Şimdi Ara

No Frost Buzdolabı Çok ses çıkıyor buzluk buz tutmuş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
4.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Arçelik marka yaklaşık 4-5 senelik buz dolabım 1 gündür ses çıkarıyordu.İlk başta pek dikkate almadım ama dün gece çıkardığı ses beni uyutmayacak noktaya geldi.Biraz inceledim.Buzluğun tabanı buz tutmuş arkaya yüzeyde yukarı doğru çıkıyordu.Tahminim tutan buz fana çarptığı için ses çıkıyor çünkü buzluğun kapağını açtığımda fan durduğunda ses gidiyor.Hiç bir şekilde karlanma gibi bir durum yok acaba su falan mı döküldü diye düşündüm ama tabanın orta kısmında oluşan bi buz kütlesi arkaya yüzeyde yukarı doğru ilerlemiş.Etleri komşuya verdim fişi çektim erisin diye.problem hakkında fikri önerisi olan varmıdır?Servis çağırmam mecburbu çünkü no frost buz dolabı neden buz tutar anlam veremedim.kar benzeri bir şey de yok direk buz yani Bir şey dökülse o şekilde bir buzlanma olmaz çünkü.

Not: benzer konular forumda mevcuttu ama buzlanma farklı olduğu için yeni konu açtım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BK7-16 -- 12 Temmuz 2013; 15:14:40 >

• evaptaki buzlanma erimeye başladığında tahliye kanalı ile kompresör üzerindeki hazneye iletilir. eğer bu kanal tıkandı ise tahliye gerçekleşmez içeride kalır su bundan dolayı buzlanma olabilir. fişi çekin ve uzun süre bekletin sonra çalıştırın aynı sorun devam ederse mecbur servis müdahalesi gerekebilir.
  • Fişi çektim buzun erimesini bekliyorum şuan.Bu kanalın tıkanmasının sebepleri neler peki biliyor musunuz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.