Şimdi Ara

.::. NİSSAN QASHQAİ 2014 .::. (744. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14.992
Cevap
176
Favori
1.030.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 742743744745746
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar merhaba. 2015 PPP 1.6 Dci xtronic qashqai arac sahibiyim. Virajlarda veya kasislerde sofor koltugunun altindan lok - tak diye bir ses geliyor. Basina gelen varmi acaba? Koltugun altinda hic bir cisim yok kontrol ettim. Carpan kablo vb. Bir seyde yok.

Yardimci olursaniz sevinirim.

Tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ccolt kullanıcısına yanıt
    yakıt deponuz tam dolu ıse bu tarz bı ses gelıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eynipa

yakıt deponuz tam dolu ıse bu tarz bı ses gelıyor.
    Yok hocam koltugun altindan geliyor. Baglanti yerleri nden sanki

• quote:

Orijinalden alıntı: ccolt

Arkadaslar merhaba. 2015 PPP 1.6 Dci xtronic qashqai arac sahibiyim. Virajlarda veya kasislerde sofor koltugunun altindan lok - tak diye bir ses geliyor. Basina gelen varmi acaba? Koltugun altinda hic bir cisim yok kontrol ettim. Carpan kablo vb. Bir seyde yok.

Yardimci olursaniz sevinirim.

Tesekkurler
    Kasis ve virajlarda geliyorsa kablo mabloyla veya depo ile alakası yoktur.Eski aracımdan biliyorum kaissten geçerken olurdu usta alttakımla ilgili demiştibiyi ki gelmişsin demişti rotbaşlarıydı sanırım ama kopmak üzereydi değiştirdik bikaç şey daha öyle atlattık tabi o ucuz bir araç ve sanayide yaptırmıştım qq da masraflı okur.Ciddiyevalın üzer yoksa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defiant82 -- 23 Temmuz 2018; 19:50:35 >

Alakasız gibi ama varsa basamak, bağlantı vidalarını kontrol ettirin ...
    lok tak değince bana sıvı sesı gıbı geldı burda sormakla bence bı sonuca varman zor servıse gıt keşif surusu yapınca mevcut tecrube ıle bulurlar.Bizimlede paylasırsan sevınırım bızde ogrenırız:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: eynipa

lok tak değince bana sıvı sesı gıbı geldı burda sormakla bence bı sonuca varman zor servıse gıt keşif surusu yapınca mevcut tecrube ıle bulurlar.Bizimlede paylasırsan sevınırım bızde ogrenırız:)
    Hocam servise gittim. Ustayla Tecrubeye ciktik ama orada yapmadi hic o sesi :((

Koltugu kontrol edip iyice yagladik dediler. Eve dondum araci alip. 1 kac gun sonra yine yapti o sesi

Kendim bulup cozecegim sanirim servise gidince ses kesiliyor resmen arabada korkuyor sanki tobe tobe

• quote:

Orijinalden alıntı: İrfan 3448

Alakasız gibi ama varsa basamak, bağlantı vidalarını kontrol ettirin ...
    Basamak yada herhangi bir aksesuar yok. Virajlarda ozellikle geliyor ses, hatta biraz sert girince viraja kesin geliyor ses.

• Arkadaslar arabanin icinden kabinden geliyor ses. Sanayideki yada servisteki ustalarla birlikte cozecegim insallah. Cozunce buraya yazarim.

Iyi gunler

• Primera da gaza basınca gelen tak tak için egzost sisteminden başlayarak deneme yanılma ile çözüm üretmek isteyen yetkili servisten birşey beklemeyin.( Sorun motor kulağının 13 yıllık arabada yipranip deforme olması ve goLe görülüyordu).

Sizin sorun bendeki 2014 Qashqai de de oldu.

Kapalı otoparkta direksiyon dönmüş giderken yada kasistsn geçerken geliyor. Tabii ki servis te ses duyulmuyor.

On tekerler arasında viraj demiri var o demir yamukdugundan oluyor.

%90 bu sebepten dolayı. Garanti bitmesiyle Garanti den değişikiyor.

Sonucu bildirirseniz sevinirim

Amortisör veya salıncak bağlantıları olabilir ...
  • 2014 Qashqai 1.5 DCİ aracımın periyodik bakımı için ilk kez Yağmur Oto / Mustafa Ustaya gittim. Karşılaması, ağırlaması ve araç hakkında bilgilendirmesi ile doğru adreste olduğumu anladım. Mesleki bilgisi ve işçiliği konusunda tüm forum üyeleri gerekeni yazmış o yüzden o konuyu geçip bakım için yapılanlardan bahsetmek istiyorum.

MOTUL 8100 X-Clean Fe 5W30 Motor Yağı
    Walburg Ön Fren Balatası
    Polen Filtresi
    Hava Filtresi
    Yağ Filtresi

TOPLAM 550 TL

Benim gibi ilk kez Nissan Bakımı için Ankara'da özel servis arayanlara veya servis konusunda tereddüt içinde olanlara kesinlikle tavsiye ederim.
  • Yağmur otonun ben de müşterisiyim. Yazdıklarınıza aynen katılıyorum. Ben yağı kendim alıp götürmüştüm.

Elf Evolution Fulltech FE 5W30.

Yazdığınız motul yağ ACEA C4 standardını karşılamıyor. DPF li araçlar için bu husus önemli. Motul marka yağda ACEA C4 ve RN0720 standartlarını karşılayan yağ, Motul Specific 0720 5W30

• Herkese merhaba. Bende 2014 1.6 DCI otomatik araç var . Hafta sonu aracı 60.000 bakımı için Nissan Park a götürdüm. Bakım esnasında arayıp fan motorunda boşluk olduğunu ve değişmesi gerektiğini söylediler. Eğer yapılmazsa araç hararet yapıp motor yakabilirmiş. Fiyat olarak da 3500 TL istediler. Ben de arabanın 4 yıllık olduğunu bu arızayı yapmaması gerektiğini ve bu paranın çok olduğunu, araştıracağımı söyledim ve yaptırmadım. En son arabayı teslim alırken 2000 e kadar düştüler. Sizce ne yapayım fan için çok yüksek değil mi bu rakam? Araç satışları düşünce parayı buradan mı kurtarmaya çalışıyorlar? Özel serviste tamir veya çıkma fan motoru temin Edip taktırma yoluna gitsem sağlıklı olur mu acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anoren -- 6 Ağustos 2018; 10:26:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anoren

Herkese merhaba. Bende 2014 1.6 DCI otomatik araç var . Hafta sonu aracı 60.000 bakımı için Nissan Park a götürdüm. Bakım esnasında arayıp fan motorunda boşluk olduğunu ve değişmesi gerektiğini söylediler. Eğer yapılmazsa araç hararet yapıp motor yakabilirmiş. Fiyat olarak da 3500 TL istediler. Ben de arabanın 4 yıllık olduğunu bu arızayı yapmaması gerektiğini ve bu paranın çok olduğunu, araştıracağımı söyledim ve yaptırmadım. En son arabayı teslim alırken 2000 e kadar düştüler. Sizce ne yapayım fan için çok yüksek değil mi bu rakam? Araç satışları düşünce parayı buradan mı kurtarmaya çalışıyorlar? Özel serviste tamir veya çıkma fan motoru temin Edip taktırma yoluna gitsem sağlıklı olur mu acaba?
    Saçma servisin yolma taktiği boşluk varmış da falan filan aracın garantisi bitmiş serviste bosch özeservise gidip iyi bir ustayla kontrol ettirin para vermeyin sakın öyle şey mi olur ya

• Anoren kullanıcısına yanıt
    Olur tabi,
    hatta bir kaç yerden parça fiyatı da araştırın ...
    3.500 lira fiyat verip 2.000 liraya düşmek nedir!!, Nissan Servislerin işi/gücü "YERSENN" var mı böyle bir tutarsızlık ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İrfan 3448 -- 7 Ağustos 2018; 11:23:26 >
  • Arkadaşlar merhaba

Bende 2015 1.6 dizel otomatik PPP ile aranıza katıldım.Aklıma takılan bir şey var bu aracın ağır bakımı ne zaman yapılıyor?

Ayrıca istanbulda iyi bir özel servis önerebilir misiniz?
  • kafkasbeyi K kullanıcısına yanıt
    Bostancı sanayi'de Güney Oto
    https://www.nissanguney.com/
  • quote:

Orijinalden alıntı: İrfan 3448

Bostancı sanayi'de Güney Oto
    https://www.nissanguney.com/
    İlginize çok teşekkür ederim
  • Arkadaşlar merhabalar

2014 1.5 dci BE aracımda bir kaç gündür ekran gidip geliyor böyle bir problem yaşayan oldu mu acaba

• 
Sayfa: önceki 742743744745746
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.