Şimdi Ara

niye çalışıyoz kurtarın beni (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
3
Favori
1.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ben hep söylüyorum zaten kendime keşke üç kuruş sermayem olsaydı da okumak zorunda kalmasaydım direk ticarete atılırdım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • coreturk4 C kullanıcısına yanıt
    hocam çok güzel yazmışsınız öncelikle tebrikler ben inandım şahsen böyle bi hayat istediğinize zaten benimde bugatti de yatta kat da gözüm yok ama milletin 1 gün de yediği parayı ben 1 yılda it gibi çalışarak kazanırsam gelir adaletsizliği vardır demek ki albert camusun para zamanı satın alır tarzında bi sözü vardı adam çok haklı yeteri kadar paran olursa sevdiğin şeylerle ilgilenirsin diyor . şöyle düşünün neden bütün filozoflar çoğu bilimle ilgilenen adamlar ilk başta antik yunandan çıkmış çünkü hem paraları hem de özgürlükçü bi yapısı vardı . islam alemine bakın farabi , gazali , ömer hayyam hepsi devrindeki güçlü devletlerin bünyesinden çıkmış . biz bilim , ilim diyoruz ama bize bilimi getirecek şeylerden hiç bahsetmiyoruz sadece odtüye , boğaz içine , bilkente vs girmeye çalışıyoruz peki neden ? orada hayallerimizi gerçekleştireceğimize inanıyoruz tabi hala kaldıysa :)

kapitalist sistem bize asla özgürleşeçeğimiz kadar para vermicek :) bu arada bi görüşe falan bağlı değilim yoldaş falan yazmayın :)

Kesinlikle katılıyorum.

Sevgi, saygı, yardım etmek falan bunlar paha biçilemez.

Tamamen aynıyız valla reyiz.Telefon, kılık kıyafet falan:D
    bu güzel düşünceler keşke tüm ailelere aşılansa bir anda

yarış atı gibi bakıyorlar bize

onun çocuğu şöyle

sen şöyle ol

insanlığımızı kaybettik be!
  • ehinel lunitari E kullanıcısına yanıt
    Tarihe çok hakim değilim.

İlk önce para dağiliminda adaletsizlik olduğuna katılıyorum.

"Farabi , gazali devrindeki güçlü devletlerden çıkmış." Farabinin gazalinin yetişmiş olduğu ilmi bir ortam vardı. O ilmi ortami oluşturanlar da ilime önem veren insanlardı yani para ilim değil tam tersi ilim para getiriyor. Yani ülke iyi durumda olduğu için o adamlar çikmadi. O adamlar olduğu için ülke iyi duruma geldi. Osmanlinin sonu da bu yüzden olmadi mi? Ne zaman bu adamlar tükendi, o zaman ülke geriye saymaya başladi.

Tesla zengin birisi miydi? Peki steve jobs ne kadar zengindi?

Benim bulunduğum temel lisede çok zengin insanlar var veya kolejleri düşün ( parali kuruluşlari) bir de kabataşi düşün. İel düşün. Buradaki öğrencilere bak bir de benim okulumdaki öğrencilere. Kesinlikle para ilim getirmez, ilim para getirir.

Para zamani satin alir, doğru bir söz ama devami yanliş. Sirf zengin olduğu için hirslanan insanlar var. Büyüme hirsi öyle bir gözünü sarmış ki sevdiği şeyleri geç ailesine bile vakit ayiramayan insanlar var

" kapitalist sistem asla özgürleşeceğimiz kadar para vermeyecek." ben tam tersini düşünüyorum. Kapitalist mi artik ne deniyorsa o sistem eğer sana ihtiyacindan fazlasini veriyorsa paranin tutsaği olman daha muhtemel. Zengin insan, fakir insana göre parayi daha çok sevdiğinden; işçinin 2 kuruşuna göz diker.

Para ihtiyacin kadar gerekli bir şey. bu ihtiyaçlari (beslenme barinma gibi temel ihtiyaçlar) bir öğretmenin, bir mühendisin, bir polisin karşilayabileceğini düşünüyorum.

• Hayat zerre adaletli değil

Ben bir avrupa ülkesinde doğsam tek üzüntüm futbol akadememisine seçilmemek olabilirdi

ya da 12 yaşında katılmış olduğum yerel go-kart şampiyonasında 2. olmak olabilirdi

ben avrupa ülkesinde başka biri olarak doğsam, belki de tek derdim yıllarımı geçirdiğim hastanede sağlıklı şekilde çıkmak olabilirdi

ya da ben x ülkesinde doğsam tek isteğim yürüyebilmek olabilirdi

ya da ben belki de köle olarak dünyaya gelmiş olabilir tek isteğim özgürlük olabilirdi

ya da şimdiki gibi türkiye de dünyaya gelmiş olup tek gayemiz üniversite sınavında başarılı olmak olabilirdi

niye çalışıyoruz çünkü çalışmaktan başka çaremiz yok abi, babamız mı anamız mı zengin yoksa dedemizde dönüm dönüm arsa mı kaldı? hayır hiç biri olmadı ve hayatı kazanmanın tek yolu şu an çalışmaktan geçiyor.

• bu forumda takılırken kendimi buluyorum resmen karşıt düşünce de olsa bile çok güzel eleştirmesini biliyor eyvallah beyler şu 15 gün sıkın dişinizi elimizde bi diploma olursa belki bizde dediklerimizle insanara yön verebiliriz
  • Hayatın gerçeklerini hatırlattınız bana ağlıycam şimdi

• Youtuber OL Lamborghini BOL

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cok iyi resim ciziyorum 9 yildir keman caliyorum ama sor bakalim bu ikisinden birini en son ne zaman yaptim...Yukarida yazan arkadaslar gibi tek yetenegim ders calismak degil hal boyle olunca butun onlari bir kenara birakip butun gunumu sacma sapan derslere vermek o kadar koyuyor ki insana

• Türk Gençleri Lise mezunu olarak hiç bir iş bulamayacak çünkü.Aileden azar işitmektense bari ders calisip 4 5 yil daha rahatliyayim derdindeler.Asil sorun şu universite mezunu olduktan sonra iste hayat basliyor.Gecimsizlik, aileden para isteme utanci vs. vs

• Insanlarin cok buyuk bir bolumunun en buyuk hayalinin zengin olmak oldugunu fark ettikce daha da hayret ediyorum.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.