Şimdi Ara

*** Nikon SLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi *** (3075. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
61.728
Cevap
91
Favori
2.394.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 30733074307530763077
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: finansmen1

Şaka bir yana Nikon aldınız inşallah!!!!

Yok almadım. Nikon alırsam DX format almam, NX1 zaten crop sensörlü fotoğraf makineleri arasında en iyilerinden. FX formatlı yani tam kare almaya çalışırım, özellikle D750 modelini. Fakat şu an için almak zor benim için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: coldasice

quote:

Orijinalden alıntı: finansmen1

Şaka bir yana Nikon aldınız inşallah!!!!

Yok almadım. Nikon alırsam DX format almam, NX1 zaten crop sensörlü fotoğraf makineleri arasında en iyilerinden. FX formatlı yani tam kare almaya çalışırım, özellikle D750 modelini. Fakat şu an için almak zor benim için.

Ben D750 gövdeye 4.450.-TL verdim, 50mm lense ise 2.200.-TL. Ama kutusuz, garantisiz, faturasız.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla benim soracagim soru cok aktif de oluruzda kucuk capta olunca unuttunuz bizi 😢

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceramist

Valla benim soracagim soru cok aktif de oluruzda kucuk capta olunca unuttunuz bizi 😢

Ben kendi adıma konuşayım sizi unutmadım. Ama doğrusu benim o kadar teknik bilgim olmadığı için size cevap veremedim. Mesela parasoley taşımak sıkıntılı demişsiniz. Ben parasoleyi taşımak neden sıkıntılı olsun, ayrıca lastikli olan parasoley neyin nesiymiş anlamadım ama cahilliğim ortaya çıkmasın diye de size soramadım.

• finansmen1 kullanıcısına yanıt
    arkadaşım ne demen ne cahilliği ben senden de cahilim hiç öğle şey olur mu ben bir tekno markette gördüm sığdıracak çantama yer bulamadığım için söylüyorum biraz bu konuda yanlış açıklamışım lastik olanı ebayda gördüm bilgisi olan varmıdır diye yazdım
    18x55 lensim var ve 2. bir lense büyük bütçem yok 600 tl 50mm f/1,8 nikon buldum almak ta kararsızım internette araştırıyorum kimi portre yanında sokak fotoğrafçılığı ve manzarada çekersin kimi sadece portre çekersin diyor kimide 35mm çok övüyor bu konuda çoğunlujkla dış mekanda çocuğumu eşimi çekiyorum birde manzara çekimi manzara çekimindede eşimi çocuğumu birlike manzarayı da alarak çekiyorum öğle çiçek böcek e zoom gibi merakım yok bana uygun bir lens bulamadım açıkçası yarın Safranbolu ezişine gideceğim bugün aldım aldım yoksa 18x55 le yetineceğiz artık
    not: dsrl olayına çok feci merak saldım akşamları bundan başka bir şeyle uğraşmaz oldum
  • quote:

arkadaşım ne demen ne cahilliği ben senden de cahilim hiç öğle şey olur mu ben bir tekno markette gördüm sığdıracak çantama yer bulamadığım için söylüyorum biraz bu konuda yanlış açıklamışım lastik olanı ebayda gördüm bilgisi olan varmıdır diye yazdım
    18x55 lensim var ve 2. bir lense büyük bütçem yok 600 tl 50mm f/1,8 nikon buldum almak ta kararsızım internette araştırıyorum kimi portre yanında sokak fotoğrafçılığı ve manzarada çekersin kimi sadece portre çekersin diyor kimide 35mm çok övüyor bu konuda çoğunlujkla dış mekanda çocuğumu eşimi çekiyorum birde manzara çekimi manzara çekimindede eşimi çocuğumu birlike manzarayı da alarak çekiyorum öğle çiçek böcek e zoom gibi merakım yok bana uygun bir lens bulamadım açıkçası yarın Safranbolu ezişine gideceğim bugün aldım aldım yoksa 18x55 le yetineceğiz artık
    not: dsrl olayına çok feci merak saldım akşamları bundan başka bir şeyle uğraşmaz oldum

Siz çıkın yolculuğa 18-55mm ile. İkinci bir lens için acele etmeyin.

Ayrıca parasoley yani lens hood ışık geçirmesin diye lensin ucuna takılan parça. Taşıması neden zor olsun ki?

• finansmen1 kullanıcısına yanıt
    arkadaşım teşekkürler

parasoley i tavsiye ediyorsun o zaman

birde bahsettiğim çekimler için 35 mmaf-s f/1,8 50 mm af-s f/1,8 mi yoksa başka bir lensmi önerirsin af-s f/1,8
  • quote:

arkadaşım teşekkürler

parasoley i tavsiye ediyorsun o zaman

birde bahsettiğim çekimler için 35 mmaf-s f/1,8 50 mm af-s f/1,8 mi yoksa başka bir lensmi önerirsin af-s f/1,8

Özellikle şunu tavsiye ederim.

Sigma 50mm f1.4 Art

• Parosoleyi kullanmadığınız zamanlar, örnek resimdeki gibi lense ters olarak takarsanız yer kaplamaz. Kullanacağınız zaman çıkarıp düz takarsınız.  *** Nikon SLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi ***
  • Cidden supermis ozaman

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • başka konuyada yazdım da :)
    Dediğim gibi eşim ve çocuğu alarak arka plan manzaralı yada yakından birlikte fotoğrafları çok çekiyorum. Fotolardaki netliğe gerçeğe renk uyumuna çok takıyorum. Gece çekimimde buna benzer oluyor.(gece 35mm den daha iyi verim alırsın diyorlar ?)
    35mm çekilen fotoları internette baktım çok beğendim arka plandan çok çekilen kişi yada objelere detay katması çok güzel birde o tarz fotolarda boydan kişiyi almak eşimin tercihi(makinayı oda kullanıyor)
    (50mm ile 35mm kavgası neden bu kadar çok sadece olay genişlik farkı değilmi)
    Hediye çekim var
    35mm af-s1.8 hediye çekim var 607 tl ye geliyor sıfır ürün daha iyisini bulur muyum bilemiyorum (35mm f/1,4 af li 1100 e gördüm af-s lisi daha uçukur herhal )
    18x55 deki 35mm aldığım kadraj la 35mm deki kadraj aynı ama keskinlik ve arka plan fluluğu mu değişik oluyor(çok cahilim )
    Yoksa 430 tl ye 55x200 af-s dx vr mi alsam önceliğim sizce ne olmalı
    Bütçem bunla kısıtlı zaten bu fiyatlara hediye çekiyle ulaşıyorum  yoksa uzun süre başka bir lens alamam bana yararlı olacak hangisi olur
    Cidden kendimi geliştirmek için sizce hangisi yönlendirirseniz çok sevinirim

not: bu hafta çekin süresi doluyor ondan aceleciyim:)
  • Hocam,

35mm F1.8'de 18-55'e göre arka planı flu yaparak yok etmek daha kolaydır.

35mm, 18-55'ten daha iyi optik kalitesi verecektir.

18-55 varken bir de 35mm alınır mı? gerek var mı? bence biraz zor bir soru.

55x200'ü tavsiye etmem.
  • D750 NIKON24-70 F:2.8 Saklıgöl f:22 iso400 25sec.
     *** Nikon SLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi ***
  • Arkadasla merhabalar

D750 FX e gectim falat genis aci lens bulamiyorum

Onerileriniz nelerdir ?

Tamron 15-30 F2.8 VC (yeni bi lens)
    Tokina 16-28 2.8
    Tokina 17-35 F4
    Sigma 24-35 F2 ( fazla genis aci degil ama F2 derinligi ve hsm art keskinligi baya cezbetti beni)

Yada suan icin
    Sigma 35 F1.4 hsm art
    1-2 ay sonrada
    Sigma 20mm F1.4 hsm art

Suan elimde tek lensim var nikon G 85mm F1.8
    Ve dugun cekimleri icin kullanilacak genis aciya ihtiyacim var
    Onerileriniz nelerdir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sigma 18-35 f1.8 art
  • quote:

Orijinalden alıntı: CavaLieR-G

Sigma 18-35 f1.8 art

Hocam o lens DX format
    Bende makina FX format
    O lensi taktigim zaman croplu resim cekebilirim

FX format lens lazim

Bazen FX e gectigime pisman oluyorum, lens secenegi okadar az ve pahali ki
    Sikintili bir durum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: flexii_87

quote:

Orijinalden alıntı: CavaLieR-G

Sigma 18-35 f1.8 art

Hocam o lens DX format
    Bende makina FX format
    O lensi taktigim zaman croplu resim cekebilirim

FX format lens lazim

Bazen FX e gectigime pisman oluyorum, lens secenegi okadar az ve pahali ki
    Sikintili bir durum

Evet hocam makinenizin FF olduğunu biliyordum da 18-35'in crop olduğunu atlamışım O zaman tamron 15-30 düşünülebilir , VC de önemli bir avantaj olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: flexii_87

Arkadasla merhabalar

D750 FX e gectim falat genis aci lens bulamiyorum

Onerileriniz nelerdir ?

Tamron 15-30 F2.8 VC (yeni bi lens)
    Tokina 16-28 2.8
    Tokina 17-35 F4
    Sigma 24-35 F2 ( fazla genis aci degil ama F2 derinligi ve hsm art keskinligi baya cezbetti beni)

Yada suan icin
    Sigma 35 F1.4 hsm art
    1-2 ay sonrada
    Sigma 20mm F1.4 hsm art

Suan elimde tek lensim var nikon G 85mm F1.8
    Ve dugun cekimleri icin kullanilacak genis aciya ihtiyacim var
    Onerileriniz nelerdir ?

FF'de 24mm de yeterince geniş. Daha genişini istiyorsanız Nikon 14-24mm F2.8 tavsiye ederim.

24-70 aralığında Nikon 24-70mm F2.8 alamıyorsanız, kullanmış denemiş biri olarak Tamron 24-70mm F2.8 VC lensi denemenizi isterim.

Tokina 16-28 ve Tamron 15-30'da güzel lensler. İkisi de arkadaşlarımda var. Kullanıyorlar. Ama ben o aralıkta alsam Nikon 14-24 için zorlarım şartları.
  • 
Sayfa: önceki 30733074307530763077
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.