Şimdi Ara

Nikon'un yeni giriş seviyesi aynasız fotoğraf makinesi ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Nikon yeni bir aynasız fotoğraf makinesi çıkarmaya hazırlanıyor. Şirket 2018 yılında performansları ile beğeni toplayan Nikon Z6 ve Z7 modellerini piyasaya sürmüş olsa da fiyatları pek ucuz değildi. Nikon Rumours adlı internet sitesinin haberine göre şirket yakında yeni bir giriş seviyesi makine sunacak.

Ayrıca Bkz.Samsung'dan Türkiye'de üretim müjdesi!
    Nikon Z1 olarak adlandırılacak makinenin bir görüntüsü de yayınlandı. Fotoğraftan da anlaşılabileceği üzere cihazın üst kısmı Nikon Z6 ve Z7 modellerinden çok farklı. Diğer makinelere göre daha basit ve sade göründüğünü belirtmek gerek. Bu da maliyeti düşük olsun diye daha az özellikle donatıldığı anlamına geliyor.

Nikon Z6/Z7 üstten görünümü

Fiyat etiketi merak konusu

Yeni fotoğraf makinesinin fiyat etiketi konusunda henüz bir bilgi yok ancak kıyaslama yapılabilmesi açısından Nikon Z6'nın sadece gövde fiyatının 2.000 dolar, Z7'nin ise 3.400 dolar olduğunu belirtelim. Z1'in fiyatının ise doğal olarak daha düşük olması bekleniyor. Makinenin ne zaman piyasaya sürüleceği henüz açıklanmadı.

• Tam kare mi?

• YesimCirakli Y kullanıcısına yanıt
    hocam giriş seviyesi dediğine göre tam kare olması zor ihtimal.

• Nikon'un Z serisi FF sensörlüdür, ayrıca sızdığı iddia edilen görüntüde Nikon'un FF için kullandığı FX terimi ge gövde üzerinde görülebiliyor. Canon daha yeni FF giriş seviyesi aynasız gövde olarak EOS RP'yi 1300$'dan satışa çıkarmışken, Nikon'un da benzer bir aralıkta belki bir tık üstünde bir fiyatlandırmaya gitmesi beklenebilir.
  • giriş seviyese ; baya iyi $$$

• ne kadar düşük olacak merakla bekliyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Father Torque

Nikon'un Z serisi FF sensörlüdür, ayrıca sızdığı iddia edilen görüntüde Nikon'un FF için kullandığı FX terimi ge gövde üzerinde görülebiliyor. Canon daha yeni FF giriş seviyesi aynasız gövde olarak EOS RP'yi 1300$'dan satışa çıkarmışken, Nikon'un da benzer bir aralıkta belki bir tık üstünde bir fiyatlandırmaya gitmesi beklenebilir.

Nikon Z 50 diye apsc bir gövde çıkardı. Ben de Nikon'a sıcak bakmama rağmen şu an bir Eos RP kullanıyorum. Çünkü ben Rp'yi aldığımda Nikon'da Z5 ve Z6 daha yoktu. Ayrıca Ocak ayında bir kampanyadan 24-105 f4L kit halinde 11.800₺ ye almıştım. Nikon Z serisini çıkardığında sadece gövde fiyatları bile bundan fazlaydı 😩 Tabi ki değebilir ama RP'ye bile sınırlarımı zorlayarak çıkmışken benim için bu fiyatlar çok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.