Şimdi Ara

Nintendo Wii Soruları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
6.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 1 hafta önce ben de Nintendo wii aldım ve karşılaştığım birkaç sorunu sizlere sorma gereği duydum. Nintendo wii konusunda acemi olduğumu da belirteyim. Forum'u biraz inceledim ancak sorularımın bazılarına net cevaplar bulamadım. Sorularımın bazılarının yanıtını aldım ancak yine de daha sağlıklı cevap alabilmek için buraya birkaçını yazıyorum. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

1- Nintendo da bulunan PAL ve NTSC nedir ? Farkları nelerdir.
    2- Forumda bazı arkadaşlar soru sormuş acaba pal mı ntsc mi almalıyım diye? Ben nintendoyu aldığımda ilk kurulum esnasında bana PAL - NTSC 'mi diye soru sordu. Ben de PAL 'ı seçtim. Nintendo kurulum esnasında zaten hangisini istediğimizi soruyor, forumdaki bazı arkadaşlar neden pal mı, ntsc mi almalıyım diye soruyor acaba?.
    3- İnternetten kredi kartı ile wii için oyun satın alırsam bu oyunu satın aldıktan sonra download mı yapıcam, yoksa kargoyla dvd mi geliyor. Download yapacaksam bunu nasıl DVD ye yazdırıcam. İnternetten indirdiğim bedava bir wii oyununu DVD ye yazdım ama dvd yi nintendoya taktığımda çalışmadı. Bunu DVD ye yazmanın bilmediğim özel bir yöntemi mi var. (ISO formatındaki dosyayı nero veya ISO Buster programıyla dvd'ye yazıyorum)
    4- Kurulum esnasında seçtiğim NTSC - PAL seçeneklerini istediğim zaman değiştirebiliyormuyum ?
    5- Nintendonun ana ekranındaki internet kanallarını kullanamıyorum. "Bağlantı problemi var" diye bir hata veriyor. Oysa wireless ayararını tam olarak yapıyorum. Acaba farklı bir püf noktamı var bilmediğim ?
    6- Nintendoyu ilk aldığımda ingilizce olarak geldi ve hala ingilizce. Dil seçeneklerinde de TÜRKÇE yok. Acaba bunu nasıl türkçeleştiririm.
    7- Nintendo için çipli -çipsiz gibi terimler görüyorum hep. Bunlar ne demek. Çipli olsa ne olur olmasa ne olur ? Benimki çipli mi acaba ?
    8- Nintendo Hack diye birşeyler görüyorum sürekli internette. Acaba nintendo sadece orjinal oyunlarımı oynuyor. İnternetten indirilen oyunlar çalışmasın diye? Orjinal oyunlar için değilse bu hack nedir? İnsanlar neden wii'yi hack'lesin ki:)
    9- Nintendoyu tv'ye HDMI ile bağlayamazmıyım. Bunun için ayrı bir aparat yok mu? Zaten nintendo wii gibi bir konsolun neden eski Kompozit bağlantı yolu seçilerek tv ye bağlanması seçilmiş bunuda hiç anlamıyorum.
    10 - Nintendo için Freeloader diye birşey var galiba. Bu ne demek acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat2222 -- 3 Mayıs 2011; 17:01:45 >

• merhaba,

wii'yi güle güle kullanın.
    vakit bulunca detaylı cevaplar yazmak isterim.

ama önce versiyonu nedir acaba, ne renk?
  • Laider ilginiz için teşekkür ederim. Versiyonunu bilmiyorum ama rengi beyaz.
  • Çok fazla bilgim yok ama elimden geldiğince yardımcı olmak isterim:

quote:

1- Nintendo da bulunan PAL ve NTSC nedir ? Farkları nelerdir.

Özetle PAL avrupa, NTSC amerika versiyonudur.
    Cihaz için Tüplü Tv'lerde farkederdi ama Lcd'lerde fark etmiyor, her iki formatta da gösteriyor.
    NTSC'lerin adaptörleri uyumsuz oluyor, ilave parça almak gerekiyor.

Ayrıca orjinal Pal oyunlar Pal cihaz istiyor, Ntsc oyunlar da Ntsc cihaz istiyor.
    Yani amerikadan alınan Ntsc bir oyun, Türkiye'den alınan Pal cihazda çalışmıyor.

quote:

2- Forumda bazı arkadaşlar soru sormuş acaba pal mı ntsc mi almalıyım diye? Ben nintendoyu aldığımda ilk kurulum esnasında bana PAL - NTSC 'mi diye soru sordu. Ben de PAL 'ı seçtim. Nintendo kurulum esnasında zaten hangisini istediğimizi soruyor, forumdaki bazı arkadaşlar neden pal mı, ntsc mi almalıyım diye soruyor acaba?.

Belki Ebay'den ikinci el oyun almak isteyenler Ntsc tercih ediyordur.
    Oyunlar ntsc'de daha erken çıkıyor ve ebay'de ucuza bulunabiliyor.
    Aklıma gelen bu.

quote:

3- İnternetten kredi kartı ile wii için oyun satın alırsam bu oyunu satın aldıktan sonra download mı yapıcam, yoksa kargoyla dvd mi geliyor. Download yapacaksam bunu nasıl DVD ye yazdırıcam. İnternetten indirdiğim bedava bir wii oyununu DVD ye yazdım ama dvd yi nintendoya taktığımda çalışmadı. Bunu DVD ye yazmanın bilmediğim özel bir yöntemi mi var. (ISO formatındaki dosyayı nero veya ISO Buster programıyla dvd'ye yazıyorum)

Sony milyonlarca kullanıcının kredi kartı bilgilerini çaldırdı ya, artık bu tip sistemlere kredi kartı bilgilerinizi vermenizi tavsiye etmem. Zaten Wii'de de netten oyun indirme gibi bir seçenek yok diye biliyorum.

quote:

4- Kurulum esnasında seçtiğim NTSC - PAL seçeneklerini istediğim zaman değiştirebiliyormuyum ?

"Settings" bölümünden değiştirilir diye biliyorum, tam emin değilim.

quote:

5- Nintendonun ana ekranındaki internet kanallarını kullanamıyorum. "Bağlantı problemi var" diye bir hata veriyor. Oysa wireless ayararını tam olarak yapıyorum. Acaba farklı bir püf noktamı var bilmediğim ?

Wireless ayarlarında bir sorun olabilir. WPA2 bende sorun çıkarmıştı, WEP'e çevirmek zorunda kaldım.
    Ama çok kullanışlı değil, ben internete sadece multiplayer oyun oynamak için bağlanıyorum.

quote:

6- Nintendoyu ilk aldığımda ingilizce olarak geldi ve hala ingilizce. Dil seçeneklerinde de TÜRKÇE yok. Acaba bunu nasıl türkçeleştiririm.

Maalesef Türkçe olmuyor diye biliyorum.

quote:

7- Nintendo için çipli -çipsiz gibi terimler görüyorum hep. Bunlar ne demek. Çipli olsa ne olur olmasa ne olur ? Benimki çipli mi acaba ?

Eskiden kopya oyunları çalıştırmak için çip taktırmak gerekiyordu.
    Artık gerekmiyor.

quote:

8- Nintendo Hack diye birşeyler görüyorum sürekli internette. Acaba nintendo sadece orjinal oyunlarımı oynuyor. İnternetten indirilen oyunlar çalışmasın diye? Orjinal oyunlar için değilse bu hack nedir? İnsanlar neden wii'yi hack'lesin ki:)

Wii kopya oyunları oynatması ve homebrew uygulamalarını çalıştırması için hackleniyor.
    Mesela usb'den divx seyredebilir, internet radyosu olarak kullanabilirsiniz.

quote:

9- Nintendoyu tv'ye HDMI ile bağlayamazmıyım. Bunun için ayrı bir aparat yok mu? Zaten nintendo wii gibi bir konsolun neden eski Kompozit bağlantı yolu seçilerek tv ye bağlanması seçilmiş bunuda hiç anlamıyorum.

Hdmi değil de aşağıdaki adresteki gibi bir "Wii Component" kablo ile net görüntü alabilirsiniz.

http://www.play-asia.com/paOS-13-71-10u-49-en-70-1mwi.html

quote:

10 - Nintendo için Freeloader diye birşey var galiba. Bu ne demek acaba ?

Freeloader konusunda bilgim yok.

---------------------------------------

Size tavsiyem wii'yi güncellemeyin, hemen cihazın versiyonuna bakın ve buna göre dilerseniz bir softmod çözümü araştırın. Eğer orjinal kullanmak isterseniz de PAL-NTSC sorununu çözdükten sonra ikinci el ucuz oyun araştırabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laider -- 4 Mayıs 2011; 17:28:56 >

• laider cevapların için çok teşekkür ederim. Kafamdaki çoğu soru cevaplanmış oldu böylece. Sağol
  • Arkadaşlar ben wii de internete bağlanamıyorum bilenimiz varsa sölesin!!!!!!!!!

• quote:

Orijinalden alıntı: Sedat2222

laider cevapların için çok teşekkür ederim. Kafamdaki çoğu soru cevaplanmış oldu böylece. Sağol

siz de sağolun :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nintendo 3ds Arkadaş Kodları
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Benimde bir iki sorum var. Kırmızı Wii Soft mode yapılıyor mu? Remote+motion plus ile Remote plus arasında performans farkı var mı? Remote plus yada remote + motion plus ın herhangi bir aparatla uyum sorunu olurmu?
  • -wii'yi kablosuz bağlarken ilk başta ben de çok zorlandım.
    daha sonra güvenlik ayarlarını değiştire değiştire bir düzene oturttum.
    wep, wpa2,vs değiştirerek denemenizin belki faydası olur.

-kırmızı wii hakkında bir fikrim yok, kısaca araştırdım, sanırım aşağıdaki oyunlardan birinin orjinali gerekiyormuş:
    Super Smash Bros Brawl (NTSC-U/J)
    Lego Indiana Jones: The Original Adventures (NTSC-U/PAL)
    Yu-Gi-Oh! 5D's Wheelie Breakers (NTSC-U/J/PAL)

-almışken remote plus almanızda fayda var.
    neden derseniz Conduit 2 çıktı, motion plus destekliyor.
    Fakat motion plus takılı wii remote "wii zapper"a sığmıyor.
    ama remote plus olsaydı sorun olmazdı.
  • Cevaplar için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZeroC

Cevaplar için teşekkürler.

Ben teşekkür ederim
  • elimde çip takılmış wii var fakat indirdiğim oyunlar dvdye sığmıyor bi türlü virgulden sonra gelen komik mb larla falan almıyor dvd.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yukselktu

elimde çip takılmış wii var fakat indirdiğim oyunlar dvdye sığmıyor bi türlü virgulden sonra gelen komik mb larla falan almıyor dvd.

4 gb ustu dvdvkullanin sizde verbatim marka
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.