Şimdi Ara

NİKON LENS SEÇİMİ AF 85MM F1.8D Mİ ? 80-200MM F2.8 Mİ ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar gece çekiminde keskin bir portre lensi arıyorum fakat bu 2 lens özellik olarak çok farklı olmasına rağmen kararsız kaldım 80-200 f2.8 çift bilezik zoom olarakta kullanabileceğim bir lens portre olarakta kullanılabilir bi lens gibi görünüyo örnek resimlere bakıldığında gayet iyi bi seçenek gibi body d300 buna takılacak 85mm ise f1.8 diyafram aralığı büyük artı gibi fakat zoom anlamında iş görmicek bi lens aslında zoom olmasada olur ancak 80-200 hem zoom hem portrede iş görcek gibime geliyo daha çok amaçlı gibi ....portre konusunda 2 lensi karşılaştırsak sonuç ne olur ? arada 500tl fiyat farkı var 80-200 daha pahalı değermi ..bu işten pek anlamıyorum çok acemiyim bana yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler..

• diyaframı 2.8'in altına kaç kere alacaksınızki? iğne ucu kadar yer netleyebileceğinizden bence 1.8 çokta kullanılabilir değil.
    50mm f1.7 lensimde nadiren 2.8'in altına inerim.

bu açıdan baktığımızda bence 80-200 daha mantıklı gibi.
  • hem keskin hem portre derseniz prime lense yatirim yapmanizda fayda 1.8de kullanamazsiniz ama 85mm lenste 2.8diyaframda elde ettiginzi keskinligi 80-200 lenste 5-6 civarinda yakalarsiniz ki buda gece cekimi icin sorun olusturur o yuzden hem prime lensin kalitesi ve keskinligi icin hemde daha fazla isik alacak bir diyaframa sahip olmasi nedeniyle 85mmye yonelmenizde fayda vardir tabi amac sadece kaliteli bir portre lensi ise.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHF34 -- 25 Haziran 2011; 16:36:54 >
  • anladım 80-200 ünde 85mm inde bi takım eksileri var.. peki arkadaşlar bir lens buldum bunun konumuzla pek alakası yok ancak bunuda sormak istedim tokina at-x pro 28-80mm f2.8 bu lensi çok övdüklerini gördüm portre örnek resimleride mükemmel ötesi shoplu deilse baktıklarım tabi... bu lens nikonun 24-70mm f2.8 ine bile rakip gösteriliyormuş bu lens için ne düşünüyorsunuz ben tokinanın çok üstün lensler ürettiğini duymuştum ama birde sizin görüşünüzü almak istedim bunun ne gibi artısı ve eksisi vardır ?sırf markası nikon deil diye biraz soğuk baktım tavsiye edermisiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasan86_ -- 24 Haziran 2011; 19:09:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NovariX

diyaframı 2.8'in altına kaç kere alacaksınızki? iğne ucu kadar yer netleyebileceğinizden bence 1.8 çokta kullanılabilir değil.
    50mm f1.7 lensimde nadiren 2.8'in altına inerim.

bu açıdan baktığımızda bence 80-200 daha mantıklı gibi.

diyafram 1.8 e indiğinde netlemede düşüyor demek bunu öğrendiğim iyi oldu açıkcası 2.8 ozaman en ideali bende diyafram düştümü gece daha net keskin resimler alındığını düşünüyordum
  • f1.8 portre çekimlerinde çok avantajlı, netleme "düşmüyor". Örneğin netlemeyi göze yapıp kulakları bulanık bırakabilirsiniz. Arkadaşın demek istediği, f1.8 gibi diyafram değerlerinde özellikle yakından çekimlerde net alan derinliği çok azaldığı için her zaman istediğiniz yere netleyemeyebilirsiniz.
    Ben 80-200'ün eski pompalı versiyonunu kullanıyorum, ve çok memnunum. Birçok profesyonel 70-200 f2.8 lensleri portre için kullanır.
    500 TL sizin için çoksa ve bu işten para kazanmayacaksanız 85mm alın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

f1.8 portre çekimlerinde çok avantajlı, netleme "düşmüyor". Örneğin netlemeyi göze yapıp kulakları bulanık bırakabilirsiniz. Arkadaşın demek istediği, f1.8 gibi diyafram değerlerinde özellikle yakından çekimlerde net alan derinliği çok azaldığı için her zaman istediğiniz yere netleyemeyebilirsiniz.
    Ben 80-200'ün eski pompalı versiyonunu kullanıyorum, ve çok memnunum. Birçok profesyonel 70-200 f2.8 lensleri portre için kullanır.
    500 TL sizin için çoksa ve bu işten para kazanmayacaksanız 85mm alın.

anladım arkadaşım yardımın için teşekkürler ben en güzeli 80-200 alıyım çift bilezik.. 500tl beni fazla sıkmaz oldumu adam gibi bişey olsun en mantıklısı bu fakat bi masada otururken arkadaşımın beni çekmesi için 1 metre ileri gitmesi gerekiyomuş bu doğrumu ? otururken çekemezmiş illa uzun mesafe istiyormuş senin lensinde böylemi ?

• 80-200 min. netleme mesafesi 1,5mt. 85mm min. netleme mesafesi 0.85mt.

Fiyat yanında 80 ila 200mm aralığının kullanışlılığını daha doğrusu bu oranda bir teleye ihtiyaç duyup duymadığınızı da düşünün. 80-200 ağır bir lenstir, taşıma kısmını da aklınızdan çıkarmayın. 85mm'in artısı olarak alan derinliği ve düşük ışık koşullarında daha rahat kullanımı olacağını da hesaba katın. Kısacası yatırımınızı amaca göre yapın derim ben. İkisi de çok güzel optikler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PlutosDaddy

80-200 min. netleme mesafesi 1,5mt. 85mm min. netleme mesafesi 0.85mt.

Fiyat yanında 80 ila 200mm aralığının kullanışlılığını daha doğrusu bu oranda bir teleye ihtiyaç duyup duymadığınızı da düşünün. 80-200 ağır bir lenstir, taşıma kısmını da aklınızdan çıkarmayın. 85mm'in artısı olarak alan derinliği ve düşük ışık koşullarında daha rahat kullanımı olacağını da hesaba katın. Kısacası yatırımınızı amaca göre yapın derim ben. İkisi de çok güzel optikler.

1.5mt ciddi bir rakam daha kısa mesafede çekim yapılamaz yani.. bunuda dikkate alıcam ama 80-200 daha çok amaçlı bi objektif gibi söylediğinden gece çekimi zayıf olduğunu anladım 85mm e göre bu zayıflık ciddi bi farkmıdır? ağırlığı sorun deil çünkü arabada durcak çekiceğim zaman çıkarıcam tekrar arabama koycam fazla üstümde taşımıycam son bi değerlendirme daha yapıp kararımı vericem yardımın için teşekkürler..

• 85mm'de f1.8D'nin 80-200 f2.8'e göre 1.3 stop avantajı var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

85mm'de f1.8D'nin 80-200 f2.8'e göre 1.3 stop avantajı var.

anladım teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.