Şimdi Ara

NİSSAN PRİMERA (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.228
Cevap
45
Favori
413.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son zamanlarda içimi gıdıklayan bir güzel primera. Almera'dan primeraya terfi etmek gibi bir niyetim var. Bende bir iki yerde kalkışta hantal gibi şeyler okudum doğrumu? Kullanıcılar lpg performansından memnunlarmı?
  • KULLANIM KLAVUZUNUN ELEKTRONİK BİÇİMİ DEĞİL FARKLI ÇOK KAPSAMLI SANIRIM SERVİSLERDE BU KULLANILIYOR ÇÜNKÜ ARACINIZIN EN KÜÇÜK PARÇASINA ELEKTRİK ŞEMASINA KADAR GÖSTERİYOR.
  • bende kullanım kılavuzu bile yok herseyi kendim keşfetmek zorunda kaldım.

imakinaci: bahsettiginiz dosyayı upload etme sansınız varsa cok sevinirim indirmek isterim. 200mb lık dosyayı baska sekilde alamyız zaten heralde.
  • evet arkadaslar birsey buldum sizinle paylasayım
    servis ısıgını sondurme de dahil bir cok ayarı bulunan gizli menuye giriş
    primere owner sitesinden alıntıdır.

The following procedure lets you enter a hidden menu within the P12 to access extra information and trouble shoot problems with the car. This is also the way the service light can be manually reset.

Notice: Messing about with your cars settings could lead to causing problems with the vehicle. Do not do this unless you are 100% sure of what you are doing!

CONFIRMATION/ADJUSTMENT Mode

OPERATION PROCEDURE

1. Start the engine.

2. Turn the audio system off.

3. While pressing the “INFO” switch, turn the volume control dial

clockwise or counterclockwise for 30 clicks or more. (When the

self-diagnosis mode is started, a short beep will be heard.)

Shifting from current screen to previous screen is performed

by pressing “BACK” switch.

4. The initial trouble diagnosis screen will be shown, and items

“SELF-DIAGNOSIS” and “CONFIRMATION/ADJUSTMENT” will

become selective.

5. When “CONFIRMATION/ADJUSTMENT” is selected on the initial

trouble diagnosis screen, the operation will enter the CONFIRMATION/

ADJUSTMENT mode. In this mode, check and

adjustment of each item will become possible.

6. Select each switch on “CONFIRMATION/ADJUSTMENT”

screen to display the relevant diagnosis screen.

• quote:

Orijinalden alıntı: devrim73

Teşekkürler

Bu araçta hız kontrolü (cruise control) var mı acaba.

bizdeki 2.0 teknada akıllı hız sabitleyicisi bulunmakta.arabanın önünde bir tane alıcı bulunmakta.sistem bu alıcıyla önünde araba varmı yokmu anlayabiliyor.eğer öndeki arbanın hızı sizinkinden düşükse otomatik olarak fren yapıyor ve aradaki mesafeyi koruyor (3 farklı mesafeyi seçebiliyorsunuz).araç önünüzden çekildğinde yada sollamaya kalktığınızda sistem tekrar eski hıza ulaşmak için gaza basıyor.

yakıt tüketimi konularına gelince her aracın kondisyonu farklı olduğu için tüketimleriniz biraz farklı olacaktır.1.6 primeramızda ort 7-8 lt yakardık lpgyi.
    lgp kiti olarakta teleflex gfi tavsiye ederim.diğer sistemlere göre daha pahalıdır fakat en iyisi budur.

yağ yakıyor denmiş

• bu güzelim araç neden tutulmaz anlamak mümkün değil bizim milleti .birçok araçta olmayan özellikller arabada ama bizim insanımız tutturmuş 3-5 marka
  • boşver hocam tutulmasın ki bilgili insanlar kaliteyi ucuza alsın
  • SLMLAR. NİSSAN SERVİSİ DIŞINDA ANAHMTAR ÇOGALTAN PRİMERACI ARKADAŞ VARMI. YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.YEDEK ANAHTARA İHTİYACIM VAR.SERVISTE BIRAZ PAHALI.SLMLAR
  • Selamlar bende bugün 2004 model bir nissan primera tekna aldım. 56 bin kmde. Bir subaydan aldım ilk sahibiymiş araç gayet güzel bugün 630 km gittim. yaklaşık 150 lira yaktı. Yalnız lpg taktırmayı düşünüyorum. Bunun dısında anahtarının bir tanesi yok. anahtar yaptıracagım. Aracın sürüşü harika. çekiş gücü dizel arabadan benzinliye geçtiğim için tatmin etmedi. rahatlığı mükemmel. Konforlu ve ergonomik. Bakım da yaptırmayı düşünüyorum. Daha önce Amerikada Nissan kullanmıştım onun için bu sekilde denemek istedim. Tavsiyesi olan arkadaşlar varsa bekliyorum.
  • fıyatını sorabılırmmıyız
  • 28 aralıkta 2005 model 40000 km de içi bej siyah tekna aldım.
    izmire gittim aldım istanbula 3 çeyrek depo ile döndüm yakıt tüketimi uzun yolda tatminkar fakat şehiriçi kullanımda biraz fazla geldi dizel
    araçtan sonra :) şimdi ise lovato marka tam italyan lpg sistemi taktırdım ayrıca istetme yuvasına 53 lt. lpg tankı çok rahat sığdı şu anda inanılmaz düştü tüketim ve performans olarak hiç farketmedi
    aracın genel şikayetlerinden biraz hantal olması vs bence hiçte önemsenecek kadar abartılı değil.
    renkli geri görüş kamerası park yaparken çok işe yarıyo.
    farlar çok güzel bir görüş sağlıyor.
    aracın içi çok ferah camları aynaları çok kullanışlı
    bütün radio ve klima olayına orta konsoldan hakim olunabiliyor
    ilk başta çok zor gibi gelsede aslında çok basit ve kullanışlı genel olarak araçtan çok memnunum
    aracı almadan çok araştırma yaptım ve bu paralara alınabilecek sıkıntı yaratmayacak ve uzun vadede kullanılabilecek en iyi araç budur.
    primera parasına ancak b sınıfı bir araç alınır ve bu kadar randıman vermez.
    araç çok klas yol tutuşu ve frenleri gayet güzel iç dizaynına herkes hayran kalıyo göstergeleri stop ettiğinizde kararıyo kontakla birlikte tekrar görünmeye başlıyo
    bagajı çok geniş tam bir aile arabası
    bence en önemli ekstralarından biride eksi derecelerde bile aracı çalıştırdığınızda
    7-8 dk da ısınmış ve bütün buğuyu çözmüş oluyor.
    sizin bir araçtan beklentiniz nedir bilmiyorm ama bir çok araç kullandım bence beklentilerime tam karşılık veren aracı şimdi buldum.
    ikinci elinin olmaması önemli değil uzun yıllar kullanacağım için zaten 22 000 tl civarındaki her araçla aynı oranda değer kaybedicektir o yüzden sorun yok.
    ayrıca merak ettiğiniz sorularınızı bana sorabilirsiniz artık araştıra araştıra baya bi bilgi sahibi oldum. selamlar

• Hayırlı uğurlu olsun "feritçelik".
    Çok doğru bir karar vermişsin. Benim araçta 2005 model tekna ve içi bej. Tüp konusunda memnun olduğunu yazmışsın. Kullandıkça izlenimlerini anlatırsan seviniriz.
  • saolun sizinde öyle birde bir kaç gündür kasko için fiyat teklifi alıyorum bunu sizinlede paylaşmak isterim..
    bildiğiniz üzere aracın parça fiyatları biraz yüksek olduğundan kasko fiyatlarıda baya bir yüksek oluyo bunu benim yaşımın riskli yaş grubunda bulunması ve istanbulda yaşıyor olmamda baya bie etkiledi en iyi teklifi aldığım firma 1600 tl teklif verdi güneş sigorta 2200 tl diğerleri 3400 ve üzeri.
    internetten teklif almak için enucuz.com a başvurdum bugün yapıkredi sigortadan teklif geldi 1066 tl ve %0 muafiyet ve 25200 tl de kasko bedeli mini onarım çekici vs herşeyi kıyasladığım zaman diğer firmalar ile aynı hizmetide alabiliyoruz.
    bu fiyatı biraz daha yangın sel doğal afeti iptal ettiğinizde fiyatı baya bir düşüyor bilginize ayrıca yaşınız 30 dan yukarı ise vede istanbulda yaşamıyosanız size bedava bile gelebilir bilginize :)
    istanbullu olmanın en büyük kıyağıda bu herşey biraz daha tuzlu bilginize dostlar..
    isterseniz direk irtibata geçmeniz için vereceğim bilgilerden irtibata geçip bilgi alabilirsiniz..

Hande Olçay
    Sigorta Danışmanı

Kore Şehitleri Caddesi
    Yüzbaşı Kaya Aldoğan Sok. No:11 D:5
    Zincirlikuyu, İstanbul / Türkiye

Tel :+ 90 (212) 347 67 34 - 35
    Fax :+ 90 (212) 347 67 65
    E-mail : handeolcay@artiasigorta.com
    Web :www.artiasigorta.com
    Gsm : 0554 500 50 63

• Ben 2 yıldır anadolu sigortaya yaptırıyorum. İlk yıl %2 muafiyetli yaptırmıştım. Bu yıl ise full yaptırdım. Tabii bende hasarsızlık indirimi vardı. 3. yıl bu sene ve yaklaşık 660TL ye maloldu. Sigorta yaptırırken servisle anlaşmalı olmasınada dikkat etmeni tavsiye ederim. Tabi ben istanbulda değilim birde :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sade100 -- 26 Ocak 2010; 0:25:26 >
  • 2005 1.6 Visia sahibiyim. Aracımdan memnunum. İç ve dış dizayn mükemmel, (gören hayran kalıyor. ) yol tutuşu ise ESP olmamasına rağmen mükemmel. Bir keresinde hafif keskin bir viraja dalgınlığım sonucu (130-140 km civarındaydı yanlış hatırlamıyorsam) sert girdim araba arkadan çok az kayma yaptı ama direksiyon hakimiyetini kaybettirmedi ve sağ salim ucuz atlattım. Başka araba olsaydı sonucu felaket olabilirdi. Bi arkadaşımız aracın gizli menüsü olduğunu söylemiş evet bu doğru. Aracı çalıştırdıktan sonra Cd veya müzik menüsünden off tuşuna basarak kapatın, info tuşuna basılı tutun ve aynı anda basılı haldeyken ses yükseltme-azaltma tekerleğini saat yönünde çevirin ve gizli menuye girin. Burda bazı ayarlar var, emniyet kemeri sesini kapama, göstergelerin kalibrasyonu, cd-changer aygıtını devreye sokmak (bunun için cd changer takılı olması lazım), arka kamerayı devreye sokmak veya devreden çıkarmak, sistem hataları, periyodik bakım bilgisi uyarısı açma-kapama veya değiştirme) vb sayamadığım özellikler.
    Aracımda lpg atiker sistemi takılı. Araçta bazen seyir halindeyken yada rölantideyken titreme oluyor ve belli bir süre sonra ateşleme bobini yakıyor. İşte bu arabanın en sinir olduğum yönü ateşleme bobini yakması. 1 sene içerisinde 5 tane ateşleme bobini değişti ve tanesi 260 TL. Ayrıca arızanın kaynaklandığı yerler olarak düşünülen buji kabloları, bujiler değişti ve gaz kelebeğii temizlendi fakat problem hala devam ediyor. Yine titremeler başladı sanırım tekrar yakacak. Ayrıca yağ eksiltmesi olayıda gerçek, bu kronik bir sorun, nissan yetkili servisindeki motor ustası söyledi bunu bana ve başımada geldi. Aldığım yağ 15000 kilometrelik yağ idi ve bir gün yağı kontrol etmesi için benzinlikteki arkadaşı çağırdım. Yağa baktığında yaklaşık 1.5 litre yağın buhar olduğunu gördük

• benim o kadar gözlemleyecek zamanım olmadı zamanla göreceğiz bakalım.
    kasko olayını bundan daha iyi teklif istanbulda alamıyorm yapı kredi yaptırıcam.
  • GERÇEKTEN ÇOK FAZLA KASKO ÜCRETİ BEN MANİSADA SIFIR ARACI 829 A YAPTIRDIM KASKO BEDELİ ARACIN LİSTE FİYATI OLARAK GÖRÜNÜYOR
  • Dediğiniz gizli menü olayını bir deneyeyim bakalım.
    Yağ eksiltme problemi ben yaşamadım (20.000 km dir ben kullanıyorum).
    Benim araçta başım airbag lambası ile dertte. İlk seferde benim hatam sonucu yani kontak açıkken koltuğu oynatmam nedeni ile lamba yandı. Ama daha sonra 2 defa durup dururken yandı. En son gittiğimde soketi de değiştirttim. Bakalım bu sefer ne olacak. Neyseki servis lambayı söndürmek için para almıyor. Başka hiçbir problemim yok araçla ilgili.
    Sigorta yaptıracak arkadaş bence % 2 muafiyetli kasko içinde fiyat al. Çünkü 300-350 TL indirim olabiliyor. Sonuçta aracı büyük kazalar için kasko yaptırıyoruz genellikle. Birde sigorta işinde teminatlarda önemli Allah korusun başka bir aracın pert olmasına (özellikle değerli bir araç) sebep olursak sıkıntı olabilir.
  • o menüyü en buldum biraz önce emniyet kemeri uyarısını susturdum servis periyod aralığı 10000 km idi 15000 km yaptım menü contrast ve rengini sürekli gündüz yaptım artık hep gri diğeri çok iğrenç ve göz alıyodu .
    kasko içinde tekrar % 1-2 muafiyetli bir teklif daha istedim ilk sene için bende öyle yapabilirim onuda size bildiririm dostlar.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.