de daha pahalı ve daha ağır olmak zorunda.
    Bence bunun standartı bu işten para kazanan biriyseniz, yani bir profesyonelseniz veya çok param var nereye harcasam ki modundaysanız fx alınmalı aksi takdirde özellikle d7100 gibi muhteşem bir gövde ve iyi bir lensle çekemeyip full frame ile çekebileceğimiz kaç tane an yakalarız merak ediyorum? Buna benzer bir yorumu Türkiye'nin konusunda en iyi profesyonel fotoğrafçılarından olan bir arkadaşım da yapınca dx formatında karar kılmıştım yoksa çok param var nereye harcasamki grubuna girecektim:) Ekipmana çok takılıyoruz fakat doğru ışık, kadraj kompozisyon gibi konularda kendimizi geliştirmeye bu kadar kafa yormuyoruz. dslr-like formatındaki nereyse kompak sınıfa girecek makinalarla çekilmiş o kadar muhteşem fotoğraflar var ki insan elindeki son model cihazlarla çektiği fotoğraflara bakıp utanabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ubeceren -- 29 Mayıs 2013; 20:51:06 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cunuvar

Nacizane bende bir yorum yapmak isterim,

Ben de başta en iyi olsun mantığıyla d600 düşünüyordum fakat gövde ile bitmiyor herşey, alacağnız lensler de daha pahalı ve daha ağır olmak zorunda.
    Bence bunun standartı bu işten para kazanan biriyseniz, yani bir profesyonelseniz veya çok param var nereye harcasam ki modundaysanız fx alınmalı aksi takdirde özellikle d7100 gibi muhteşem bir gövde ve iyi bir lensle çekemeyip full frame ile çekebileceğimiz kaç tane an yakalarız merak ediyorum? Buna benzer bir yorumu Türkiye'nin konusunda en iyi profesyonel fotoğrafçılarından olan bir arkadaşım da yapınca dx formatında karar kılmıştım yoksa çok param var nereye harcasamki grubuna girecektim:) Ekipmana çok takılıyoruz fakat doğru ışık, kadraj kompozisyon gibi konularda kendimizi geliştirmeye bu kadar kafa yormuyoruz. dslr-like formatındaki nereyse kompak sınıfa girecek makinalarla çekilmiş o kadar muhteşem fotoğraflar var ki insan elindeki son model cihazlarla çektiği fotoğraflara bakıp utanabiliyor.

Evet soylediklerinize tamamen katiliyorum, ancak tam kare (fullframe) bir makinanin bana nasil bir arti veya bir eksisi değer katacagini bilemiyorum, slr sonrasi hep dx makina kullandim , bir cok farkli lensi test etme firsatim oldu,
    su an elimde nikon 24-85 f2.8-4 , tokina 11-16, nikon 85mmf1.8d , nikon 50mm f1.8 mevcut, tam kareye gecersem sadece tokinayi elden cikartmam gerekir.
    sinucta 35 mm karsiligidir tam kare, ancak dediginiz gibi bu isden para kazanmiyorum sade hobi amacli bir amatörum,

• Gece çekimi derken, tarih saat ve exifi verirseniz aydınlatıcı olur
    Mor ve turuncu tonları çok hoş sadece shadows tabi o binalardaki koyuluk göze batıyor o da düzeltilebilir.eğer rawini upload ederseniz.birşeyler çalışabilirim üstünde

Edit.tarayıcının azizligine.uğradım önceki mesajları.yani gibi gördüm:) bu arada geçen bu video izledim o yöntemle halledilrbilirdin o kayıkları.ayni ayarda aynı şekilde birkaç poz alıyorsun, layer larda mask atarak en temiz fotoyu elde ediyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enreka_tr -- 30 Mayıs 2013; 0:15:28 >
  • Herkese merhabalar! İnşallah yakın bi zamanda Nikon D7100 sahibi olacak biri olarak, konuya ilk mesajımı atıyım dedim. Nikon'un kendi sayfasından paylaştığı Nikon D7100 ile çekilmiş fotoğraflar...
     Nikon D7100 kullanıcıları ve yorumları

•  Nikon D7100 kullanıcıları ve yorumları

a=3.5
    1/200
    A
    ISO 200

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ubeceren -- 30 Mayıs 2013; 19:01:43 >
  • çok güzel bir kare
  • quote:

a=3.5
    1/200
    A
    ISO 200

Çok hoş yakalamış ve çok hoş çekmişsin. Bu kadar işte, arkadaşların d800 mü, d600 mü sorularının cevabı.

Sevgili arkadaşlar, aşağıda yazdıklarım tamamen kendime yönelik değerlendirmeler olup, sizlerle paylaşmak istedim, herkes payına düşen değerlendirmeyi yaparak bir fayda elde eder umarım.

ubederen'in de dediği gibi artık, fotoğraf sanatının derinliklerine inmek ve usta olmak için çaba harcanmalı, Nikon D7100, artık teknik özellikleri ile standart belirlemiştir ve daha fazla'nın peşinde koşmadan önce D7100'ün size yetemeyeceği kadar ilerlemeniz ve makineden ziyade kaliteli ve doğru lenslere yönelmek, kadraj, kompozisyon, renk ve ışık bilgisi, fotoğraf işleme programları, diyafram-enstantene ilişkisi gibi konularda usta olmak lazımdır.

Her nedense, D600'ü hiç düşünmedim, Ben de D800'ü hedeflemiştim ama d7100'ün haberini alınca, hemen özelliklerini inceleyerek "budur" dedim.
    "Nikon D7100 elinizdeyken başka bir makineye bakıp yutkunmazsınız." buna d800 ve d4 te dahil.

Daha büyük sensör, size sadece daha geniş çekim açısı ve daha büyük baskı alma avantajı sağlar, ki daha küçük pixellerin yarattığı blur mu diyelim, fluluk mu ayrı bir sıkıntıdır. FF bir makine DX bir makineye göre, yaklaşık 2.3 kat daha büyük bunun yarattığı avantajlar tabii ki var ama hangi konularda?

Ayrıca DX makinelerin lensin en iyi bölgesi olan merkez ve çevresini kullanması da pek gündeme gelmeyen bir avantaj...

Bu arada forum D7100 ile ilgili bir referans noktası olsun diye, D800 ve D600 kıyaslamalarını da ekliyorum

Nikon D600

Nikon D7100
    Başka cihaz seç

Başka cihaz seç

Nikon D600 seçmek için haklı nedenleriniz
    • Daha yüksek çözünürlüklü kamera 24.4 MP vs 24 MP Fotoğraflarınızı, büyük ve kaliteli baskı için %2 daha detaylı çekin
    • Kesinti oranı (crop factor) daha iyi 1x vs 1.5x Bu makinede (full frame) 35 mm filme kesintisiz görüntü geçirilebilecek boyutta sensör yer alıyor. Diğer modelin sensörü daha küçük olduğundan, çekilen kare 35mm filme göre belli bir oranda kesintiye uğrayacaktır
    • Daha fazla sensör çözünürlüğü 6048 x 4032 vs 6000 x 4000 Doğal çözünürlük, fotoğraf işlenmeden önce sensörün yakaladığı görüntüdeki yükseklik ve genişliği piksel cinsinden ifade eder. Nikon D600 modelinde %2 daha fazla çözünürlük mevcut
    • Çok daha büyük tekil pixel boyutu 35.4 µm² vs 15.3 µm² Tek bir pixelin µm2 cinsinden boyutunu ifade eder. Daha büyük pixel, özellikle yüksek ISO değerlerinde daha iyi fotoğraf demektir. Nikon D600 modelinde 2,31 kat daha büyük pixeller mevcut
    • Daha büyük sensör 36x24 mm Full Frame vs 23.5x15.6 mm APS-C Daha büyük sensör, daha fazla ışık alanı ve bu da daha kaliteli fotoğraf demektir. Nikon D600 modelinde 2,36 kat daha büyük sensör alanı mevcut
    • Daha fazla gerçek çözünürlük 24.4 MP vs 24 MP Pazarlanan megapikselden ziyade sensör alanına göre fotoğraf makinesinin gerçek çözünürlüğü daha önemlidir. Nikon D600 modelinde %2 daha fazla çözünürlük mevcut

Nikon D7100 seçmek için haklı nedenleriniz
    NİKOND7100 vs NİKOND600
    • Hem yatayda hem dikeyde çalışan odak noktası çok daha fazla 15 Adet vs 9 Adet Bu modelde daha fazla hem yatay, hem dikey çalışabilen odak noktası var. Bu tür odak noktaları daha duyarlı ve güvenilir sonuçlar verir.
    • Daha çok odak noktası 51 Adet vs 39 Adet Nikon D7100 modelinde fazladan 12 tane daha odak noktası mevcut
    • Daha kaliteli film kayıt formatı 1080p @ 60fps vs 1080p @ 30fps Daha iyi çözünürlük ve saniyede yakalanan kare sayısı (fps) ile daha kaliteli video çekebilirsiniz
    • Sinema tutkunları için 24P Var vs Yok 24P saniyede 24 kare demektir. Sinema filmleri geleneksel olarak bu hızda çekildiğinden, kayıtlarınız buna benzer bir izlenim verebilir.
    • Daha uzun ömürlü batarya 950 shots vs 900 shots Tam dolu bir pil ile %6 civarı daha fazla çekim yapabilirsiniz
    • Daha yüksek peş peşe çekim hızı 6 fps vs 5.5 fps Spor müsabakalarında ya da hareketli nesneleri çekerken, en iyi kareyi yakalamanız bu makinede %9 daha kolay.
    • Çok daha yüksek maksimum örtücü hızı 1/8000 saniye vs 1/4000 saniye Örtücü hızı diyafram açıklığından geçen ışığın ne kadar süre ile ışığa duyarlı yüzeye ( film veya sensör ) geçmesine izin vereceğimizi belirlemeye yarar. Ne kadar hızlı olursa hızlı hareket eden cisimleri o kadar flulaştırmadan, net çekersiniz. Nikon D7100 modeli daha hızlı
    • Daha yüksek çözünürlüklü ekran 1,229k dots vs 921k dots %33 daha yüksek çözünürlük
    • Daha hafif 675 g vs 760 g %11 daha hafif tasarım

Ortak Noktalar
    • Yüksek çözünürlük D600 : 24.4 MPD7100 : 24 MP
    • HDR Fotoğraflar HDR özelliği ile çok karanlık ve aydınlık görüntüleri tek bir karede birleştirip etkileyici fotoğraflar elde edebilirsiniz
    • RAW görüntü formatı RAW formatı profesyonellerin oldukça sık kullandığı işlenmemiş bir görüntü biçimidir. Görüntü elde edebilmek için bilgisayarda işlenmesi gerekmektedir. Genellikle daha kaliteli olur ve gölge, parlaklık gibi ışığa özgü ayarları daha detaylı yakalarsınız. Beyaz denge ayarları ile oynanabilir.
    • Harici flaş takılabilir Harici flaş ile daha doğal ve esnek ışıklandırma imkanı var
    • Yeterli odak noktası adeti D600 : 39 AdetD7100 : 51 Adet
    • Hava koşullarına dayanıklı Bu kameralarla zorlu doğa koşullarında rahatça çekim yapabilirsiniz
    • Harici mikrofon takılabilir Harici mikrofon ile daha kaliteli ses kaydı yapabilirsiniz.
    • Full HD video çekim D600 : 1080p @ 30fpsD7100 : 1080p @ 60fps
    • Uzun pil ömrü D600 : 900 shotsD7100 : 950 shots
    • Sensör temizleme Var
    • Düşük Crop Factor D600 : 1xD7100 : 1.5x
    • Mükemmel Sensör Çözünürlüğü D600 : 6048 x 4032D7100 : 6000 x 4000
    • Sensör Boyutu D600 : 36x24 mm Full FrameD7100 : 23.5x15.6 mm APS-C
    • Mükemmel Gerçek Çözünürlük D600 : 24.4 MPD7100 : 24 MP
    • CMOS Sensör Tipi Bu kameralarda daha kaliteli fotoğraf üreten CMOS türü sensör kullanılmış. (Çoğu makinede CCD sensör vardır)
    • Uzun süreli pozlama imkanı 30 saniye
    • Farklı formatlarda depolama SD, SDXC, SDHC
    • 2 Adet
    • %100 Vizör kapsama alanı Kapsama alanı kameranın çekeceği görüntünün vizörden yüzde kaçını göreceğinizi ifade eden bir değerdir. Bu makinelerde çekeceğiniz görüntünün tamamı vizörde görüntülenir.
    • Pentaprism Vizör Pentaprism vizörler Pentamirror vizörlere göre göze daha iyi ışık sağlar, yüksek çözünürlükte görüntü verirler ve daha kaliteli malzemeden yapılırlar. Pro seviyesinde kameralarda genellikle pentaprism vizör kullanılmaktadır. Her iki modelde de Pentaprism vizör mevcut.
    • Panel Ekran Çözünürlüğü D600 : 921k dotsD7100 : 1,229k dots
    • Büyük panel ekran 3.2"
    • Yetersiz Işık Hassasiyeti (ISO) 6,400 ISO

Nikon D800

Nikon D7100
    Nikon D800 seçmek için haklı nedenleriniz
    NİKOND800 vs NİKOND7100
    • Çok daha yüksek çözünürlüklü kamera 36.2 MP vs 24 MP Fotoğraflarınızı, büyük ve kaliteli baskı için %51 daha detaylı çekin
    • Kesinti oranı (crop factor) daha iyi 1x vs 1.5x Bu makinede (full frame) 35 mm filme kesintisiz görüntü geçirilebilecek boyutta sensör yer alıyor. Diğer modelin sensörü daha küçük olduğundan, çekilen kare 35mm filme göre belli bir oranda kesintiye uğrayacaktır
    • Daha fazla sensör çözünürlüğü 7360 x 4912 vs 6000 x 4000 Doğal çözünürlük, fotoğraf işlenmeden önce sensörün yakaladığı görüntüdeki yükseklik ve genişliği piksel cinsinden ifade eder. Nikon D800 modelinde %51 daha fazla çözünürlük mevcut
    • Çok daha büyük tekil pixel boyutu 23.8 µm² vs 15.3 µm² Tek bir pixelin µm2 cinsinden boyutunu ifade eder. Daha büyük pixel, özellikle yüksek ISO değerlerinde daha iyi fotoğraf demektir. Nikon D800 modelinde %56 daha büyük pixeller mevcut
    • Daha büyük sensör 35.9x24.0 mm Full frame vs 23.5x15.6 mm APS-C Daha büyük sensör, daha fazla ışık alanı ve bu da daha kaliteli fotoğraf demektir. Nikon D800 modelinde 2,35 kat daha büyük sensör alanı mevcut
    • Daha fazla gerçek çözünürlük 36.2 MP vs 24 MP Pazarlanan megapikselden ziyade sensör alanına göre fotoğraf makinesinin gerçek çözünürlüğü daha önemlidir. Nikon D800 modelinde %51 daha fazla çözünürlük mevcut
    • Depolama kartları çeşitleri fazla CompactFlash (Type II) SDHC SD SDXC vs SD, SDXC, SDHC Bu model, Nikon D7100 modeline kıyasla daha çok çeşitte hafıza kartlarını destekliyor
    • Vizör görüntü boyut faktörü 0,72x vs 0,61x Çıplak gözle gördüğünüz görüntü vizörden bakarsanız daha küçük görünür. Ne kadar gerçek boyuta yaklaşırsa, çekeceğiniz görüntüyü vizörden doğru yorumlamanız kolaylaşır.
    Nikon D7100 seçmek için haklı nedenleriniz
    NİKOND7100 vs NİKOND800
    • Daha kaliteli film kayıt formatı 1080p @ 60fps vs 1080p @ 30fps Daha iyi çözünürlük ve saniyede yakalanan kare sayısı (fps) ile daha kaliteli video çekebilirsiniz
    • Daha uzun ömürlü batarya 950 shots vs 900 shots Tam dolu bir pil ile %6 civarı daha fazla çekim yapabilirsiniz
    • Çok daha yüksek peş peşe çekim hızı 6 fps vs 4 fps Spor müsabakalarında ya da hareketli nesneleri çekerken, en iyi kareyi yakalamanız bu makinede %50 daha kolay.
    • Daha yüksek çözünürlüklü ekran 1,229k dots vs 921k dots %33 daha yüksek çözünürlük
    • Daha hafif 675 g vs 900 g %25 daha hafif tasarım

• Yüksek çözünürlük D800 : 36.2 MPD7100 : 24 MP
    • HDR Fotoğraflar HDR özelliği ile çok karanlık ve aydınlık görüntüleri tek bir karede birleştirip etkileyici fotoğraflar elde edebilirsiniz
    • RAW görüntü formatı RAW formatı profesyonellerin oldukça sık kullandığı işlenmemiş bir görüntü biçimidir. Görüntü elde edebilmek için bilgisayarda işlenmesi gerekmektedir. Genellikle daha kaliteli olur ve gölge, parlaklık gibi ışığa özgü ayarları daha detaylı yakalarsınız. Beyaz denge ayarları ile oynanabilir.
    • Harici flaş takılabilir Harici flaş ile daha doğal ve esnek ışıklandırma imkanı var
    • Yatay-Dikey çalışan odak noktası sayısı tatmin edici 15 Adet
    • En kaliteli görüntü için çok yüksek odak noktası adeti 51 Adet
    • Hava koşullarına dayanıklı Bu kameralarla zorlu doğa koşullarında rahatça çekim yapabilirsiniz
    • Video otomatik odaklanma (Video AutoFocus) Contrast Detection
    • Harici mikrofon takılabilir Harici mikrofon ile daha kaliteli ses kaydı yapabilirsiniz.
    • Full HD video çekim D800 : 1080p @ 30fpsD7100 : 1080p @ 60fps
    • Sinema tutkunları için 24P 24P saniyede 24 kare demektir. Sinema filmleri geleneksel olarak bu hızda çekildiğinden, kayıtlarınız buna benzer bir izlenim verebilir.
    • Uzun pil ömrü D800 : 900 shotsD7100 : 950 shots
    • Sensör temizleme Var
    • Düşük Crop Factor D800 : 1xD7100 : 1.5x
    • Mükemmel Sensör Çözünürlüğü D800 : 7360 x 4912D7100 : 6000 x 4000
    • Sensör Boyutu D800 : 35.9x24.0 mm Full frameD7100 : 23.5x15.6 mm APS-C
    • Mükemmel Gerçek Çözünürlük D800 : 36.2 MPD7100 : 24 MP
    • CMOS Sensör Tipi Bu kameralarda daha kaliteli fotoğraf üreten CMOS türü sensör kullanılmış. (Çoğu makinede CCD sensör vardır)
    • Etkileyici shutter hızları (Shutter ne kadar hızlı olursa, hızlı hareket eden cisimleri o kadar net çekersiniz) 1/8000 saniye
    • Uzun süreli pozlama imkanı 30 saniye
    • Farklı formatlarda depolama D800 : CompactFlash (Type II) SDHC SD SDXCD7100 : SD, SDXC, SDHC
    • 2 Adet
    • %100 Vizör kapsama alanı Kapsama alanı kameranın çekeceği görüntünün vizörden yüzde kaçını göreceğinizi ifade eden bir değerdir. Bu makinelerde çekeceğiniz görüntünün tamamı vizörde görüntülenir.
    • Pentaprism Vizör Pentaprism vizörler Pentamirror vizörlere göre göze daha iyi ışık sağlar, yüksek çözünürlükte görüntü verirler ve daha kaliteli malzemeden yapılırlar. Pro seviyesinde kameralarda genellikle pentaprism vizör kullanılmaktadır. Her iki modelde de Pentaprism vizör mevcut.
    • Panel Ekran Çözünürlüğü D800 : 921k dotsD7100 : 1,229k dots

Nikon D7100 kullanıcıları ve yorumları Nikon D7100 kullanıcıları ve yorumları Nikon D7100 kullanıcıları ve yorumları

• quote:

Orijinalden alıntı: Fotomani

quote:

Orijinalden alıntı: enreka_tr

renkler ve dagılımı çok iyi
    hatun da cinayet sebebi ;) habersiz mi çektin?
    bir de pozlaman +3,3 te kalmış sanırım ya ondan olabilir bu dust olayı bi kontrol eder misin?

üstad fotoğrafları büyütünce fotoğraf garip oluyor bende. Noise gibi değil de daha farklı bir bozulma oluyor bende benim ekrandan mı kaynaklanıyor acaba. Bacaklardaki bozulma...

Bir de dijital zum var bu ve sonraki 2 fotoğrafında 1.33x !.. Bu fotoğraflarda kullanıcı hatası var. Yüklenen yer ile ilgili değil bu fotoğrafların bu kadar kötü kalitesinin olmasına sebep, kullanıcı hatası !.. Tabi ayrıca +3.33 pozlama telafisi vermek de çok acayip kaçmış bana göre. Hele ki şu kızın denize baktığı fotoğraf -1.0 EV ile çekilebilirdi ki tam tersi olmuş ve fotoğraf yanmış. Aynen şarj aleti satan kişiye de +3.33 EV ve parlak yerler iyice yanmış !.. Hepsi kullanıcı hatalı sanırım bu fotoğrafların !..
    -
    Camera Maker: NIKON CORPORATION
    Camera Model: NIKON D7100
    Image Date: 2013-05-23 17:21:56 (no TZ)
    Focal Length: 66.0mm (35mm equivalent: 132mm)
    Digital Zoom: 1.330x
    Aperture: f/11.0 (iso yükseltileceğine buradaki gibi pozlarda F'i düşürerek iso'yu düşük tutup daha net fotoğraf elde etme yoluna gidebiliriz)
    Exposure Time: 0.010 s (1/100)
    ISO equiv: 400 (iso yükseltilmiş ise demek ki kompozisyonda ışık yetersiz)
    Exposure Bias: +3.33 EV (Pozlama telafisini böyle güneşin güçlü geldiği kompozisyonlarda eksi yönde kullanmak daha iyi sonuç verir)
    Metering Mode: Matrix
    Exposure: Manual
    Exposure Mode: Manual
    White Balance: Manual
    Light Source: Fine Weather
    Flash Fired: No (enforced)
    Color Space: sRGB
    GPS Coordinate: undefined, undefined
    Software: Paint.NET v3.5.10
    -
    Camera Maker: NIKON CORPORATION
    Camera Model: NIKON D7100
    Image Date: 2013-05-23 17:51:43 (no TZ)
    Focal Length: 18.0mm (35mm equivalent: 36mm)
    Digital Zoom: 1.330x
    Aperture: f/9.0
    Exposure Time: 0.010 s (1/100)
    ISO equiv: 400
    Exposure Bias: +3.33 EV
    Metering Mode: Matrix
    Exposure: Manual
    Exposure Mode: Manual
    White Balance: Manual
    Light Source: Fine Weather
    Flash Fired: No (enforced)
    Color Space: sRGB
    GPS Coordinate: undefined, undefined
    Software: Paint.NET v3.5.10
    -
    Bu gayet aydınlık manzarada iso 800 ve 1/640 ! Bu manzara 1/200 ile ve çok daha düşük iso ile tertemiz çekilebilirdi. Fakat iso800'e rağmen bu kadar kötü olması da ilginç geldi bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 30 Mayıs 2013; 22:39:49 >

• Eleştirilerinde haklısın, makine ayarlarını çok da bilmediğim ilk günlerdi, şimdi yavaş yavaş düzeliyor gibi, ev ayarları ve iso evet, digital zoom'un farkında değilim bir bakayım, son eklediğim fotoğrafları da bir değerlendirir misin, onlarda daha az hata bulursun umarım. teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: naturelnomad

Eleştirilerinde haklısın, makine ayarlarını çok da bilmediğim ilk günlerdi, şimdi yavaş yavaş düzeliyor gibi, ev ayarları ve iso evet, digital zoom'un farkında değilim bir bakayım, son eklediğim fotoğrafları da bir değerlendirir misin, onlarda daha az hata bulursun umarım. teşekkürler

Rica ederim... Sizin kullanım kılavuzunu iyi bir okumanız en önemli adımlardan birisi. Diğeri de gereksiz yere ayarları acayip manasız biçimde değiştirmemenizi öneririm. En iyi ayar, A modda en düşük iso'da çekim yapın +EV falana girmeyin bile hiç, bir de bu dijital zumu kapatın mahvetmiş bütün fotoğraflarınızı !..

Dijital zum ve + pozlamalarınız devam etmiş. Güneşli ve aydınlık olarak iyi, gündüz vakti + pozlama yapmanızın gereği nedir ? Siz bunu ne sebeple, neye göre yapıyorsunuz ? Bildiğinizden mi yoksa gözünüz karanlık mı görüyor da ondan mı ?

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.