Şimdi Ara

Nissan Primera'yı nasıl bilirsiniz? ( Lütfen değerli yorumlarınızı esirgemeyin) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
1
Favori
12.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Dün serviste iken bir araç geldi. Henüz yeni almış adam, fiyat hakkında bir örnek olsun size Kemal Bey.

2008 model Primera Tekna, 108 bin km. de, çok temiz bir araçtı. Hem de siyah:) 25 bin TL ye almış. Darısı başınıza:)

Not: 25 bin e 4 yaşında Primera varken o paralara 8-9 yaşında civic mi alınır:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafacelikcbu -- 11 Şubat 2013; 0:39:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendim şu ana kadar 7 araba değiştirdim bir tanesi ve en uzun bindiğim arabam 98 model 2.0 se idi.diğer arabalarımda jetta focus octavia vs idi primeraya iki yıl 95 bin km bindim ( hem de eşşeğe biner gibi hiç acımadan )tık demedi ve içkerindeki en keyifli arabamdı satarken de iki günde satmıştım ( konya da oluşum etkendir ) inanın yol tutuşu yakıtı binimi çok keyifli bir arabadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultrhasan42 -- 11 Şubat 2013; 1:52:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilmiyorum primera beni düşündürmeye başladı biraz yaklaşık iki haftadır takip ediyorum çoğu zaman aynı araçlar güncellenip güncellenip tekrar ilana çıkıyo. Bir de birkaç arkadaşımdan görünümüyle ilgili olumsuz eleştiri de alınca acabalar arttı bende. 2006 model temiz görünen bir araca 24 bine düşünürseniz görüşelim dedim bana da oldukça uzak oraya gitmemiz aracı getirmemiz servis filan derken en az bin lira daha tutar adam yok dedi :) ilanı yeni koymuş ondan kaynaklanıyo sanırım büyük ihtimalle birkaç gün sonra dönüş yapacaktır:) ama görüştükten sonra fazla verdiğimi anladım tamam deseydi napardık bilmiyorum :)Temiz 2008 ini 25 e bulursam alabilirim.
  • bizim millette marka/model bağımlılığı vardır. kafasında olmayan bir araç ile karşılaşınca ya alınır mı o, onu alıp ne yapıcan, satamazsın edemezsin derler çok biliyormuş gibi. primera herkesin göz zevkine hitap eden bir araç değil. eğer sen beğendiysen başkalarının söylediklerine takılmayacaksın. onlar beğenmiyor diye giyimini, saçını vs değiştirdiğin oldu mu hiç? bu senin kişisel malın olacak bişey. milletin söylediklerinden sanane. bırak istediklerini söylesinler.

p12 primeralar D sınıfı konforunda araçlardır ( C mi D mi diye sınıf kavgasına girmicem her yerde olduğu gibi ama C sınıfından yukarda olduğu kesin) mesajlara bakılırsa primera daha baskın kafanda ama milletin söyledikleri yüzünden almasammı acaba diyorsun. 2004-2005 civic yerine primera konfor olarak çok daha mantıklı olur. hala kafanda soru işareti varsa en mantıklısı her iki aracında koltuğuna oturman. anca o zaman anlarsın farkı. dışardan resimlere bakmakla olacak iş değil.

parçalarının biraz pahalı olduğu doğru. her japon aracında bu durum mevcut (honda nispeten biraz daha ucuzdur çok tutulduğu için) ama sağlam bir araç bulup aldıktan sonra sana masraf çıkarmaz. bakımdan bakıma gidersin anca. bakım parçaları pahalı değil zaten serviste. yağ filtresi 20, hava filtresi 30,polen filtresi 40tl serviste. disk+balatası serviste pahalı ama dışardan yarı fiyatına 4 teker disk+balata alırsın (450-500tl) bunlar kullanım nedeniyle sık değiştireceğin parçaların fiyatları.

teknanın ön farlarını değiştirmek istersen yanlış bilmiyorsam servis fiyatı 2500tl civarı. bu tip spesifik parçaları pahalı işte. ben yan sanayi far alıcam dersen (visia farı tabi, yani xenon far uyumlu olmayan tip) tanesi 160. tekna çıkma far alıcam dersen 350tl (xenon beyni üzerinde var,ampül hariç)

parçayı arayacağın yeri bildikten sonra illaki bulursun. o yüzden korkmana gerek yok. kafandaki primera ise onu al. 25 lira verebiliyorsan 2008 bulamayabilirsin ama 2005-2006 falan bulunur illaki. zaten 2008 ile arasında yıl farkından başka bişey yok. 2003 ve 2004 ler makyajsız olanlardır. almışken de tekna al. hatta denk gelirse tekna plus. gerçi plus bulmak kolay değil. az var çünkü

• quote:

Orijinalden alıntı: kml_77

bilmiyorum primera beni düşündürmeye başladı biraz yaklaşık iki haftadır takip ediyorum çoğu zaman aynı araçlar güncellenip güncellenip tekrar ilana çıkıyo. Bir de birkaç arkadaşımdan görünümüyle ilgili olumsuz eleştiri de alınca acabalar arttı bende. 2006 model temiz görünen bir araca 24 bine düşünürseniz görüşelim dedim bana da oldukça uzak oraya gitmemiz aracı getirmemiz servis filan derken en az bin lira daha tutar adam yok dedi :) ilanı yeni koymuş ondan kaynaklanıyo sanırım büyük ihtimalle birkaç gün sonra dönüş yapacaktır:) ama görüştükten sonra fazla verdiğimi anladım tamam deseydi napardık bilmiyorum :)Temiz 2008 ini 25 e bulursam alabilirim.

25 bin Tl verip alacagin en iyi arac budur arkadasim,satilmaz piyasasi yok diyenlere bakma benim talip oldugum 4 primerada 1 hafta icinde satilmisti ben bakmaya gidene kadar.alirken iyi incele ,sorunsuzunu bul gerekirse 1000 tl fazla ver ama sorunsuzunu al.. Passat ve civic kullanmis biri olarak diyorum ki primera her ikisinden de daha gosterisli ve konforlu bir arac.

• Selam bende primeraya asla laf ettirmem kendim uzun yıllardır 250.000 kmde kullanıyorum ancak yetkili servis ve özel servisteki arkadaşlarımla ya bunu satayım şöyle bir 2001 model 2.0 cvt li olanını alayım dedim hepside boşver dediler. Bunun sebebi ise cvt şanzımanın arıza potansiyelinin yüksek olması ve sr20de motorun ga-gq 16 de motorlara göre biraz daha dayanıksız olması. Mesela ilanda birtane 110.000 de 2.0 primera görmüştüm baktım şansa adam servise gelmiş hemen inceledim pazarlığa oturacağım. Gittim arkadaşıma sordum neyi var diye meğer motor soğukta kompresyon kaçırıyormuş rektefiye yaptıracaksan al uzun yıllar binersin şanzıman arıza yaparsa kurtarırsa yaparız yoksa manuele çeviririz dedi vazgeçtim. özel serivsteki arkadaşımlada muhabbet arasında sr20de motorların yatak sarmaya meyilli olduğunu birçok kez rektefiye için söktüklerini söyledi. Yeni kasa primera ise gerçekten harika bir araç en full tekna paketinde cruise controlde önünüzdeki araba yavaşladığında frene falan basıyor inanamamıştım. ama gel görki o öndeki sensörlerin tanesi bile dünyanın parası. Ben size 1.6 tekna olanı öneririm. rahat rahat binersiniz .

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.