Şimdi Ara

Nissan 'PULSAR' Fan Club (19. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
554
Cevap
20
Favori
55.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yağ konusu uzunca konuşulmuş. Bizim araçlar 5w-40 tavsiye edilen ve soğuk iklimlerde; İskandinavya, rusyanın doğusu vb. yıl içerisinde soğuk olan yerlerde 5w-30 yağ kullanıyor. Arkadaşımıza ustası 10w-40 demiş ama kesinlikle kullanmayın. motor yağı değerlerinde soldaki sayı soğuk yağ akışkanlığını ifade eder. Yani o sayı ne kadar küçükse motor soğukken yağ o kadar akışkan olur ve çabucak yağlama yapılmasını sağlar. Hele kış aylarında bu olay çok daha fazla önem arz eder. Sağdaki sayı ise; motor ideal sıcaklığa geldiğinde oluşturacağı yağ filmi kalınlığını ifade eder. Yağ yakan araçlarda soldaki sayıyı büyütmrk yağ yakımını azaltır ama yağ pompasını da zorlayacaktır, buna da dikkat etmek gerekir.
    Naçizane son bakımı dışarıda kendim yaptırdım, servis fiyatıyla arasında toplamda 600tl fark oldu!
    Ben yağ olarak Liqui Moly Molygen 5w-40 kullanıyorum. türkiye piyasasında bulabileceğimiz, bizim motorlarla uyumlu en kaliteli yağ bu. Evet motulda kaliteli ama ben Liqui moly tercih ediyorum.Hangi marka yağ kullanırsanız kullanın mutlaka o markanın yağ bulucusu ile araç bilgilerini girip uygun yağı tespit edin.Sanayide ustalar kafasına göre yağ kullanabiliyor, dikkat etmek lazım.

Yağ değişimini şu şekilde yaptırdım;
    önce Liqui Moly engine flush ile motoru temizledim(Motor sıcakken eski yağa ekleyip 10dk rolantide çalıştırdım.) daha sonra yağı boşaltıp, yağ filtresini değişmeden ucuz yollu bir yağ ile dolum yapıp, 10dk rölantide çalıştırıp sistemi iyice temizledim. Sonrasında bu yağıda boşaltıp , yağ filtresini değişip yeni yağı doldurdum. Sonuç çok iyi. Eski yağda motor ısınana kadar turbodan gelen hafif ıslık sesi kesildi. Motor devirlenmesi rahatladı.
    Yağ eksiltme olayını da takip edeceğim bakalım sıkıntı var mı yok mu?

Herkese güvenli kazasız belasız sürüşler dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drk_m -- 2 Kasım 2019; 13:42:54 >

• nurit N kullanıcısına yanıt
    Merhaba, kışlıkları 205/55/16 aldım. Sorun yok sadece yanak inceldiğinden biraz konfor kaybı oldu o kadar.
  • muratgenc_80 M kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Linkdeki ilanı arayıp bir sorun. Sağ çıkma var ama sol var mı bilemiyorum.

Sis çerçevesi link

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drk_m -- 2 Kasım 2019; 13:43:8 >
  • drk_m kullanıcısına yanıt
    205/55/16 ebatlarıyla muayeneden geçmek sorun olabilir diye düşünüyorum. 205/55/16 ebat lastiklerle muayeneden geçen varsa bilgi verirse iyi olur. Teşekkürler.
  • nurit N kullanıcısına yanıt
    Muayenede sadece lastik diş derinliğine bakıyorlar diye biliyorum.
    Harici bir kontrol var mı bilemiyorum, ben rastladım, bilgisi olan arkadaşlar varsa yazarlar.
  • aküleri mutlaka hazır garanti bitmeden kontrol ettirin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omeravalar -- 14 Şubat 2020; 19:44:11 >
  • muratgenc_80 M kullanıcısına yanıt
    nissa grup var bostancı da..Hurdaya çıkan nissanları istanbul da en çok alan çıkmacı. onlarda olma ihtimali oldukça yüksek.
  • omeravalar kullanıcısına yanıt
    merhaba Ömer hocam,
    Trabzon servisden açıkcası ben de memnun değilim. Yağ yakma sorunu özellikle 2015 modelde ve kısmen 2016 modelde kullanılan bir seri hatalı üretim motorda var. Ama modern motorların belli miktarda yağ yakması normal durum. Mesela en bilindiği Opeldir. Ama normalden fazla yakıyorsa, garanti dahilinde hallettirmek lazım, sekman değişimi ile halloluyor sorun. Ama o bile baya bi yekün tutar. İnşallah sorun yoktur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: omeravalar

aküleri mutlaka hazır garanti bitmeden kontrol ettirin.
    Servise sordunuz mu hangi marka ve numara yağ koyuyorlar
  • 5/40 hocam geçen sefer sormuştum.. Marka nissan diyorlar ama vardır elbet markası..:)) Şu motor yağ konuları serviste çözülsün daha sonra ise Mehmet Hocamızın belirttiği yağı alırım.

Balatalar hangi marka onu henüz bulamadım. Arka balatalar yakında biter.

Akü konusunda garantiler devam ederken kontrolleri yaptırın ve baktınız zayıf ücrwtsiz değişim isteyin. Benim duyduğum bu da yaygın bir durummuş.
  • Yağ olarak belirli bir yağ yok maalesef. Servis hangi markayla anlaşırsa onun yağını kullanıyor.
    Bizim araçlar 5w-40 yağ kullanıyor. Hemen her markanın yağ bulucusu var. Ör: mobil yağ seçici veya motul yağ seçici, Liqui moly yağ bulucu vb. yazdığımızda sonuçlarda çıkar. Bu program üzerinden araç marka ve model bilgilerini girince araca hangi yağın yada yağların uygun olduğunu çıkarıyor. Almayı düşündüğünüz yağ markasını bu şekilde bakabilirsiniz.

Balata bende de bitmek üzere TRW ile değişim yapmayı düşünüyorum Allah nasip ederse. Ama diskleri araç üzerinde taşlayacak bir frenci bulmam lazım, söktürmek istemiyorum diskleri. Trabzon sanayiide bakacağım artık, inşallah bulurum.

Araca yan sanayii hava filtresi uymuyor, test ettim onayladım. Bosch ve bir diğer marka daha denedim olmadı. Orijinale servis 150 tl dedi. Uyan yan sanayi marka model bulan olursa paylaşssın bizde alırız.

Herkese kazasız belasız sürüşler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drk_m -- 6 Kasım 2019; 0:39:10 >

• forum sessizleşmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omeravalar -- 14 Kasım 2019; 11:28:31 >
  • omeravalar kullanıcısına yanıt
    Araçlar sorunsuz olunca forum da tenhalaşıyor Ömer hocam
  • Merhaba arkadaşlar 2 gün önce internetten aldığım malzemeler ile aracımın periyodik bakımını yaptırdım. 1.2 Tekna kullanıyorum.
    Malzemede sorun yaşadığını yazan arkadaşlar için referans olabilir diye aldığım ürünlerin linkini atıyorum
    Hava filtresi
    n11.com'dan Nissan Pulsar 1.2 2014-2019 Bosch Hava Filtresi seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi'nde fiyatlar harika!
    urun.n11.com
    Nissan Pulsar 1.2 2014-2019 Bosch Hava Filtresi - n11.com
    https://urun.n11.com/hava-filtresi/nissan-pulsar-12-2014-2019-bosch-hava-filtresi-P292556656

Polen filtresi
    n11.com'dan Nissan Pulsar 1.2 2014-2019 Bosch Polen Filtresi seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi'nde fiyatlar harika!
    urun.n11.com
    Nissan Pulsar 1.2 2014-2019 Bosch Polen Filtresi - n11.com
    https://urun.n11.com/polen-filtresi/nissan-pulsar-12-2014-2019-bosch-polen-filtresi-P292556624

Yağ filtresi
    n11.com'dan Nissan Pulsar 1.2 2014-2019 Bosch Yağ Filtresi seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi'nde fiyatlar harika!
    urun.n11.com
    Nissan Pulsar 1.2 2014-2019 Bosch Yağ Filtresi - n11.com
    https://urun.n11.com/yag-filtresi/nissan-pulsar-12-2014-2019-bosch-yag-filtresi-P308303587

Bunlara ek olarak balatalardan da cızırtı sesi gelmeye başlamıştı ön ve arkalari bosch ile degistirdim. Balatalari yerinden cikardigimizda henüz yarıya gelmiş görünüyordu 52bin km de araba. Kuruduğu için ses olabilir dedi usta. Biz de almışken yenilemiş olduk artık

Balatalari degistirirken diskler daha sıfır gibi duruyordu hiç incelme dahi olmamış. Taşlamaya gerek olacağını sanmam. Ustanın da dikkatini çekti hatta bu durum

Ön balata
    n11.com'dan Nissan Pulsar 1.2 2014-2019 Bosch Ön Fren Balatası seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi'nde fiyatlar harika!
    urun.n11.com
    Nissan Pulsar 1.2 2014-2019 Bosch Ön Fren Balatası - n11.com
    https://urun.n11.com/fren-balatasi/nissan-pulsar-12-2014-2019-bosch-on-fren-balatasi-P295177028

Arka balata
    n11.com'dan Nissan Pulsar 1.2 2014-2019 Bosch Arka Balata seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi'nde fiyatlar harika!
    urun.n11.com
    Nissan Pulsar 1.2 2014-2019 Bosch Arka Balata - n11.com
    https://urun.n11.com/fren-balatasi/nissan-pulsar-12-2014-2019-bosch-arka-balata-P300276160

• Rehber Öğretmenim R kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, kazasız belasız sürüşler inşallah.
    Ben de Bosch hava filtresi almıştım ama yuvaya kalın gelmişti. Acaba sizin aldığınızda böyle bir sorun oldu mu? Zor kapanma vb. gibi?
    Yoksa benim aldığım çakmamıydı? Yağ filtresini naçizane Renault servislerden alın derim, 40tl bi ücreti var, orijinal ürün kullanmış olursunuz.
    Meyle ve Mann filtrenin bizim araçlarla uyumlu modellerini buldum, Bir ara alıp deneyeceğim, olursa çok iyi olacak zira ikiside çok sağlam marka.
    Fren balatası biraz sıkıntılı konu, inşallah ses yapmazlar. Sessizlik konusunda genelde TRW demişler. Bende bahar başında değişeceğim kısmetse. Bosch balataların kullanıom ve fren performansını bir süre sonra bizlerle paylaşırsanız güzel olur.
    Teşekkürler
    Sizin filtre ile ilgili yazınızı görünce kargodan aldıktan sonra filtreyi kendim denedim sorun olmadan yerleşti yerine.
    Balatalari açıkçası taktırdigim usta da bosch eskisi gibi değil eaha iyi markalar var dedi ama almış takmış bulundum artık bakalım ne kadar giderse. Ses yaparsa zaten yine değiştiririm galiba :)
  • Rehber Öğretmenim R kullanıcısına yanıt
    O zaman benim hava filtresi çakmaydı demek ki. Neyse daha önce dediğim gibi; Meyle Mann Bunları buldum alıp deneyince bilgi veririm inşallah.
    Hatta satıcı firmayla iletişime geçip, mal bile çektiririz forum olarak ordan sipariş veririz. Orijinal servis filtresi kadar hatta belki daha da iyi filtre üretiyor ikiside. Bala konusunda 2-3 ay sonra geribildirimde bulunursanız sevinirim. Bahar başlangıcında lastik değişimiyle balataları da değiştireceğim inşallah.
    Baharda yazlıklara mi geçeceksiniz?
    Tabi yazarım balatalar konusunu ben de merakla izleyeceğim.
    Servisin ne taktığı da belli olmuyor ki bazen. Benim arabadan çıkan hava filtresi yan sanayiydi mesela. Servis sağolsun son bakımda yan sanayi takmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rehber Öğretmenim

Baharda yazlıklara mi geçeceksiniz?
    Tabi yazarım balatalar konusunu ben de merakla izleyeceğim.
    Servisin ne taktığı da belli olmuyor ki bazen. Benim arabadan çıkan hava filtresi yan sanayiydi mesela. Servis sağolsun son bakımda yan sanayi takmış
    Evet, Karadenizde bahrla birlikte kış lastiğine gerek kalmıyor. Şu anda bile, hava sıcaklığı gece hariç 7 derece yada altına düşmedi hiç.
    Size sormadan garantili araca yan sanayi sarf malzemesi takamazlar, bir de fiyatını kontrol edin faturadan, yan sanayi takıp orjinal parası felan almış olabilirler. Şahsen yetkili servis felan artık hiç birine güvenmiyorum. En yetkili servis aracın sahibi bu devirde. Mahlenin Sahibi olduğu kinect marka hava filtresi buldum, Yaz başında alıp değişirim muhtemelen, ben de o konuda bilgilendiririm sizleri.
    Alıp takmak isteyen olursa linki Budur;

Knecht Hava Filtresi

Birde, K&N 33-2409 hava filtresi var ki , bunu da ciddi ciddi düşünüyorum, hem performans hava filtresi(yıkanıp tekrar kullanıla biliyor) hem de sitesinde 50.000 mil, yani 80.0000km kullanım sonrası temizlik gerekir diye belirtmişler. Alıp takıp hava filtresi olayını unutabilirim.
    Bakalım vakit yaklaşınca birisini alacağım.
    İncelemek isteyenler için K&N Linki;

Resmi sayfası

xtremtuning linki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drk_m -- 3 Aralık 2019; 23:0:43 >

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.