Şimdi Ara

.::. NİSSAN QASHQAİ 2014 .::. (738. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14.992
Cevap
176
Favori
1.029.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 736737738739740
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    açıçası çok ergonomik görünmuyor.Ayrıca bu tip bir cihaz çok göze batacaktır.Aracı parkettiğiniz yer(ler)in de önemli olduğunu düşünüyorum.
    Ben 10 inçlik bir cihaz taktırmayı düşünüyorum fakat aracı parkettiğim yerden ötürü öncelikle darbe sensörlü alarm taktırmak istiyorum, fakat henüz alarmla ilgili bir bilgiye ulaşamadım.aracım j11 2014.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SouthhPark

Hocam aracınız bir önceki kasa qashqai. Atmosferik motora sahip. Lpg uyumu sıkıntılı değildir. Ancak servis lpg öle alakalı ise duruma çözüm bulamayabilir. Tanıdığınız, iyi bir motor ustasına gösteriniz. Subaplar değil de daha basit bir sorun bence. Subaplar ise işçilik de malzeme de sağlam para tutar.

Bir usta bujilerden dedi. yanmayan lpg çıkarken egzostan böyle ses geldiğini söyledi. bujileri değiştirdim ve sıkıntı bir müddet giderildi. Ama şu günlerde ufaktan tekrar aynı sesi vermeye başladı. Sizce başka ne gibi sorun olabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi munsal59 -- 30 Aralık 2017; 20:35:43 >
  • Qashqai almayı düşünüyorum arkadaşlar ,2.el 2017 Black Edition 1.6 Xtronik ,bir şey dikkatimi çekti. Lastikler 19 inç Dunlop. Nissan Michlen yada Continantal kullanıyor diye biliyordum , bu olay aklıma takıldı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: s.metincan

Benzer bir şey benim de başıma geldi.
    Önce start-stop arıza verdi.Ben pek ciddiye almadım.Geçici bir şeydir diye düşündüm.Çünkü forumda okumuştum benzer şikayetleri.
    Aynı gün birkaç kez çalıştırdığımda arıza vermedi.Ertesi gün bazı çalıştırmalarda arıza vermeye başladı. 2-3 gün böyle devam etti.
    4.gün sabah aracı iş yerinin önüne park ettim. Akşam araç çalışmadı. Marş basmıyordu, ekranda lambalar yanıp sönüyor ve araç silkeleniyordu.
    Yol yardımı aradım, aküde sorun olduğunu söylediler telefonda. sonra gelip takviyeyle aracı çalıştırdılar, bir müddet de şarj ettiler.
    Ertesi gün akşam üstü aracı servise götürdüm. Aracı cihaza soktular, cihazda akü sarj edilmeli mesajının çıktığını,
    aracın 12 saat oyunca şarj edilmesi gerektiğini söylediler.
    Ben de aracı bıraktım ertesi sabah aldım. Cihazda akü değişim mesajı çıkmadan akü değişiminin yapılamayacağını söyleyerek
    aküyü değiştirmediler.
    Aracın çok kısa mesafelerde kullanılmasından dolayı akünün kendini şarj edemediğinden bu tür arızaların yaşandığını söylediler.
    Aracı stop etmeden önce 1 dak. kadar çalıştırmamı tavsiye ettiler.
    Bu arada start-stop arızası vermesinin de akü şarjının yetersiz olmasından kaynaklandığını söylediler.
    Yani araç start-stop arızası verirse bir an önce servise götürüp aküye baktırmak lazım ki daha sonra yolda kalınmasın...

İki kez bu sebepten alakasız yerlerde aracı çalıştıramayıp eziyet çektim. Start-Stop denilen lüzumsuz şeyi devreden çıkardığım halde bazen kafasına göre devreye giriyor.

25 senedir araç ve ehliyet sahibiyim hayatımda iki kere yolda kaldım ikisi de bu çöpoğlu çöp Nissan tenekesinde başıma geldi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bk09 B kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun araç turbo ben ayda bir yağına bakarım keşke sizde baksaydubız araç yağsız kalnışken keşke kullanmasaydınız motora ciddi hasarlar vermemişsinizdir inşallah atmosferik motorlarda pek yağ eksiltnez ama bu turbo şakaya gelmez ben yağına suyuna sürekli bakarım umarım motor bloğu çatlmamıştır

• quote:

Orijinalden alıntı: bk09

Merhaba arkadaşlar;
    2016 model 1.2 xtronik aracımdan bugün tartartar ses gelmeye başladı. gaza basınca geliyor rölantideyken gelmiyor. arabayı servise götürdüm, aracın hiç yağı kalmadığını söylediler. Aracın 15bin bakımı 8 ay önce yapılmıştı ve şu an 26bin kilometrede. ve araç hiç yağ eksiltme uyarısı vermedi. Sesin zincirden geldiğini söylediler ve garanti kapsamında yenisini sipariş verdiler. bu arada yağı fulledier ve ses şu an kesildi. bu kapsamda sizce 1) 10bin kilometrede ve 8 ayda arabanın yağının tamamen bitmesi normal mi? 2)yağ eklenenince ses kesildi, yine de zinciri değiştireyim mi? 3-) hiç yağı kalmadan 100 km kullanılan bir aracın motoru ne hale gelir?

Yardımlarınız ve görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Garantiden motoru mu değiştirecekler zincirini mi anlamadım 2015 1.2 xtronic yag eksiltmeden dolayi benimde motor sokuldu açıldı tamir gördü bu nisssan 1.2 nın kronik bir problemi şikayet var com da da bu yönde çok sikayet bulabilirsiniz bir daha nissanmi düşmanıma tavsiye etmem aldığımdan bu yana problem yaşıyorum 100 kusur bin tl ye sattıkları araca bak ömür törpüsü adamın ruh sağlığını bozar

2015 model 45 bin km de15 binde bakımı olan bir araç için normalde servise 3 defa gitmeniz gerekiyor degilmi ben bircok problemden 17 defa gittim halada gidiyorum allah kolaylık versin size

• Merhabalar;

Qashqai 1.2 Otomatik Düşük Km Kazasız,Boyasız,Tramer Kayıtsız Araç Aramaktayım.Tekirdağdanım..

• onrevsen kullanıcısına yanıt
    aynı ozellıkte 2016 skypack aracım var ama suan satmayı dusunmuyorum.
    yanlıs anlamazsanız son zamlardan sonra acaba fıyatı ne olmustur.
    aldıgınız fıyatlar ne cıvarda acaba ?
  • Aracın garantisi bitti. Garanti uzatma bildirimi geldi. Yaptırmaya değer mi karar veremedim. 2 yıllık 3 bin kusur dediler.

• Merhaba,

Araç garantili diye yüksek bakım ücretine katlanmak, birde üstüne para verip garantiyi uzatmak makul bir teklif gibi gelmedi bana.

Ha! Garantiyi uzattığınızda üç yaş üstü indirimli bakım teklif ediyorsalar düşünülür. O da mutlaka bakım fiyatlarını servis danışmanınıza sorun derim.

2013 model 2014 çıkışlı aracımın garantisi tam 10 ay önce bitti. Aracı aldığımdan beri 7 bakım yapıldı serviste ama üç ay önce Bostancı oto sanayide tanınmış bir Nissan özel servisinde aracıma serviste takılan HAVA filtresinin orijinal olmadığını söylediler. Servis danışmanım kendilerinin taktığı bakım parçalarının NİSSAN onaylı olduğunu söyledi ama sanayideki usta servisin en az 60-80₺ yazdığı HAVA filtresinin 20-25₺ ilk filtre olduğunu söyledi. Orijinal NİSSAN parçaları ile özel serviste periyodik bakım ücreti ile servisin bakım İÇİN istediği ücret aynı. Özel servis mazot ve yağ filtrelerinin yerinden sökülmeden orijinal olup olmadığını kontrol edemem dedi.

Şimdi 80 bin bakımda özel servise mi gitsem kararsızım.

• bk09 B kullanıcısına yanıt
    Merhaba madde madde sıralarsak

1-) 1 yaşındaki bir aracın bu kadar yağ eksiltmesi normal değil.
    2-) Aracınızın yağlama uyarısı vermesi gerekiyordu.
    3-) Zincirin değil motorun ağır hasar almış olması lazım, eğer hiç yağ kalmadıysa motorda. Neden zincir değişiyor?
    4-) Aracınızda bu kadar yağ eksildiyse ve bu şekilde uzun süre kullandıysanız yeniden yağ koysalar bile ileride farklı sorunlar yaşayabilirsiniz, motorun komple değişimini isteyin bence.

geçmiş olsun.
  • xx34. X kullanıcısına yanıt
    Merhaba dün 3 yaş üzeri araçlar için sms geldi. Aradım 550 tl tavsiye edilen fiyat dediler ama servis 730 dedi. Maslakta nissan özel servisi 450 tl fiyat verdi. Güya kampanya var. Geçen hafta servisi aradığımda 850 tl demişlerdi. Gidicem özel servise.

• Bu arada garanti bitmişken camlara termikli açma kapama taktırıcam. Malum camlar sıkışma anında durmuyor. Yaptıran var mı

• Merhaba,

Ben aracın garantisi bitmemişken Suat Beye cam ve ayna modülü taktırmıştım. Bunarada aracım J10 kasa 1.5 dizel. Yaklaşık iki yıldır sorunsuz çalışıyor. Termikliden kastınız kapanma anında engel çıkınca duruyor anlaşılan. Benim taktırdığım öyle mi bilmiyorum bir ara denemem gerekecek. Eğer dediğiniz gibi Nissan araçlara uygun termikli modül varsa ve bulursanız marka fiyat bilgisi paylaşın lütfen.

İyi akşamlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: aabzah

Merhaba dün 3 yaş üzeri araçlar için sms geldi. Aradım 550 tl tavsiye edilen fiyat dediler ama servis 730 dedi. Maslakta nissan özel servisi 450 tl fiyat verdi. Güya kampanya var. Geçen hafta servisi aradığımda 850 tl demişlerdi. Gidicem özel servise.

Bakım fiyatları motor tipine göre değişiyor. 1.5 dci için üç yaş üstü kampanyasında yakıt filtresi değişimi hariç standart bakım İÇİN 530₺ ödemiştim. 70 bin bakımıydı. Aynı bakım için Bosch Car 550₺ fiyat vermişti. Özel Yahyalı servis komple bakım için 500₺ fiyat vermişti.

Bu arada servis triger değişimi için 100 bin km de demişti ama Yahyalı daki usta aracın ilk sahibi olarak uzun yıllar sorunsuz binilmesi için 80 binde triger setinin değişimini tavsiye etti. 80 bin bakım + triger set değişimi için yaklaşık 2 ay önce 1.000 ₺ masraf olur demişti.

Yahyalı özel servisi için çok olumlu yorumlar okumuştum bu sitede. O yüzden şimdi kararsızım. Olur da aracı satışa çıkartırsam komple yetkili servis bakımlı olması, aracın bütün kayıtlarının serviste olması fiyatta ve kolay satılmasında ne kadar etki eder kestiremiyorum. Bakım için 2 bin km kadar var daha sanırım son anda karar vereceğim.

• xx34. X kullanıcısına yanıt
    Garantisi bitmiş aracı yetkili serviste bakım yaptırmış olmanızın 2. el satışta avantajı yok. sadece merdivenaltı (tamir edilen yada değişen parçalar için resmi belge veremeyen) yerlerde yaptırmamak isabetli olur. Maltepe E5 köprüsün de bosch car service var onca otomotiv.
    Benim 1.2 skypack garanti bitiminde orada 30.000 bakım yaptırdım servis çok yoğun değildi ve dolayısıyla bakılabilecek her noktaya bakarak sorun var mı kontrol ettiler.0 216 427 50 00 arayıp sormanızı tavsiye ederim
  • Başka bir başlık altında yazmıştım burayada ileteyim;

Şansımandan dolayı bir sıkıntısı yoktu aracın problemleri sıralayayım o zaman;
    --Aracımı aldım 1 ay sonra ön takımlardan ses gelmeye başladı aracım garantiliydi trigger zinciri değiştirildi (3 gün serviste kaldı aracım ve yedek arac verilmedi 3 gün perisan oldum genel müdürlük dahil herkesle konustum, eğerki yol yardımı arasaymışım verirlermiş illaki usulsuz yollara başvuracagız yani neyse bunu atlattım)
    --aracın camını yarıya kadar indirin kapıyı kapatın cam sallanır servise dedim bu cam neden sallanıyor? hepsinde oluyor dedi camı içerden ve dısardan elleriyle tutup öne arkaya hareket ettirdi bildiğiniz yerinde oynadı cam ve bu normal dendi şaşkınlıktan birşey diyemedim...
    --Klima panelindenki gösterge kalkma yapmıştı değişimi için 3 tane servise götürdüm Samsun ve ankaradaki 2 servisede götürdüm sonunda Ankaradaki Mecsan kabul edip klima gösterge paneli tamamen değişti (ankara baykoclar servisindeki danışman arkadaş ise bu tüm qashqailerde oluyor yanıtı ise beni cıldırtmıştı) genel merkeze kadar sorunu ilettim sonunda cözüldü...
    --kol dayamasındaki mandal bozuldu tamir dahil edemediler garantiden de red yedi kullanıcı hatası diye.
    --80 km üzerindeki rüzgar sesini söylememe gerek yok sanırım..
    --arac 1.2 motor basarsanız gidiyor affetmiyor fakat yakıtıda içiyor beni yakıt konusunda maddi olarak cok yormuştu..
    --1.2 motordan tereddütüm sağuk havalarda calıstırıdığımda motor istop edecekmiş gibi titremesi beni korkutuyordu güven vermiyordu.
    --sürücü koltugundan gıcırtı sesi geliyordu öncelikle bunu yagladılar ve sonra denildiki devam ederse getirin yaylarını değiştireceğiz, tabiki devam etti götürdüm yaklaşık 3 gün arac kalması gerekiyor döşemenin sökülmesi gerekiyor bakmamız gerekiyor denildi tek aracım oldugu ve servisin yedek araç vermediği için kabullendim bunu her gıcırtı geldiğinde deli oluyordum...
    --yolcu kol tutma yerindeki plastik malzeme soyuldu servis buna kullanıcı hatası teşhisi koydu yıkamacılar kimyasal madde kullanmış denildi, merak ettiğim şuydu acaba yıkamacı bu kimyasalı sadece o kol tutma yerinemi sürmüştü diğer yerlerde yoktu cunku...
    SON OLARAK DA;
    aracımı yazın kapalı garajda tutuyordum fakat iş yerimde güneş altında duruyordu, (Kışa girdiğimizde ses kesildi anlam veremedim)
    güneş altında durduğunda cam tavandan yada başka bir yerden bir ses geliyordu bunu facebooktaki grupta da paylaşmıştım herkes farklı bir şey söyledi sonuc olarak servise götürdüm,
    Servisdeki arkadaş ile test sürüşüne çıktık tüm arka taraf söküldü tutturulmayan kablolar yapıştırıldı, fakat sorun devam etti.
    bu aşamada aracın ilk alındığında cam tavan perdesinin değiştiğinden dolayı plastik aksam takılırken tırnakların kırıldığını gözlerimle gördüm bu tırnaklar tamir edilmesine rağmen ses gelmeye devam etti...
    tekrar servise gittiğimde ise Servisteki arkadas biz bu sorunu buluruz fakat cam tavanı komple sokmemiz gerekir dedi tabiki kabul etmedim çünkü o cam tavan sokulurse eskisinden beter olacaktı eminim ve sonuç olarak çok severek aldığım aracımı sattım.

Bir daha qashqai alırmıyım bilmem...

Qashqaiden sonra aldığım araç yeni kasa dizel 308 oldu öncelikle karsılaştırılamayacak araçlar birisi suv bir arac biriside c segment bir araç o yüzden benim önemsediğim noktalar yakıt ve bagaj hacmiydi 308 bagaj hacmi 420litre yani qashqaiden 20 litre daha fazla ve yakıtın dizel olması beni cok rahatlattı onun dısında sürüş zevki karsılaştırılmamalı benim fikrim...

Facebook Qashqai gruplarında bu sorunlarımla ilgili fotolar ve videolarıda zamanında paylaşmıştım ama o kadar usandırdıki qashqai ne foto kaldı nede grup hepsinden çıktım :)

dip not bunlar benim başıma gelenlerdir kimi tanıdıklarımda var sorunsuz kullanıyor aracını vede cok memnun ben başıma gelenleri sıraladım..

Saygılar.

• Sek kullanıcısına yanıt
    Siz önemsemeyebilirsiniz ama ikinci elde aynı marka, model, aynı km de aynı fiyata biri yetkili servis bakımlı diğeri ne idüğü belirsiz ise fiyat farkı verip yetkili servis bakımlısını alırdım(not; şimdiye kadar hiç ikinci el almadım).

Özel servisten alınan dökümana istediğinizi yazdırırsınız ama yetkili serviste bakımı yapılan aracın bütün kayıtları şeffaf oluyor.

Kendi adıma herhangi bir Nissan servisinde plaka no yazılınca aracı satın aldığımdan beri neler yapılmış, ben nelerin yapılmasını istemişim vb. Bütün kayıtlar ortaya çıkıyor.

Ben yetkiliöservis bakımlı aracı tercih ederim. Siz önemsemezsiniz sizin tercihiniz.

• Arkadaşlar facebook grubunda da paylaştım. Aracıma sonradan üç farklı marka park sensörü taktım. Üçü de bir süre sonra durduk yere ötmeye başladı. Ortadaki iki sensörün yerden yüksekliği 35 cm. Sensörler mi kalitesiz yere mi çok yakınlar anlamadım. Servisin taktığı da aynı arızayı verdi. Park sensörleri 40 ile 100 lira arası. Hepsi de çinde ve aynı mantıkla yapılıyor. Bıktırdı.

• Garantinin bitmesine 6 aydan fazla vardı.Parça hariç sadece 40 bin bakımına 960TL isteyince ön balatalar dahil dışarıda 300 TL ye yaptırdım.20 gün öncede 50 bin bakımını da 250 TL ye yaptırdım.Yemişim nissanın garantisini.
  • 
Sayfa: önceki 736737738739740
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.