Şimdi Ara

Nilfiks Extreme Hepa 14 Filtreli Süpürgeler (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
224
Cevap
5
Favori
27.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu incelemeler sonucunda kararım, Nilfisk Extreme Eco'dan yana kaydı. Nedeni ise Turbo başlığı ile güç, Hepa 14 filtresi ile hijyen. Eksileri tabiki var. Emiş gücü istediğim kadar süper değil. Elektrikli değil hava gücü ile çalışan başlık var. torba ve filtre masrafı var.
    Hocam daha iyisi yok mu? bence çok iyisi isteniyorsa alınacak süpürge dyson animal dc 37 ama onun fiyatı 1400-1700 tl arası. Nİlfisk Extreme eco ve turbo başlığı ise 600 tl.
    Ben dysondaki elektrikli turbo başlığının Nilfisktekinden üstün olduğunu, yani elektrik gücü sayesinde daha iyi performan çıkaracağını sanıyordum ama Enplus taki görevliler bu elektrikli başığın da aslında hava ile çalıştığını söyediler.

Üç süpürge markasının ayrıntılı değerlendirmesini ve bana üstteki yorumlara yanıtlarımı diğer mesajda belirteceğim

herkese saygılar.
  • Kardeşim de benim gibi yeni bir süpürge arayışında. Onda da benimki gibi Siemens 1800 vat toz torbalı süpürge var. Made in Germany olan süpürge başka bi topikte yazdığı gibi resmen toz eleme cihazı. üstelik halıdaki saçları ve derinlerdekileri asla almıyor.

Kardeşim Philips Marathon almaya karar vermiş. Yani omu düşünüyormuş.
    Neyse beraber İzmir Balçova da bulunan Agora Avm ye gittik. Mediamarkt'ta Philips Marathonları görünce hemen inceleyelim dedik. Mağaza görevlisi bayan sağolsun yakından ilgilendi.

Ben kardeşime demiştim. Hem emiş gücünde ve hem de hijyende Philips yetersiz diye. Arkadaşıma Nilfisk Extreme Eco almadan önce de bandırmadaki mağazada önce philips marathon'u incelemiş ve vaz geçmiştik. Kardeşim ise philipslerinde hepa filitresi var, 400 vat hava emiş gücü var falan diyordu.

Neyse Görevli bayanın yardımıyla philips marathon'u çalıştırdık. EMiş gücü gerçekten yetersizdi. Sonra ben bayana filitresini açtırmasını istedim. Küçücük dandik bir filitresi vardı.

Aynı mağazada Dyson'un modelleri de vardı. Çoklu pirize aynı anda dysonu da taktırdık. Dysonun 280 vatlık emiş gücü Philips'in 400 vatlık gücünden bir hayli fazlaydı. Yani dysonunki 280 vatsa philips'in herhalde 140 vat gelmezdi.

Aynı mağazada Nilfisk'in modelleri de vardı. Sağolsun bayan Nilfisk'i de incelememize imkan verdi. Bozuk para ile süpürgenin altını açıp kardeşime Nilfisk'in hepa 14 filitresini gösterdim. Kocaman bir filitresi var. Nilfisk'in hepa 14 filitresinin yanindan Marathon'unki resmen oyuncak gibi. Bu arada Dyson ile Nilfisk Extreme Eco'nun emiş güçlarini karşılaştırmak aklımıza gelmedi. Tabi yanımda küçük kızımın olması ve yol yorgunluğunun da etkisi ile acele ettik. Keşke onu da yapsaydık. Ama ben nilfisk extreme econun hava emiş gücünü az buçuk biliyorum. Philips marathon dan kesinlikle çok daha iyi idi. Dyson'dan daha iyi olduğunu sanmıyorum.

Mediamarkta Philips maraton 600 tl , nilfisk 656 tl, Dyson Animal DC 37 de sanırım 1600 tl idi.

Sonuç:
    1- philips tam bir hayal kırıklığı idi. Öyleki marathon almaya karar veren kardeşim sanırım ondan vazgeçti. Güç desen güç yoktu ve hijyen desen o da yetersiz.
    2- Nilfisk Extreme eco fiyatına göre gerçekten iyi duruyor.
    3- Dyson Animal gerçekten süper. ama o fiyata ben çıkamam.

Oradan ayrılıp ENPLUS mağasına girdik. Ordaki uzman bayan kendini bu konuda yetiştirmiş. Dysonları ve özelliklerini tüm ayrıntıları ile anlattı ve bizi oldukça etkiledi. (Kendisi de etkileyici idi.) özetle şöyle;
    1- Dysonda malzeme çok sağlam ömür boyu kullanılacak süpürge vaad ediyor.
    2- EMiş gücü düşmesi, torba masrafı, yok.
    3- Dyson'da hepa filitreye gerek yok. 1500 kere mi 15000 defamı hatılamıyorum dönen kısım hem temiz hava sağlıyor hemde zararlıların ölmesini sağlıyormuş. Buna rağmen süpürgenin içinde bizim ulaşamayacağımız bir filitre var.
    4- Animal DC 37 de kullanılan turbo başlık eletrikli. Nilfiskte elektrikle değil hava ile dönen bir turbo başlık var diye üzülüyordum ama bu turbo başlıkta % 90 hava gücü ile dönüyormuş. Bayan bu başlık ve nilfiskteki başlık halinın derinine inmeye ve tüy-kılları almaya fazlasıyla yeter dedi.
    5- Dysonların dolan haznenin temizliği çok kolaymış bize gösterdi bir hareket ile 10 saniyede oluyor. Siklon süpürgelende hazne temizliği zor sanıyordum.
    ENPLUS'ta Dyson animal DC 37 nin fiyatı 1680 tl.

şimdilik bu kadar. diğer mesajda yukarıdaki mesajlarla ilgili yorumlarımı yazacağım.
    herkese saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jethoca -- 10 Şubat 2013; 23:02:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: raki31

üstadlar kolay gelsin ;

siemens VSX6XTRM 560 tl ,
    bosch bsg8pro1 600 tl ,
    philips fc9256 480 tl ,
    Philips Silent Star FC9310 430 tl ,
    miele s5211 468 tl ,
    nilfisk extreme eco 571 tl ,
    Nilfisk Power Allergy 445 tl ,

bu süpürgelerden hangisini tavsiye edersiniz bunlar olmazsa sizin tavsiyeniz ne olur.
    ağır olması, sesli çalışması sorun değil önemli olan iyi temizlesin, sağlam olsun uzun yıllar masraf çıkartmasın.

hocam güzel tercihler yapmışşın. elektoluxun çok giden bi modeli vardı onu göremedim aralarında.işte bu :http://www.hepsiburada.com/Liste/electrolux-t8-zt-3520-multy-cyclone-elektrik-supurgesi/productDetails.aspx?productId=evelect8zt3520&categoryId=155123#Gorseller kasıtlı mı istemediniz merak ettim. ben de küçük bir araştırma yapmak için girdim.2 saattir durmadan okuyorum. süpürge başlığında yazılanlar haklı. insanın okudukça morali bozuluyor bu konularda. çünkü süpürge biraz kullanım alışkanlıkları ile alakalı olduğu için. birisinin memnun olduğu şeyden diğeri nefret edebiliyor. örneğin torbasızlar ekonomik ama titiz insanlara göre değil(ben) torbalılar pratik ama masraf+torba dolduğunda emiş gücünde yavaşlama. watt-verim dengesizliği oluşuyor. çok iyi markalar bulmama rağmen çoğundan servis sıkıntısı yüzünden de vazgeçtim. çünkü hayatı boyunca aynı süpürgeyi sorunsuz kullananan insanlar br elin parmakları kadar nerdeyse. teknik servis bu yüzden önemli aslında. neyse konudan saptık
    hocam bence siz de philips alacakmışsınız gibi geliyor. forum kullanıcılarında hep böyle bi durum gördüm araştırmalarım sonucu. samsung siemens philips varsa genelde son karar philips de oluyor

• Herkese merhabalar.

Nilfisk Extreme Complete kullanıcısı arkadaşla görüştüm.

Ayrıntıları sonraki mesajda yazacağım. herkese saygılar
  • Arkadaşlar, Bir yıl önce Nilfisk Extreme X300 (Complete) alan arkadaşa pm(özelden) kullandığı ürünü ile ilgili sorular sordum ve o da sağolsun sorularımı yanıtladı.
    Arkadaşın izniyle pm mesajlarını aynen buraya kopyalıyorum.

jethoca13 Şubat 2013; 18:00:55 ŞİKAYET ET Öncelikle merhabalar selamlar ve saygılar.
    Yaklaşık bir yıl önce Nilfisk x300 almıştınız. Ben de karar aşamasındayım. bu konuda size bazı sorularım olacak?
    1- Bir yıldır kullanıdğınız süpürgeden memnun musunuz? Geçen yıl itibari ile şikyetleriniz sıkıntılarınız var mı?

2- Süpürgenin gelmesi ile gerçekten evde tozlar azaldı mı?

3- Süpürge ile birlikte hangi aksesuarlar geliyor tek tek yazabilirmisiniz?
    4-Ben fiyatından dolayı Extreme Eco alıp ona turbo başlık eklemeyi düşünüyordum. X300 ün eco dan diğer farkları nelerdini biliyor musunuz?
    5- EMiş gücü nasıl ve emiş gücü kaybı var mı?
    6- Kaç ayda bir torba bitiyor?
    7-Turbo fırça gerçekten etkili mi?

Şimdiden çok teşekkürler.
    yanıtlarsanız sevinirim. sizin cevabınıza göre x300(complet) ya da extrem eco alacağım.

GALATİCO13 Şubat 2013; 21:00:18 ŞİKAYET ET Merhaba, sorularınıza bilgim ölçüsünde cevap vereyim.

1. Yaklaşık 1 yıl oldu, henüz hiçbir sıkıntı yaşamadık, son derece memnunuz.

2. Nilfisk'ten önce Beko marka süpürge kullanıyorduk, ne kadar sürürsek de ev tozlu oluyordu, yeni makinada böyle bir sorun yaşamıyoruz, zira makinada hepa 14 filtre var yani maksimum seviyede filtreleme sistemi var.

3. Süpürge ile beraber hatırladığım kadarı ile standart başlık, turbo başlık, parke süpürme balığı geliyor, ayrıca süpürgenin ana bünyesinde kapak altında küçük 3 tane başlık var.

4. İki makina arasındaki farkları bilmiyorum.

5. Emiş gücü gerçekten çok iyi, geçen zaman içerisinde emiş gücünde en ufak bir düşüş hissetmedik.

6. Bizim evimiz caddeye bakıyor, sürekli trafik var ve tozlu bir bölge, şartlar böyleyken 1 hafta önce 3. toz torbamızı kullanmaya başladık, kabaca 1 yılda 2 tane kullandık. Makinada, toz torbasının değiştirilmesi gerektiğinde uyarı veren bir sistem var, biz değiştirdiğimizde uyarı lambası yanmıyordu, yani aslında daha uzun süre kullanabilirdik.

7. Turbo fırçayı, çok hızlı bir şekilde kendi ekseninde dönen saç fırçası gibi düşünebilirsiniz, doğrusu evde hayvan v.s olmadığı için biz sürekli kullanmıyoruz, ancak kesinlikle amacına hizmet eden bir aparat, zaman zaman kullanıyoruz.

Genel itibariyle süpürgeyi kesinlikle tavsiye ederim.

Extreme x300 pahalı bir süpürge,fiyat noktasında daha uygun ürünlere bakacak olursanız Miele S 5211 modeline de bakmanızı öneririm.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.
    İyi akşamlar, selamlar...

• Sayın Jethoca
    Ben Nilfisk'in extreme ECO modelini aldım. Extreme modelleri arası saptayabildiğim farklar ki, Nilfisk resmi sitesinden extreme modellerinin kullanım klavuzunu indirirseniz görebilirsiniz .

En üst modellerde hava emiş ayarı Kolun üstünden ve elektronik olarak yapılırken bir aşağı modelde bu ayarlama güç düğmesinin bulunduğu bölgeden yapılıyor. Extreme Eco bu sınıfın en alt grubunda: dolayısı ile Eco'da bu ayar hortum bağlantı dirseğinin bulunduğu bölgedeki sürgülü bir kapakta yapılıyor. ( Negatif basınç olduğundan pek toz kaçmaz gibi görmüyor ama test edemedim.

Tüm modellerde Hepa 14 filtre aynı. sadece extreme × 300 modelinde ek aktif karbon filtre bulunuyor, alınırsa diğerlerine de takılabilir.

Bunun yanında ecoda olmayan ama üst modellerde bulunan özellikler ise biraz daha ek teknolojik özellikler. Örneğin üst modeller çalışırken wireless ağları etkilemiyor. süpürge başlığının park pozisyona takılması ile makine otomatik olarak duruyor.

Eco da sadece mekanik toz torbasının dolduğunu gösteren bir belirteç varken üst modellerde bu elektronik ve hepa filtresi için de Cdeğişim için) elektronik uyarı mevcut.

Bir de aksesuarlar biri birine uyumlu ama sadece üst 1 -2 modelde turbo başlık var.

Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tbp -- 16 Şubat 2013; 17:47:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Tbp

Sayın Jethoca
    Ben Nilfisk'in extreme ECO modelini aldım. Extreme modelleri arası saptayabildiğim farklar ki, Nilfisk resmi sitesinden extreme modellerinin kullanım klavuzunu indirirseniz görebilirsiniz .

En üst modellerde hava emiş ayarı Kolun üstünden ve elektronik olarak yapılırken bir aşağı modelde bu ayarlama güç düğmesinin bulunduğu bölgeden yapılıyor. Extreme Eco bu sınıfın en alt grubunda: dolayısı ile Eco'da bu ayar hortum bağlantı dirseğinin bulunduğu bölgedeki sürgülü bir kapakta yapılıyor. ( Negatif basınç olduğundan pek toz kaçmaz gibi görmüyor ama test edemedim.

Tüm modellerde Hepa 14 filtre aynı. sadece extreme × 300 modelinde ek aktif karbon filtre bulunuyor, alınırsa diğerlerine de takılabilir.

Bunun yanında ecoda olmayan ama üst modellerde bulunan özellikler ise biraz daha ek teknolojik özellikler. Örneğin üst modeller çalışırken wireless ağları etkilemiyor. süpürge başlığının park pozisyona takılması ile makine otomatik olarak duruyor.

Eco da sadece mekanik toz torbasının dolduğunu gösteren bir belirteç varken üst modellerde bu elektronik ve hepa filtresi için de Cdeğişim için) elektronik uyarı mevcut.

Bir de aksesuarlar biri birine uyumlu ama sadece üst 1 -2 modelde turbo başlık var.

Saygılarımla

Bilgilendirme için teşekkürler.
    Kullanım kulavuzu siteden Türkçe olarak indirilebiliryor mu?

Son olarak kardeşim üstte yazdığım mesajda anlattığım gibi Philips marathon'a

• kardeşim üstte yazdığım mesajda anlattığım gibi Philips marathon'a niyetlenmişken izmir Agora Avm de yaptığımız incelemeler sonucunda Dyson Animal dc37 sipariş etti. 1600 lü fiyatlarda olan ürünü istanbul bilişimden peşin 1260 tl ye aldı. ürün henüz eline ulaşmadı.

Şimdi bizim hanım da tutturdu bende dyson istiyorum diye.

sizce dyson'un 290 air vatlık gücü nilfiks'in 600 vatlık günün yanında zayıf kalmaz mı

görüşlerinizi bekliyorum

herkese saygılar
  • Dysonun teknik ozelliklerini bilmiyorum.

Evet sitedeki kullanma klavuzunun Türkçe bolumu var,

Ben acikcasi fazla elektronik ozelligi olan makinelerin (esas isleri mekanik olanlar ) daha kolay bozulduğunu ve daha fazla masraf cikaracagini dusundugumden, ust modelde bulunan dirsegin herhangi bir dikkatsizlikte daha kolay kirilacagini dusundugumden ve bir turbo baslik aldigimda supurme isi acisindan urunler denk hale geldiginden dolayi tercihimi extreme eco'dan yana kullandim.

Yanina 110 Tl'ye orjinal 8 torba ve 1 hepa filtre aldim ve 50 Tl'ye turbo baslik ısmarladim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tbp -- 17 Şubat 2013; 3:05:46 >
  • quote:

Dysonun teknik ozelliklerini bilmiyorum.

Evet sitedeki kullanma klavuzunun Türkçe bolumu var,

Ben acikcasi fazla elektronik ozelligi olan makinelerin (esas isleri mekanik olanlar ) daha kolay bozulduğunu ve daha fazla masraf cikaracagini dusundugumden, ust modelde bulunan dirsegin herhangi bir dikkatsizlikte daha kolay kirilacagini dusundugumden ve bir turbo baslik aldigimda supurme isi acisindan urunler denk hale geldiginden dolayi tercihimi extreme eco'dan yana kullandim.

Yanina 110 Tl'ye 8 torba ve 1 hepa filtre aldim ve 50 Tl'ye turbo baslik ısmarladim.

çok çok teşekkürler.

Ben bu dyson ilgili souyu dayson başlığında soracağım.

Eco ile complete arasındaki imiş gücü farkı sizce etkili midir?
    bizim evledki halılar kalın ve sık imlekli

• Emis gucu açısından fazla bir fark oldugunu dusunmuyorum. Bu arada extreme modellerinde bir de hortum ucundaki emis gucunden bahsediyorlar (eco icin toz torbasi dolu/bos 350_500 w ) forumlarin birisinde denk gelmistim.Bence bunu bir arastirin.
    Saygilar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tbp -- 17 Şubat 2013; 3:04:48 >
  • quote:

Emis gucu açısından fazla bir fark oldugunu dusunmuyorum. Bu arada extreme modellerinde bir de hortum ucundaki emis gucunden bahsediyorlar (eco icin toz torbasi dolu/bos 350_500 w ) forumlarin birisinde denk gelmistim.Bence bunu bir arastirin.
    Saygilar

Nereden bu kanıya varıldı bilmiyorum ama nilfiskteki iki ayrı hava emiş gücü için yanlış bir değerlendirme yapılıyor.

Millet mesela extreme eco için hortum ucunda 335 vat ve süpürge çıkışında ise 500 vat emiş gücü var diyor.

bu yanlış.

Doğrusu şöyle : Nilfisk Extreme Eco modeli için: 500/335 vat yani toba boşken 500- dolu iken 335 vat.

Nilfisk genel merkezi aradım ordan verdiler bu bilgiyi.

herkese saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: jethoca

quote:

Emis gucu açısından fazla bir fark oldugunu dusunmuyorum. Bu arada extreme modellerinde bir de hortum ucundaki emis gucunden bahsediyorlar (eco icin toz torbasi dolu/bos 350_500 w ) forumlarin birisinde denk gelmistim.Bence bunu bir arastirin.
    Saygilar

Nereden bu kanıya varıldı bilmiyorum ama nilfiskteki iki ayrı hava emiş gücü için yanlış bir değerlendirme yapılıyor.

Millet mesela extreme eco için hortum ucunda 335 vat ve süpürge çıkışında ise 500 vat emiş gücü var diyor.

bu yanlış.

Doğrusu şöyle : Nilfisk Extreme Eco modeli için: 500/335 vat yani toba boşken 500- dolu iken 335 vat.

Nilfisk genel merkezi aradım ordan verdiler bu bilgiyi.

herkese saygılar

aynen katılıyorum. ben de bugun bir kaç nilfiski test etme imkanı buldum. 2ayrı emiş gücünden bahsedilemez. sadece farklı durum performansları var. ama emiş gücü bu kadar yüksekken çıkardığı azıcık sesler beni çok memnun etti. güzel bir fırsat yakalayp nilfisk satın almak çok mantıklı. extremler biraz pahalı ama power düşünüyorum. kullanan,öneren,fikri olan?

• son bir aydır nilfisk ve dyson animal dc37 arasında kararsızdım.

İzmirde oturan kardeşim Dyson aldı. 3 haftadır kullanıyor.

Fiyatı (Nilfisk extreme complete 921 tl, dyson dc 37 animal ise 1500 tl ) emiş gücü farkı , dyson'da hazneyi boşaltma olayı ve dysonda güç ayarı ve koldan kumanda olmaması nedeniyle nilfisk düşünüyorum.

Hanım dyson istiyor. Dysondaki arkadaşlar nilfisk'in toz torbası ve hepa filitre masrafınıın artı maaliyet olmasını ön plana çıkarıyorlar.

Bakalım. şu anda alacak para da yok oda ayrı bir konu.

bir aydır dyson başlığında yazıyordum.

ordaki mesajları buraya da taşıyacağım.
    herkese saygılar.
  • Merhabalar. 3 ay önce aldığım extreme eco ile ilgili tecrübelerimi aktarmak istiyorum. Süpürgeyi alırken forumun çok katkısını gördüm. Teknik olarak açıklayamayabilirim, karşılaştırma da yapmadım başka süpürgelerle, sadece kullandığım kadar izlenimlerimdir.
    Emiş gücü çok çok iyi 15 yaşındaki kızım zorlanıyor mesela, sapındaki hava ayarını azaltmak durumunda kalıyor ama bu defa biraz gürültü artıyor eğer havayı azaltmassanız çok sessiz. Dizaynı, görünümü şık toplaması kolay yer olarak da yatak odasında köşede küçük bir sehpa kadar alan kaplıyor. Süpürürken hareket ettirmesi ne çok kolay ne çok zor, parkeleri süpürürken başlığı değiştirmek daha faydalı.
    Süpürgeyi almadan önce 2 ay kadar süreyle evde süpürge çalışmamıştı ve 4 tarafım inşaatla çevrili, aradan 3 ay geçti dün toz torbasını değiştirdim. Toz torbasının dış yüzeyi ilk günkü gibi temiz ve yıpranmamış makinanın içinde de toz yoktu hiç ve değiştirmesi de pratik. Eski torbayı boş arsaya götürüp içine baktım tıka basa halı tüyleri ve saç telleriyle doluydu bu halde bile emiş gücünü kaybetmemiş olması şaşırttı beni. Torbanın deliğinden işkembe gibi içini dışarı çıkarttım, tüyler saçlar torbanın içinde küçük toz zerreleri de torbanın iç zeminine yapışmış. temizledikten sonra iyice silkeledim makinaya taksanız tekrar kullanılabilir sanki.
    Makinanın içinden 2 tane torba çıkıyor birini kullandım birini de üzerine taktım şimdi de orjinal torba nerden alabilirim onu araştırıyorum. Evdeki toz yoğunluğu eskiye göre çok azaldı, banyodaki yer seramiği siyah olduğundan evde biriken tozu ordan görebiliyordum şimdi o tozlar kalmadı gerçekten hijten temizlik yapıyor.
    Çok kirli bir evde 3 aylık torba ömründen sonraki torba değişim süreleri muhtemelen uzayacaktır. Sonuç olarak beni her yönden tatmin etti ama benim gibi ihmalkar biriyseniz yeterli toz torbası stoğu yapmalısınız(faturaları ödemeyi unuttuğum için 2 ayda bir elektiriklerim kesiliyor)

• İnternette 8 adet torba ve bir de hepa filtre bulunan ve extreme başlangıç kiti diye satılan orjinal ürünler var fiyat benim aldığımda 100-110 civarında idi içinde sadece 4 adet toz torbası bulunan ise 30 civarı

http://www.deveyuku.com/kategori/ev-aletleri/supurge-aksesuarlari.aspx

http://www.tekzen.com.tr/Product/850251

Saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: Jackdaniels_35

Merhabalar. 3 ay önce aldığım extreme eco ile ilgili tecrübelerimi aktarmak istiyorum. Süpürgeyi alırken forumun çok katkısını gördüm. Teknik olarak açıklayamayabilirim, karşılaştırma da yapmadım başka süpürgelerle, sadece kullandığım kadar izlenimlerimdir.
    Emiş gücü çok çok iyi 15 yaşındaki kızım zorlanıyor mesela, sapındaki hava ayarını azaltmak durumunda kalıyor ama bu defa biraz gürültü artıyor eğer havayı azaltmassanız çok sessiz. Dizaynı, görünümü şık toplaması kolay yer olarak da yatak odasında köşede küçük bir sehpa kadar alan kaplıyor. Süpürürken hareket ettirmesi ne çok kolay ne çok zor, parkeleri süpürürken başlığı değiştirmek daha faydalı.
    Süpürgeyi almadan önce 2 ay kadar süreyle evde süpürge çalışmamıştı ve 4 tarafım inşaatla çevrili, aradan 3 ay geçti dün toz torbasını değiştirdim. Toz torbasının dış yüzeyi ilk günkü gibi temiz ve yıpranmamış makinanın içinde de toz yoktu hiç ve değiştirmesi de pratik. Eski torbayı boş arsaya götürüp içine baktım tıka basa halı tüyleri ve saç telleriyle doluydu bu halde bile emiş gücünü kaybetmemiş olması şaşırttı beni. Torbanın deliğinden işkembe gibi içini dışarı çıkarttım, tüyler saçlar torbanın içinde küçük toz zerreleri de torbanın iç zeminine yapışmış. temizledikten sonra iyice silkeledim makinaya taksanız tekrar kullanılabilir sanki.
    Makinanın içinden 2 tane torba çıkıyor birini kullandım birini de üzerine taktım şimdi de orjinal torba nerden alabilirim onu araştırıyorum. Evdeki toz yoğunluğu eskiye göre çok azaldı, banyodaki yer seramiği siyah olduğundan evde biriken tozu ordan görebiliyordum şimdi o tozlar kalmadı gerçekten hijten temizlik yapıyor.
    Çok kirli bir evde 3 aylık torba ömründen sonraki torba değişim süreleri muhtemelen uzayacaktır. Sonuç olarak beni her yönden tatmin etti ama benim gibi ihmalkar biriyseniz yeterli toz torbası stoğu yapmalısınız(faturaları ödemeyi unuttuğum için 2 ayda bir elektiriklerim kesiliyor)

Güle güle kullanın süpürgeyi kullanırken zorlanmanız normal bir durum degildir çekiş gücünün fazla olması iyi süpürür demek degildir yer aparatı süpürme sırasında halıya tam yapışırsa yorulursunuz aparatla halı arasında hava akışı normal olmalı aynı şeilde sert zemindede aparat yere yapışmamalı sürtme rahat olmalı halıyı yerden kaldıracak şekilde kullanım yanlış bir uygulamadır kullanma kılavuzunu dikkatli okuyalım.

• Süpürgeyi kullanırken sadece kızım zorlanıyo ama kullanma klavuzunu okuycam tekrar teşekkürler. Halı aparatıyla sert zemin aparatının işlevi farklı buna dikkat ediyoruz.
  • @Tbp, @tanerersin verdiğiniz linkleri gördüm teşekkür ederim. Süpürgeyi de deveyükünden almıştım. Bazı sitelerde yarı fiyatına var ama ürün açıklamasında sentetik yazıyor, orjinali mikrofiber kumaş sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jackdaniels_35

@Tbp, @tanerersin verdiğiniz linkleri gördüm teşekkür ederim. Süpürgeyi de deveyükünden almıştım. Bazı sitelerde yarı fiyatına var ama ürün açıklamasında sentetik yazıyor, orjinali mikrofiber kumaş sanırım.

Hocam aynı modelden ben de deneme imkanı buluştum mağazada. ayıptır söylemesi kaça ve nerden aldınız? ve de garanti süresi ne kadar? mağaza görevlisi extreme ecolarda 5 yıl garanti güvenliği olduğunu söylemişti. ondan da biraz bu modele yöneldik açıkçası
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.