Arkadaşlar erken sevk dilekçemi yazdım. Şimdi uzun donem gitmek istiyorum neler yapmam lazım? Ne sorucaklar mulakat olucak mı?
Arkadaşlar ben 2010 NISAN celbi için basvuruda bulundum sımdı bır sorum olucak;
Adım yasin 1984 doğumluyum İşletme fakültesi mezunuyum(AÖF) Taekwondo lisansım var (40'a yakın madalyam türkiye çapında madalyalarım mevcut)
Sorulan sorularda hepsıne hayır dedım kırık cıkık cızık vb. yuzme bılıyormusun derecesi çok iyi tarzında cevablar belırttım. Boy : 170 kilo 76
ASTEK OLARAK YAPMAK ISTIYORUM. NE YAPMALIYIM NELER YAPABILIRIM? muayenemı oldum herseyım hazır. Yada astek olma ımkanım mevcutmudur nedır ne degıldır? İlk aldıgım kagıtta 2010 aralık yazıyordu Statusunde: Yedek subay aday adayı yazıyordu. Sımdı Nisan celbı ıcın dılekce verdım Yedek Subay Adayı yazıyor. Bu ne demek sımdı anlamadım gitti :S Sınav gunu takım elbıse ıle traslı efendı klasık gıtmek faydalı olurmu acaba? Mulakat oluyormu ne oluyor napabılır? Bırı bıze neler yapabılecegımızı UZUN donem gıtmek için anlatabılırmı???
ben 331. dönem gidicem sana şunu söyliyim biz o kadar konuştuk bunu kimler uzun kimler kısa olur diye binlerce senaryo vardı mühendisler kesin uzun yok açıköğretimler uzun çıkmaz diye hepis yalan oldu dostum sen uzun işaretliyip beklicen ama nisan bencesana kesin uzun çıkacak çünkü asker kalmadı anasını satim herkes gitti :)
Kardeş ben 331. dönem olarak yarın birliğime teslim oluyorum asteğmen adayı olarak, ben uzun dönem istedim bana uzun dönem çıktı ama bunun için aşağıdaki şartları sağlaman lazım:
1- TSK'nın ihtiyacı olduğu meslek grubuna ait olman veya fakülte mezunu olman lazım. Bunların başında meslek kurasına girebilmek için en başta mühendis (elektrik, makine, bilgisayar, elektronik ve belki diğerleri) sonra hakim/savcı/avukat yani hukukçu olman lazım. Meslek çıkmazsa ki en iyi asteğmenlik kurasıdır bence, o zaman benim gibi personel asteğmen olabilirsin, bunun için de %90 hukukçu olman lazım. Bunların haricinde diğer birimlerin de (levazım/maliye/muhabere gibi) asteğmenleri oluyor, bunlar kimlerden seçiliyor net bilmiyorum ama açık konuşmak gerekirse AÖF'den mezun işletme okumuş birisinin yedek subay çıkma şansı imkansız olmasa da oldukça düşük. Ülkede işletme mezunu insan sayısı da çok falza olduğundan bu oranı daha da küçültüyor. Bunun ilk sebebini meslek açısından bu maddede anlattım. İkinci sebebine gelirsek.
2- TSK yedek subay alımlarında adayların öncelikle devlet üniversitesi mezunu olmasına daha sonra da iyi bir devlet üniversitesi mezunu olmasına bakıyor. Mühendislikler ve hukukçular için söylüyorum, ben henüz özel/vakıf üniversitesi mezunu yedek subay duymadım görmedim, askere gidince görürsem söylerim. Genelde Marmara, İstanbul, Ankara, İTÜ, Yıldız Teknik, ODTÜ, Galatasaray gibi üniversite mezunları arasından mesleğine göre yedek subay alımı yapılıyor.
3- Senin kısa/uzun tercihin. Normalde tercihin hiçbir önemi yok çünkü TSK'nın ihtiyacı varsa sen kısa dönem bile istesen seni uzun yapabilir, şayet ihtiyacı yoksa veya kotalarını doldurmuşsa istediğin kadar uzun iste gene kısa gidersin. Ama yukarıdaki 2 şartı sağlayan ve uzun gitmek isteyen biri uzun dönem işaretlemeli. Uzun işaretlediğin zaman geriye son adım kalıyor.
4- Askere gitmeden önce gireceğin sınavda olabildiğince iyi bir sonuç almaya bak yani soruları çözebildiğin kadar çöz. Sen uzun istersin ama soruları çözemezsen senin tercihini dikkate almazlar. Fakat bu koşul da diğer tüm koşullar gibi TSK'nın ihtiyacına bağlı, sen istersen kısa iste, tüm soruları yanlış yap, ihtiyacı varsa seni uzun alır.
Sana ait özellikler varsa bunların hepsini belirt, tekvando lisansı uzun yapabilmek için etki eder mi bir fikrim yok ama yüksek lisans yaptıysan mesela bu şansını yükseltir, yabancı dil belgen varsa ver (gerçi çok fazla etkileyeceğini sanmıyorum), dalgıç lisansın varsa ver....
En başta söylediğim gibi, AÖF işletme mezunu birinin yedek subay çıkma şansı düşük ama imkansız değil, sen tercihini yap, sınavı da çöz, gerisini TSK'ya bırakırsın.
Nisan da 3 kişi'den 1'i uzun yapicak anlasilan:D
Bılerek nısan celbını ıstedım sebebıde subatta zaten AÖF bıtıyor Butun bıtıren herkez askerlıgın uzun olma davasına gıttı gerıye belirli kıtle ınsanlar kaldı elımdekı butun torpil kitle silah çöp çorap ne varsa kullanarak uzun cıkmasını saglamaya calısıcam. Bıreysel özel şahıslara faydam olacagına VATAN'ıma faydam olsun ıstıyorum..
Valla kardeşim hevesini kırmak gibi olmasın ancak hem mezun olduğun bölüm hem de fiziksel özelliklerinden ötürü sana asteğmenlik çıkacağını düşünmüyorum.
torunumun torunu:) çok heveslisin asteğmenliğe de sebebini merak ettim doğrusu. şimdi sana bir şey söyleyim, kısa dönem çıkan tertiplerin eylül 17'de terhis olurken senin askerlik henüz yarılanmış olacak. normal uzun dönem asker gibi şafak sayacaksın. ben asker öğretmenim, sivilim, askerlikle hiç işim yok. normal bir öğretmen neyse bende oyum. ama aileden, memleketten uzak kalmak insanı zorluyor. şimdi kısa dönem çıkan arkadaşlar ocakta terhis olurken benim daha 5 ayım kalacak. bunları bir düşün istersen, onun dışında torpille, morpille asteğmen olanı görmedim, tamamen şans. o sınav da hikaye, tam formalite herşey. tıpçı ve rehberlikçi olanların dışında asteğmenlik şans işi
Uzun dönem gitmek istemen güzel. Astek olarak yapmış kişilerle görüşmeni tavsiye ederim. Askerliğin en makbul olanı en kısa olanıdır. Çoğu arkadaş maaşı için asteklik istiyor, bildiği kadarı ile astekliğin acemiliği 11 hafta kadar sürüyor ve bu sürede maaş da alamıyorlar. Asteklerin acemiliği bittiğinde kısa dönem erler askerliği yarılamış oluyor. Düştüğü görev yerine göre normal erden çok fazla sorumlulukları da olabiliyor. 365 gün şafak saymaktansa 155 gün saymak daha iyidir.
Ben 9 yaşından berı sporla ugrasıyorum, askerıyede de aynı sekılde egıtımler alınıyor. Unıversıtede bıle edırnede sabahları kalkıp sahada terleyene kdr kostuktan sonra dıreklerı tekmelıyordum. Bırakmadım askerlıgıme 3-4 ay kalmıs ama ben hala antremana gıdıyorum. Istıyorum cunku real hayatta ınsanların canını sıkan cok sey var bunlar para, aile, hayat evet hayat yoruyor ınsanları ama orada oldugumda tek kafama takacagım sey vatanım olucak vatan cıkarları olucak kendı cıkarlarımda olmayacak tek cıkarım vatanıma hızmet ettıgım surece arkamda 7mılyon ınsan oldugu olucak. Eger olmassa KPSS ıle polis olmayı dusunuyorum.. Atetizim lisansı 1994'ten bu yana 20 ye yakın kosu dalında madalyalarım. 40'a yakın belkıde gecık altın gumus broze madalyalarımda taekwondo dalında mecvut valılık huzurunda ödüllendirildim.. Bu vatana benım gıbı bırı gerekıyor hızmet etmekten cekınmeyen ya ben elımden gelenı yapıcam ne gerekıyorsa bu unıversıtelerıde bunun ıcın bıtırdım. Yedek subay olan arkadaslarla gorustum nasıl oldugunun farkında da degıller Garantı Bankasında bır arkadasım var işletme okumus Yedek Subay olarak gorevını tamamlamıs. 2 sene once NISAN ayında gitmiş. Boyu uzun tek farkı budur. Kısaca hayat okulundan yoruldum. Okumaktan yoruldum, dertlerden sıkıldım.
7 yaşında okula başladım. Okulla bırlıkte calısma hayatına atıldım. 1 gün TATİL yapmadım yaptığımı hatırlamıyorum.. Hala çalışıyorum. KPSS ıcın durmadan testler cozuyorum. Ben yoruldum artık arkadaşlar BEYNIM yoruldu bedenım hep yorulsun ıstıyorum.. Kılo takıntım var hep 1.73 boyun 78 kılo olmamın sebebı 5 kılo fazlalık gozuken kısmının kas olması hala kasıyorum kendımı. Gece 3-4 ten aşşa yatmam sabahta 6:40 ta ıse gıdıyorum aksam donuste spora gıdıyorum sonrada evıme gelıyorum ailemle sohbet ve net sonra 3-4 saat uyku her gece nobete razıyım :)
boşver arkadaşım boşverr sabır işi değil...şafak olmuş 75 ruh sağlığı göçmüş ne asteğmenliği Allah aşkına...geçmiyor yaa geçmiyorrrrrrrrrr
Benım tek amacım artık özel sektör'de çalışmamak. İnsan hakları ınanılmaz yenılıyor. Bıreysel hizmet vermek ıstemıyorum DEVLET'ime hızmet etmek ıstıyorum. Kurumsalları zengin etmektense devletime bır faydam olsun ıstıyorum. Butun celpler erken gıtmek ıcın gıttıler pek kimse kalmadı inanıyorum. Taekwondo sporunda dan atlayacagım bu ayın 26'sında onuda dırek evraklarımla bırlıkte ek'te bulundurucam. Hep + arıyorum kendıme gıdıp yuzme lısansı almak ıstıyorum onuda dosyama ekletıcem ya elımden gelen herseyı yapıcam amacım su an ıcın AÖF'den mezun olmam evet bır pozitif olarak gozuksun herkezın gozunde sonucta oda fakülte bana lisansımla değil. yeteneklerımle bakılsın ıstıyorum
1. Taekwondo 1.dan 40'a yakın madalya 1.2.3. 2. Atletizm koşu 10'a yakın madalya 3. Yüzme ( alacağım)
Erken sevkımı yazdık fakat ekleyebılırız heralde dosyamıza :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme