Şimdi Ara

*** Nikon SLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi *** (3084. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61.728
Cevap
91
Favori
2.394.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 30823083308430853086
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    evet hala set gibi satıyorlar insanlara çok da kaliteli olduklarından değil ellerindeki lensleri çıkartılar resmen 2. el bir tane alacam herhalde ama işte bölgemde satan yok.internette görüp gelince süprizle de karşılaşmamak lazım
  • O tür lenslerden benim tavsiye sıralamam :)
    Tamron 70-300mm VC
    Nikon 70-300mm VR
    Nikon 55-300mm
    Sigma 70-300mm Apo
    Tamron 70-300mm (VC siz olan)
  • Valla bütçe bakımından düşündüğümde 55x200 çok mantıklı gelmişti

Tamrol 70x300 vc li tabiki daha iyi olacaktır. Afyondayım çevrede kuş çekimi yapılabilir. Yada işe yarayacaktır. Ama çokda kullanım yeri yok benim için

Vc siz modelleri hiç düşünmüyorum elde çekim vc lilerde bile zorken vc siz mümkün olmaz

Telelensleri hep gönlümde yatıyor ama düşündüğümde kullanımın sayılı olacağı için vazgeçiyorum hep. Off off herşey esasında maddiyata bitiyor ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VC'li VC'siz
    VR'li VR'siz

Hiç bir farkı yok. bence bunların tümü birer pazarlama numarası.

(optik elemanlarda tabiki farklar oluyor. sonuç etkileniyor. buna itirazım yok.)

Tele kullanıyorsan, tripod şart. Kuş gibi özel bir konuya eğiliyorsa, tripodsuz olmaz. Hatta kamuflaj vs bile gerekebilir.

Özel kullanım alanları dışında, dediğin gibi, tele'ler bir heyecanla alınıyor. sonra çantada, dolap içinde yatıyor. hakkını veremeyeceksek almamak lazım da, insan kendini kontrol edemiyor her zaman
  • xpug X kullanıcısına yanıt
    Özellikle tele lenslerde bence de titreşim önleyicilerin önemi Yok. Yalnız bunların optiklerinde baya iyi özellikle tamron 70-300 VC versiyonun Camları çooook iyi. İşin teknik kısmında çok iyi olan arkadaşlar 70-200mm f:2.8 lere rakip olabileceğini bile söylüyor.

Uzun zaman kuş çekmeye çalışmış ama bir türlü becerememiş biri olarak söylüyorum bu lensler ile kuş çok zor, kısa kalıyor :(

Şu an pentax kullanıyorum uyumlusunu bulsam 800-1000₺ aralığında tamron 70-300mm VC bulsam hemen alırım :)

Ekleme yapayım :) Tamron 70-300mm VC versiyonu dönüştürücü ile Nikon aynasız serilerle (ben takip ederken özellikle V3 ile) çok güzel kuş fotoğrafları çekiyorlardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dementor-1 -- 14 Ağustos 2017; 23:0:52 >
  • 2014 yılından kalma fotoğrafları yeni yeni düzenliyorum.
    Nikon'un dijital en büyük efsanesi D200 ile çekilmiş fotoğrafları paylaşmaya devam
    Nikon D200 + Nikon 60mm F/2.8 AFD
     *** Nikon SLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi ***
    Vanessa cardui - Diken Kelebeği - Nymphalidae by Ömer KAYA, on Flickr
  •  *** Nikon SLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi ***
    Benekli sinekkapan » Spotted Flycatcher » Muscicapa striata by Ömer KAYA, on Flickr
    D200 + Nikon AF 300mm F:4 %100 Crop
  • quote:

Orijinalden alıntı: xpug

VC'li VC'siz
    VR'li VR'siz

Hiç bir farkı yok. bence bunların tümü birer pazarlama numarası.

(optik elemanlarda tabiki farklar oluyor. sonuç etkileniyor. buna itirazım yok.)

Tele kullanıyorsan, tripod şart. Kuş gibi özel bir konuya eğiliyorsa, tripodsuz olmaz. Hatta kamuflaj vs bile gerekebilir.

Özel kullanım alanları dışında, dediğin gibi, tele'ler bir heyecanla alınıyor. sonra çantada, dolap içinde yatıyor. hakkını veremeyeceksek almamak lazım da, insan kendini kontrol edemiyor her zaman

https://www.youtube.com/watch?v=5KWekvWR9i0

https://www.youtube.com/watch?v=S1pbg5Elo4M

bence bunları bir inceleyin daha çok video var ama bunlar en belirgini bendede 17-50 var cidden etkiliyor
  • Babakedi kullanıcısına yanıt
    Videoda tabiki çok fark eder ama fotoğrafta bu kadar fark etmiyor. Kuş fotoğrafları çok hızlı enstantanelerde çekliyor (1/1000 gibi) yüksek enstantanelerde titreşim engelleyicilerin önemi iyice azalıyor.
    Video ve 1/400 altı (300mm için söylüyorum) enstantane kullanmayacaksanız titreşim engelleyiciye takılmayın. Yukarıda sunduğum öneriler öncelik optik kalitesi iyi olanlardır :)

Sayfa başı olmuşum fotoğrafsız kalmasın :)
    Nikon D200 + Nikon 60mm F:2.8 AFD Micro
    Althaea cannabina - Hemp-leaved Hollyhock - Gülhannaz çiçeği by Ömer KAYA, on Flickr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dementor-1 -- 19 Ağustos 2017; 20:51:19 >
    Haklısın, verdiğin linklerde epey belirgin fark olmuş.

bir de VC'li ve VC'siz modellerin çektiği fotoğrafları örnek olarak koysaymış. asıl "fark olmama" durumu fotoğrafta ortaya çıkar.

DSLR ile sadece fotoğraf çektiğim için, fotoğrafları esas almayı tercih ediyorum.

verdiğin linklerde, VC'li lensleri VC - off ve VC - on olarak gösteriyor. fark çok bariz. buna itirazım yok.
  • Nikon D3100 + 55-200mm f/5.6 Enstantene 1000 ISO:400 NOT: Dün 18:30 da gerçekleşti gösteri gerçi 30 dakika gecikme ile 19:00 gibi başladı. Fotoğraf biraz karanlık gibi çıktı o sebeple rengini az biraz açmam gerekti.

by emek aras, on Flickr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 20 Ağustos 2017; 23:52:40 >
  • Nikon D200 + Tokina AF 400mm F.5.6
    Pieris brassicae - Large White Butterfly - Büyük Beyazmelek by Ömer KAYA, on Flickr
    Evet fotoğrafda farkı ne onu araştırmak lazım

Mantıken düşündüğünde düşük enstantanelerde işe yarayacak bir özellik gibi geliyor deneme yapmaya çalışacam

Mesela tripot ile fotoğraf çekiminde vc yi.kapatılmasını şiddetle tavsiye edilir.

Örnek yapabilirsem ekliycem buraya

• Nikon D7200 + Tokina 100 Macro
    f/5,6 1/400 ISO 400

• D200 + Nikon 60mm AFD F:2.8 Micro
    Vanessa cardui - Painted lady - Diken Kelebeği by Ömer KAYA, on Flickr
  • Dementor-1 kullanıcısına yanıt
    fotoğraf bazında yoruma girmek istemem ama, soldaki yeşil efendi, kelebeğin tüm ihtişamını almış götürmüş.
    Paylaştığım her fotoğraf özellikle olumsuz her eleştiriye açıktır

Çok haklısınız ama fotoğrafı %90 kırptım, daha fazla kırpınca bozulma başlıyor :(
  • 55x200 lens aldım 2.el sıfır resmen ilk denediğim vc li vc siz farkı elde inanılmaz fark ediyor. Videodaki gibi titremeyi vc kapalı iken hissediyorsunuz 70mm den sonra vr siz çekmek imkansız. Ben elde çekebiliyorum vc siz diyenlere eğer iso ile destekli enstantaneyi arttırmıyorlarsa büyük meziyet.

200 mm de esas 300 ens.derler ama altında rahat çekim yaptım yine vr açıkken yinede f/8 de 100 ün altına düşmemek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babakedi -- 9 Eylül 2017; 15:12:23 >
    önce iyi dilekler:

Hocam yeni lensini güle güle kullan. Yeni lens yeni heyecan :)

sonra eleştirilere cevaplar:

titreşim önleme sistemi olmadan, tele ile çekmek için, şöyle bir genelleme var. kaç mm'de çekiyorsan, enstantane hızın 1/mm'den yavaş olmasın. yani 200mm'de çekiyorsan 1/200 ve daha hızlı enstantaneler kullanman, senin yararına olur derler. 200mm ve 1/100 kullanırsan, sonra neden bu titredi diye üzülme derler. ama bu, adı üzerinde genelleme.

70mm'den sonra çekmek imkansız dersen, ben de sana derim ki, lensin daha çok yeni. birbirinize alışın, birbirinizi tanıyın (Haydar Dümen cevabı gibi oldu ) 18-135, VR özelliği olmayan bir lens, eski bir lens, ama pixelpeeper gibi sitelerde; örnek kareleri incelersen; 70mm üzerinde, elde, VR'siz de çekildiğini ve çok güzel örnekler çıktığını görebilirsin.

son olarak da öneriler:

dxomark sitesindeki incelemelerde, 55-200'ün detaylarına dikkat et. geniş açıya doğru köşe kararması ne kadar artıyor, tele'ye yaklaştıkça merkez dışındaki yumuşak (soft) görüntü dağılımı nasıl oluyor, hangi F değerinde en net ve keskin oluyor. kullanım sırasında lensin bu özelliklerini bilirsen, sonra sürpriz yaşamazsın. örneğin Nikon 24-70 f2.8 ile 24mm ucunu neredeyse hiç kullanmam. 24mm'e dayarım, sonra yavaşça 26-28mm olacak şekilde çeviririm. neden mi? 24mm'de b.k gibi köşe kararması yapıyor da ondan. benzer şekilde, nikon 70-200 f2.8 VRIIde de focus breathing denilen bir sorun var. buna dikkat etmeden 160mm ve üzerini kullanırsan, sonuçları görünce burun kıvırabiliyorsun. gibi...

yeniden iyi dilekler:

alışma sürecinden sonra, daha iyi kareler yakalayacağına eminim.
  • 
Sayfa: önceki 30823083308430853086
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.