Şimdi Ara

No bootable devices--strike F1 to retry boot, F2 for setup utility

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Dell D620 modelli notebookta şu problemi yaşadım. Mavi ekran hatası sonrası makına kapandı ve açıldığında şu hatayı veriyor "No bootable devices--strike F1 to retry boot, F2 for setup utility". Bios 'a girdim default aldım yine aynı, XP kurulum ile başladığımda harddiski tek parça olarak görüyor. Normalde harddisk 2 parça ve tahmin edeceğiniz gibi 2. birimde gerekli dosyalarım var. Söküp harici bir kutuya takıyorum başka bir bilgisayarda açmak istersem direk biçimlerdir diyor. Ben format atarsam ya da biçimlendirirsem dosyalarımı tamamen kaybetme ya da geri alma olasılığının azalması riskine istinaden bu işlemleri yapmadım.

Bu dosyaları almak istiyorum. Daha önce format sonrası programlarla dosya geri çağırdığımda büyük boyutlular haric çoğu dosyamı geri kurtarmıştım. Fakat özellikle Outlook .ost dosyam benim için çok önemlidir ve 2 bucuk gb falan boyutludur. Bir çözüm arıyorum. Nette aramadığım yer kalmadı. Bilgisi olan varsa yardımcı olmasını rica ediyorum.

Şimdiden çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CathLiam -- 31 Ocak 2011; 14:30:49 >

• başka pc de takılı iken partition find&mount pro programıyla komple bölümü kurtarmayı dene..
    o da olmazsa testdisk isimli programı araştır ve onu dene..
  • Teşekkür ederim, iş seyahatinden vakit bulamadım. İlk fırsatta deneyeceğim.
    Peki recovery programlarının büyük boyutlu dosyaları kurtarmasıyla alakalı bir yorumunuz varmıdır?
  • dosya kurtarma programı olarak genelde file scavenger kullanırım.. kendimce bir çok program ile deneme yaptıktan sonra bunun en sağlam kurtarma yapan program olduğuna karar verdim
    birçok program daha fazla dosya bulabiliyor ama iş kurtarmaya gelince ya kurtarmıyor yada kurtarılan dosyalar çalışmıyor..
    bu programla büyük-küçük birçok dosya kurtarmışlığım vardır ama dosya kurtarma programları son seçeneğiniz olsun..
    bir önceki mesajımda yazdığım programlar tek tek dosya kurtarmak yerine bir diski veya disk bölümünü komple kurtarmaya yönelik programlar.
    ve sizin sorununuza daha yakın duruyorlar..o nedenle o tür programlara yoğunlaşın ve tamamen herşeyi doğru yapıp çözüm bulamadığınızdan emin olmayınca dosya kurtarma
    programlarına müracaat etmeyin bence..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ooppss -- 3 Şubat 2011; 23:58:15 >
  • Arkadasim, sana ne diyeceğimi bilemiyorum. Allah razı olsun, sayende yılların birikimini kurtardım. Bir dünya para istedikleri işlemi ismini verdiğin program halletti. Çok başarılı bir program herkeste olması lazım.

Çok teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.