Şimdi Ara

NİSSAN X-TRAİL (52. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
1.224
Cevap
59
Favori
413.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1-2haftadir aracimda ilk calistirmada start stop devredisi diye bir uyari geliyordu.bu uyari gun ici sonraki calistirmalarda gelmiyordu.Bugün servise gittim akü kaynakli dediler garantinin bitmesine tam 20 gün vardi garantiden aküyü degistirdiler.ilgi alakalari cok iyiydi memnun kaldim.ek garantiyi sordum 2 yil 2600 tl dediler.arabada hicbir sikinti yok 31000 km de acaba yaptirsam mi ek garsnti yaptiran var mi aranizda arkadaslar ?

bakim icinde 1600 tl fiyat aldim uygun mu acaba

cekmekoy yuzbasioglu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ömer1244 Ö kullanıcısına yanıt
    Bence uygun fiyat vermişler...bizim araba 2017 makyajlı kasa 1 Ağustos çıkışlı çoktan 43 bin oldu....Bu hafta Bakıma gidecek bakalım ne kadar isteyecekler ? ( Gerçek Oto Darphane )
  • Tornio T kullanıcısına yanıt
    Kardesim bende 33000 de 40000 bakimina girecem .yani 33000 de 4. bakim olacak .aşagi yukari ayni bakim verdikleri fiyati ve yeri paylasabilirmisin

• Tornio T kullanıcısına yanıt
    Kardesim bende 33000 de 40000 bakimina girecem .yani 33000 de 4. bakim olacak .aşagi yukari ayni bakim verdikleri fiyati ve yeri paylasabilirmisin

• Merhaba Arkadaşlar iyi haftalar,
    Ben de ötv indiriminden almıştım ve çok memnunum. Ama Hala otomatik park olayının ne kadar sağlıklı olduğu konusunda kuşkularım var. Düzenli olarak deneyen ve kullanan arkadaşlar bilgi verebilirmi. Teşekkürler
  • Arkadaslar forumda nissan servisinde calisan bir arkadas varmi 2014 model bir xtrail alicam saha once servis kayitlarini sormak icin ozellikle sanzuman ile ilgili islem guncelleme va gormusmu yardimci okucak varsa cok tesekkur ederim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle merhabalar aranıza katıldım.
    Yalnız kalkışta ve durmada fren kavrama kısmında "gacırt-gucurt" ses geliyor. Ses takıntısı olmayan birisi olarak ilk defa sesten rahatsız oldum. Araç daha 100km yapmadı.Beni geçtim yolcular bile "bu o ses ne" diye sormalarından sıkıldım. Servise gittim "normal hepsinde var buyrun diğerlerini test edin" diyor.
    Tamam aracı iyi fiyata aldıkta bu ses canımı sıktı. Bu ses sorununu yaşayan var mı acaba başka?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enclock -- 7 Ocak 2019; 18:42:15 >
  • enclock kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun.

Sorunuza cevap: Evet, aşağıda bu sorunun muhtemel sebebi ile ilgili değerlendirmemi paylaşmıştım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • selahattinboru S kullanıcısına yanıt
    Merhaba,maalesef bende aynı fikirdeyim,hatta sadece ekrana bakarak geri geri gidip tamponu vurdum,ekranda beyaz olarak göründüğü için,farketmedim.Bundan sonra manuel olarak aynalardan park ediyorum 😀çok güvenmeyin derim.

• Bende ekrana ve çözünürlüğüne alışamadım, özellikle şuan kar ve buz varken işe yaradığı söylenemez. Serviste ara yüzü farklı ekran vardı opsiyon olarak fakat 4 bölge kamera çalışmıyormuş fiyatıda 5bin civarıydı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sercan beyyy -- 9 Ocak 2019; 9:12:4 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KingdaKa

Hayırlı olsun.

Sorunuza cevap: Evet, aşağıda bu sorunun muhtemel sebebi ile ilgili değerlendirmemi paylaşmıştım.
    Merhaba hocam teşekkürler
    Bu fren sesiyle ilgili değerlendirmenize ulaşamadım. Buraya eklemeniz mümkün mü
  • enclock kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. 1 ay kadar önce yazmışım tamamını buraya kopyalıyorum:

Hocam hayırlı olsun. Yeni X-Trailciler olarak biz daha canlı tutarız inş forumu.

Bir gün 200 bin liralık bir araç alacak olsam heralde baya bir nazımı çekerler diye düşünürdüm ama tabiri caizse ben yamuk yapmamaya çalıştım satış temsilcilerine 😃 Aynen ben de zar zor alabildim istediğim renk aracı bitmek üzereydi akşam pazarında son tezgahı kapışan teyze misali oldu biraz.

Benim ilk gözlemlerim overall.da harika bir araç fiyatının hakkını veriyor. Hani bazı ürünler vardır manueldir ama ağır abidir güven verir, o cinsten. Tabi bu aracın elektronik sistemlerinin yeterli olmadığı anlamına gelmez ama D-SUV segmentindeki yaklaşık 3-4 kat fiyatlı emsallerine göre daha az elektronik olduğu söylenebilir. Bu sizin bir araçtan ne beklediğiniz ile alakalı. F/P olarak piyasadaki en makul mantıklı araç. Zaten ÖTV de 7-8 gün içinde bitmesi de bunun göstergesi.

Teknolojik olarak tek eksiği adaptif hız sabitleyici. Ayrıca ekran çözünürlüğünün düşük olması dar alanda parklarda tam yanaşmanız gerekirken bazen renkleri tam ayırt edememenize yol açıyor. Bununla beraber ekran üzerinde kalan mesafe yeşil-sarı-kırmızı renklerle de gösterildiği için mesafeyi kolaylıkla öngörebiliyorsunuz illaki örneğin beyaz renkli duvarın tam nerede olduğunu ayırt etmek gerekmiyor. Yalnız manevra anında acele etmemekte fayda var zira o renklerin ilk harekete geçip ekrana yansıma süresi 1 saniyeyi falan buluyor.

Amortisörleri süper rahat.

Açılır cam tavan araca büyük ferahlık katıyor. Perdesini kapattığımda artık rahat edemiyorum ve kutuda seyahat ediyormuş gibi hissediyorum, yıllarca nasıl sürmüşüm diyorum cam tavansız.

Otomatik bagaj kapısı büyük rahatlık.

Uyuz olduğum özellikleri:

- Multimedya ekranının düşük çözünürlüğü.

- Araç hareket ettiğinde kapıları otomatik kilitlemiyor. Kesin Japonların başına gelen milyonda bir ihtimalli bir case.ten çıkmıştır bu süreç değişikliği. Adamlar da hemen aksiyon almalıyız diye kendilerine sorumluluk yükleyip iptal etmiştir otomatik kilitleme özelliğini. Ağa burası İstanbul, her yer Tokyo mu yapma bunu allasen.

- Çocuk kilidi otomatik değil kapı içinden manuel.

- Bagaj kapağını ayak hareketi ile açmaya çalışmayın toplum önünde rencide olursunuz 😃 Zannediyorum sensör örneğin 5-6 saniyede bir kontrol ediyor bir hareket olup olmadığını. Dolayısıyla 5-6 saniye boyunca deli gibi ayak sallayıp durmayı göze almak gerekiyor.

- Kullanma kılavuzu çok sıkıcı ve dandik ve kullanışsız. Evde A4e basıp onu da ikiye kesmişler ve uhu ile yapıştırmışlar gibi duruyor. Satış tanıtım broşürü bundan 10 kat kaliteliydi.

- Emin değilim ama radyosu biraz kalitesiz mi çekiyor yayını? Her an spotify mı dinleyecez yahu.

Ayrıca aşağıda bir arkadaş bahsetmiş ilk günden itibaren düşük hızda frenlerde bir gıcırtı sesi var. Bunun bir kısmı anladığım kadarıyla frene basarken motorun gaz kesmemesinden kaynaklı. Bu aynı zamanda çok malca ve balataları eskitecek birşey değil mi? Örneğin yokuş aşağı dur kalk yaparken vitesi boşa alıp öyle dur kalk yapın o gıcırtı sesi daha az geliyor. Kırmızı ışıkta durunca (auto-stopun devreye girmediği zaman) beklerken vitesi boşa alırsanız araba bir rahatlıyor sanki. Buradan şunu çıkarıyorum (konu hakkında teknik bilgim yok, sadece çıkarım); demek ben frene basarken araba da gaza basıyormuş?

Kırmızı ışıkta dururken sanki sert durursanız auto-stop devreye giriyor, yumuşak durursanız devreye girmiyor?

Bu eleştiriler, aracın esas keyif veren özelliklerinin yanında tali kalıyor. Aslolan araçtan aldığınız keyf.

Herkese hayırlı olsun. Allah kazasız belası sürüşler ailelerimizle güzel yolculuklar nasip etsin.

• 4x4 manuel kullanan forumdaş var mı aramızda? 4x4 çekiş seçim/kontrol sisteminin eski kasa x-trail'de olduğu gibi yuvarlak iri bir düğme ile kontrol edilip edilmediğini, böyle bir çekiş mode seçim/kontrol düğmesi var ise, gücü ön ve arka akslarda %50-%50 oranına sabitleyen 4H lock ve 4L çekiş modlarının olup olmadığını merak ediyorum ben de.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün itibariyle bende aranıza katıldım. Arabayı kullandıkça tecrübelerimi aktarırım.

Ancak daha bayiden çıkalı 30 km sonra tekrar uğramak zorunda kaldım. Sistem arızası verip hiçbir elektronik fonksiyonu çalışmadı(kameralar, direksiyon vb) Yazılımı resetlediler. Umarım tekrarlanmaz

Düşük hızda firendeki o ses bende de geliyor. Herhalde ileride düzelir diye düşünüyorum. Şahsen o kadar da rahatsız etmedi beni.

Allah herkese kazasız belasız kullanmayı nasıp etsin

• vozen83 V kullanıcısına yanıt
    Hocam hayırlı olsun. Hangi fiyattan aldığınızı sormamızın sakıncası var mı 2018 fiyatı mı?

Bu arada bagaj ayak açma sürecine alıştıkça sorunsuz çalışıyor aslında. Bir kere tekme sallayıp 1-1,5 saniye kadar beklemek gerek. Defalarca tekme hareketi yapınca o zaman olmuyor aletin kafası karışıyor.

• 2018 kampanyasından yararlandım. Aracı aslında 1 hafta öncesinden teslime hazırladılar ancak işlerimden dolayı yeni alabildim.( Bu arada Kasımda kapora verdim)

Ayak ile bagajı açma bende de gayet ii çalışıyor. Püf nokta; tam orta değil, arka sensörlerin oradan ayak hareketini yapmanız. En azından bana öyle söylendi ve şuanda çalışıyor

• Arkadaşlar bende 2003 model Nissan xtrail var. bir olay oldu dün. Hava baya soğuktu bu arada yer mersin hava 0derece civarıydı. Arabayı çalıştırdım bir titreme oldu. Zor çalıştı. Sonra biraz gittim araç durunca rölantide stop etti kendini. Tekrar çalıştırdım otomatik vitesi d ye alana kadar yine kapandı. Sonra biraz gazladım çalışırken 20saniye kadar. D ye attım kaldırdım. Işıkta durdum 20saniye sonra. Işıktan kalkarken yine zorlandı. Sonra bastım 1 km kadar. Kendine geldi ısındı motor. Sonra da birşey olmadı kesildi sıkıntı. İlk çalışırken bazen titreme yapıyor bu neden olur.

• eğitimci-danışmanım,
    önceki aracım kadjar idi,
    Eğitimlerde olumsuz örnek gösterdiğim, nasıl olur dediğim kadjar kapı düğmelerinde ışık olmaması, maalesef bir üst, yani D sınıf araçlarımızda da var, sadece şöför tarafında tek tuşla açma kapama olduğunu, diğerlerinde olmadığını söylemiyorum yine;)
    sesli arama yok
    adaptif hız sabitleyici yok
    sınırlayıcı ve sabitleyiciden çıkınca tekrar girmek gerek, yani hafıza yok (kadjarda var)
    iç ambiyans yok
    360 derece kullanışsız, kamera çözünürlükleri çok yetersiz
    15 yıl önceki megane privilage de olan anahtarsız yaklaşınca açılma, uzaklaşınca temassız kapanma bizim araçta yok
    hızlanınca otomatik kapı kilitleme B sınıfı araçlarda bile varken bizim araçta yok
    radyo kanal görseli yok, multimedya arayüzünü söylemiyorum bile

araçtan memnun muyum, evet
    ama insan D sınıfı araç alıyorsa iki yazılım, üç kuruşluk malzeme ek maliyetleriyle hallocak bu saçma eksikliklerin olması can sıkıyor doğrusu.

• tanesi 545 tl ye petlas kış lastiği taktım, performansı son derece iyi, uzun yolda, yüksek hızda, karda, yoğun yağmurda kullandım, hiçbir sıkıntı çekmedim. Tereddütü olanlara tavsiye ederim.

Bu arada yukarıda zikredilen fren sesi, multimedya/kamera arızası, ayakla bagaj kapağını açamama gibi hiçbir sıkıntı yaşamadım.

Bu işler biraz şans işidir, belki 15-20 farklı aracı uzun süre kullandım, hiç beklemediğiniz marka hiç problem çıkartmayabiliyor.

Gelelim CVT şanzımana...
    Test ederken de beklediğim gibi çıkmıştı, almadan önceki en büyük tereddütüm idi. Ama fiyat/performans açısında gözardı etmek durumunda kaldım. Yani sineye çektim:)
    CVT de dişli, vites diye birşey yok, biliyorsunuz, düşük devirlerde maalesef dizel olmasının da katkısıyla kesintisiz gürültü var, sanki acemiymiş hissi veriyor, araba bağırıyor. Avantajı? yüksek devirlerde, hızlanlamalarda, 100 üstünde çok seri ve sessiz, konforlu hızlanma... Tamam ama İstanbul trafiğinde dur-kalk trafikte CVT ve dizel birarada? ı-ıh...

Nissan, X trial de, 2019 da dizeli bırakacak,
    mercedes-nissan-renault ortak geliştirmesi olan 1,3 turbo 140 veya 160 bg çift kavrama (cvt bırakılıyor) benzinli geliyor, mart gibi. Bu yeni motor son derece verimli ve ekonomik, şu an scenic 2019 da var. Mercedes C serisi de kullanacak
    https://www.log.com.tr/renault-nissan-mercedes-ortakligindan-gt-r-esintili-1-3-litrelik-yeni-benzinli-motor/

bakalım ne olacak...:))

• quote:

Orijinalden alıntı: greatottoman

tanesi 545 tl ye petlas kış lastiği taktım, performansı son derece iyi, uzun yolda, yüksek hızda, karda, yoğun yağmurda kullandım, hiçbir sıkıntı çekmedim. Tereddütü olanlara tavsiye ederim.

Bu arada yukarıda zikredilen fren sesi, multimedya/kamera arızası, ayakla bagaj kapağını açamama gibi hiçbir sıkıntı yaşamadım.

Bu işler biraz şans işidir, belki 15-20 farklı aracı uzun süre kullandım, hiç beklemediğiniz marka hiç problem çıkartmayabiliyor.

Gelelim CVT şanzımana...
    Test ederken de beklediğim gibi çıkmıştı, almadan önceki en büyük tereddütüm idi. Ama fiyat/performans açısında gözardı etmek durumunda kaldım. Yani sineye çektim:)
    CVT de dişli, vites diye birşey yok, biliyorsunuz, düşük devirlerde maalesef dizel olmasının da katkısıyla kesintisiz gürültü var, sanki acemiymiş hissi veriyor, araba bağırıyor. Avantajı? yüksek devirlerde, hızlanlamalarda, 100 üstünde çok seri ve sessiz, konforlu hızlanma... Tamam ama İstanbul trafiğinde dur-kalk trafikte CVT ve dizel birarada? ı-ıh...

Nissan, X trial de, 2019 da dizeli bırakacak,
    mercedes-nissan-renault ortak geliştirmesi olan 1,3 turbo 140 veya 160 bg çift kavrama (cvt bırakılıyor) benzinli geliyor, mart gibi. Bu yeni motor son derece verimli ve ekonomik, şu an scenic 2019 da var. Mercedes C serisi de kullanacak
    https://www.log.com.tr/renault-nissan-mercedes-ortakligindan-gt-r-esintili-1-3-litrelik-yeni-benzinli-motor/

bakalım ne olacak...:))
    düzeltme:545 tl değil 645 tl :))

• 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.