Şimdi Ara

*** Nikon SLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi *** (3077. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
61.728
Cevap
91
Favori
2.394.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 30753076307730783079
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sigma 24mm f1.4 A ile çekilmiş ilk örnek fotoğrafları paylaşıyorum arkadaşlar.

Sigma 50mm ile çok rahat yıldız yapıyordum fakat bu lens ile bir türlü beceremedim bu işi. İstediğim gibi olmadı yıldızlar.

*** Nikon SLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi ***
    SÜLEYMANİYE NIKON1212 LR5 by Egemen Balkan, on Flickr

SÜLEYMANİYE NIKON1220 LR5 by Egemen Balkan, on Flickr
  • Arkadaşlar sizi de sıkmak istemem ama fotoğrafların netliği hakkındaki görüşlerinizi alabilir miyim? Bana yeterince net geldi. Cami içindeki fotoğrafı tripod kullanmadan çektim. Dış cepheden çektiğim fotoğraf ise tripod ile çekildi. Biraz daha dikkat etseydim iç mekan çekimi de daha net olurdu diye düşünüyorum. Yüksek ISO korkusu yüreğime işlemiş. Bu makinaya o yönden henüz alışamadım!!!

SÜLEYMANİYE NIKON1260 LR5 by Egemen Balkan, on Flickr

SÜLEYMANİYE NIKON1193 LR5 by Egemen Balkan, on Flickr
  • quote:

Orijinalden alıntı: finansmen1

Arkadaşlar sizi de sıkmak istemem ama fotoğrafların netliği hakkındaki görüşlerinizi alabilir miyim? Bana yeterince net geldi. Cami içindeki fotoğrafı tripod kullanmadan çektim. Dış cepheden çektiğim fotoğraf ise tripod ile çekildi. Biraz daha dikkat etseydim iç mekan çekimi de daha net olurdu diye düşünüyorum. Yüksek ISO korkusu yüreğime işlemiş. Bu makinaya o yönden henüz alışamadım!!!

SÜLEYMANİYE NIKON1260 LR5 by Egemen Balkan, on Flickr

SÜLEYMANİYE NIKON1193 LR5 by Egemen Balkan, on Flickr

Gerçekten makine çok net çekmiş!! Ne de olsa bir ff makine, Crop sensörlülerin imaj kalitesiyle bir olmuyor.
  • imaginePerest kullanıcısına yanıt
    Evet ff makina çok farklı gerçekten. İç mekan çekimi yeteri kadar net olmadı ama onda da çok açık diyafram kullandığım için netliği tam yakalayamadım. f2, ISO800 çekildi. Oysa diyaframı belki 7.1'lere kadar kısabilirdim. ISO3200'e kadar da çok rahat çıkardı makina. Shutter speed yaklaşık aynı kalırdı, belki az daha hızlı bir çekim yapabilirdim ISO3200 ile. Böylelikle daha net bir çekim olurdu. Siz ne dersiniz?
  • finansmen1 kullanıcısına yanıt
    Eğer katalog ya da poster baskılar alınmayacaksa netlik konusunda bu kadar takıntılı olmak gerekli midir ki zaten paylaştığın fotoğraflarda rahatsız edecek bir bozulma göremiyorum. Soruna gelecek olursak shutter hesaplamasını bilmiyorum fakat kendi tecrübelerime dayanarak söylüyorum bu aldığın değerlere göre aynı koşullarda çekmiş olsaydın f7.1 lere çıktığında iso 3200 de olsa aynı shutter speed olmaz maalesef pozlama sürenin zamanı artardı. Fakat makinenin iso performansı extreme bir şeydir orasını bilemem :)

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imaginePerest -- 7 Mayıs 2016; 14:28:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: imaginePerest

Eğer katalog ya da poster baskılar alınmayacaksa netlik konusunda bu kadar takıntılı olmak gerekli midir ki zaten paylaştığın fotoğraflarda rahatsız edecek bir bozulma göremiyorum. Soruna gelecek olursak shutter hesaplamasını bilmiyorum fakat kendi tecrübelerime dayanarak söylüyorum bu aldığın değerlere göre aynı koşullarda çekmiş olsaydın f7.1 lere çıktığında iso 3200 de olsa aynı shutter speed olmaz maalesef pozlama sürenin zamanı artardı. Fakat makinenin iso performansı extreme bir şeydir orasını bilemem :)

edit: imla

Netlik için şöyle. Aslında baskı almadıktan sonra fotoğrafların bir çoğu son derece yeterli evet. Ama tabi PC'den bakıp da son kerteye kadar büyütünce o zaman en ufak bir bozulma bile rahatsız ediyor.

f7.1 değil belki ama biraz daha açık bir diyafram ile çok rahat daha süratli bir çekim yapılabilir. Ama tabi denemek lazım. Ben henüz çok acemiyim. Önemli olan burada ISO3200 ile tatmin edici bir çekim yapılıp yapılamayacağı. Ki bana yapılır gibi geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi finansmen1 -- 8 Mayıs 2016; 11:53:08 >
    Ben 5D classic kullanıyorum ve sensör büyüklüğünden midir bilmiyorum ama iso başarımı gerçekten çok şaşırtıcı hele ki örnek fotoğraflarını incelediğim nikon D3 ve D750'nin yüksek iso sonuçları çok daha muazzam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: imaginePerest

Ben 5D classic kullanıyorum ve sensör büyüklüğünden midir bilmiyorum ama iso başarımı gerçekten çok şaşırtıcı hele ki örnek fotoğraflarını incelediğim nikon D3 ve D750'nin yüksek iso sonuçları çok daha muazzam.

Bunu da en iyi fotoğrafı düzenlerken anlıyorsunuz. LR ile düzenleme yapıyorum. Fotoğraf üzerinde en ufak bir bozulma olmuyor. Oysa daha önce Samsung ile çektiklerimde çamur gibi oluyordu fotoğraflar.
  • Usta bir LR kullanıcısı bu fotoğrafı caminin içi aynı ölçüde pozlanmış şekilde düzenleyebilir. Fakat ben beceremedim. Caminin içi sol taraf aydınlık sağ taraf ise koyu çıktı. LR ile düzeltemedim.

SÜLEYMANİYE NIKON1184 LR5 by Egemen Balkan, on Flickr
  • Hocam resimler cok basarili ellenirine saglik

Birde F1.4 de derinlik resimleri paylasabilirmisiniz ?

Aslinda
    Sigma 35 F1.4 hsm art
    Sigma 20 F1.4 hsm art var kafam da

Falat ikisi maliyet acisindan baya yorucak beni
    Bu iki lens yerine
    Sigma 24-35 F2 hsm art faha mantilli geliyo fakat F2 deli derinlik ve karanlik cekimlerde dusunruyo beni

F2 de de paylasasim yapabilirsen cok mutlu olurum

Saygilarimla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: flexii_87

Hocam resimler cok basarili ellenirine saglik

Birde F1.4 de derinlik resimleri paylasabilirmisiniz ?

Aslinda
    Sigma 35 F1.4 hsm art
    Sigma 20 F1.4 hsm art var kafam da

Falat ikisi maliyet acisindan baya yorucak beni
    Bu iki lens yerine
    Sigma 24-35 F2 hsm art faha mantilli geliyo fakat F2 deli derinlik ve karanlik cekimlerde dusunruyo beni

F2 de de paylasasim yapabilirsen cok mutlu olurum

Saygilarimla

Teşekkür ederim.

Bokeh fotoğrafları mı istiyorsunuz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    mobilde yazdığım için çoğu harfi yutmuşum şuan okuyunca farkettim ne dediğim pek anlaşılmıyor kusura bakma hocam

aynen bokeh resimleri gerekli
    iki farklı lens alsam 2300 + 2600 = 4900 TL yapıyor
    fakat tek lens 24-35 F2 HSM ART alırsam 2800 TL ye alabiliyorum

fakat F2 diyafram düşündürüyor beni
    keskinlik olayını karşılatırdım bu lenste sabit lensler kadar F2 keskinlik konusunda baya başarılı
    hatta daha keskin ve net geldi
    gerçi birisi F1.4 diğer F2 daha keskin olması normal
    link aşağıdaki mevcut, soldaki sabir 24mm F1.4, Sağdaki 24-35 F2

http://www.the-digital-picture.com/Reviews/ISO-12233-Sample-Crops.aspx?Lens=985&Camera=453&Sample=0&FLI=0&API=0&LensComp=992&CameraComp=0&FLIComp=0&APIComp=0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flexii_87 -- 10 Mayıs 2016; 14:57:05 >
  • flickr daki örnekleri inceledim, baya iyi sonuçlar vermiş

https://www.flickr.com/groups/2855450@N20/pool/
  • quote:

mobilde yazdığım için çoğu harfi yutmuşum şuan okuyunca farkettim ne dediğim pek anlaşılmıyor kusura bakma hocam

aynen bokeh resimleri gerekli
    iki farklı lens alsam 2300 + 2600 = 4900 TL yapıyor
    fakat tek lens 24-35 F2 HSM ART alırsam 2800 TL ye alabiliyorum

fakat F2 diyafram düşündürüyor beni
    keskinlik olayını karşılatırdım bu lenste sabit lensler kadar F2 keskinlik konusunda baya başarılı
    hatta daha keskin ve net geldi
    gerçi birisi F1.4 diğer F2 daha keskin olması normal
    link aşağıdaki mevcut, soldaki sabir 24mm F1.4, Sağdaki 24-35 F2

http://www.the-digital-picture.com/Reviews/ISO-12233-Sample-Crops.aspx?Lens=985&Camera=453&Sample=0&FLI=0&API=0&LensComp=992&CameraComp=0&FLIComp=0&APIComp=0

Ben de baktım Sigma 24-35mm ' ye ama biraz ağır geldi bana. Sonra haliyle 24mm prime olunca dxomark sonuçları da 24mm kararı vermemde etkili oldu. Ayrıca 24mm ile 35mm arasında açı olarak fazla fark yok diye düşündüm. Tabi elimde 50mm lens de olunca 35mm gerekli değil dedim. Tercihimi 24mm'den yana kullandım. Fotozeynep'ten dock hediyesi ile birlikte 2.665.-TL'ye geldi.

Akşam sizin istediğiniz bokehleri çeker gönderirim bir aksilik olmazsa.

• Bokeh için şu fotoğrafları paylaşayım. Aslında tripod kullansam iyiydi ama hiç takatim yoktu tripod vs kurmaya. Yemeğe oturmadan hemen çektim. Bir ara daha iyi fotoğraflar gönderirim.

DSC_1336 by Egemen Balkan, on Flickr

DSC_1334 by Egemen Balkan, on Flickr

DSC_1331 by Egemen Balkan, on Flickr

DSC_1330 by Egemen Balkan, on Flickr

Bokeh sonuçları oldukça iyi bence. Bu arada köşelerde vignet de oluşmamış sanki. Ne dersiniz? Odaklama manuel yapmaya çalıştığım için kötü oldu. Biraz daha dikkatli çekmeliymişim.
  • hocam ilginiz için çok teşekkürler, çok güzel özetlemişsiniz, ellerinize sağlık
    son birşey daha rica edebilirmiyim

bir de karanlık ortamda AYNI PERDE HIZI, AYNI İSO ayarında F1.4 ve F2 değerlerinde iki fotoğraf paylaşabilir misiniz ?

İki farklı diyafram değerinde ortamın aydınlanma derecesine nasıldır diye merak ediyorum

Teşekkürler ,saygılarımla
  • quote:

hocam ilginiz için çok teşekkürler, çok güzel özetlemişsiniz, ellerinize sağlık
    son birşey daha rica edebilirmiyim

bir de karanlık ortamda AYNI PERDE HIZI, AYNI İSO ayarında F1.4 ve F2 değerlerinde iki fotoğraf paylaşabilir misiniz ?

İki farklı diyafram değerinde ortamın aydınlanma derecesine nasıldır diye merak ediyorum

Teşekkürler ,saygılarımla

Tabi akşam eve gidince bakarım.

• Biraz analog ama idare edin
    Nikon FM2

• quote:

Orijinalden alıntı: xbagci

Biraz analog ama idare edin
    Nikon FM2

Sen buralara uğrarmıydın yaa.

Topak özlemiştir seni ve fotoğraflarını.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xbagci

Biraz analog ama idare edin
    Nikon FM2

Süper olmuş!!!!
  • 
Sayfa: önceki 30753076307730783079
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.