Şimdi Ara

Nissan Micra vs. Fiat Punto vs. Toyota Yaris Seçmeme yardım edin! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
3.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Lancia Ypsilon'da düşünülebilir bence. 1.3 multijet gayet makul.
  • ben alsam punto alırdım yaris çok pahalı micra ise tipik bayan arabası ben şahsen o araçta kendimi düşünemiyorum kasası eskimişte olsa en şık tasarım hala punto da üstelik donanımıda gayet iyi motor desen multijet in kalitesi tartışılmaz şuan kendi aracımda grande punto multijet hem yakıtından hemde performansından gayet memnunum 2008 model 5 yaşında rutin bakımları haricinde çok şükür hiç sorun yaşamadım 5 senedir.
  • yaris için liste fiyatından en az 2bin civarı indirim alabilirsiniz, diğerlerini bilmiyorum. 41 bine orta donanımlı yaris alabilirsiniz. Motor şanzuman olarak en iyisi yaris ama esp gibi donanımları yok ve pahalı. Size tavsiyem esp li bir model almanız olur. Micra en iyi alternatif bence. Suzuki swift de iyi bir seçenek ama fiyatını çok arttırdılar. 35binlik swift 40bini geçmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: érdem*

Lancia Ypsilon'da düşünülebilir bence. 1.3 multijet gayet makul.

Ben bugün teslim aldım ama 1.3mjet Otomatik yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • punto

ibiza da olabilir.
  • geçen sene bu zamanlarda yaris cvt aldım.
    otomatik olacağı için japon hariciyle kesinlikle ilgilenmedim zira accent'ten çok pis dilim yanmıştı. belki diğerleri de iyidir ama kötü tecrübeler direkt eletiyor japon haricini. babamda da geçen seneye kadar 94 otomatik civic vardı. bir kez bile şanzımanda sorun çıkarmadı. araç 300 bin civarıydı.
    tecrübeler ışığında:
    micra
    swift
    jazz
    yaris
    colt
    üzerinde yoğunlaştım.
    jazz'ı fiyatı, swift'i 4 vitesi, colt'u ise yarı otomatik (yokuş kalkışlarında sorunlu) oluşu nedeniyle deneme sürüşü bile yapmadan eledim.
    micra ve yaris otomatik b segmentinde rakipsiz bana göre. yakıt çok düşük (şehir içi ekonomik modda 6'yı geçemezsin) her ikisi de cvt şanzıman (vites geçişi olmadığı için yakıt sarfiyatı azalıyor, sarsıntı 0'a iniyor)
    ilk önce micra'yı inceledim (fiyatı daha uygun olduğu için) iç kalitesi, arka diz mesafesi ve dış görünüşü biraz soğuttu. keşke kasayı yenilemeseydi!
    sonra yaris'e baktım içi micra'ya oranla biraz daha kaliteliydi. arka mesafe ve tavan sınıfına göre iyiydi. bir de ikinci eli düşününce biraz daha fazla kredi çekip yaris aldım.
    kazasız sürüşler dilerim...

• seat ibiza
    citroen c3
    ford fiesta
    citroen ds3(bunu görünce diğerlerini almazsınız zaten ama 2. el olur)

bunlara da bakın bu 3 araç da pek iyi seçimler değil bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hay2010

geçen sene bu zamanlarda yaris cvt aldım.
    otomatik olacağı için japon hariciyle kesinlikle ilgilenmedim zira accent'ten çok pis dilim yanmıştı. belki diğerleri de iyidir ama kötü tecrübeler direkt eletiyor japon haricini. babamda da geçen seneye kadar 94 otomatik civic vardı. bir kez bile şanzımanda sorun çıkarmadı. araç 300 bin civarıydı.
    tecrübeler ışığında:
    micra
    swift
    jazz
    yaris
    colt
    üzerinde yoğunlaştım.
    jazz'ı fiyatı, swift'i 4 vitesi, colt'u ise yarı otomatik (yokuş kalkışlarında sorunlu) oluşu nedeniyle deneme sürüşü bile yapmadan eledim.
    micra ve yaris otomatik b segmentinde rakipsiz bana göre. yakıt çok düşük (şehir içi ekonomik modda 6'yı geçemezsin) her ikisi de cvt şanzıman (vites geçişi olmadığı için yakıt sarfiyatı azalıyor, sarsıntı 0'a iniyor)
    ilk önce micra'yı inceledim (fiyatı daha uygun olduğu için) iç kalitesi, arka diz mesafesi ve dış görünüşü biraz soğuttu. keşke kasayı yenilemeseydi!
    sonra yaris'e baktım içi micra'ya oranla biraz daha kaliteliydi. arka mesafe ve tavan sınıfına göre iyiydi. bir de ikinci eli düşününce biraz daha fazla kredi çekip yaris aldım.

selam micrada ekomomik mod secenegimi var ? varsa nasıl yapılıyor

• ben de sahip olduğum 100bini geçmiş 2011 model (2010 çıkışlı) c.line dsgli Golfu satıp, yeni otm.vitesli araba almayı düşünüyorum. yani araştırma içindeyim.Sana tavsiyem Yaristen uzak dur, o vites,çıkan ses, aşırı yumuşak direksiyonu adamı kanser eder...Polo eğer Golf gibi kaliteliyse hiç düşünme derim ama DSG yi iki kez düşün mükemmel bir vites ama bozuldu mu işin iş...

• Micra puntoya göre dar hacimli hacim önemliyse punto
  • Az biraz konuyu okudum da, Allah'a büyük konuşmayım ama benim
    kıçımda naylon eritseler o parayı o arabalara vermem..

• Eşime şubatta multimode otomatik dizel 1.4 fun yaris aldık. Motor sanzuman olarak cok memnunuz ancak donanim ve iç dizayn sifir. Konfor iyi. Bir arkadas esp yok demiş ama var. Su mazot fiyatlariyla 22 kurus yakiyor. S.ici hergun okula gidip geliyor

• polo,fiesta,punto
  • quote:

Orijinalden alıntı: istanbulturkusu

quote:

Orijinalden alıntı: hay2010

geçen sene bu zamanlarda yaris cvt aldım.
    tecrübeler ışığında:
    micra
    swift
    jazz
    yaris
    colt
    üzerinde yoğunlaştım.

selam micrada ekomomik mod secenegimi var ? varsa nasıl yapılıyor

evet var, çoğu otomatik de aynı şekilde sanırsam.
    micra'da da yaris'te de sport tuşu var. ani hızlanma gereksinimlerinde ve yokuş çıkışlarında kullanabilirsiniz veya agresif kullanım tarzınız varsa süreklı "sport"ta durabilir.
    ayrıca bunu yaris'te direksiyondaki (+) (-) lerle de yapabilirsiniz.
    sport tuşuna basmadığınız takdirde "eco mod"da gidiyorsunuz.

• zor bir üçlü ; fiat demek isterdim ama gerçekten bu 3 lü arasında en kalitesiz olanı bu. 7 bin daha ucuz olması lazım cezbetmesi için beni. micra beğendiğim bir araba , ama toyota ne kadar boş da olsa tercih edilmeli diye düşünüyorum. iyi şanslar
  • quote:

Orijinalden alıntı: [ mumy ]

Yardim yardim

40 bine cikabiliyorsan cruze alip lpg sini taktircan olayi bitiricen arkadasim b sinifina 35binden bir kurus yukari verilmez
    Guvenlik olarak ncap testlerinin kiymeti harbiyesi klmadi artik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 23 Eylül 2013; 9:49:53 >
  • Yaris iyi ama o fiyat etmez.

Ben colt ve ibiza öneriyorum.
  • Aytürk kullanıcısına yanıt
    iyi de ustat, 40 bin liran falan var, isine gucune giderken toplu tasima cok zor veya imkansiz diyelim. ikinci el arabalar konusunda da kimseye guvenemiyorsun, ne yapacaksin? isinden mi istifa edeceksin? yuruyerek mi gideceksin isine? boyle "sizi gidi enayiler" tadinda seyler yazip insanlari daha da cikmaza sokmayin ya artik. sanki biz bilmiyoruz cok pahali oldugunu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: leonardousta

iyi de ustat, 40 bin liran falan var, isine gucune giderken toplu tasima cok zor veya imkansiz diyelim. ikinci el arabalar konusunda da kimseye guvenemiyorsun, ne yapacaksin? isinden mi istifa edeceksin? yuruyerek mi gideceksin isine? boyle "sizi gidi enayiler" tadinda seyler yazip insanlari daha da cikmaza sokmayin ya artik. sanki biz bilmiyoruz cok pahali oldugunu...

Kimseye güvenmeme diye bir şey yoktur. Araca talip olduğunuzda zaten belli parametreleri denetlerseniz açık nokta bulursunuz. Kaldı ki elimizdeki para 15.000-17.000 gibi bir rakam değil. Yani daha yeni ve takibi kolay araçlar alabilirsiniz. Kaldı ki bu paraya o aracı alanları enayiye benzeten bir tarz yok ifademde. Farkındaysanız bana onu yapsalar da o paraya o araçları almazdım dedim. Size karşı bir itham ya da benzetmede bulunmadım.

• yeni micra 40bin tl ile cazibesini yitirdi fullu 55 bin
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.