Şimdi Ara

*** Nikon SLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi *** (3071. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
61.728
Cevap
91
Favori
2.394.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 30693070307130723073
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: alfa147

Ben daha önce d7000 kullandığım için çok yabancılık çekmedim. Örnek olması açısından bir foto daha paylaşayım.

https://flic.kr/p/F7zcUu

Bir video izledim dün yatmak üzereyken. Makinayı yeni alanlar için başlangıç ayarlarının nasıl yapılması gerektiğini açıklıyordu. Mesela video kayıt düğmesine ISO ayarını atıyor. Bu tür şeyler. Videoda anlatılanlara göre düzenleyeceğim ben de.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alfa147

Ben size iso performansı için birkaç foto göstereyim.
    12800
    https://flic.kr/p/EkowNf

https://flic.kr/p/EkJLwX

3200
    https://flic.kr/p/Fi7HWp

https://flic.kr/p/F7r95b

örnek fotolar için çok teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: finansmen1

quote:

Orijinalden alıntı: hece_he

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ben bu makinayı çok başarılı buldum. Daha doğrusu makina lens ikilisini!!!

Artık bıktırırım sizi fotoğraflarımla!!

sanırım daha önce nx1 kullanıyordunuz. boyut ve elde tutuş rahatlığı olarak nx1'e göre nasıl acaba?

Evet NX1 kullanıyordum. Ağırlık olarak NX1'den 200-250 gr daha ağır. Boyut olarak ise neredeyse aynı. Nikon D750 vs NX1 olarak search ederseniz daha net bilgiler elde edersiniz.

Tutuş rahatlığı olarak bence ikisi arasında fark yok. Fakat D750'ye taktığım lens 800 gr olduğu için işleri biraz bozuyor. NX serisinin 45mm lensi yaklaşık 100 gr iken Sigma 50mm lensin böyle devasa bişi olması beni şaşırttı açıkçası ki @ozturert de uyardığı halde!!!

Ama ben memnunum. Fotoğraf çekme olayına daha bir konsantre oldum sanki. Daha gerçek bir fotoğraf deneyimi edineceğim gibime geliyor!!!

cevap için teşekkürler.

bende de nx1 vardı ve 16-50mm f2-2.8 lens ile birlikte o da oldukça ağır oluyordu aslında.

nx1'den pok çok konuda memnundum. donanım olarak gerçekten müthiş bir cihaz. ancak 1600 iso ve sonrasında ciddi anlamda noise olduğundan full-frame bir cihaz alma düşüncesi ile cihazı elden çıkardım. şimdilik nx500 ile devam ediyorum.

full-frame makineler arasında nikon d750 fiyat performansta oldukça iyi bir cihaz gibi. inceleme sitelerinin örnek fotolarında 6400 iso'larda bile gayet başarılı sonuçlar alındığını gördüm. sizin bu konuda düşüncelerinizi merak ediyorum. iş görür bir lens ile uzun süre kullanılacak bir cihaz mıdır sizce?

geçenlerde sony a7r ii'yi elime alıp inceleme fırsayı buldum ve cihazı gerçekten çok çok beğendim. gövdede titreşim engelleme özelliği muhteşem çalışıyor. 1/4 enstantanede bile titreme olmadan çekim yapabildim. 8000 iso'da çektiğim fotolar bile çok iyiydi. boyut ve elde tutuşu harika. korkunç fiyatı olmasa hiç tereddütsüz alacağım cihaz a7r ii olurdu. bu arada a7 ii'yi de bu cihazla birlikte inceledim ve tam bir hayal kırıklığı olduğunu söyleyeyim. a7r ii'yi ne kadaar beğendiysem a7 ii'den de o kadar nefret ettim. tek artısı gövdede titreişm engelleme sistemi onda da çok başarılı idi. elde çektiğim videolar bile tripod ile çekilmiş gibi sabit duruyor. bunu duşında full frame olmamasına rağmen nx1 bile a7 ii'den çok daha başarılı bana göre.

neyse sözün kısası fiyat performan olarak nikon d750'de karar kıldım gibi ama acele etmeyip öncelikle kullanıcı deneyimlerini öğrenmek isterim.

Dün size yazdıktan sonra PC’yi kapatıp yatarken şöyle iki makinayı da yan yana koyup baktım da D750 Samsung NX1’den hacimli bir cihaz. Fazla fark yok ama almadan önce bir yerde bakmanızı öneririm. Gerçi ff makinalar arasında neredeyse en küçük en kompakt makinalardan biri aslında ama bunu NX1 ile mukayese edince tabi biraz büyük kalıyor. Ben şimdilik öyle uzun süre taşımadım makinayı. NX1’de yorulmuyordum. Umarım D750+Sigma 50mm ikilisi de yormaz beni. Ama yorsa da önemli değil çünkü bu makinanın keyfi bir başka.

ISO hassasiyetini görmeniz için ilk fırsatta birkaç fotoğraf çekip paylaşırım sizinle. Merak ettiğiniz başka konularda da bilgi verip yardımcı olmaya çalışırım.

Sony veya başka markalar farketmez, aynasız olsun, full frame olsun, isterse daha pahalı olsun, isterse daha kaliteli olsun, Canikon için çok kararlıydım yeni bir makinada. Çünkü sanki dünyada fotoğrafçılığın %90’ı Canikon üzerine kurulmuş. Neredeyse tüm teknik incemeler, paylaşımlar bu iki markayı referans alıyor. Aksesuarlar, piller, lensler, flaşlar vs neredeyse fotoğrafçılıkla ilgili her şey bu iki markaya göre yapılmış. En basitinden lensler. Tüm lens markaları bu iki markaya çalışıyor. Beni NX serisinde en çok bezdiren şey de bu husus oldu. Arkadaş hadi her şeyi anladık. NX300 için yedek pil alalım dedik, ilk başta fiyatı 200 liralara yakındı ve bir de kolay kolay bulunmuyordu. Tam Teknosa’lara geldi, fiyatı da makul hale geldi derken bir de baktım Samsung piyasadan çekiliyor. Böyle salaklık mı olur!!! Oysa Canikon için Duracell bile pil üretmiş.

Ha bir de yeri gelmişken söyleyeyim. Samsung basit bir pil şarj cihazını bile kutu içeriğinde vermekten aciz. Piyasadan ayrıca satın alacaksın ki, o da tabi bulursan, NX1’i koca gövdesi ile prize takmaktan kurtulasın.

Şimdi baktım da kafamda full frame ışığının yanması ile makinaya karar verip almam arasında 1 ay geçmiş. O da zaten iki haftada karar vermiştim. Sonraki iki hafta fiyat araştırması ve beklemekle geçti. Baktığım bir çok karşılaştırmada hep D750 öne çıkıyordu. Teknik özellik olarak wifi ve döner ekran başta olmak üzere, boyut olarak diğer makinalardan biraz daha küçük olması ve fiyatının da diğer ff makinalara göre daha uygun olması beni hemen kendine bağladı.

Daha fazla uzatmayayım mesajım okunabilir halden çıkmasın. Ben buradayım. Yardımcı olmaya ve istediğiniz bilgileri vermeye hazırım.

boyut benim için önemli olduğundan sizin de dediğiniz gibi sipariş verip almadan önce bir yerlerde elime alıp iyice incelememde fayda var.

eğer vakit bulabilirseniz özellikle iç mekanda 3200 ve 6400 iso'da çekilmiş bir iki foto paylaşabilirseniz sevinirim.

samsung'un yedek batarya vermediğinden bahsetmişsiniz ama nx1'in sevdiğim yanlarından birisi de cihazın şarj okurken kullanılabilmesi idi. nx500'de aynı şekilde tabi. bu sayede yedek pile gerek kalmadan harici bir power bank ile uzu süre kullanım mümkün. nikon d750'de bu özellik var mıdır acaba? sony'de dedim ama cihaza kablo bağlandığında usb moda geçiyor ve kullanıma izin vermiyor.

bu arda yeni cihazınızı keyifle güzel günlerde kullanmanızı dilerim.

Umarım sizi bilgilendirmeye yetecektir bu fotoğraflar. Biraz acemice oldu gerçi ama ancak bu kadar becerebildim. En kısa sürede NX1+45mm ile de çeker onları da paylaşırım.

*** Nikon SLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi ***
    ISO6400 by Egemen Balkan, on Flickr

ISO3200 by Egemen Balkan, on Flickr

Bu arada ben ISO performanslarının iyi olduğuna şuradan kanaat getirdim. NX ile çektiğim fotoğrafları LR ile düzenlerken ölçüyü biraz kaçırsanız, özellikle kumlanma/gürültü ile ilgili olanları, fotoğrafın şaftı hemen dağılıyordu. Yani netlik falan hemen kayboluyordu. Çamur gibi oluyordu fotoğraf. Oysa bu makina ile çektiklerimde en ufak bir dağılma bile olmuyor. Bilmiyorum belki bana öyle geldi?

teşekkürler.

6400 iso ile çekilen foto bile oldukça güzel görünüyor.

en kısa sürede cihazı bulup incelemem gerekiyor artık. sony a7r ii'yi mi beklemeli bunu almalı mı karar vermem lazım.
  • Aceminin yaptığı ISO karşılaştırma testi ancak bu kadar olur!!! Bu kadarını becerebildim arkadaşlar. NX1'e 45mm lensi taktım.

Bu arada ikisi de ışığın şiddetini eşit ölçmüş diyebilir miyiz? f7.1'de her iki makina da 1/10 ve 1/20 ile çekti fotoğrafları!!

nx1 iso6400 by Egemen Balkan, on Flickr

nx1 iso3200 by Egemen Balkan, on Flickr

d750 iso6400 by Egemen Balkan, on Flickr

d750 iso3200 by Egemen Balkan, on Flickr
  • Tek fotoğrafta birleştirdim.

Çok zamanımı aldı. Bardak tek adetti ve her fotoğrafı çektikten sonra boyalı suyu döküp tekrar içine su koyup tekrar suya renk vermem gerekti. Çokta yordu çünkü boya kalemlerinin içine suyu boşatmak çok uzun sürdü. Sünger benzeri bir şeyin içine emdirilmiş boyaydı o sebeple zorladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 15 Mart 2016; 21:35:16 >
  • finansmen1 kullanıcısına yanıt
    hiç de acemi testi olmamış gayet açık net ve güzel bir test olmuş. d750 açık ara fark atmış. tam kare ile crop'u ayran nokta da burası zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_reso

hiç de acemi testi olmamış gayet açık net ve güzel bir test olmuş. d750 açık ara fark atmış. tam kare ile crop'u ayran nokta da burası zaten.

Gerçekten di mi? Çıkan sonuca şaşırdım. Acaba test mi tam mukayese edebilecek şartlarda olmadı diye düşünmüştüm başta ama sizden gelen cevapla aklım yattı. Ben bu kadar fark çıkacağını doğrusu beklemiyordum.

Daha bu bir de fotoğrafın jpeg hali. Raw formatında biraz oynasan ayna gibi pırıl pırıl olacak. Ama NX'de çektiğin fotoğraf hemen çamur gibi olabiliyor ölçüyü kaçırırsan.
  • quote:

quote:

Gerçekten di mi? Çıkan sonuca şaşırdım. Acaba test mi tam mukayese edebilecek şartlarda olmadı diye düşünmüştüm başta ama sizden gelen cevapla aklım yattı. Ben bu kadar fark çıkacağını doğrusu beklemiyordum.

Daha bu bir de fotoğrafın jpeg hali. Raw formatında biraz oynasan ayna gibi pırıl pırıl olacak. Ama NX'de çektiğin fotoğraf hemen çamur gibi olabiliyor ölçüyü kaçırırsan.

evet gerçekten çok fark atmış. hele nx1'in 3200 İSO da bu kadar bozması beni çok şaşırttı. yorumlar da hep tam kare iso başarımlarını okurdum ama bu kadar beklemiyordum doğrusu. 6400 iso da bu kadar temiz çekmesi hemde jpeg formatta. bide dediğiniz gibi raw formatta çekip düzenleme yapılsa sıfır kumlanma bir fotoğraf elde edilir.
    en kısa zaman da tam kare'ye geçmek lazım
  • quote:

quote:

quote:

evet gerçekten çok fark atmış. hele nx1'in 3200 İSO da bu kadar bozması beni çok şaşırttı. yorumlar da hep tam kare iso başarımlarını okurdum ama bu kadar beklemiyordum doğrusu. 6400 iso da bu kadar temiz çekmesi hemde jpeg formatta. bide dediğiniz gibi raw formatta çekip düzenleme yapılsa sıfır kumlanma bir fotoğraf elde edilir.

Bu da raw formatında çekilmiş olanın düzenlenmiş hali

nef iso6400 by Egemen Balkan, on Flickr
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Bu da raw formatında çekilmiş olanın düzenlenmiş hali

nef iso6400 by Egemen Balkan, on Flickr

cihazın iso başarımı gerçekten muhteşem. hem 6400 de bu kadar güzel çekiyorsa kumlanma gidermeye bile gerek yok.
    acaba tam kare cihazların hepsi mi böyle başarılı iso'da yoksa cihazdan cihaza fark mı yapıyor ?
  • quote:

Aceminin yaptığı ISO karşılaştırma testi ancak bu kadar olur!!! Bu kadarını becerebildim arkadaşlar. NX1'e 45mm lensi taktım.

Bu arada ikisi de ışığın şiddetini eşit ölçmüş diyebilir miyiz? f7.1'de her iki makina da 1/10 ve 1/20 ile çekti fotoğrafları!!

nx1 iso6400 by Egemen Balkan, on Flickr

nx1 iso3200 by Egemen Balkan, on Flickr

d750 iso6400 by Egemen Balkan, on Flickr

d750 iso3200 by Egemen Balkan, on Flickr

ellerinize sağlık valla. tam aradığım karşılaştırma olmuş.

samsung nx1 hakkı yenmemesi gereken bir makine aslında. 1000 iso'ya kadar muhteşem sonuçlar veriyor. 1600 iso ve sonrasında maalesef kalite oldukça düşüyor.

6400 iso'da nikon d750 full-frame farkını açıkça ortaya koymuş, nx1'e kıyasla noise neredeyse yok denecek kadar az. sensör boyutunun önemini göstermesi açısından önemli bir karşılaştırma olmuş. gerçi sony a7 ii de full-frame ama o da d750'nin yanına yaklaşamıyor. 3200 iso'da çektiğim fotolar bile çamur gibiydi. ama sanırım o bu konuda bir istisna :)
  • Noise dışında rengi de doğru göstermesi bakımından çok ileride. Kullandığım mavi fonun rengini o ışık altında doğala en yakın şekilde vermiş.

Ben şimdiye kadar çektiğim fotoğraflarda nadiren 800 ISO üzerine çıktım. 800'ü bile çok zorda kalmadıkça kullanmadım. Şimdi bu makina ile de çok rahat 800-1600 'leri kullanabileceğim belli ki. Ancak yine de 800 üzerine mümkün olduğu kadar çıkmamaya çalışacağım. Ancak şunu çok iyi biliyorum ki sıkıştığım anda ISO hemen yardımıma yetişecek.

Geçtiğimiz yıl yazılı kanyon'da dala konmuş bir Yusufçuk çekmiştim. Hava da kapalıydı aslında, fotoğraftan hiç umudum yoktu doğrusu. Ama PC'de baktım ki oldukça net olmuş. Biraz düzenleme ile iyice kendine geldi fotoğraf. Şimdi demek ki D750 gibi bir makina ile neler çekilir. İsterse havada uçuyor olsun yine de net çıkar.

• D750 bence Nikon'un son yıllarda çıkarttığı en iyi gövde ama aynı zamanda en şansız olanı.. nazar mı var ne:) üst üste servise çağırılma yaşanıyor.. 1 Yıldır kullanıyorum ilk flare olayından etkilenen gövdelerden değildi ama yeni duyurulan shutter dan kaynaklanan gölgelenme olabilir servise getirin yazısı seri numarasına bakılırsa bana da isabet etti.. götürmeyeceğim çünkü hiç bir sorun yok.. binlerce kare çektim en ufak bir sıkıntı yaşamadım.. Thom Hogan in yazdığına göre bu son sorun, flaş lı çekimde yüksek hız durumunda senkronize problemi oluyor ve gölgelenme çıkıyormuş.. sb600 ile 1/4000 de denedim ve sonuç temiz.. zaten Karfo ya da sordum belirli tarih aralığındaki bazı modellerde sorun çıktığından o serinin tamamını servise çağırmışlar ve sorun çıkmama ihtimali çok yüksekmiş.. bakıp ihtiyaç durumunda ücretsiz tamir ediyorlar.. üstelik garantisi bitmiş olsa da ve Karfo dan alınmamış olsa da.. Bu Nikon'un tüm kullanıcılarını bağlıyor.. nereden alındığı önemli değil yani.. bu da bence doğru bir yaklaşım..

hafif, performanslı, inanılmaz ISO başarımı ve dinamik aralığı ve de rakiplerinin gerçekten çok ötesinde AF sistemi üstelik çok uygun fiyatı ile FF gövdeye geçmek isteyenler için kaçırılmaz bir gövde.. Nikon dese ki gövdenizi değiştiriyoruz biraz fark verin d810 verelim yada yeni d750.. yine d750 isterim..alırken de ikisi arasında çok düşünüp bunu seçmiştim hiç te pişman olmadım.. hareketli ekran çok kullanışlı.. geçenlerde Safir kuleden istanbul çektim.. tripodu boyumun da üzerine yükseltmem gerekti istediğim açıyı yakalamak için.. ekranı aşağıya çevirip Live view de istediğim kadrajı oluşturdum..hem boyunuzun çok üzerine çıkartacaksınız hem de makinayı aşağıya doğru çevireceksiniz.. hadi gel bunu bakaçtan ayarla:) merdiven taşımam lazımdı..

dslr kullandığınızda zaten tek bir lens olmayacak elinizde.. zaman içinde o çanta dolacak kaçarı yok.. bir çok denemem sonucunda TAMRON24-70 F2,8 VC ile bir istikrar yakaladım.. genel kullanım için mükemmel bir lens kesinlikle tavsiye ederim... Makro çok çekecekseniz close up filtre, uzatma tüpü vs vs hiç bulaşmayın.. direk Macro lens alın.. ben zamanında çok macro çektim ve hep macro lens kullandım artık çok vakit ayıramadığımdan o lensimi değiştirmiştim ama şimdi olurda çekmek istersem diye çantada Kenko uzatma tüp seti bulunduruyorum.. kullanımı zahmetli ama aynı işi görüyor.. devamlı kullanım için tavsiye etmem.. 24-70 in devamında yine Tamron 70-300 VC ile seti büyük ölçüde kapatabilirsiniz.. daha sonra da Tokina 17-35 f4 ultra geniş açıda Nikon ve Canon muadillerine göre hem çok ucuz hemde distorsyonu en az olan lensi bulursanız hiç kaçırmayın.. Tamron 24-70 le gayet başarılı portreler çekebiliyorsunuz.. açık alana çıktığınızda da 70-300 ile daha da etkili portreler çekebilirsiniz ama illa çantam boş kaldı bir de gerçek portre lensi koyayım derseniz Nikon 85 1,8 hem fiyatı çok iyidir hemde kendisinden 3-4 kat pahalı 85 1,4 ile hemen hemen aynı keskinlikte netice verir..

28-300 gibi lensleri ben hiç bir zaman düşünmedim çok kullanan ve memnun olan var.. bu tamamen tercih meselesidir.. testlerde diğer lenslere göre daha düşük performans verselerde çoğunlukla kullandığımız baskı boyunda aralarındaki farkı gözle göremezsiniz.. Hayırlı olsun.. İyi günlerde kullanın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pexo -- 16 Mart 2016; 11:26:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pexo

D750 bence Nikon'un son yıllarda çıkarttığı en iyi gövde ama aynı zamanda en şansız olanı.. nazar mı var ne:) üst üste servise çağırılma yaşanıyor.. 1 Yıldır kullanıyorum ilk flare olayından etkilenen gövdelerden değildi ama yeni duyurulan shutter dan kaynaklanan gölgelenme olabilir servise getirin yazısı seri numarasına bakılırsa bana da isabet etti.. götürmeyeceğim çünkü hiç bir sorun yok.. binlerce kare çektim en ufak bir sıkıntı yaşamadım.. Thom Hogan in yazdığına göre bu son sorun, flaş lı çekimde yüksek hız durumunda senkronize problemi oluyor ve gölgelenme çıkıyormuş.. sb600 ile 1/4000 de denedim ve sonuç temiz.. zaten Karfo ya da sordum belirli tarih aralığındaki bazı modellerde sorun çıktığından o serinin tamamını servise çağırmışlar ve sorun çıkmama ihtimali çok yüksekmiş.. bakıp ihtiyaç durumunda ücretsiz tamir ediyorlar.. üstelik garantisi bitmiş olsa da ve Karfo dan alınmamış olsa da.. Bu Nikon'un tüm kullanıcılarını bağlıyor.. nereden alındığı önemli değil yani.. bu da bence doğru bir yaklaşım..

hafif, performanslı, inanılmaz ISO başarımı ve dinamik aralığı ve de rakiplerinin gerçekten çok ötesinde AF sistemi üstelik çok uygun fiyatı ile FF gövdeye geçmek isteyenler için kaçırılmaz bir gövde.. Nikon dese ki gövdenizi değiştiriyoruz biraz fark verin d810 verelim yada yeni d750.. yine d750 isterim..alırken de ikisi arasında çok düşünüp bunu seçmiştim hiç te pişman olmadım.. hareketli ekran çok kullanışlı.. geçenlerde Safir kuleden istanbul çektim.. tripodu boyumun da üzerine yükseltmem gerekti istediğim açıyı yakalamak için.. ekranı aşağıya çevirip Live view de istediğim kadrajı oluşturdum..hem boyunuzun çok üzerine çıkartacaksınız hem de makinayı aşağıya doğru çevireceksiniz.. hadi gel bunu bakaçtan ayarla:) merdiven taşımam lazımdı..

dslr kullandığınızda zaten tek bir lens olmayacak elinizde.. zaman içinde o çanta dolacak kaçarı yok.. bir çok denemem sonucunda TAMRON24-70 F2,8 VC ile bir istikrar yakaladım.. genel kullanım için mükemmel bir lens kesinlikle tavsiye ederim... Makro çok çekecekseniz close up filtre, uzatma tüpü vs vs hiç bulaşmayın.. direk Macro lens alın.. ben zamanında çok macro çektim ve hep macro lens kullandım artık çok vakit ayıramadığımdan o lensimi değiştirmiştim ama şimdi olurda çekmek istersem diye çantada Kenko uzatma tüp seti bulunduruyorum.. kullanımı zahmetli ama aynı işi görüyor.. devamlı kullanım için tavsiye etmem.. 24-70 in devamında yine Tamron 70-300 VC ile seti büyük ölçüde kapatabilirsiniz.. daha sonra da Tokina 17-35 f4 ultra geniş açıda Nikon ve Canon muadillerine göre hem çok ucuz hemde distorsyonu en az olan lensi bulursanız hiç kaçırmayın.. Tamron 24-70 le gayet başarılı portreler çekebiliyorsunuz.. açık alana çıktığınızda da 70-300 ile daha da etkili portreler çekebilirsiniz ama illa çantam boş kaldı bir de gerçek portre lensi koyayım derseniz Nikon 85 1,8 hem fiyatı çok iyidir hemde kendisinden 3-4 kat pahalı 85 1,4 ile hemen hemen aynı keskinlikte netice verir..

28-300 gibi lensleri ben hiç bir zaman düşünmedim çok kullanan ve memnun olan var.. bu tamamen tercih meselesidir.. testlerde diğer lenslere göre daha düşük performans verselerde çoğunlukla kullandığımız baskı boyunda aralarındaki farkı gözle göremezsiniz.. Hayırlı olsun.. İyi günlerde kullanın..

Açıklamalarınız için çok teşekkür ederim. Aynen ben de sizin gibi düşünüyorum. Çok yere baktım D750 için. Nereye baktıysam hemen diğer makinalardan farkını ortaya koyuyordu. Ben de fazla düşünmedim doğrusu ilk fırsatta aldım. Hele bir de fiyatı 1500 dolar olunca düşünülecek fazla bişey kalmamıştı.

Ben tam kare bir makina arayışına başlarken, bu makinaların fiyatlarının da etkisi ile temel bazı teknolojik özellikler standart hale gelmiştir diye düşünüyordum. Bunlar başta wifi ve dönebilir ekran olmak üzere çift kart slotu vs. Ama baktım ki iş hiç de öyle değil. Bırak D750 ile aynı fiyat aralığında olan makinaları daha pahalılar üst segmentte olanlar da bile bu özellikler standart hale gelmemiş. Mesela bir GPRS veya dokunmatik ekran aramıyordum doğrusu ama bu devirde wifi olmayan makina mı olur? Cins valla bu üreticiler.

Mesela çift kart slotu benim için çok önemli. Bir kaç kere NX300'DE başıma geldi. Gidiyorsun bir seyahate keyifli keyifli çekiyorsun fotoğrafları, akşam dönünce bir bakıyorsun fotoğraflar gitmiş. Oysa şimdi oldukça rahatım, nasıl olsa yedeği var.

Lensler konusunda da açıklamalarınız benim araştırmalarım sonucunda çıkardığım sonuçlara çok paralel. İleride seçeceğim lenslerde kendime kılavuz yapacağım.

Hem iyi dilekleriniz hem de açıklamalarınız için çok teşekkür ederim.

• Şu flickr raporuna bakar mısınız!!! Nikon marka full frame makinalar arasında D750 birinci. İlk beş kameranın hiç biri full frame değil.

Bu mesaja eklenen görseller:

EDİT: Nikon'lar içerisinde. Düzeltirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi finansmen1 -- 16 Mart 2016; 21:56:06 >
  • Noctivagant kullanıcısına yanıt
    Hocam bir süredir göremiyordum sanki seni buralarda.

yine uğraşıp, emek vermişsin. kolay gelsin.
  • finansmen1 kullanıcısına yanıt
    D90'ın 4. olması da boş geçilecek bir durum değil.

D80, D90, D7000, D7100, D7200 diye giden serinin 3 makinesi ilk 5'te, diğer ikisi de ilk 20'de. 7000 ve 7100'den sonra 7200'ün nispeten geride kalması da dikkat çekici.

D80'in hala ilk 20'de olması, D300'ün ve D700'ün de ön sıralarda yer bulması manidar

D750'nin D610'un epey önünde olması da ilginç, daha sonradan çıkan makine geriden gelip öncüsünü açık farkla geçmiş.
  • Nikon d3300 18 55 / 55 200 mü yoksa nikon d5300 18 55 mi nedenleriyle birlikte söyler misiniz şimdiden teşekkürler iyi akşamlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: iailhan

Nikon d3300 18 55 / 55 200 mü yoksa nikon d5300 18 55 mi nedenleriyle birlikte söyler misiniz şimdiden teşekkürler iyi akşamlar

Bunları sıfır olarak almak yerine ikinci el D7100 ve Tamron 17-50mm F2.8 alın. Maça 1-0 önde başlayın.

Bunlar giriş seviyesi makineleri. işi öğrenmeye başlayınca bir kaç ay sonra değiştirmek isteyeceksiniz ve sıfır alırken verdiğiniz paraya acıyacaksınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasin_kaya

quote:

Orijinalden alıntı: iailhan

Nikon d3300 18 55 / 55 200 mü yoksa nikon d5300 18 55 mi nedenleriyle birlikte söyler misiniz şimdiden teşekkürler iyi akşamlar

Bunları sıfır olarak almak yerine ikinci el D7100 ve Tamron 17-50mm F2.8 alın. Maça 1-0 önde başlayın.

Bunlar giriş seviyesi makineleri. işi öğrenmeye başlayınca bir kaç ay sonra değiştirmek isteyeceksiniz ve sıfır alırken verdiğiniz paraya acıyacaksınız.

2. El hiç düşünmemiştim. Güvenmemekten iyi kullanılmıstır kötü kullanılmıstır lens çiziktir bilemem falan diye ama bi bakiyim o zaman teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 30693070307130723073
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.