Şimdi Ara

*** Nikon SLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi *** (3083. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
61.728
Cevap
91
Favori
2.394.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 30813082308330843085
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    https://forum.donanimhaber.com/nikon-d7500-iso-performansi--126691686
    http://www.imaging-resource.com/PRODS/nikon-d7500/nikon-d7500A.HTM

quote:

Imaging-Resource.com
  • eagle58 kullanıcısına yanıt
    Geç kalmış bir cevap ama olsun. başkaları da okur.

FX sensörler, dinamik aralık konusunda DX'lerden daha başarılıdır.

FX sensör daha büyük olduğu için ayna mekanizması da daha büyüktür, bu da vizör de daha büyük ve daha aydınlık bir görüntü oluşmasını sağlar.

FX'de Crop faktörü olmadığı için, geniş ve ultra geniş açılarda kaybın olmaz.

Pazarlama taktiği olarak, öncü teknolojiler, FX makinelere daha önce gelir.

DX tarafında ise,

Tele kullanılacaksa, CROP faktörü ekstra kazanım sağlar.

DX makineler fiyat olarak daha orta bir grubu hedef aldığından daha uygun fiyatlıdırlar.

FX lensler DX sensörlerde sorunsuz olarak çalışır. ve de köşe kararması, kenarlarda keskinlik kaybı gibi sorunlar yaşanmaz. çünkü DX herşeyin çok daha iyi olduğu orta kesimi görür. DX lensleri FX sensörlerde kullanılması önerilmez. bu nedenle DX makine kullanıyorsan bile, bütçe el veriyorsa, hele de tele konusunda, FX lense yatırım yapmak daha iyidir.

DX sensörde üretilen veri miktarı FX'e göre daha az olduğundan makinenin seri çekim hızı daha yüksektir. RAW dosya boyutu da daha küçüktür.

D500 ise, bence, çok uzun bir aradan sonra çıkmış olması nedeniyle, FX gövdelerde gördüğümüz yeni teknolojilerin neredeyse tümünü barındırıyor. DX sensörün hafifliğini, pratikliğini ve hızını da beraberinde getiriyor.

ilk alımda, kit lens ile başlanabilir, ancak lens seçimini, kaliteli (DX yada FX fark etmez) lenslerden yana kullanırsan, çok başarılı ve tatmin edici bir makine olduğundan şüphem yok.

aldıysan, hayırlı olsun, almadıysan da D500 güzel makine aklında olsun :)
  • Cevap için teşekkürler. Nikon d750 + Tamron 24-70 aldım. Şu an için oldukça memnunum ama max 70mm biraz az düşük kalıyor. Bütçe elverdikçe yanına 70-200 almayı planlıyorum. Sabit 85 ya da 135 sigma art serisi de aklımı çekmiyor değil...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nikon D200 + Kenko 2X TC + Nikon 35mm F:1.8 G
     *** Nikon SLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi ***
    Pepsis Wasp - Tarantula Hawk by Ömer KAYA, on Flickr
  • D200 + Nikon 35mm F/1,8
    Colisa lalia - Cüce Gurami by Ömer KAYA, on Flickr
  • xpug X kullanıcısına yanıt
    Uzun süredir cpl polarize filtre bakıyorum hoya üzerinde çok durdum ama 220 TL vermek de hiç içimden gelmiyor. 77mm olunca.
    aliexpresden 2 3 marka buldum bilginiz var mı çok kötü sonuçlar alırmıyız acaba
  • Babakedi kullanıcısına yanıt
    (kesin konuşmayayım ama) polarize filtrenin görüntü üzerinde yaptığı iyileştirmeler, yazılım ile yapılamayan birkaç efektten biri diye biliyorum.

Filtre çapı büyüdükçe, başka çapların büyümesi gerektiği de malumun .

Ben olsam, Hoya, teknik özellikleri ve elime aldığım zaman somut olarak elimde duruşu, şekli ile aklıma yatıyorsa; onu alırım. işin içinde optik olması nedeniyle; kırılma, çizilme, sahte ürün çıkması, optik kalitesinin çok kötü olması gibi riskler varken, ucuz diye alibaba, ebay'den vs almam.

B+W'nun önce standart modelini (2009'da 168TL) sonra da nano kaplı modelini (2015'te 580TL) aldım. istenmeyen parlak yüzeyleri ortadan kaldırması, yeşili yem yeşil, maviyi masmavi göstermesi efsane. verdiğim paraya hiç acımadım. kur'ların bu kadar yükseldiği günlerde 220TL'lik bir filtre evet çok ama diğer taraftan da çok değil bence.

(2013'de Bodrumda, gece makineyi arabadan aldım, uzun pozlarım diye; baktım filtre üzerinde; çıkardım ve arabanın gösterge panelinin üzerine koydum. direksiyonun tam önüne. arabaya tekrar ertesi akşam gittim. zavallı filtre, gün boyu güneş ışığına maruz kalmış. kimbilir, 60-70 dereceleri bulmuştur sıcaklığı; sanırım dönen bileşenler arasındaki kimyasal bozuldu; filtrenin kendisinde, her açıdan görünen, damar gibi çizgiler oluştu. Fotoğraf performansı düşmedi, o damarlar fotolara yansımadı ama benim de içime sinmedi. sonra yeni bir tane daha aldım.)

ebay'den 2defa makinelerim için uzaktan kumanda aldım. 2si de sorunsuz çıktı. ama optikten emin değilim. kuzenim, D90'ına, makro+tele seti almıştı 15 dolara :) gelenler; 67mm çaplı plastik bir tutucu, 2 tane de mercek. biri makro, biri tele :)
    anladığım acıma ver diyorsun o parayı.
    peki hoyanın slim polorize filtresini almaya karar verdim. son olarak şunu sorayım b&w tamam daha iyi ama bütçemi çok aşıyor.başka bir önereceğin filtre modeli markası varmıdır.

bu arada alibabada 18 dolara slim hoya cpl filtre var ama sanırım sahte
    Hoya olanı alabilirsin.

CPL için, B+W'dan başka,

Tiffen, Cokin, Nikon, Yongnuo, Raypro, Sigma, Emolux, Kenko, Phottix gibi markalar da varmış. (bazılarını kopya çektim, netten baktım :)

Acıma ver parayı derken, "ver parayı gitsin, senin de sorun yanıtlanmış olsun" anlamında baştan savmak için söylemiyorum. Hoya olanı al, görerek al, memnun kalacaksın anlamında söylüyorum.

bu arada yukarıdaki isimlerden bazılarını kopya çekmek için nete baktığımda, hoya 72mm cpl için 425TL gibi bir fiyat gördüm, oha dedim.
  • Hoya iyidir. Eskiden Pentax'ın sahibiydi camları pentax'dan alıyordu.

Nikon D200 + Nikon 60mm F:2.8 AFD

Rockrose - Laden Çiçeği by Ömer KAYA, on Flickr
  • Nikon D200 + Nikon 60mm F:2.8 AFD

Daucus carota - Wild Carrot - Yabani Havuç by Ömer KAYA, on Flickr
  • Nikon D200 + Nikon 60mm F:2.8 AFD

Heliothis peltigera by Ömer KAYA, on Flickr
  • Herkese merhabalar arkadaşlar. Uzun zamandır nikon D5200 kullanıyorum. Biraz para biriktirip D810 ve 14-24 aldım. 5200 ile 810 un raw ve jpeg fotograflarını karşılaştırdığımda ciddi bir fark göremedim. "Acemi misin lan" demeyim değilim :) D810 kullanan arkadaşlardan bir ricam olacak. 3200-6400-12800 isolarda çekilmiş NEF dosyaları benimle paylaşabilir misiniz? Sizlerle de bir mukayese edeyim. Nerden çıktı derseniz ürünü ithalatçı garantili almıştım güvenilir kişiler fakat altından bir şey çıkmasından da endişe etmedim desem yalan olur. Drive ile paylaşırsanız indirip bir karşılaştırayım.

Teşekkürler.
    slim modeli 220 TL slim pro1 modeli var kaplamalı 360 TL birde HD modeli var ki en iyisiymişş.. dediğin fiyatlar 420 TL 220 TL alsam yeterli olurmu acaba ben 17-50 f/2,8 sigma lensin önünde kullanıcam
    220tl olan modelini alabilirsin. kesinlikle yeterli olur.

BW'dan ilk aldığım ve bilmeden aldığım da böyleydi. CPL serisinin en düz versiyonuydu. çok severek kullandım. sonra kaplamalı versiyonunu aldım, neredeyse hiç fark görmedim.

Akşam üzeri saatleri ve yada gün boyu çekim yaptığın durumlarda, CPL'nin takılı olduğunu unutma :) hava kararıp ışık azaldıkça, bir de CPL var diye makine her zamankinden farklı ayarlara yöneliyor. noldu buna şimdi diyorsun. lensin önünde kapak unutmak gibi
  • eagle of night E kullanıcısına yanıt
    Para biriktirerek 810 ve 14-24 aldın!!!

bu nasıl bir para biriktirmedir?

Güle güle kullan. Çok iyi ekipman almışsın.

Çıktığından 6 ay sonra 810 aldım, çok severek de kullanıyorum. bahsettiğin gibi sorunlarla karşılaşmadım. daha önce 5 yıl D80 kullanıp, sonra D800 almıştım. Aldım eve götürdüm. 24-70 var üzerinde, masanın üzerinde duruyor makine; fotoğraf çekmeye kıyamıyorum D800'le, o derece yani.

Aldım elime birkaç kare çektim. sonuç??? ıyyy bu muymuş lan? buna mı bu kadar para verdim ben???

Klasik olacak ama makine değil, kullanıcı/fotoğrafçı çekiyor fotoğrafı.

Bence, fotoğrafçılığa değil ama makineye acemisin. Alıştıkça, memnuniyetin artacaktır.

5200 de hangi lensi kullanıyordun? sanırım 810 ile birlikte, lensi de değiştirdin. bunun da kompozisyonun üzerinde etkisi olmuştur.

Bazen çeşitli forumlarda görüyorum, fotoğraf sitelerinde görüyorum, PRO olmayan serilerdeki makinelerle de D3XXX, D5XXX gibi, çok iyi kareler yakalanıyor. Çünkü bu gövdelerde de aslında hiç de yabana atılmayacak sensörler ve teknolojiler kullanılmış. Diyeceğim o ki, 5200'ü hemen harcama.

Aklıma takılan nokta ise, örnek istediğin ISO'lar. Bu kadar yüksek ISO'ları nerede kullanıyorsun? yoksa amacın sadece örnek görmek mi? amacın sadece örnek görmek ise, nette istediğin ISO'larda NEF ve JPEG örnekleri bulabilirsin. gerçek bir karşılaştırma istiyorsan, 5200 ve 810'u aynı ortamda, yanyana koyar çekersin, buraya koyarsın, bu ikisi arasında fark var mı? neden var diye sorarsın.

photoshop yetkinliklerin var mı? kullanıyor musun? ne tür işlemler yapabiliyorsun gibi dijital fotoğrafçılığın olmazsa olmazından bahsetmedim bile.

810 gibi bir makine, 14-24 gibi bir lens, fabrikasyon bir hata nedeniyle, kullanıcının beğenmeyeceği kareler çekmez. İkinci el suyu çıkmış bir makine aldınsa, durum değişebilir, umarım sıfır makine almışsındır.
  • D5200 yanın da 17-50 sigma f/2,8 + nikon 35mm f/1,8 nikon mikro 40mm f/2,8 lenslerim var.
    1.5 yıl önce aldım gövdeyi dahada değiştirmeyi düşünmüyorum. çünkü daha çok öğreneceğim şey var.
    ilerde belki telelens düşünüyorum onuda 55x200 nikon alsam yetermi bilemiyorum d810 ciddi maliyet bence
  • D200 + Nikon AF 300mm F:4 %100 Crop

Lanius collurio - Red-backed Shrike - Kızılsırtlı örümcekkuşu by Ömer KAYA, on Flickr
    18-55 + 55-200 ikilisi birkaç yıl önce epey popülerdi. ancak 55mm öyle bir açı ki, 18-55 ile devam etsen, kısa geliyor, 55-200 ile devam etsen geniş açılarda sıkıntı yaşıyorsun. sürekli tak çıkar, ondan sonra sensöre toz kaçtı oluyor.

18-55 muadili olarak 17-50 kullanıyorsun. bildiğim kadarı ile kaliteli bir lens. ama 55-200 tavsiye etmem. onun yerine nikon 70-300 olabilir, 300mm + tripod ile ay çekimi başta olmak üzere, kuş, manzara gibi çekimlerde rahat edersin.
  • 
Sayfa: önceki 30813082308330843085
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.