Şimdi Ara

Nissan Primera'yı nasıl bilirsiniz? ( Lütfen değerli yorumlarınızı esirgemeyin)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
1
Favori
12.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    daha önce başlık açmıştım stepway ve civic arasında kalmıştım ( bu ikisi arasında nasıl bir karşılaştırma yaparsın diyebilirsiniz saygı duyarım :)) ikisi de en az 10 bin ile 15 arasında borçlanarak alacağım arabalardı. Biraz önce hiç aklımda yokken Nissan Primerayı sormuştu bir arkadaş baktım görsel olarak da fiyat olarak da benim içime sindi hatta aşık oldum dersem abartmış olmam:) böyle bir arabayı aldığım zaman borca derde girmemiş olacam çok fazla para vermediğim için de içim daha rahat binerim diye düşünüyorum pek tutulmamış heralde bu model ne dersiniz? Şunu da belirteyim şu anki kullandığım arac 96 model toros burdan da anlayacağınız gibi öyle çok marka lüks takıntısı olan biri değilim :) Bekarım evlenmeden önce de çok pahalı bir araç alıp borca girmek de kafama yatmıyodu bu ilaç gibi oldu. araç konusunda bilgim yok Primera alınır mı alınırsa hangi mo değerli yorumlarınızı paylaşırsanız minnettar kalırım.Şimdiden hepinize ayrı ayrı teşekkürler...

• Arkadaşım 98 model gx modelini zamanında kullanmıştım. Aklımda kalanlar: Geniştir, parçaları beklenenden bile tuzludur zor bulursun, ş.içi benzinde 10 lt. civarı yakar, sağlamdır; 170 bin küsurda bile arıza çıkarmamış yolda koymamıştır (bakımı aksatılmadı), güvenlik olarak benimki boştu abs bile yoktu, kliması-kaloriferi iyiydi, bagajı yeterli, günümüz arabalarının aksine aracın burnunu park ederken-çıkarken görürsün, yol tutuşu fena değildir; ikinci eli yeni kasasında bile yoktur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir zaman önce kısa sürelğine bende almıştım bir tane 97 model slx di...

o yıllara göre bayağı donanımlıydı.. hava yastığı 4 cam otomatik, klima ,elektrikli ayna vs vs... special modelinde sunroof bile standart...
    parçaları çok pahalıdır... elektrikli aynasına 800 tl istemişlerdi..
    ama en az toyota kadar sağlam ve sorunsuzdur.. yakıtı lpg bazında 10 litrenin altına düşüremezsiniz... motoru sağırdır.. ama 2001 yılında kullanılan 106 hplik motorları iyidir... eski 100 hplik motorlar şehir içinde lpgde ortalama 29-31 kuruş yakar...

içi geniştir. konforludur.. sert bir araç değildir.. yol tutuş biraz zayıftır..

konyada peynir ekmek gibidir yolda giderken bile etrafınızda en az 5-6 tane görebilirsiniz

gx modelinde hava yastığı yok arka camlar manuel klima standart aynalar manuel
    slx modelinde tek havayastığı elektrikli ayna 4 cam otomatik klima standart
    special modelinde bildiğim çift hava yastığı 4 cam otomatik elektirkli ayna sunroof gibi özellikler var...

bana sorarsanız alınır eşşek niyetine bile binilir çok sağlam arabadır... kolay kolay arıza yapmaz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avensis42 -- 1 Şubat 2013; 0:38:51 >

• şartlarınızı belirtirseniz, araç sayısı en aza iner; indiririm.

http://www.sahibinden.com/nissan-primera

iyi geceler.
  • Zaman ayırıp cevap vermeye değer gördüğünüz için teşekkürler. 2004 ve üzeri olsun istiyorum lpg taktırdığım zaman bana maliyeti 25 i geçmese iyi olur . Bu modellerde civic bulmak da mümkün aslında ama ben sadece sorunsuzluk istemiyorum gözüme de hitap etmeli biraz :) bu araçta beni cezbeden yaşını hiç belli etmeyen bir araç olması bir civic 2004-2005 le bunu yan yana getirdiğim zaman görsellik olarak öne çıkıyo bana göre tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kml_77

Zaman ayırıp cevap vermeye değer gördüğünüz için teşekkürler. 2004 ve üzeri olsun istiyorum lpg taktırdığım zaman bana maliyeti 25 i geçmese iyi olur . Bu modellerde civic bulmak da mümkün aslında ama ben sadece sorunsuzluk istemiyorum gözüme de hitap etmeli biraz :) bu araçta beni cezbeden yaşını hiç belli etmeyen bir araç olması bir civic 2004-2005 le bunu yan yana getirdiğim zaman görsellik olarak öne çıkıyo bana göre tabi.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-nissan-kusursuz-nissan-primera-111554129/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-nissan-orjinal-ve-masrafsiz-arac-arayanlara...52.000-km-112620694/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-nissan-ogretmen-kullanicidan-lpg-li-landirenzo-kazasiz-77000-de-113304717/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-nissan-fuul-plus-fuul-deri-koltuklu-sanruflu-106486633/detay

hayırlısı olur inşallah. sorgulatın, şasi numarası isteyin; tabi beğendiyseniz.

edit: ilan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umut T. -- 1 Şubat 2013; 1:21:17 >

• Bizde 2000 model 2,0 Turbo dizel olanı var araç seri torkuna kimse laf edemez : ) Afedersiniz eşşek gibi kullanılıyor araba ama maşallahı var motor yönünden hiç sorun çıkarmadı.Şuan 280.000km'de düzenli bakımları yapılıyor ve Yakıtı bizce çok çok iyi. Resmen yer uçağı diyebilirim.Parça yönünden sıkıntı yaşamazsın ama Önemli can alıcı parçaları biraz zor bulunuyor Silindir kapağı gibi. Bunuda Konya'dan halletmiştik konya'da aşırı tutulan bir araç : ) bilen alır sadece.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: AliUmut07

quote:

Zaman ayırıp cevap vermeye değer gördüğünüz için teşekkürler. 2004 ve üzeri olsun istiyorum lpg taktırdığım zaman bana maliyeti 25 i geçmese iyi olur . Bu modellerde civic bulmak da mümkün aslında ama ben sadece sorunsuzluk istemiyorum gözüme de hitap etmeli biraz :) bu araçta beni cezbeden yaşını hiç belli etmeyen bir araç olması bir civic 2004-2005 le bunu yan yana getirdiğim zaman görsellik olarak öne çıkıyo bana göre tabi.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-nissan-kusursuz-nissan-primera-111554129/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-nissan-orjinal-ve-masrafsiz-arac-arayanlara...52.000-km-112620694/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-nissan-ogretmen-kullanicidan-lpg-li-landirenzo-kazasiz-77000-de-113304717/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-nissan-fuul-plus-fuul-deri-koltuklu-sanruflu-106486633/detay

hayırlısı olur inşallah. sorgulatın, şasi numarası isteyin; tabi beğendiyseniz.

edit: ilan

Allah razı olsun emek vermişsiniz. 2005 yılında makyajlanmış haliyle 2005 olsa hoş olur diyorum :) bir de 1.6 tekna olursa şartlar bayğı bir olgunlaşmış olacak heralde :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Brujeria35

Bizde 2000 model 2,0 Turbo dizel olanı var araç seri torkuna kimse laf edemez : ) Afedersiniz eşşek gibi kullanılıyor araba ama maşallahı var motor yönünden hiç sorun çıkarmadı.Şuan 280.000km'de düzenli bakımları yapılıyor ve Yakıtı bizce çok çok iyi. Resmen yer uçağı diyebilirim.Parça yönünden sıkıntı yaşamazsın ama Önemli can alıcı parçaları biraz zor bulunuyor Silindir kapağı gibi. Bunuda Konya'dan halletmiştik konya'da aşırı tutulan bir araç : ) bilen alır sadece.

parça konusu ne durumda ben Tokattayım motor ustası akrabama sordum parçası az bulunuyo ve pahalı diye ezbere gibi konuştu ama bilemiyorum...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Brujeria35

Bizde 2000 model 2,0 Turbo dizel olanı var araç seri torkuna kimse laf edemez : ) Afedersiniz eşşek gibi kullanılıyor araba ama maşallahı var motor yönünden hiç sorun çıkarmadı.Şuan 280.000km'de düzenli bakımları yapılıyor ve Yakıtı bizce çok çok iyi. Resmen yer uçağı diyebilirim.Parça yönünden sıkıntı yaşamazsın ama Önemli can alıcı parçaları biraz zor bulunuyor Silindir kapağı gibi. Bunuda Konya'dan halletmiştik konya'da aşırı tutulan bir araç : ) bilen alır sadece.

parça konusu ne durumda ben Tokattayım motor ustası akrabama sordum parçası az bulunuyo ve pahalı diye ezbere gibi konuştu ama bilemiyorum...

Dediğim gibi bize tek sıkıntı yaratan parça silindir kapağı oldu.Diğer yönden alt takım olsun Aks'lar olsun normal yedek parçacılardan temin ettik ve pahalı değiLdi. Şunuda belirteyim Yerli malıydı Orjinal değildi bulduğumuz parçaların bazıları.Ve Tokat gibi biryerde parça durumu nasıldır bilmem ama İzmir ve Konya'da Sıkıntı yok bu araçlarda :)

• İçime sinen bir araba ama kullanmayan kişilerin ön yargısı insanı düşündürüyo. Ah bu ön yargılar. Kullananlar genel olarak memnun pek sıkıntılı diyeni görmedim ama adam belki arabanın içine bile girmemiş hatta görmemiş bile ama hemen kesip atıyo...
  • quote:

Orijinalden alıntı: avensis42

bir zaman önce kısa sürelğine bende almıştım bir tane 97 model slx di...

o yıllara göre bayağı donanımlıydı.. hava yastığı 4 cam otomatik, klima ,elektrikli ayna vs vs... special modelinde sunroof bile standart...
    parçaları çok pahalıdır... elektrikli aynasına 800 tl istemişlerdi..
    ama en az toyota kadar sağlam ve sorunsuzdur.. yakıtı lpg bazında 10 litrenin altına düşüremezsiniz... motoru sağırdır.. ama 2001 yılında kullanılan 106 hplik motorları iyidir... eski 100 hplik motorlar şehir içinde lpgde ortalama 29-31 kuruş yakar...

içi geniştir. konforludur.. sert bir araç değildir.. yol tutuş biraz zayıftır..

konyada peynir ekmek gibidir yolda giderken bile etrafınızda en az 5-6 tane görebilirsiniz

gx modelinde hava yastığı yok arka camlar manuel klima standart aynalar manuel
    slx modelinde tek havayastığı elektrikli ayna 4 cam otomatik klima standart
    special modelinde bildiğim çift hava yastığı 4 cam otomatik elektirkli ayna sunroof gibi özellikler var...

bana sorarsanız alınır eşşek niyetine bile binilir çok sağlam arabadır... kolay kolay arıza yapmaz..

Gayet güzel açıklamışsın.

Şahsen benim her zaman sevdiğim arabalardan biri olmuştur.

• arkadaşta var geçen yol dışına parketmiş 100-120km hızla arkadan
    transit bindirmiş. bagaj yarıya kadar göçmüş çoğu araç o durumda yarıya
    kadar göçerdi. aşırı sağlam saşeli diyebilirim eğilen şase direğine baktık
    serviste sac kalınlığı yarım santim vardı. 2004 yada 2005 tam bilmiyorum.
  • Prima şöför hiç ka(ğ)le alınmadan üretilmiş bir araç benim gözümde sanki yandaki adamlar ortak sürecekmişiz gibi geliyor
  • bildiğiniz gibi 2005'te makyajlandı. ingiltere'de üretildi. sac kalınlığı bir gösterge değil ama çok sağlamdır. yaş itibariyle bir takım sorunları oluyor. geri görüş kamerasına su kaçarsa çıkması bile 300 TL'den başlıyor. tekna diye diretmeye gerek yok yani. temiz bir visia da bulabilirsiniz.

yol tutuşu ve frenleri harikadır. motoru ve şanzımanı çok uzun ömürlüdür. performans açısından çok bir şey beklememek gerekiyor. araç 1300 kg. ilk olarak 2001 yılında üretile qg kodlu 110 hp motor var. tüketimi makul.

2001 modelini 5 sene kulladık. halen amcamda 2003 model 2.0 tekna var. bulunduğunuz ilde özel servisi yoksa yetkili servis öper şimdiden söyleyeyim. mesela o kameraya serviste 1500 lira dediler aman bozmayın yine de o paraya alabileceğiniz en kaliteli d segment araçlardan biridir.

bir de maxima var ki hastasıyım...
  • kaporta sacından bahsetmiyorum kuş serisininde kaporta sacı iyidir.
    bunun şasesi aşırı kalın malzemeden. sigorta karşılayacağından
    yetkil, serviste yalnız euro bilmem ne sigaorta parayı 6 ay sonra verdiğinden
    servis parasını peşin istiyor tahmini 4-6bin masrafı varmış orjinal arka cam 2binlira
    yerli göndermiş sigorta şirketi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Narc0s3

Prima şöför hiç ka(ğ)le alınmadan üretilmiş bir araç benim gözümde sanki yandaki adamlar ortak sürecekmişiz gibi geliyor

biraz açar mısınız gösterge panellerinin ortada olmasıyla ilgili mi bu görüşünüz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: trexin

bildiğiniz gibi 2005'te makyajlandı. ingiltere'de üretildi. sac kalınlığı bir gösterge değil ama çok sağlamdır. yaş itibariyle bir takım sorunları oluyor. geri görüş kamerasına su kaçarsa çıkması bile 300 TL'den başlıyor. tekna diye diretmeye gerek yok yani. temiz bir visia da bulabilirsiniz.

yol tutuşu ve frenleri harikadır. motoru ve şanzımanı çok uzun ömürlüdür. performans açısından çok bir şey beklememek gerekiyor. araç 1300 kg. ilk olarak 2001 yılında üretile qg kodlu 110 hp motor var. tüketimi makul.

2001 modelini 5 sene kulladık. halen amcamda 2003 model 2.0 tekna var. bulunduğunuz ilde özel servisi yoksa yetkili servis öper şimdiden söyleyeyim. mesela o kameraya serviste 1500 lira dediler aman bozmayın yine de o paraya alabileceğiniz en kaliteli d segment araçlardan biridir.

bir de maxima var ki hastasıyım...

Tokattayım ben vereceğim karardaki en önemli etken tamirci faktörü olacak. Bu araçta diğer markalarla ortak motor filan kullanılmıyo mu acaba usta önüne alıp uzay mekiğine bakmış gibi bakar yoksa daha önceden tanıdık mı gelir acaba Bizim ailede bayağı bir tamirci var aslında çok yabancı değiliz ama bu araca biraz yabancı gözüyle bakacaklar bakıyolar da :) ilçede yaşıyorum bizim buralarda gitmez diyo herkes özellikle galericiler. Evet galerici için gitmez bugün al yarın sata gelmez ama biniciye uygun olur diye düşünüyorum. Hemen satıyım diye bir derdim olmaz inşallah acil bir ihtiyac olmadığı sürece başka bir aracı bir haftada satacağıma bunu 2 ayda satıyım o çok dert değil.

2005 tekna düşünüyorum illa da d segmenti olsun diye bir takıntım yok aslında fiyatına yaşına göre görsellik olarak da özellik olarak da hoşuma gittiği için almayı düşündüm. 25 bin civarları alacağım diğer arabalarla yan yana getirdiğim zaman aradaki fark bariz ortaya çıkıyo bu paraya 2003-2004 civic almış olsam istediğim zaman çok rahat satarım ama görsel olarak iç tasarım olarak hiç beğenmiyorum. 2007 ve sonrası olsa tamam yine megane linea filan içime sinmiyo.

Yakıt olarak çok sıkıntı çıkarır mı siz kullanmışsınız daha iyi bilirsiniz. Ben daha çok şehiriçi kullanım için düşünüyorum yüksek lisansa başlarsam haftada bir gün 140 km giderim yazın tatillerde bazen haftasonlarında şehirdışı kullanabilirim şimdiki toros şehiriçi 38 krş yaktı onu geçmez heralde :) Siz ne dersiniz bana uygun mudur bu arac.

• quote:

Orijinalden alıntı: bytradm

kaporta sacından bahsetmiyorum kuş serisininde kaporta sacı iyidir.
    bunun şasesi aşırı kalın malzemeden. sigorta karşılayacağından
    yetkil, serviste yalnız euro bilmem ne sigaorta parayı 6 ay sonra verdiğinden
    servis parasını peşin istiyor tahmini 4-6bin masrafı varmış orjinal arka cam 2binlira
    yerli göndermiş sigorta şirketi.

cam iki bin lira ha sizce nasıl parça fiyatları? kazaya göre çıkan masraf normal mi aşırı mı ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Narc0s3

Prima şöför hiç ka(ğ)le alınmadan üretilmiş bir araç benim gözümde sanki yandaki adamlar ortak sürecekmişiz gibi geliyor

biraz açar mısınız gösterge panellerinin ortada olmasıyla ilgili mi bu görüşünüz?

Evet tam ortada olması ile alakalı

insan en azından benzin göstergesini ortaya koymaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Narc0s3 -- 2 Şubat 2013; 21:20:30 >

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.