Arkadaşlar ne yöntem olursa denedim, herhangi bir yöntem olmadan da denedim, bir türlü özellikle fightlarda olan FPS düşmesi'u çözemedim.
Ama bir türlü LoL'de (belki bu tarz oyunlarda da aynısı yaşanabilir bilmiyorum ama denk gelmedi oynamadım) FPS düşmesi sorununu çözemedim normalde bu sistemle sabit 144 FPS falan almam lazım bu düşük gereksinimli oyunda ama fightlarda falan bir anda 50 FPS'lere düşüyor böylece ben de o hissi yaşayınca kafayı yiyorum. Sistem: Acer Nitro 5 1660 Ti (6 GB), 10300H işlemci, 16+16 RAM. Şimdi OSD bilgilerini isteyenler olacaktır, onları da alta bırakıyorum. Bu arada gördüğünüz gibi işlemci kullanımları en yüksek performansta olmasına rağmen inanılmaz garip neden böyle arkadaşlar, yok mu bilen biri? |
Nitro 5 laptop LoL'de FPS droplanıyor ve düşük FPS veriyor
-
-
Özellikle fight zamanları oluyor diyorsanız işlemci kaynaklı bir şey olabilir. Throttle UV yerine regedit üzerinden turbo boost'u kapatacağınız seçeneği aktif edip , güç planı ayarlarından da kullandığınız plan ayarlarından işlemci performansını arttırma modunu devre dışı yapıp bir de öyle dener misiniz? FPS biraz düşebilir ama maksat fightlarda yaşadığınız durum tekrarlanıyor mu onu görmek.
Diğer bir durum da başka bir oyunda problem yaşıyor musunuz? Eğer yaşamıyorsanız bir de ekran kartı ve chipset sürücülerini güncellemeyi deneyin.
Şöyle bir çözüm paylaşılmış test edebilirsiniz;
Riot Games\League of Legends\Config dosyasına git bu dosyanın içinde game.cfg dosyası var. Onu not defteri olarak açıp [General] bölümünde en alta DX11BetaTest=1 yaz
Biraz karışık bir problem çünkü AAA bir oyun da değil sizi zorlayacak. Umarım çözüme ulaşırsınız.
-
bu gönderilmiş olan resimlerdeki en düşük fps'li olan hangi resim ver değeri kaç?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X