Şimdi Ara

niye çalışıyoz kurtarın beni

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
3
Favori
1.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • olum biz niye çalışıyoz ya ferrari , lamborghını , bugatti ye binen adamlar türev integral çözüp mü biniyo ank millet 3 sene sınava hazırlanıyo 6 sene okul okuyo (tıp için) 5-10 bin para alıyo adamlar o parayı çerez parası diye bakıyo ülkenin yüzde 1 lik kısmı aşırı zengin kalan yüzde 99 luk kısmı da böyle salk saçma sınavlardan bi şeyler umuyo sonumuz büyük ihtimal öncekiler gibi olcak 50-60 ına kadar çalış sonra hastane hastane dolaş öl . hayat buysa kalsın . biliyorum hepiniz ailenizin emeğini boşa çıkarmamaya çalışıyor ya da biraz daha rahat bi gelecek için çalışıyor . size bi şey demiyorum sonuna kadar haklısınız ama biz tepki göstermedikçe verilene razı oldukça adamlar biraz daha kısıyor , daha fazla üste çıkıyor ülkede diğer ülkelerde ki zenginler konuşmasından yaptıklarından zeki oldukları anlaşılırken bi de bizim ülkelerdekilere bak milletin bilmem ne biz olmasak aç kalırsınız neyse ya siyasilerden medet ummaya devam edelim , verilene razı olalım yoksa vatan haini oluruz . iyi günler çalışmaları aksatmayın ben öylesine iç döktüm belki bi gün biz kazanırız .

şimdi gelip para için mi okuyacaksın diyen varsa gitsin enes batur falan izlesin . bak enes batur yazdım aklıma geldi adam 98 li altında camarro var galiba problemleri çok iyi yapmış ya da optik :)

doluyum beyler tekrardan kusura bakmayın

• Vay be Enes Baturla yasitmisiz.Adama bak,bir de bana bak 3 yildir sinava hazirlaniyorum.

Kardesim sinava hazirlaniyoruz cunku o begenmedigimiz Enes Batur kadar ozguvenimiz yok.

Baba paramiz yok,yetenegimiz yok,ne seste ne sporda bir yetenegimiz yok.

Bu hayatin heycani meycani yok.
    Kendi açımdan bakıyorum da ders çalışmak dışında hiçbir yeteneğim yok, şu ana kadar hep buna yatırım yaptım.Gerçi bu konu da da ne kadar yetenekli olduğum tartışılır.

Sınavdan sonra kendimi daha çok tanımaya çalışacam.Mal değiliz ya sonuçta bizde de bi cevher vardır.
    behim biç bugattiye binmek gibi bir hayalim yok. düşünüyorum da üniversiteye gidince cafelere vs gitmem sanırım. telefonumu da yenilemeyeceğim ( adettir üniversiteye geçince telefon yenilenir,bilgisayar alınır..) alacağım tek şey heralde bir bilgisayar olurdu o da bilgisayar mühendisliği okuyacağım için yani iş için. şuan hiçbir markaya merakım yok, 3-5 tane montum yoktur. 80 liraya aldığım ayakkabıyı 1 seneden fazla bir süre kullanırım. tabi ki ailem zengin değil fakat abime de babam bakıyor (üniv öğrencisi) ve ona 200 liralık ayakkabı aldığında ben kendim istemiyorum,bazen ben de alıyorum sebebi ailemin onu karşılayabilecek durumda olması. aslında hiçbir lüks takıntım yok. Asla bir yere bir yatırım yapayım bir ev alıp 10 sene onun kredisini öderim diye bir düşüncem yok. yaşayacağım ev bile kira olur sanırım. belki bir tek yaşayacağım evi satın alırım.

yani demek istediğim aslında bunlara ihtiyacınızın olmadığı. ferrariye binmek gerçekten ihtiyaç değil. 2 trilyonluk villalarda yaşamak hizmetçinin olması gerçekten ihtiyaç değil. 20 tane ev al kiraya ver o kiralarla 21.evi al ... sonsuza giden bu döngü çok saçma. asıl ihtiyaç duyduğunuz şeyler , duyduğum şeyler ailedir, çocuktur sevgidir, dini inancınızdır (en önemlisi) sokaktaki birisine yardım etmektir, gülümsemektir, muhabbet etmektir.. mal mülk boş iş abi kime kalmış ki bu dünya? daha zengin olan daha mi mutlu oluyor? daha iyi bir hayatı mı oluyor?
    üniversiteyi neden okuyacağım veya 1 sene daha mezuna neden kalıyorum yani daha fazla çalışmayı neden istiyorum? niye çalışıyoruz ?
    çünkü bu bana koymuyor, oturup türev çalışmaktan zevk alan birisiyim. edebiyat biraz sıkıcı ama hallediliyor yani gözüm alıyor. gözüm almasaydı bu sene tercihi yapardım. para bu yolun sonuçlarindan birisi kesinlikle amaç değil. sevdiğim işi yaptığımda, mesleki tatmini aldığımda parayla mutlu olmaya ihtiyacımın olacağını sanmıyorum. Çok net söylüyorum en büyük hedeflerimden birisi de ihtiyacımızın fazlasını bağışlamak. ihtiyacın yoksa neden bankada dursun ki ? ne anlamı var ben sabancıyı koçu hiç anlayamıyorum. Çocuğuma en iyi oyuncakları alarak onu mutlu etmek isteyen birisi değilim. Onunla vakit geçirerek ona en büyük iyiliği yapacağım. maddiyatı bir piramite benzetirsek en altta para onun üstünde yaptığın iş onun üstünde sağlık ve en üstte aile yer alır benim için.
    Paranın ne olduğunu ve ne kadar lazım olduğunu gerçekten iyi anlamak gerekiyor.
  • buna ağlayarak hiçbir şeyi değiştiremeyeceğimiz için kendi yapman gerekene odaklan derim. sınava bu kadar az zaman kalmışken isyan triplerine girmeye gerek yok
  • ben de bazen keşke 1000 sene önce yaşasaydık diyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baband -- 14 Haziran 2018; 10:49:13 >
  • elione kullanıcısına yanıt
    bizim yapmamız gerekenle hiç bitmicek
  • Kendi açımdan bakıyorum da ders çalışmak dışında hiçbir yeteneğim yok, şu ana kadar hep buna yatırım yaptım.Gerçi bu konu da da ne kadar yetenekli olduğum tartışılır.

Sınavdan sonra kendimi daha çok tanımaya çalışacam.Mal değiliz ya sonuçta bizde de bi cevher vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hep LYS Kasan Adam -- 14 Haziran 2018; 10:52:28 >
  • ehinel lunitari E kullanıcısına yanıt
    ne yapalım kardeş bu konuda yaşamayalım o zaman
  • Vay be Enes Baturla yasitmisiz.Adama bak,bir de bana bak 3 yildir sinava hazirlaniyorum.

Kardesim sinava hazirlaniyoruz cunku o begenmedigimiz Enes Batur kadar ozguvenimiz yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Beni Şu Dertten Kurtarin LüTfeN
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Haklısın ama hayatın acı gerçeği daha doğrusu kahpe sistemin bize zorla gerçek diye dayattırdığı bir şey. Köpek gibi çalışmaktan başka çaremiz yok.
  • Hadi git kasapta çırak olarak işe başla.

Nusret Gökçe
    Yıl 2007-2008 aylık kazanç: 700$
    Yıl 2018 yıllık beklenen kazanç: 180.000.000$
  • Biz boşuna mı buna kapitalizm dedik
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-D63A2EC38

Vay be Enes Baturla yasitmisiz.Adama bak,bir de bana bak 3 yildir sinava hazirlaniyorum.

Uruk hocam Enes Baturun. Olayı da sacma sapan hareketler küfür bebeler için videolar bide bir kız vardı omcek diyen o kız şu anda parayı buldu bizde alalım kamerayı saçma sapan hareketler yapalım küfür ederim boşu boşuna belki birşeyler elde ederiz belki deegir kesin elde ederiz Türkiye de böyle şeyler para ediyor
  • Hep LYS Kasan Adam kullanıcısına yanıt
    Kele yüze yüz katılıyorum bu sınav sistemine hapsolduk kendimizin bile farkında değiliz
  • Atatürk de böyle düşünüp Osmanlıdan hiçbir şey olmaz deyip çalışmayı bıraksaydı sonumuz ne olurdu? Bu dünyayı çalışkan insanlar yönetir. Şuan ki en iyi yol ders çalışmaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-08A29EF4C -- 14 Haziran 2018; 11:33:19 >
  • öyle harbiden moruk ama o işin okumakla alakası yok okuyarak da %1 lik dilime girebilirsin okumayarak da o biraz sendeki azime bakıyor :)
  • önü açık meslek de yok ki her yol kapalı , zengin olunursa güzel bir girişimle zengin olunur
  • camarosu falan yok video çekmek için kiralıyolar her youtuber bunu yapıyo kafanızda büyütmeyin şöyle insanları
  • Harbiden bunu bende düşünüyorum ne kadar çalışırsam çalışayım bi masserati tarzı o ayar araba alacak duruma gelemicem. Bu tip büyük paralar girişimle kazanılıyor behzat mesela o da çok çalıştı uçak mühendisi oldu ama yolunu farklı çizdi şimdi herifin o giydiği north faceler falan zaten bi maaş yapıyor
  • Hayatın ne getireceği belli değil mesela tıp için 3 sene mezuna kalan birisi bu yılda kazanamayıp mühendislik bölümüne gitsin belki çok uçuk bir proje yapacak dünya çapında ilgi görecek veya arkadaşıyla birlikte farklı bir girişimde bulunacak örn.behzat gibi yani bu hayatta her şey mümkün sadece olay sizde biter yattığınız yerden bir şeyler olacağını sanmayın
  • Enes batura icerlenmene anlam veremedim.Para nasıl kazanılır ? Ya meslek öğrenip onu ilerletecen ya da ticarete atılcan girişimci olucan enes batur ikincisini yapıyor.
  • behim biç bugattiye binmek gibi bir hayalim yok. düşünüyorum da üniversiteye gidince cafelere vs gitmem sanırım. telefonumu da yenilemeyeceğim ( adettir üniversiteye geçince telefon yenilenir,bilgisayar alınır..) alacağım tek şey heralde bir bilgisayar olurdu o da bilgisayar mühendisliği okuyacağım için yani iş için. şuan hiçbir markaya merakım yok, 3-5 tane montum yoktur. 80 liraya aldığım ayakkabıyı 1 seneden fazla bir süre kullanırım. tabi ki ailem zengin değil fakat abime de babam bakıyor (üniv öğrencisi) ve ona 200 liralık ayakkabı aldığında ben kendim istemiyorum,bazen ben de alıyorum sebebi ailemin onu karşılayabilecek durumda olması. aslında hiçbir lüks takıntım yok. Asla bir yere bir yatırım yapayım bir ev alıp 10 sene onun kredisini öderim diye bir düşüncem yok. yaşayacağım ev bile kira olur sanırım. belki bir tek yaşayacağım evi satın alırım.

yani demek istediğim aslında bunlara ihtiyacınızın olmadığı. ferrariye binmek gerçekten ihtiyaç değil. 2 trilyonluk villalarda yaşamak hizmetçinin olması gerçekten ihtiyaç değil. 20 tane ev al kiraya ver o kiralarla 21.evi al ... sonsuza giden bu döngü çok saçma. asıl ihtiyaç duyduğunuz şeyler , duyduğum şeyler ailedir, çocuktur sevgidir, dini inancınızdır (en önemlisi) sokaktaki birisine yardım etmektir, gülümsemektir, muhabbet etmektir.. mal mülk boş iş abi kime kalmış ki bu dünya? daha zengin olan daha mi mutlu oluyor? daha iyi bir hayatı mı oluyor?
    üniversiteyi neden okuyacağım veya 1 sene daha mezuna neden kalıyorum yani daha fazla çalışmayı neden istiyorum? niye çalışıyoruz ?
    çünkü bu bana koymuyor, oturup türev çalışmaktan zevk alan birisiyim. edebiyat biraz sıkıcı ama hallediliyor yani gözüm alıyor. gözüm almasaydı bu sene tercihi yapardım. para bu yolun sonuçlarindan birisi kesinlikle amaç değil. sevdiğim işi yaptığımda, mesleki tatmini aldığımda parayla mutlu olmaya ihtiyacımın olacağını sanmıyorum. Çok net söylüyorum en büyük hedeflerimden birisi de ihtiyacımızın fazlasını bağışlamak. ihtiyacın yoksa neden bankada dursun ki ? ne anlamı var ben sabancıyı koçu hiç anlayamıyorum. Çocuğuma en iyi oyuncakları alarak onu mutlu etmek isteyen birisi değilim. Onunla vakit geçirerek ona en büyük iyiliği yapacağım. maddiyatı bir piramite benzetirsek en altta para onun üstünde yaptığın iş onun üstünde sağlık ve en üstte aile yer alır benim için.
    Paranın ne olduğunu ve ne kadar lazım olduğunu gerçekten iyi anlamak gerekiyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.