Şimdi Ara

Nissan Qashqai motor'dan gelen ses!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
5.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Iyi günler arkadaslar bugun arabadan daha onceden olmayan sesler gelmeye basladi.

1.5 dizel 2011 model 70.000de nissan Qashqai aracım.

Dusuk yakıt tüketiminde yani motora az miktarda yakıt - hava karışımı gittiği durumlarda sorun yok fakat hızlanma durumunda ozellikle hızlı kalkışlarda ya da yokuşlarda belli bir hızı koruma durumu dahil yani motora fazla yakıt - hava karışımı gereken durumlarda kaputtan yani araç içindeyken konsoldan boyle rüzgar sesine benzer yogun bir ses geliyor aynı zamanda performansı - ivmelenmesi de eskisi gibi degil yavaş hızlanıyor gibi eskisine gore. Bir de uzun yolda cruise kullanıyorum normalde fakat bugun cruise denememde hızı sabitledigi anlarda duz yolda giderken ya da tirmanirken ara ara ufak boşlamalar yapıyor cok ufak güçten düşüp tekrar güç veriyor yani.

Sorun sizce ne olabilir? Hava filtresini kontrol ettim fakat bir sorun goremedim önerilerinizi yazarsanız sevinirim. Büyük bir sey olmasından endiseliyim açıkcası

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Oksijen sensoru ve egr valfini kontrol ettirin eger sorun bunlarda degilse
    Manifold kurum yapmistir
    Katalik konvektor ariza yapmistir
    Dpf temizlik yapmiyordur
    Ve mazot filtresi su cekmis olabilir
    Dizel motorda en sik ariza cikaran seyler bunlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAİM. -- 29 Temmuz 2014; 5:07:36 >
  • turbo hortumlarını kontrol ettiğin kaçak olabilir.
  • FinalDesire kullanıcısına yanıt
    Aracımın altını çukura vurdum ve katalitik konvertör yamuldu. Bu kazadan sonra dediğiniz gibi sorunlar çıktı. Katalitik konvertör baktırın

• Anlattığınız turbodan kaynaklı gibi geldi bana, arkadaşımın 206 sında turbo bozuktu ve hızlanırken rüzgar/süpürge sesi gibi ses yyapıyordu.Ama 70 binde turbo bozulmaz bence, sorun turbo hortumundan kaynaklıdır inşallah

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun öncelikle turboda.. Arıza ışığı yanmıyor, sensörlerde sorun yok bence.

• FinalDesire kullanıcısına yanıt
    Turbo basıncı ile ilgili bir sorun gibi, yüke bindiğinde hortumlardan kaçırma ihtimali yüksek, rüzgar sesi dediğiniz hava kaçağından kaynaklı olabilir, bayram sonrası ihmal etmeden servise gitmekte fayda var.
  • Tesekkur ediyorum öncelikler cevaplarınız icin umarım dediğiniz gibi turbo hortumuyla ilgili basit bir arizadir. Turbo kısmı bana da mantıklı geldi kendisinde bir sorun yoktur inşallah

• Benzer sorun ayni araçta arkadasin başına geldi. Turbo hortumu yerinden çıkmış. Aracin yakit tüketimi artıp performans düştü ise kesin turbodandir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.