Bildirim
No Hard Disk İs Detected! Hatası Veriyor
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
HDD bağlı değil Türkçe'si... Bad sector olma şansı yüksek... -
YADA İÇERDE FLOPPY KALDI (ŞİMDİLERDE FLASH DİSK).... WINDOWS ORADAN BAŞLATMAK İSTİYOR......... -
bu uyarıyı verdikten sonra windows acılıyor ama windows ilerleme ekranı soluk bir sekilde acılıyor sonra 15 16 kez geçtikten sonra acılıyor . windows ortamında sorun yok -
up -
cok mu zor soru sordum acaba koskoca donanimhaberde kimse cavaplamıyor . -
Bios'da değişiklik yaptıysan resetle. HD Tune yazılımıyla harddiskini bad sector var mı diye tarat. -
bios u resetlerdim hd tune ilede baktım bad sector yok -
up -
başka bir sata hdd ile denedim yine aynı hatayı verdi windows acıldı birde ıde hdd ile denedim no hardisk yazan yerde hardisk in modeli geldi gecti windows jet gibi acıldı -
Yeni gördüm soruyu... Sorunu bios ayarlarıyla halledebilirsin. Anakartının kitapçığında ide/sata kontrolleri için bilgi verilmiş olması lazım.
Ve arkadaşlar rastgele bilgi vererek insanların kafasını karıştırmayın.. Sorunun hdd üzerindeki bad sektörlerle ilgisi yok. Sistem post esnasında hatalı sektör uyarısı vermez.. Bu anakartın üzerindeki sistemi kontrol etmesi esnasında karşılaşılan bir durum. Sorunu çözmek için bios / advanced / onboard device settings / marvel ide-disabled... bu durum genellikle marvel ide kontrolöründe ortaya çıkıyor... pata yani parallel ata sürücü yoksa sisteminde marvel ideyi disabled yapabilirsin. (Verdiğim yol anakartlara göre farklılık göstermektedir, gelişmiş bir denetim olduğu için bios girdiyi kabul etmeyebilir... ilk resetten sonra tekrar girip yaptığın ayarı kontrol et disable durumda mı?)
the problem has been resolved! :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birdirbir2 -- 17 Şubat 2009; 18:54:28 > -
birdirbir2 kardeş sana teşekkür etmek ve işgüzar bazı arkadaşlara da sitem etmek için yazıyorum bu mesajı
"Biliyorsan konuş alim sansınlar, bilmiyorsan sus adam sansınlar."
Atasözünü hatırlatmak istedim...
Tabi herkes yardım etmek için çaba gösteriyor güzel ama yardım da sallama bilgi ile olmaz arkadaşlar....
Biraz daha dikkat!... İnsanları yanlış bilgilendirmeyelim.... -
quote:
Orjinalden alıntı: birdirbir2
Yeni gördüm soruyu... Sorunu bios ayarlarıyla halledebilirsin. Anakartının kitapçığında ide/sata kontrolleri için bilgi verilmiş olması lazım.
Ve arkadaşlar rastgele bilgi vererek insanların kafasını karıştırmayın.. Sorunun hdd üzerindeki bad sektörlerle ilgisi yok. Sistem post esnasında hatalı sektör uyarısı vermez.. Bu anakartın üzerindeki sistemi kontrol etmesi esnasında karşılaşılan bir durum. Sorunu çözmek için bios / advanced / onboard device settings / marvel ide-disabled... bu durum genellikle marvel ide kontrolöründe ortaya çıkıyor... pata yani parallel ata sürücü yoksa sisteminde marvel ideyi disabled yapabilirsin. (Verdiğim yol anakartlara göre farklılık göstermektedir, gelişmiş bir denetim olduğu için bios girdiyi kabul etmeyebilir... ilk resetten sonra tekrar girip yaptığın ayarı kontrol et disable durumda mı?)
merhabalar... 2 hafta önce sistem topladım ve aynı sorunu bende de verdi.. bilgisayar gayet güzel açılıyor fakat başta verdiği bu uyarı hiç hoş gözükmüyor.. biosun altını üstüne getirdim fakat marvell ile ilgili bişey bulamadım... Yardımcı olursanız çok sevinirim...
-
quote:
Orjinalden alıntı: umurbaris
quote:
Orjinalden alıntı: birdirbir2
merhabalar... 2 hafta önce sistem topladım ve aynı sorunu bende de verdi.. bilgisayar gayet güzel açılıyor fakat başta verdiği bu uyarı hiç hoş gözükmüyor.. biosun altını üstüne getirdim fakat marvell ile ilgili bişey bulamadım... Yardımcı olursanız çok sevinirim...
Anakartın marka modelini verirsen yardımcı olabiliriz.
-
anakartım intel core i7 x58 modeli -
Hala çözemedim sorunu yardımcı olabilecek var mıdır acaba?? -
quote:
Orjinalden alıntı: pirveli
birdirbir2 kardeş sana teşekkür etmek ve işgüzar bazı arkadaşlara da sitem etmek için yazıyorum bu mesajı
"Biliyorsan konuş alim sansınlar, bilmiyorsan sus adam sansınlar."
Atasözünü hatırlatmak istedim...
Tabi herkes yardım etmek için çaba gösteriyor güzel ama yardım da sallama bilgi ile olmaz arkadaşlar....
Biraz daha dikkat!... İnsanları yanlış bilgilendirmeyelim....
adam akıllı cevap vermiş
sorun marvel değil başka kontrolördür.
sen bilmediğin konularda bileni neden yanlış diyorsun ki ?
o yazdığın atasözünü önce sen uygula sonra yaz
nede olsa "iğneyi kendine..."
sorun birdirbir2 nin yazdığı gibi birşey anakart bios ekranlarında geez harici SATA portlarını KAPAT
Intel olduğundan birşey diyemiyorum. Ama birdirbir2 doğru yolu göstermiş
-
birdirbir2 arkadaşım teşekkür ederim bende de aynı sorun vardı dediğini yaptım kurtuldum... -
aynı sorum benden de var .
"birdirbir2" arkadaşımızın dediğini yapacam ama bios a bile giremiyorum
anakartım : Asus p5q
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mahmut_mk -- 28 Mart 2011; 1:31:37 > -
arkadaşlar sorun bendede var intel x58 anakartım var. yardımcı olursanız sevinirim
Benzer içerikler
- kingston garanti sorgulama
- laptopa su döküldü açılmıyor
- press esc in 1 seconds to skip startup.nsh any other key to continue
- legacy usb support nedir
- cmd açılıp kapanıyor
- ekran videosu alma
- biosa nasıl girilir windows 10
- pc otomatik kapatma
- telefon neden ısınır
- bu site güvenli bağlantı sağlayamıyor
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X