arkadaşlar merhaba. bende i10'dan vaz geçip 1.2 tekna almak istedim ama sitede tekna bulamadım mood var. fiyatlarda uçmuş gibi. indirimli 26.430 olmuş. bayi ile araç fiyatı ne kadara düşürülebilir.
35'lik simit tank. Bakalım, birkaç sene sonra kendini amorti etmesini umuyorum. LPG'nin fiyatı benzini geçmezse tabii ki :)
Ne kadar yakıyordunuz eskiden? Bizim 2005 model 1.2 Visia var, önce ben kullanıyordum, ev-iş arası mesafe kısa (3 km) ve trafik genelde yavaş seyrediyor. Ben rahat 9lt /100 km yakıyordum. Atrıı eşim kullanıyor , o 7-8lt arasına düşürdü (onun iş yeri 6-7 km ve benden daha sakin kullanıyor :) ).
Son zamanlarda yer yer 30 kuruşa gelmeye başlamıştı kilometre başına. Soğuk havanın etkisinden olsa gerek tüketim artmıştı biraz. Bakımları falan da yaptırdım. Henüz sonuçları test etmedim ama bariz biçimde azalacak, bu açık. Şehiriçi kullanıyorum ben de, okula git-gel çok kısa mesafe. 1 kilometre diyebilirim. Toplu taşıma sıkıntılı olduğu için zaten kullanıyorum. Yoksa işim olmaz arabayla. Mesafenin de etkisi vardı tabii ki soğuk havayla birlikte.
Daha çok yazın avantajlı olacak LPG benim için. Tatilde gezme-tozma oluyor epeyce. Gidiş-gelişte de uzun yol, daha rahat olacak.
selam arkadaşlar bende 2006 1.2 tekna aldım. izlenimlerimi paylaşmak istedim. en onemli konu vites bana çok sert geldi toros vitesi gibi. servis bunlar böyle dedi tamam dedim. direksiyon simidini herkes biliyo zaten iç döşeme krem oldugu için kirlenmiş sonax temizleme spreyiyle temizledim hiç bi fark göremedim. direksiyon zaten soyulmaya müsait silerken sanırım üstünden bi tabaka daha aldım temzi görünüyor şimdi :) araba 1.2 motor bence çekiş normal bi ara bastım 150 ye kadar yol olsa dahada gidecek sanırım. içeri ses fazla alıyor motor sesi fazla geliyor ama küçük arabaların sorunu bu zaten. başka şikayet edebileceğim birşey yok şekil donanım olarak en iyi mini arabalardan biri bence kazasız belasız bineyim. amin :)
mrb arkadaşlar bende bu arabayı merak sardım.. ilk önce pek tipini beğenmesem de hem ekonomik oluşu hemde eşimin rahatça kullanabileceği bir araba olduğu için cazip geldi...
araba için beklentilerim: konfor-ekonomik-işlevsellik ; bu üç konuda 10 üzerinden bu araca kaç puan verilebilir?
quote:
Orijinalden alıntı: iso31185
mrb arkadaşlar bende bu arabayı merak sardım.. ilk önce pek tipini beğenmesem de hem ekonomik oluşu hemde eşimin rahatça kullanabileceği bir araba olduğu için cazip geldi...
araba için beklentilerim: konfor-ekonomik-işlevsellik ; bu üç konuda 10 üzerinden bu araca kaç puan verilebilir?
İyi araştırın araç pert olmasın! Bence bütcenizi biraz zorlayın, ellenmemiş bir araç alınız.
Konfor 7 ( Yüksek devirlerde gürültülü kabin )
Ekonomi 6 ( 1.2 motoruna göre yakıt tüketimi bana çok geliyor, Fabrika verisi 8.2 LT)
Kullanım 8 ( Ayna düğmeleri ve merkezi kilit düğmelerinin yeri daha iyi olabilirdi. Baş ve Diz mesafeleri tatminkar )
Güvenlik 7 ( Fren mesafesi bana göre uzun, aynı zamanda fren balata ve diskleri çabuk aşınıyor)
Saygılar
quote:
Orijinalden alıntı: manager79
quote:
İyi araştırın araç pert olmasın! Bence bütcenizi biraz zorlayın, ellenmemiş bir araç alınız.
Ekonomi 6 ( 1.2 motoruna göre yakıt tüketimi bana çok geliyor, Fabrika verisi 8.2 LT)
Kullanım 8 ( Ayna düğmeleri ve merkezi kilit düğmelerinin yeri daha iyi olabilirdi. Baş ve Diz mesafeleri tatminkar )
Güvenlik 7 ( Fren mesafesi bana göre uzun, aynı zamanda fren balata ve diskleri çabuk aşınıyor)
Saygılar
8.2lt nasıl yaktırıyrsunuz yahu 1.2 otomatik 5.oookm boyunca yol bilgisayarını hiç sıfırlamadık şu an 6.2 lt gösteriyor şehir içi dışı karışık yani 8.2lt yakması zor bence büyük ihtimalle bir yerde ayarsızlık vardır
quote:
konfor: Otomatik vitesin etkinliğiyle "7" koltukların yanal destekleri daha fazla olsa iyi olurmuş birde sürüş pozisyonu anneme göre normal olsada bana göre koltuk en alcaktayken dahi yüksek kalıyor (boy 1.86)
ekonomi: buda otomatik ve benzinli olduğu için "7" LPg taktırlırsa 8 dizel olsa 9 :)
işlevsellik: Bizim araçta yeni tip teyplerden var(2009) bluetooth özellikle arabaya bindiğinizde cep telefonuyla eşleşiyor ve direksiyondan gelen aramaları cevaplayıp araba içinden telefona dokunmadan konuşabiliyorsunuz ayrıca ses sistemide iyi, ön göğüs tasarımı oldukça kullanışlı üstüne her nevi ıvırı zıvırı rahatlıkla (sigara çakmak anahtar telefon cüzdan canta vs) koyabiliyorsunuz dönüş mesafesinin kısa olması sebebiyle park etmek son derece kolay aynı şekilde istanbulda şehir içinde küçük ve dar yerlerden dönmek sıkıntı vermiyor, kliması iyi soğutuyor ve kaloriferi gerçekten iyi ısıtıyor, birde genelde bayan arabası olarak görüldüğü için polis pek durdurmuyor :) 10 üstünden 8 veririm
quote:
Orijinalden alıntı: Jason B.
quote:
Orijinalden alıntı: manager79
quote:
Saygılar
8.2lt nasıl yaktırıyrsunuz yahu 1.2 otomatik 5.oookm boyunca yol bilgisayarını hiç sıfırlamadık şu an 6.2 lt gösteriyor şehir içi dışı karışık yani 8.2lt yakması zor bence büyük ihtimalle bir yerde ayarsızlık vardır
Şehiriçi 8.2 LT Fabrika verisidir.
Yakıt tüketimi (lt)
Şehir içi 8,2 Şehir dışı 5,7 Karma 6,6
otomatik için şehiriçi 8.2lt düz vites için 7.4lt denilmiş ancak yüksek süratler hariç bu kadar yakacağını sanmıyorum belki küçük bir şehirde çok kısa mesafelerde kullanılırsa yakabilir ancak normal şartlarda karma tüketimin altında oluyor
quote:
Orijinalden alıntı: Jason B.
Yakıt tüketimi (lt)
Şehir içi 8,2 Şehir dışı 5,7 Karma 6,6
otomatik için şehiriçi 8.2lt düz vites için 7.4lt denilmiş ancak yüksek süratler hariç bu kadar yakacağını sanmıyorum belki küçük bir şehirde çok kısa mesafelerde kullanılırsa yakabilir ancak normal şartlarda karma tüketimin altında oluyor
Bunlar fabrika verisi, sakin kullanamayan her kişi, istanbul trafiğinde 9.0 LT tüketim değerini görür..
Örnek; Yukarıda hatipoglu arkadaşımız :)
evet kendisi 9 lt eşide 7-8 yaktırıyormuş ama tabi bunda kışın 3km lik kısa mesafe gitmesininde etkisi var yazi soğuk motorun ısınması için her 3km de elektronik jikle çalışıyor soğuk motor ısınıyor derken zaten gideceği yere varmış oluyor ama yinede 9lt bayağı ilginç geldi :) netice itibariyle 1.2lt en düşük vergi dilimindeki bir motor
sn. ıso 31185 araba alırken tavsiyem orjinalini alın ama pahalı olsun. darbali arabaya satın aldığınız fiyat kadar harcasanızda orjinal haline gelmez. benimki 2004 tekna satmayı düşünüyorum ama ama bu fiyatlara vermem. 48000 km.de ama sıfır km. kadar temiz ve bakımlı. yakıt olarak yaz kış farketmiyor uzun yolda 4.7- 5.3 lt arasında değişiyor. şehiriçiyse 6.5 lt yi hiç geçmedi. fazla yakan micracılar arabaya değilde kullanım tarzlarına dikkat etsinler. çünkü sert kullanımla her araba çok yakar.
quote:
Orijinalden alıntı: mustozt
sn. ıso 31185 araba alırken tavsiyem orjinalini alın ama pahalı olsun. darbali arabaya satın aldığınız fiyat kadar harcasanızda orjinal haline gelmez. benimki 2004 tekna satmayı düşünüyorum ama ama bu fiyatlara vermem. 48000 km.de ama sıfır km. kadar temiz ve bakımlı. yakıt olarak yaz kış farketmiyor uzun yolda 4.7- 5.3 lt arasında değişiyor. şehiriçiyse 6.5 lt yi hiç geçmedi. fazla yakan micracılar arabaya değilde kullanım tarzlarına dikkat etsinler. çünkü sert kullanımla her araba çok yakar.
Firmanın test koşullarında araç, 5.7 ortalama yakalamış. 4.7-5.3 değerlere ulaşmak için tavsiyeleriniz nelerdir ?
ortalama yakıt demek şehiriçi ve uzun yol karma tüketim demek.benim bahsettiğim 4.7-5.3 lt tüketim şehirlerarası tüketimdir. az yakmanın 1. kuralı frene az basmaktır. bu basit gibi görülebilir ama çok önemli fiziksel bir kuraldır. frene basmak demek, aracın bir hayli yakıt ve havayla saglamış olduğu gücü, hareket enerjisini, frene basarak ve (frene basarkende güç harcıyoruz) tekrar sıfırlamak demektir. ha önümüze gelene çarpacakmıyız, hayır. aracımın daha hasarı yok. ışıklara, kavşaklara, varış noktamıza yaklaşırken ayagımızı gazdan çekip, iyice yavaşladıktan sonra frene basacagız. lafı uzatmadan stabil, sakin bir şekilde kullanım tarzım vardır. bu kurallara ekonomik sürüş teknikleri diye çoğu yerde rastlarsınız. geçen kış motor yağını değiştirmiştim. kullanım kitabında yakıt tasarrufu sağlar diye belirtiyor. 5-30 sentetik yağ koymuştum. en az %10 tasarruf sağlıyor. 3 yıl önce bor power koymuştum onunda tasarrufta etkisi oldu. micra da yol bilgisayarından anlık tüketimi sürekli takip ederseniz size bayağı fikir verebilir. her altı ayda km. hesabı olmaksızın motor yağını ve filtresini değiştiririm. arcım herzaman bakımlıdır, ani kalkış ve duruşlar yapmam.
Selam arkadaşlar, micranın geri lambasını değiştirmem lazım bagajdan baktım sökülecek bir yer yok gibi, farın iki adet vidasını söküp çıkaracaktım fakat sanki bir yere daha tutunuyordu zorlayıp da elimizde kalsın istemedim. 3 liralık lamba için 20 lira söktak 10 lira far parası vermeyelim servise :)
nasıl değiştiririm bu lambayı bilen var mı?
Ayrıca istanbul'da olan arkadaşlar servis olarak önerebileceğiniz bir yer var mı? Kredi kartına taksit yapması tercihimdir :)
Merhaba arkadaşlar öncelikle buradaki güzel paylaşımlarınız için teşekkürler,ben de 2-3 ay sonra otomatik vites 1.2 tekna almayı düşünüyorum eşim ve ben beraber kullanacağız,fakat aklıma takılan bi kaç soru var bunlarla ilgili yardımcı olursanız cok sevinirim,şimdi gelelim aklıma takılanlara, 1-Otomatik vites micra kullanıp herhangi bi sıkıntısı olan var mı yani micranın sanzumanı cok sorun cıkaran bi şanzuman mı. 2-Araca lpg taktırmayı düşünüyorum,lpg ile otomatik micranın bi uyum problemi oluyormu lpg kullanan arkadaşlar memnun mu acaba. 3-Ben mersinliyim yazları sıcaktan dolayı yaylaya cıkıyoruz ve evimizin yolunda bazı yerlerde cok dik rampalar var (düz vites bi aracın 1. vitesle zorlanacak cıktığı yerlerden bahsediyorum) bu tarz dik rampalarda herhangi bi sorun yasar mıyım, 4-Otomatik micranın ivmelenmesi nasıl, sollamalarda herhangi bi sorun oluyor mu, en yüksek hız olarak kaçı gördünüz ve son olarak da vitesi manuel olarak da yükseltebiliyor muyuz, mesela honda jazzlarda direksiyondaki tuşlarla da vitesi yükseltebiliyorsunuz bu tarz bi özellik micrada da var mı.
quote:
Orijinalden alıntı: CINGIL
Selam arkadaşlar, micranın geri lambasını değiştirmem lazım bagajdan baktım sökülecek bir yer yok gibi, farın iki adet vidasını söküp çıkaracaktım fakat sanki bir yere daha tutunuyordu zorlayıp da elimizde kalsın istemedim. 3 liralık lamba için 20 lira söktak 10 lira far parası vermeyelim servise :)
nasıl değiştiririm bu lambayı bilen var mı?
Ayrıca istanbul'da olan arkadaşlar servis olarak önerebileceğiniz bir yer var mı? Kredi kartına taksit yapması tercihimdir :)
Kendim buldum :)
sizede anlatayım geri lambaların iki vidasını söktükten sonra far takımını aşağı doğru bastırıyoruz çünkü bir geçme klipse takılı tık ses geldikten sonra zaten yerin çıkıyor. Çıkartırken klipsi kırmamaya özen gösterin ;)
Bu arada istanbul da ki servis için önerilerinizi bekliyorum, teşekkürler...
104000 KM de 15250 TL ye Nissan Micra Tekna 2005 sahibi oldum.
hayırlı uğurlu olsun :) yerinizde olsam o serinin direksiyonu soyulduğu için deri direksiyon yaptırırdım ve teybini double din gps li bletoothlu bir teyiple değiştirirdim
quote:
Orijinalden alıntı: erdinc222
104000 KM de 15250 TL ye Nissan Micra Tekna 2005 sahibi oldum.
Bakım periyoduna göre, 105000 kmde Direksiyon ve Klima kayışlarının değişmesi gerekiyor.. Bu hususa dikkat etmenizi öneririm.