Şimdi Ara

Nissan note 1.5 DCİ Renault motoru mudur ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
29.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mutu22

Birde merak ettıgımız dıger konu nıssan note ların bazılarında dci yerıne mavi bı yapıstırma oluyor arabanın arkasında tam yakından gorme fırsatımız olmadı ancak daha yuksek beygıre sahıp bı motor oldugunu ogrendık.acaba bu motor nıssana aıt bı motor mu? yoksa yıne renault tun 106 beygırlık dci motoru mu ?

Cevap veriyorum:

Düşük emisyonlu araçlarında, yani dizellerde dpf filtreli versiyonları gösteriyor.

PURE DRIVE yazar o mavi kısımda.

http://green.autoblog.com/2008/10/06/nissan-creates-pure-drive-a-green-label-for-european-markets/

• Evet renault motorudur....
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

quote:

Birde merak ettıgımız dıger konu nıssan note ların bazılarında dci yerıne mavi bı yapıstırma oluyor arabanın arkasında tam yakından gorme fırsatımız olmadı ancak daha yuksek beygıre sahıp bı motor oldugunu ogrendık.acaba bu motor nıssana aıt bı motor mu? yoksa yıne renault tun 106 beygırlık dci motoru mu ?

Cevap veriyorum:

Düşük emisyonlu araçlarında, yani dizellerde dpf filtreli versiyonları gösteriyor.

PURE DRIVE yazar o mavi kısımda.

http://green.autoblog.com/2008/10/06/nissan-creates-pure-drive-a-green-label-for-european-markets/

cevapladıgın ıçın tessekurler

• quote:

Orijinalden alıntı: Tautou

bence son yıllarda sadece dizel motor üretiminde bayağı bi gelişim gösterdi

zaten geçmişten beri benzinli motor konusunda çok iyi bi marka

mesela düşük hacimli turbo motorları çok eskiden üretiyordu

şu an ise yüksek hacimli benzinli motorlar konusunda yeterli olmayabilir

gerçi süper spor sınıfına girmeyecekse ona da gerek yok bu şartlarda

Zaten artık benzınlı arac donemı yavas yavas kapanıyor.dizelde gelişme gostermesı benzinin fiyatının 4.30 oldugu su gunlerde daha ıyı bızım ıcın.benım kendı aracım carısma 1.6 motor ve km basına 45 kurus yakıyor (sakin kullanım) bende bı nıssan dusunuyorum bu yuzden

• quote:

quote:

Zaten artık benzınlı arac donemı yavas yavas kapanıyor.dizelde gelişme gostermesı benzinin fiyatının 4.30 oldugu su gunlerde daha ıyı bızım ıcın.benım kendı aracım carısma 1.6 motor ve km basına 45 kurus yakıyor (sakin kullanım) bende bı nıssan dusunuyorum bu yuzden

Herkes dizele hücüm ettiği için yetkililer buna da bir çare bulur arkadaşım.

Mazotun litre satış fiyatının benzini sollaması çok uzun sürmez (ki Avrupada böyle).

Bir forumdaş demişti dersin.

• quote:

Renault'un 1.6 dcı 160 ps 380 nm motoru ile ilgili şu konu var , ancak benim de pek bilgim yok
    @Denizkubi olsa aydınlatırdı bizi gerçi de , daha 1.6 dcı 130 ps'yi ne Nissan ne de Renault Türkiye'ye getirmeyi planlamıyor 1.6 dcı 160 Ps 380 Nm hayal gibi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi golfçü_ -- 30 Ekim 2011; 13:21:20 >

• Şu an kendi aracım Note Dci dpf siz 86 hp lik Renault motoru var.

Pure drive yazan yeni versiyonlarda vites oranlarını uzatmışlar.Motor içi sürtünmeyi düşürücü yeni teknolojiyi bütün motor çeşitlerinde uyguladıklarını belirtiyorlar.

Dci Note eski yeni farkı

1900 devir 200 nm tork 3600 devir 86 hp

yenilerde 1750 devir 200 nm tork 4000 devir 90 hp , şehir içi 5 litre , şehir dışı 3.7 litre yakıt tüketimi
  • peki nissan micraların motorudamı renault motoru arkadaşlar dizellerin yedek parçalarını renaulttan alındığını duymuştum ben renaultlara pek güvenemiyorum doğrusunu isterseniz .şimdi japon arabası diye renault motorlu araçlarmı satıyolar .
  • 85 beygirlik megane motoru ile aynı olması gerekiyor.
  • Geçenlerde bir arkadaşımla tartışmıştım ; Ford tdci motoru ile citroen grubunun hdi motoru bilindiği üzere aynı motordur. Peki bu motoru hangi firma üretip diğerine veriyor.Yoksa ortak bir çalışmanın ürünü mü?
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrdmr1

Geçenlerde bir arkadaşımla tartışmıştım ; Ford tdci motoru ile citroen grubunun hdi motoru bilindiği üzere aynı motordur. Peki bu motoru hangi firma üretip diğerine veriyor.Yoksa ortak bir çalışmanın ürünü mü?

Bu motor PSA grubunun motoru diye biliyorum, yani Ford onlardan alıyor.

Ama bir de şöyle bir olay var, tahminime göre Ford PSA grubundan daha çak sattı bu motordan. Yani Fordun da araştırma safhasında bir katkısı olmuş olabilir.
  • Yani japon görünmlü fransız diyebiliriz :)
    peki şey sorucam peugeot un GTI motoru ile volkswagen GTI motorunun bi alakası varmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: can_dmr
    peki şey sorucam peugeot un GTI motoru ile volkswagen GTI motorunun bi alakası varmı ?

Gti, iki markanın da sportif modelleri tanımlamak için kulladığı bir kısaltma.

İsim benzerliği dışında hiçbir ortak nokta yok.
  • arkadaşlar ben benzin motoru olan micraların nissanın kendisinin ürettiğini yani japon teknolojisinin dizellerinin ise renault motoru olduğunu öğrendim şu işi bilen birileri yokmu beni aydınlatın ben micra almayı düşünüyorum ama reno meno deyince moralim bozuldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: bankicampik

arkadaşlar ben benzin motoru olan micraların nissanın kendisinin ürettiğini yani japon teknolojisinin dizellerinin ise renault motoru olduğunu öğrendim şu işi bilen birileri yokmu beni aydınlatın ben micra almayı düşünüyorum ama reno meno deyince moralim bozuldu

Nissan Micra'da kullanılan dizel motorlar, K9K kodlu olup, Renault motorudur.

Yeni Nissan Micra'da kullanılan benzinli 1.2 L hacmindeki motor ise HR12DE kodlu Nissan motorudur. Aichi Machine Industry tarafından üretilmektedir.http://www.aichikikai.co.jp/en/products/engine/index.html

Ayrıca, aracınızda Renault tarafından geliştirilen 1.2 tCe motor olsaydı sevinmez miydiniz mesela?

• quote:

Orijinalden alıntı: Utku

quote:

Orijinalden alıntı: can_dmr

Gti, iki markanın da sportif modelleri tanımlamak için kulladığı bir kısaltma.

İsim benzerliği dışında hiçbir ortak nokta yok.

eyvallah aydınlattığın için :)
  • Evet Renault motorudur.Bu motorun 130 hp lik versiyonu renaultun f1 tecrübelerinden yola çıkarak oluşturulmuştur.Zaten renault benzinli motorları
    başarılı ve performanslı motorlardı.Son yıllarda renault f1 deki tecrübelerini her ne kadar dizel olsa da dcı motorlarda da uygulkamaya başladı energy serisi dcı motorlar geliyor bu motor f1 de kullnılan güç üretimi ve aktarımından izler taşıyor
    f1 den esinlenerek kare şeklinde piston odaları ve pistonları doldurmak için geniş çaplı silindir kullanılacak
    Ayrıca bu motorlarda küçük ve daha az enerji tüketen bir su pompası kullanılacak bu da yaygın olarak (enine su akışı) Formula 1'de kullnılan bir soğutma tekniği, downforce kayıplarını en aza indirip performansı arttıracak
    Yine iç sürtünmeyyi ve silindir duvarı üzerinde oluşan yüksek basıncı azaltacak geliştirmeler mevcut

• Note aracımda dci motor var ve çok memnunum.Performans ve ekonomi iyi harmanlanmış.Motoru kimin yaptığıda çok önemli değil.Önemli olan memnuniyet.Firmalar bir çok alanda ortaklığa gidiyor.Dci motoru tavsiye ederim.

Nissanın övgüyle bahsettiği 3 slindirli Micra 1.2 DIG-S diye bir motoru var.Herhalde Tsi tarzı bir motor.Bu motoru getirirse dizele alternatif olur
  • Nissan araçlarında kullanılan dizel motorları Renault üretir.
    Uzun yıllardır kendini ispat etmiş bir dizel motordur.
    Benzinli motorlar ise Nissan'ındır.Benzinlide Renault motoru kullanılmaz nissan modellerinde.
  • yukarda bi arkadaşta benzinliyide renault dan aldıgını söylemişti kararsız kaldım şimdi
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.