Şimdi Ara

*** Nikon SLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi *** (3073. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
61.728
Cevap
91
Favori
2.394.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 30713072307330743075
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: flexii_87

Evet arkadaslar 5yillik ekipmanim nikonD90 ve nikon 50mm 1.8D elden cikardim
    Simdi NikonD750 ve nikon 85mm 1.8G gecis yapmis bulunmaktayim

Dx ten Fx e gecme konusunda kararsizdim, fakat simdi iyikide gecmisim diyorum masallahi var diyorum

Duruma kaldirabilen mutlaka FX formata gecsin derim

Bu arada elimde saglam bir balik gozu lens var 1 yillik tertemiz cantasi butun aparatlari herseyi var, yurtdisindan alindi
    1 cizik dahi bulamassinizq

DX oldugu icin saticam
    Sigma 8-16mm 4.5-5.6 HSM
    Baya keskin bi lens
    Ic mekan cekimleri, video cekimleri ve dügun gelin damat manzara cekimlerinde cok basarili bi kac ornek paylasirim

Guzel bir fiyata verecegim
    DM den ulasabilirsiniz

Saygilarimla

Günaydın. Hayırlı olsun full frame makinanız. İyi günlerde kullanın.

Gerçekten full frame ayrı bir dünya imiş. Ben de 1 ay kadar önce D750 aldım. Henüz daha tam kullanmayı öğrenemedim. Menü ayarlarını da yapamadım. Bu haldeyken bile acaip keyif almaya başladım fotoğraf çekmekten. Varsın çektiğim fotoğraflar kötü olsun, kalitesiz olsun, varsın kimse beğenmesin. Nasıl olsa bir gün öğreneceğim bu işi (muhtemelen ). O zamana kadar kendi beğendiklerim bana yeter.

D750 ile çektiğim tüm fotoğraflar sanki makro lens ile çekilmiş gibi. Bu makina ile fotoğraf çekince ortaya kocaman bir fotoğraf çıkıyor. Siz de bu fotoğraftan 1 değil 3-4 tane fotoğraf çıkarabiliyorsunuz. Makinayı kullanmadan bunu anlamak çok zor. Pazar günü çektiğim lale fotoğraflarında kırpma yaparak istediğim kadar detay aldım. Makro lens ile çekilse ancak bu kadar net olur detaylar. Fotoğrafın dibine kadar iniyorsunuz netlik aynı. Bilmiyorum bu belki kullandığım lensin kalitesine de bağlı olabilir. 50mm sigma art kullanıyorum.

Bir diğer önemli avantajı ise ISO konusunda. Tamam çektiğim fotoğraflar 100 ISO en fazla ama yine de lightroom ile yaptığım düzenlemelerde en ufak bir fark hissedilmiyor. Oysa Samsung ile ISO ne kadar düşük olursa olsun biraz ölçüyü fazla kaçırınca fotoğraf bulanıklaşırdı.

İyi ki geçmişim full frame Nikon D750 makinaya diyorum ve herkese de tavsiye ediyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün bir tane Lexar 64gb 1000x SD kart aldım (bütün mağazalarda kartın görseli sarı, oysa kart siyah). Bu kartı makinanın birinci yuvasına, adaptörlü Samsung 32gb microSD kartı ise ikinci yuvasına taktım. ilk karta RAW ikinci karta JPEG kaydedecek şekilde de ayarladım. Şimdi makina 1.1k gösteriyor çekilecek fotoğraf sayısını. 32gb'lık kartı çıkarınca 987 gösteriyor. Neden acaba??? Gerçi çok da önemli değil ama merak ettim.
  • arkadaşlar merhaba
    bu işe yeni gönül verdim nikon nun compak makinalarını çok kullandım şimdi özellikle hareketli çekimler de dslr denemelerimde çok başarılı sonuçlar aldım ki çekimlerim ya otomatik ayarda yada basit amatör ayarlarla olmasına ramen

aklımda D3200 vardı şuan piyasa bulunmuyor yerine d300 var tabi gezerken danışırken araştırırken birde karşıma d200 ü çok övenler çıktıtabi bununda d 5300 modeli de var d3300 ile d5200 aynı kitli de 400 TL gibi bir fark var

bu modellerden tavsiyeniz nedir değermi değmezmi demiyorum

18-55 mi yoksa 18-105 mi ilk başda almayı tavsite edersiniz

birde önüme 3 mercek çıktı dx/vr/as-p bana vr daha mantıklı geldi titreşim ve hareketlilere iyi olduğunu duydum
  • D200 ve D300 çok iyi gövdeler ama çok eskidiler, özel olarak merakınız yoksa almayın. Nikonun APSC DSLR sınıfının en üst seviyesiler.
    Çok ilerletmeyi düşünmüyorsanız 5200-5300-5500 serisinin yeni modellerinden, ilerletmeyi düşünüyorsanız 7100-7200 serisi gövdelere bakın.

Lenslerle ilgili anladığım kadarıyla öğrenmeniz gereken çok şey var.
    Bir lens aynı anda DX, VR ve af-s olabilir.
    http://www.turknikon.com/nikon-lens-terimlerinin-karsiligi-1437

http://www.zeynelaydin.com/makale/LENS-KISALTMALARI--ACIKLAMASI_11.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceramist

arkadaşlar merhaba
    bu işe yeni gönül verdim nikon nun compak makinalarını çok kullandım şimdi özellikle hareketli çekimler de dslr denemelerimde çok başarılı sonuçlar aldım ki çekimlerim ya otomatik ayarda yada basit amatör ayarlarla olmasına ramen

aklımda D3200 vardı şuan piyasa bulunmuyor yerine d300 var tabi gezerken danışırken araştırırken birde karşıma d200 ü çok övenler çıktıtabi bununda d 5300 modeli de var d3300 ile d5200 aynı kitli de 400 TL gibi bir fark var

birde önüme 3 mercek çıktı dx/vr/as-p bana vr daha mantıklı geldi titreşim ve hareketlilere iyi olduğunu duydum

Sıfır alıp boş yere para bayılmak yerine temiz 10bin shutterı geçmemiş, mümkünse faturalı garantili ikinci el 7100 veya 7200 alın o paranıza.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasin_kaya

quote:

arkadaşlar merhaba

Sıfır alıp boş yere para bayılmak yerine temiz 10bin shutterı geçmemiş, mümkünse faturalı garantili ikinci el 7100 veya 7200 alın o paranıza.

2.el hic sansim gulmedi benim her aldigim 3 ay sonra cop temiz kavramini anlayabilecegim bir bilgi ve deneyime sahip degilim acikcasi d3300 d5200 d5300 modelleri arasindayim
    Birde bunlara 18x55 mi 18x105 mi alayim bu konuda yardimci olursaniz sevinirim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cok aşırı bir ilerleme dusunmuyorum onceligim knet temiz resim cekmek ki bunlar gunluk yaşantı cekimleri ve tatil gezl fotograflari cok detay ve profesiyonellik aramiyorum belki çoğu cekimi ya otoda yada hazir cekimde cekecem anladigim d5200 d5300 u oneriyorsun bana uygun mercek 18x55 mi 18x105 mi yada baska bir mercek tavsiye verirsen cok memnun kalirim
    Simdiden tesekkurler

• En güzeli Yasin Bey'in dediği aslında 2. elden çekiniyorsanız çekim sayısı 10.000 altı olan ve düşme çarpma izi olmayan makineleri gönül rahaylığı ile alabi,lirsiniz, bu sayede kullanabileceğiniz (gövdede netleme motoru olacağı için) lens sayısıda artar.
    18-105mm in tek avantajı biraz daha zoom (yakınlaştırma) yapması. İhtiyacaınız varsa alın, yoksa 18-55 de yeter.
    Ama ben olsam ikisini de almak yerine Sigma 17-70mm F:2.8-4 alırım (yine 2. elde temiz bulunan bir lenstir)
  • quote:

Orijinalden alıntı: omardaing

En güzeli Yasin Bey'in dediği aslında 2. elden çekiniyorsanız çekim sayısı 10.000 altı olan ve düşme çarpma izi olmayan makineleri gönül rahaylığı ile alabi,lirsiniz, bu sayede kullanabileceğiniz (gövdede netleme motoru olacağı için) lens sayısıda artar.
    18-105mm in tek avantajı biraz daha zoom (yakınlaştırma) yapması. İhtiyacaınız varsa alın, yoksa 18-55 de yeter.
    Ama ben olsam ikisini de almak yerine Sigma 17-70mm F:2.8-4 alırım (yine 2. elde temiz bulunan bir lenstir)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yasin_kaya

quote:

arkadaşlar merhaba

2.el hic sansim gulmedi benim her aldigim 3 ay sonra cop temiz kavramini anlayabilecegim bir bilgi ve deneyime sahip degilim acikcasi d3300 d5200 d5300 modelleri arasindayim
    Birde bunlara 18x55 mi 18x105 mi alayim bu konuda yardimci olursaniz sevinirim

Kesinlikle 2. el 7100 veya 7200
    lens olarakta yine ikinci el @omardaing önerdiği lens veya tamron 17-50mm F2.8 öneririm.

maça 1 sıfır önde başlamış olursunuz. bir yıl sonra değiştirmeye ihtiyaç duymadan en az 3 yıl kullanırsınız. Sonrası kendinizi geliştirip bütçe ayırırsanız FF makine olur zaten.
  • yasin_kaya kullanıcısına yanıt
    İlginiz için cok tesekkurler arkadaşlar
    Simdi 1.si bütçem zorlayarak 2400 d5200 +18×105 vr kitli yaninda canta hafiza karti filtreli alabiliyorum bu fiyata dediginiz urunleri 2. El bulma şansım temiz olarak nedir
    2. Olarak nereden bulabilirim 2.el ben bu ise yeni başlayan biriyim nelere dikkat etmem lazim sadece cekim sayisi ve çizigi darbesine bakayim

• quote:

Simdi 1.si bütçem zorlayarak 2400 d5200 +18×105 vr kitli yaninda canta hafiza karti filtreli alabiliyorum bu fiyata dediginiz urunleri 2. El bulma şansım temiz olarak nedir
    2. Olarak nereden bulabilirim 2.el ben bu ise yeni başlayan biriyim nelere dikkat etmem lazim sadece cekim sayisi ve çizigi darbesine bakayim

D7100 spot fiyatı 2000tl sıfır. 400tl ye de ikinci el temiz 18-105mm lens bulursunuz. Böylece body sıfır lens ikinci el olur.

İkinci elde ise 1750TL'ye D7100 bulabilirsiniz.
    D7200 de ikinci elde 2300tl lere gidiyor. sıfırı da 2700 civarı sanırım.

İstanbuldaysanız orda imkanlar çok. kişi ile anlaşın. Gidin bir servise kontrol ettirin. Özgür foto teknik vs olabilir.

Çekim sayısı 10.000i geçmemişse zaten makine temizdir. Makine tamir görmüş mü diye vidalarına bakın. Tornavida izi varmı diye. Darbe çizik vs varmı diye. Bu seri makineler ufak tefek darbelerde birşey olmaz zaten. çekimi düşük. faturalı kutulu olsun. kişi ile konuşunca elektrik alırsınız zaten. dürüstmü değilmi diye ona göre karar verirsiniz.
  • quote:

Bir ay önce gelmiş olsaydınız Türkiye garantili kutulu faturalı 2000 foto çekilmiş D7100ü 1900tl ye verdim. 18-55mm VR2 lensim de vardı Türkiye garantili. 2200'ye sizin işi görürdük. Ancak şu anda body yok. Sadece 18-55mm VR2 lens var. İyi bir temiz body bulursanız ve 18-55mm VR2 lens düşünürseniz olabilir. Ancak daha uzun vade kullanmak için tamron 17-50mm veya sigma 17-50mm lensi tavsiye ederim. 18-55mm'nin de VR2 versiyonu eski 18-55mm ler gibi değil. Daha kaliteli. Bütçe kısıtlı ise bir süre onu da düşünebilirsiniz.
  • 2.el cok korkuttu gecmiste yasadiklarim birkac bu konuda denemem sirkecideki esnafla anlasamam derken 2300 tl ye d5200 + 18×105 vr kit ve nikon orjinal taşıma cantayi siparis verdim cok dediniz ama ben orta halli bir kullanici olacam ilerleyen donemde satar kendime guvenimle 7200 lere bakarim ilgim buyur se
    Bu asamadan sonra oneriniz varmi
    Uhv filtre almaya gerek varmidir
    32 yada 64 gb hafiza karti alicam öneriniz varmidir arkadaslar

• quote:

2.el cok korkuttu gecmiste yasadiklarim birkac bu konuda denemem sirkecideki esnafla anlasamam derken 2300 tl ye d5200 + 18×105 vr kit ve nikon orjinal taşıma cantayi siparis verdim cok dediniz ama ben orta halli bir kullanici olacam ilerleyen donemde satar kendime guvenimle 7200 lere bakarim ilgim buyur se
    Bu asamadan sonra oneriniz varmi
    Uhv filtre almaya gerek varmidir

PAraya yazık olmuş o set için :((

Ama hayırlı olsun. UV filtreye gerek yok. şimdi B+W alın desek lens parası. Kartın da o kadar iyi olmasına gerek yok o makineye.

45mb/s veya 30mb/s okuma yazma hızı olan sandisk, lexar veya kingston markalarından birinden alabilirsiniz.
  • https://www.fotozeynep.com.tr/?do=shop&show=viewproduct&productid=14133
    quote:

İthalatçı garantililer var arasındaki fark 300 tl 2. El ciddi sorun benim için bilen biriyle yapmam lazım tanıdık kimse yok bu fiyata d7100 alabilirdim ama makina Hakkı'nda en ufak fikrim olmayacaktı hepsi burada boy satan mağazalar 1580 tl bir ara onlara gitti gözüm ama nikontr garantisi vermiyor sandiskin 45 mb lik 14 tl DSL'n için özel diye hafıza kartları var sitelerde gereksizmidir lexmar un mesela 633x ile ne farkı var acaba

Birde Yasin kardeş biraz destek ol valla çok yeniyim bu konuda belki bu kadar büyük bir makina ilk kullanıyorum kızımın fotolarını ailemi Çekmece'm 300 tl lik makinada bulanık olmadan çekince beğeniyordum duşun başka kullanım alanı olmayacak sonuç da ayda 3 5 kez kullanacağım sağlam ilk sorun yaratmayan sorun olduğun daha kolay çözebileceğim bir cihaz olmalı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Arkadaslar d5200 mu canon 700d mi sizce acil cevap verebilirmisinix

• Arranger. kullanıcısına yanıt
    Ben hareketli cisimler de cekim nasil acaba beni en cok o merak ettitiyor
    Canon otomatik af olmasi birde lensler dahs ucuz dediler kafam cok karisti d5200 18x55 vrıı kit li 1650 ye 18x105 vr kiti 2250 te buldum canon 700d 18x135 kit 2370 iyice kafam corba oldu

• 
Sayfa: önceki 30713072307330743075
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.