Şimdi Ara

nobo ısıtıcı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
3
Favori
60.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Merhaba;

Bende İzmir'deyim:) Siz watt olarak biraz fazla tuttunuz gibi geliyor cihazları... Malum bizim şehir biraz ılıman seyreder, öyle eksilere filan düşmez... Bu konvektörlü ısıtıcaların verimleri oldukça iyidir. Öyle ufo gibi ışımalı ısıtıcılara fark atar...

Şunuda belirteyim hesabınızı bir daha gözden geçirin... Her ısıtıcı bulunduğu alanı iyi ısıtır ve termostat yapar... Yani sizin koridora taktığınız 2000 Watt lık ısıtıcı ile koridorunuz çok iyi ısınacak ama mutfak ve banyo o kadar ısınmayacak...Çünkü ısınan hava yukarı çıkar ve orada kalır. Bunlarda fan ve flap olmadığı için ısıtıcıdan çıkan havayı diğer odalara yönlendirme yapamazsınız...

Siz salon hariç evin diğer kısımların kapılarını açık bırakıp homojen bir ısıtma istiyorsanız kat kaloriferini hayal edin... Evin her odasında bulunan radyatörler ile her oda nerdeyse eşit şekilde ısınır... Tabi bu radyatörlere termostatik vana takarsanız... Radyatörlerde odaların m3 hacmine göre seçilir...

Odalarınızın M2 sini bilmiyorum ama homojen bir ısıtma istiyorsanız her odaya uygun watt'da birer tane takmanız yerinde olur... Isıtmada yalıtımsız evler 1 m2 = 100 Watt olarak hesap ediliyor. Buna istinaden 10 M2 bir oda için 1000 Wattlık ısıtıcı yeterli olur.... Koridor evin ortasında olduğu için yalıtımlı olarak düşünüp 70 Watt lık değer alırsınız... Yani 6 m2 dersek 420 Watt eder... buda 500 Watt'lık cihaz demektir...

Ben klima ile ısınıyorum... Eğer sizin gibi bir ısıtma sistemi düşünseydim mutlaka kat kaloriferi mantığı ile hareket ederdim...

Mesela;

Oturma odası 15 M2 = 1500 Watt

Koridor 6 M2 = 500 Watt

Mutfak 10 M2 = 1000 Watt

Banyonun kapısı sürekli kapalı olduğu için bu alanı hesaba katmazdım... Burayada çok gerekirse 500 Wattlık takardım....

Nobo'nun fiyatları oldukça pahalı. Bunun yerine Vigo markasınıda değerlendirebilirsiniz... Ben bu markaların ısıtıcı bloklarını gördüm... Aralarında o fiyat farkına değecek bir özellik yok... Hatta fransız malı Noirot'larında ısıtıcı bloklarıda çok iyi fakat yinede o uçuk fiyatı hak etmiyor...

Nobo 1000 Watt 529 TL

Vigo 1000 Watt 240 TL

Benimki öneri ve beyin fırtınası... Konuya hakim arkadaşlarda görüşlerini beyan ederse iyi olur...

• 12 m2 Koridor - 2000w NOBO
    9 m2 Mutfak - Koridora açılıyor
    5 m2 Banyo - Koridora açılıyor
    2 m2 Tuvalet - Koridora açılıyor
    7 m2 Giyim Odası - Koridora açılıyor
    3 m2 Kömürlük - Koridora açılıyor
    15 m2 Oturma Odası - 2000w NOBO - Koridora açılıyor
    13 m2 Yatak Odası - 12.000 BTU Klima - Koridora açılıyor

Dediğim gibi Salonu izole edip tüm kapıları açıp 3 ısıtıcıyı da çalıştırmayı düşünüyorum. Durum bu. Düşünceleriniz neler?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dbakici

12 m2 Koridor - 2000w NOBO

Dediğim gibi Salonu izole edip tüm kapıları açıp 3 ısıtıcıyı da çalıştırmayı düşünüyorum. Durum bu. Düşünceleriniz neler?

Evin düzeni de resimdeki gibi. Kabaca çizdim.
     nobo ısıtıcı

• merhaba;

1 tane 2000'lik nobo siparişi verdim, deneyimlerimi bu kış paylaşabilirim.

ama 2000'lik nobonun iyi ihtimalle saatte 1 kw tüketimi olsa, yaklaşık hesapla : 0,40 ( yaklaşık kw fiyatı ) * 24 ( saat ) * 30 ( gün ) = 288 tl ilave yük getirir,

tabi ki sonucu değiştirecek pek çok etken var, o ayrı.

---

@dbakici

650 tl yüksek bir rakam. internette çok daha uygun fiyatlar var ve zaten İzmir'de iseniz elden alma imkanınız da var!

aynı şartlarda ( iyi bir ) klimanın nobo'dan daha tasarruflu olacağını tahmin ediyorum,

ama hava kalitesi konusunda nobo'nun klima'dan daha iyi olduğunu deneyimleyenlerin tecrübelerinden okudum.

zaten nobo'yu düşünme nedenim, klimanın olası olumsuz etkilerinden kaçınmak istememdir

ben de bu kış, hem klima ( sharp ) , hem nobo kullanacağım, deneyip göreceğiz.

---

@janjarre

yaptığım araştırmaya ( örneğin nobo ve emsali bir markayı aynı anda kullanan kişinin tecrübesine ) göre nobo'nun emsallerine göre daha iyi bir cihaz olduğunu düşünüyorum

tüketim değerleri can yakıcı olmaz ise kat kaloriferi mantığıyla bir - iki tane daha nobo'yu ileride alabilirim, ama elektrik pahalı, bunun pek mümkün olacağını sanmam.

• y.u.z.a.r.s.i.f Y kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun iyi günlerde kullan;

2000 lik Nobo 2000 Watt yani 2 Kw tüketim yapar... Cihaz çalıştığı süre boyunca şebekeden 2 Kw elektrik tüketir...

24 saat çalışırsa 24 x 2 Kw= 48 Kw tüketim demektir...

Yalıtımın iyi diyelim, veya düşük derecede çalıştırdığını farz edelim o zaman, 24 saatte toplam 10 saat termostat yaptı diyelim (Yani Standby) o zaman çalıştığı toplam süre olan 14 saat x 2 Kw = 28 Kw günlük tüketim demektir....

Termostat zamanı ne kadar uzun olursa sarfiyat o kadar düşük olur.... Tabi buda evin yalıtımı veya evin toplam ısısı ile ilgilidir...

Tüketim fiyatlarını verdiğim çalışma prensibine göre tekrar hesaplayın isterseniz...

Nobo ve emsal marka dediğimiz zaman yaklaşık 20 farklı emsal marka çıkıyor... Mesela diğer emsal marka olarak biri bana Noirot'tan daha iyi derse o inandırıcı olmaz... Her ne kadar bu sistemi Nobo bulmuş olsada geliştiren ve daha iyisini yapanlarda var...

• quote:

Orijinalden alıntı: dbakici

12 m2 Koridor - 2000w NOBO

Koridora koyacağın 2000 Wattlık ısıtıcı ile Kiler Tuvalet Banyo ve Mutfağı aynı derecede homojen ısıtamazsın... Kiler tuvalet banyo gibi alanlar oturma alanı değil, bunların kapıları kapalı olmalı...

Şöyle bir öneride bulunabilirim:

12 m2 Koridor - 2000w NOBO (1000 Watt) Evin merkezi olduğu için yüksek wattlı panel koymaya gerek yok..
    9 m2 Mutfak - Koridora açılıyor (1000 Watt)
    5 m2 Banyo - Koridora açılıyor (250 Wattlık havlupan takılabilir Yada 500 Watt panel)
    2 m2 Tuvalet - Koridora açılıyor (Kapı kapalı ısıtma yok)
    7 m2 Giyim Odası - Koridora açılıyor (500 Watt)
    3 m2 Kömürlük - Koridora açılıyor (Kapı kapalı ısıtma yok)
    15 m2 Oturma Odası - 2000w NOBO - Koridora açılıyor (1500 Watt)

5 cihaz toplam 4250 Watt yapıyor ( Yatak odasındaki klima hariç)

Koridora 500 Wattlıkta takabilirsiniz buda tüketimi 375o Watta düşürür... Zaten evin tam merkezi olduğu için yalıtımı çok iyi olarak düşünün...

Şu şartlarda doğalgazı veya inverter klimayı düşünmenizi tavsiye ederim... Eğer imkan yoksa söylediğim Wattlarda panel alıp kullanabilirsiniz... Zaten İzmir'in kışı öyle ahım şahım sert geçmiyor...Artık 4 ay biraz fazla fatura ödersiniz... Her cihaz dijital termostatlı olduğu için oda ısılarını kullanım yoğunluğunuza göre ayarlayabilirsiniz...

Oturma odasına 9000 veya 12000 btu luk bir inverter klima takarsanız tüketiminiz dahada düşer... İnverter cihazlar oda ısısı rejime girdikten sonra sarfiyatlarını oldukça kısabiliyorlar... Mesela Daylux 12000 btu klimalar ısıtmada maxımum 1650 watt çekerken minimum 220 watt'a kadar düşüyor... Ortalama çalışmasıda 1100 Watt. Her halukarda 1500 Wattlık panelden daha tasarruflu oluyor.... Fan ve flap avantajıda daha konforlu ısıtma yapar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi janjarre -- 14 Ekim 2015; 19:38:55 >

• Iyi gunler herkese

Bende arkadaslarimin tavsiyesi ile noboya yonelmis durumdayim.(antalya)
    Aksesuar olarak tekerlek veriliyor acaba bu sekilde kullanip verim alan kimse varmi.
    guney cephe bir evin 27 m2 salon mutfak birlesik kullanacagim.
    Tekerlek olursa banyo,yatak odasina da sikintisiz gidermi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Basarrrr kullanıcısına yanıt
    Sanada iyi günler

Cihazlar hafif sıkıntısız götürebilirsin... Eğer kampanya Vs. yoksa tekerlek seti 60 TL gibi bir fiyata ayrı satılıyor Nobo markasında... Yalıtım filan yoksa 27 m2 alana 2500 Watt'lık alman lazım... Daha homojen ve çabuk ısınma için 2 ayrı noktadan ısıtma yapman yerinde olur... Mesela 1 tane 1500 watt, 1 tanede 1000 Watt alıp ayrı noktalara koyarak daha performanslı ısıtma yapabilirsin... Toplam 2500 Watt yapr...

Nobo nun fiyatları biraz pahalıcana... Alternatif olarak Vigo markasınada inceleyebilirsin... Fiyatları nerdeyse yarı yarıya ve teknolojileri aynı... Nobo da varmı bilmiyorum ama Vigoda inverter mantığı ile çalışan dijital programlama var... Oda ısısna göre kendini kısıp açabiliyor....

Banyolar için üretilmiş farklı güçlerde havlupan ısıtıcılar var... Nemden Vs den etkilenmez ve güvenlidir.... Fiyatları daha ucuzdur... Banyoyada onlardan bir tane sabit takabilirsin...

• janjarre kullanıcısına yanıt
    Nobo aldim 2000 wattlik. Cok pismanim ve iade ettim. Firma, daha dogrusu distrubutor ve teknik servis! kotulemek huyum degildir ama kisaca sunu soyleyebilirim.
    1-SAKIN AMA SAKIN nobo urununu tekerlekli satin almayin.
    2- EGER TEKNIK SERVIS YADA DISTRUBUTORLUK bir isiniz varsa vay halinize..

Vigoyu tavsaiye eden arkadasimiza sormak istiyorum. Bu urunu aldiniz kullandiniz yada kullanilan bir yerde inceleme sansiniz oldumu?

Tesekkurler

Konu dağınıklığı olmasın şu linkten devam edelim:http://forum.donanimhaber.com/m_101874175/tm.htm

Vigo ısıtıcı ile paylaşımlar tek bir yerde yapılırsa almak isteyenler daha rahat karar verebilir...
    Cihazı kullandınız mı ?
    Pişman olup, iade etmenizin sebebi nedir ?
    Tekerlek ile ilgili bir sıkıntı mı ?

Açıkçası nobo'dan memnun kalmamış iseniz, vigo'dan da memnun kalacağınızı sanmıyorum, şahsi düşüncem; zira sistemleri aynı.
  • janjarre kullanıcısına yanıt
    janjarre;

teşekkür ederim.

noirot'u bilmiyordum, iyi marka, emsal marka konusunda haklı olabilirsiniz.

ama; tüketim hesabım sanırım sizinkiyle aynı; 1 saatlik kullanımda ( iyi ihtimalle ) yarım saatlik termostat yapar ise, saatte 1 kw tüketime tekabül eder, termostat süresi ve yani enerji sarfiyatı pek çok etkene göre değişiklik gösterecektir elbet.

( elektrik kw fiyatını 0,40 kuruş olarak kabul eder isek )

iyi hesapla, yani diyelim ki 3/2'lik termostat süresi ile ; 2 kw = 0,80 kuruş. 1/3 = 0,26 kuruş * 24 ( saat ) * 30 (gün ) = 192 tl. faturaya fark getirir.

ortalama, makul bir hesapla, yarı yarıya termostat süresi ile; 2 kw = 0,80 kuruş. 1/2 = 0,40 kuruş * 24 ( saat ) * 30 (gün ) = 288 tl. faturaya fark getirir.

kötü hesapla, yani diyelim ki hiç termostat yapmadan ; 2 kw = 0,80 kuruş. 1/1 = 0,80 kuruş * 24 ( saat ) * 30 (gün ) = 576 tl. faturaya fark getirir.

nobo geldi ama henüz tecrübe etmedim, ne kadar ısınacağız ve ne kadar elektrik faturasına yamulacağız göreceğiz artık:)

O değilde bu kış hepimiz kösülcez gibi geliyor... :( Dolar kur'nun yüksek olması, ortadoğudaki karışıklığa amerika ve rusyanın dahil oması, doğalgazı iran ve rusyadan almamız, elektrik santrallarının doğalgaza dönüştürülmesi... Vs. Vs. Bence kimse "bu kış şu kadara ısınırım" hesabı yapmasın... Ortalık karışık çünkü...

Geçen sene evin tamamı için aylık ortalama 190 TL ye ısındım... Bu sene klimaları invertere çevirdim bakalım ne olacak merak ediyorum... Tek bir eksiğim kaldı o'da koridora bir tane 500 Wattlık vigo kondurmak... O'nuda kondurunca kim korkar hain kış tan :) :)
    Nobonun tekerlekleri takilabilseydi yada sacma sapan bir distrubutor firma olmasaydi memnun kalabilirdim.
    Aleti acmadik bile duz duramadigi icin. Telefondaki bayan 1 gun boyunda yanlis taktiniz dedi.(maket gemi yapiyorum 15 senedir. Elimin yatkinligini anlamaniz acisindan)
    Bende video cekip gonderdim megerse ben dogru yapmisim alet bozukmus. Telefonu alan diger arkadas ise arka paneli! sökup oyle takmami istedi (0 urun) yuh artik dedim metro gross markete goturdum oradakin5 ayak ve 2 nobo ilede sonuc alamadik parami geri verdiler.

Vigo ise gayet yeterli bir hanimefendi ve urunlerine guvenen bir ekip tarafindan satiliyor. Sikinti cikarsa kargo bizden gonderirsiniz 1 is gununde cozeriz diyrlar.

Ayrica arkadaslar bu urun %100 turk mali

Not: Eger fan boy yada urun saticisi oldugumu dusunurseniz hemen metro fisimin ve vigo faturamin resmini ekleyebilirim

Iyi aksamlar iyi forumlar

• janjarre;

190 tl'ye tüm evi ısıtmak çok iyiymiş. geçen seneden beri zam olmadı sanırım , ya da minimal bişey oldu, zam gelmez ise, bu sene yine bedavaya ısınmış gibi olacaksınız, iyisiniz :)

Başarrrr;

Ayak konusunda haklısın.
    Aynı sorunu bende yaşadım, cihaz tekerlekli ayaklarla düz durmuyordu.
    Ön tekerleri yuvasına yerleştirirken, sonuna kadar oturtmadım, bu şekilde ön tekerleri biraz yüksekte tutarak, cihazın duruşunu biraz düzleştirebildim !
    Hala biraz eğik gibi, sorun olacak düzeyde değil gibi, henüz kullanmıyorum ama deneyip göreceğiz. Metal aparat biraz eğilip bükülerek sorun giderilebilir mi , bakmak lazım.
    Hatta bana gelen ayağın metal aparatının bir tanesinin uç kısmı da yamuk idi,diğeri ile eşit değildi, bu sebeple ayak, cihaza tam oturmuyordu, el ile basit bir şekilde bükünce o sorun halloldu.
    Tekerlekli ayaklar çin malı ve sorunun cihazdan değil ayaklardan kaynaklandığını düşünüyorum.
    Bu kadar para verilip, alınan cihaz için bu ayaklar ne yazık ki olmamış.

Evim İzmir'de full güney cephe ve 4. kat + önü açık.... Alt ve üst kat kombileri kapatmıyor. Yan daire kömür sobası yakıyor :) Daha ne olsun :)) Allah herkeze böyle bir konumda ev nasip etsin...
  • Amin:)

......

Nobo tekerlekli ayak problemini çözdüm:

Ayakları cihaza monte ediyorsunuz. ( Tabi monte etmeden önce veya monte edilmiş ise sökülerek de yapılabilir )
    Cihaz düz durmuyor ise, ince bir demiri, demir sacı düzleştirir gibi cihazı düzelmesini istediğiniz yöne doğru hafif ve zarif bir şekilde esneterek itiyoruz.
    Arkadaki metal bağlantı aparatı bu esnetme ile belli belirsiz şekilleniyor ve 90 derecelik açı oluşup cihazın düz durması sağlanıyor.
    Bu kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi y.u.z.a.r.s.i.f -- 8 Kasım 2015; 0:21:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Gercekten vigo gibi bir %100 turk malı urun dururken ne diye bu yabancı merakım anlayabilmis degilim.
    Bende gidip nobo aldım malum ayak problemi oldu ustte yazdıgım gibi Vigı ile degistirdim.

cok uzulerek soyluyorumki ayaklardan dolayı cok buyuk problem yasacaksın. umarım ev ile ilgili bir kaza basına gelmez.

iyi aksamlar iyi forumlar
  • Sanırım bende vigo alacağım
    13 m2 çatı katı yalıtımsiz.
    2500 watt olan cihazı düşünüyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar kesinlikle nobo ısıtıcıyı almayin. Biz sicak bir iklimde yasamamiza rağmen hic memnun kalmadik. Paraniza yazik !! 7 metrekare alan için 1250 watt nobo ısıtıcı almaya karar verdik. 20 dereceye ayarlıyoruz saatlerce çalışmasına rağmen asla bu dereceye gelmiyor. Tabiki müthiş bir sicaklik beklemiyoruz ama oda sicakligina bile gelmiyor. Ayrıca evimizin izalasyonu çok iyi olmasına rağmen bu şekilde. Küçük bebeği olanlar bizce kesinlikle denemesin. Biz çok pişman olduk simdi tekrardan ısıtıcı almaya gideceğiz...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.