|
Bildirim
|
Vay be Enes Baturla yasitmisiz.Adama bak,bir de bana bak 3 yildir sinava hazirlaniyorum.
Kardesim sinava hazirlaniyoruz cunku o begenmedigimiz Enes Batur kadar ozguvenimiz yok. Baba paramiz yok,yetenegimiz yok,ne seste ne sporda bir yetenegimiz yok. Bu hayatin heycani meycani yok. |
Kendi açımdan bakıyorum da ders çalışmak dışında hiçbir yeteneğim yok, şu ana kadar hep buna yatırım yaptım.Gerçi bu konu da da ne kadar yetenekli olduğum tartışılır.
Sınavdan sonra kendimi daha çok tanımaya çalışacam.Mal değiliz ya sonuçta bizde de bi cevher vardır. |
behim biç bugattiye binmek gibi bir hayalim yok. düşünüyorum da üniversiteye gidince cafelere vs gitmem sanırım. telefonumu da yenilemeyeceğim ( adettir üniversiteye geçince telefon yenilenir,bilgisayar alınır..) alacağım tek şey heralde bir bilgisayar olurdu o da bilgisayar mühendisliği okuyacağım için yani iş için. şuan hiçbir markaya merakım yok, 3-5 tane montum yoktur. 80 liraya aldığım ayakkabıyı 1 seneden fazla bir süre kullanırım. tabi ki ailem zengin değil fakat abime de babam bakıyor (üniv öğrencisi) ve ona 200 liralık ayakkabı aldığında ben kendim istemiyorum,bazen ben de alıyorum sebebi ailemin onu karşılayabilecek durumda olması. aslında hiçbir lüks takıntım yok. Asla bir yere bir yatırım yapayım bir ev alıp 10 sene onun kredisini öderim diye bir düşüncem yok. yaşayacağım ev bile kira olur sanırım. belki bir tek yaşayacağım evi satın alırım.
yani demek istediğim aslında bunlara ihtiyacınızın olmadığı. ferrariye binmek gerçekten ihtiyaç değil. 2 trilyonluk villalarda yaşamak hizmetçinin olması gerçekten ihtiyaç değil. 20 tane ev al kiraya ver o kiralarla 21.evi al ... sonsuza giden bu döngü çok saçma. asıl ihtiyaç duyduğunuz şeyler , duyduğum şeyler ailedir, çocuktur sevgidir, dini inancınızdır (en önemlisi) sokaktaki birisine yardım etmektir, gülümsemektir, muhabbet etmektir.. mal mülk boş iş abi kime kalmış ki bu dünya? daha zengin olan daha mi mutlu oluyor? daha iyi bir hayatı mı oluyor? üniversiteyi neden okuyacağım veya 1 sene daha mezuna neden kalıyorum yani daha fazla çalışmayı neden istiyorum? niye çalışıyoruz ? çünkü bu bana koymuyor, oturup türev çalışmaktan zevk alan birisiyim. edebiyat biraz sıkıcı ama hallediliyor yani gözüm alıyor. gözüm almasaydı bu sene tercihi yapardım. para bu yolun sonuçlarindan birisi kesinlikle amaç değil. sevdiğim işi yaptığımda, mesleki tatmini aldığımda parayla mutlu olmaya ihtiyacımın olacağını sanmıyorum. Çok net söylüyorum en büyük hedeflerimden birisi de ihtiyacımızın fazlasını bağışlamak. ihtiyacın yoksa neden bankada dursun ki ? ne anlamı var ben sabancıyı koçu hiç anlayamıyorum. Çocuğuma en iyi oyuncakları alarak onu mutlu etmek isteyen birisi değilim. Onunla vakit geçirerek ona en büyük iyiliği yapacağım. maddiyatı bir piramite benzetirsek en altta para onun üstünde yaptığın iş onun üstünde sağlık ve en üstte aile yer alır benim için. Paranın ne olduğunu ve ne kadar lazım olduğunu gerçekten iyi anlamak gerekiyor. |
Atatürk de böyle düşünüp Osmanlıdan hiçbir şey olmaz deyip çalışmayı bıraksaydı sonumuz ne olurdu? Bu dünyayı çalışkan insanlar yönetir. Şuan ki en iyi yol ders çalışmaktır.
|
Hadi git kasapta çırak olarak işe başla.
Nusret Gökçe Yıl 2007-2008 aylık kazanç: 700$ Yıl 2018 yıllık beklenen kazanç: 180.000.000$ |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baband -- 14 Haziran 2018; 10:49:13 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hep LYS Kasan Adam -- 14 Haziran 2018; 10:52:28 > |
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-08A29EF4C -- 14 Haziran 2018; 11:33:19 > |
|
|
|
|
|
|
|