Şimdi Ara

Nissan note 1.5 DCİ Renault motoru mudur ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
29.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • HR ve MR kodu ile Renault ve Nissan da kullanılanlar Nissan benzinli motoru.Hatta H4Jt kodlu 1.4 Tce motor Nissana aitmiş

Dizelde Dci k9k kodlu Renault motoru.Benzinlide Nissan dizelde Renault aktif.

Aşağıdaki linkte Renault nun kullandığı motorlar ve kime ait olduğu bulunabilir

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Renault_engines
  • quote:

Orijinalden alıntı: 07 note
    HR ve MR kodu ile Renault ve Nissan da kullanılanlar Nissan benzinli motoru.Hatta H4Jt kodlu 1.4 Tce motor Nissana aitmiş

O motor hakkında daha ayrıntılı bilgi şu linkte.

http://paultan.org/2008/09/10/renault-nissan-turbocharged-14-liter-h4jt-engine/

"The Renault-Nissan Alliance’s new TCe 130 engine is said to combine the best parts of both the European and Japanese halves of the partnership – Nissan’s petrol engine expertise and Renault’s turbocharging and combustion experience."

Türkçesi
    Renault-Nissan ittifakının yeni TCe 130 motoru, Avrupalı ve Japon ortaklığının en iyi yönlerini birleştirdi. Nissan'ın benzinliği motorlardaki uzmanlığı ve Renault'un turboşarj ve yanma konusundaki deneyimi.

Kendi çevirim. Sanmıyorum ama az bir şey yanlışlık olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: bankicampik

arkadaşlar ben benzin motoru olan micraların nissanın kendisinin ürettiğini yani japon teknolojisinin dizellerinin ise renault motoru olduğunu öğrendim şu işi bilen birileri yokmu beni aydınlatın ben micra almayı düşünüyorum ama reno meno deyince moralim bozuldu

Ortak geliştiriyorlar motorları. Herkes kendi üretiyor diye biliyorum. Nissanda ufak değşiklikler de var. Zaten beygir güçleri de birazcık farklıdır. Renault motoru olması neden moralinizi bozuyorki. Dünyada en verimli dizeli üreten 3-4 firmadan biri. Mercedesle de anlaştılar. 1.6 altındaki dizel araçlarına motor verecekler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Utku

quote:

Orijinalden alıntı: 07 note
    HR ve MR kodu ile Renault ve Nissan da kullanılanlar Nissan benzinli motoru.Hatta H4Jt kodlu 1.4 Tce motor Nissana aitmiş

O motor hakkında daha ayrıntılı bilgi şu linkte.

http://paultan.org/2008/09/10/renault-nissan-turbocharged-14-liter-h4jt-engine/

"The Renault-Nissan Alliance’s new TCe 130 engine is said to combine the best parts of both the European and Japanese halves of the partnership – Nissan’s petrol engine expertise and Renault’s turbocharging and combustion experience."

Türkçesi
    Renault-Nissan ittifakının yeni TCe 130 motoru, Avrupalı ve Japon ortaklığının en iyi yönlerini birleştirdi. Nissan'ın benzinliği motorlardaki uzmanlığı ve Renault'un turboşarj ve yanma konusundaki deneyimi.

Kendi çevirim. Sanmıyorum ama az bir şey yanlışlık olabilir.

Kesinlikle doğru.Geçmiş dönem baktığım Dci motorda da benzer şekilde yazıyordu.Yani bir motor geliştirme aşamasında birlikte geliştiriliyor , işin büyük kısmını alan motoru sahipleniyor demekki

• nissan-dacia-renault

Aynı motorları kullanırlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • orhansencag kullanıcısına yanıt
    merhaba
    nissan orjinal motor parçalarına 15000 tl istedi ancak bir tanıdık servis orijinal motor parçalrını renodan aldığını ve 5000 tlye mal olacağını söyledi.niye bu fark ve acaba kalite farkı olurmu.
  • kesbi kullanıcısına yanıt
    nissandan orijinal motor parçalarına 15000 tl istediler renodan orijinal parçalrı ise 5000 tl alacağım acaba kalite farkı varmı . renodan alınan parçaları alıp yaptırtsam bir sorun çıkarmı ilerde.
  • refikolmez R kullanıcısına yanıt
    ileride sorun çıkarmı renodan alınan parçalarla yaptırtsam
  • quote:

Orijinalden alıntı: refikolmez

ileride sorun çıkarmı renodan alınan parçalarla yaptırtsam
    orjinalse hiç bir sıkıntı olmaz
  • refikolmez R kullanıcısına yanıt
    PArçalar aynı ise bir sorun olmaz. Ama her parçası birebir uyumlu mu bilmiyorum. İyi bir servise veya ustaya sormanız lazım.
  • DCİ motorlar Renault'un değildir.
    Reno-Nissan'ın ortak geliştirdiği bir motordur.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.