Şimdi Ara

nobo ısıtıcı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
3
Favori
60.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • (Özellikle evde bebeği, çocuğu olanlar için dikkat edilsin.) 

Merhaba, bende uzun araştırmalar sonucunda yıllardır takip ettiğim Nobo marka ısıtıcıyı almaya karar verdim ve en üst modeli olan Nobo NUL4T 2400 watt marka model ısıtıcıyı satın aldım. Her ne kadar araştırmış olsam da bu ürün hakkında insanları aydınlatacak tam kapsamlı hiç bir kullanıcı yorumu bulamamıştım, inşallah almayı düşünenler için yardımcı da olmuş olabilirim. 

İstanbul ikliminde yaşamaktayım, dış montalaması olmayan eski bir binada en üst katta oturuyorum, bulunduğum apartman merkezi sistem ile ısınmaktadır, haliyle de aksam saat 23:00 sıralarında merkezi sistem kapanmakta ve ev soğumaya başlamaktadır. 

Yıllarca geceleri böyle soğukta oturduk yaşadık paraya kıyıpta ısınmak için şöyle bir cihaz alamadık, fakat şimdi ise bir bebeğimiz olduğu için durum artık farklılaştı ve evin soğuk olmaması gerekiyordu, bebeğin sağlığı açısından da geceleri belli bir sıcaklığın altına inmememiz gerekiyordu. Bu vesile ile diğer ısıtıcı ürünlerle kıyaslayıp yaptığım araştırmalar sonucunda verimli bir şekilde ısınıp bebek için de sağlıklı olabileceğini düşündüğüm Nobo NUL4T 2400 watt marka bu ürünü satın aldım.

Ürün geldiğinde içinden ne kullanım kılavuzu ne de çok anlaşılır bir şey çıkmadı, sadece bir kaç sayfa pratikleştirilmiş yazılar ve görsellere dayalı ne olduğunu tam anlayamadığımız kullanımıyla ilgili bir şeyler vardı, ne yazık ki internette de bununla ilgili hiçbir şey bulamadık. Neyse kullanmak için görsellerinde yardımıyla bir şekilde ürünü kurduk ve kullanmaya başladık ama cihaz baya rahatsız edici ses çıkarıyordu vızıldama gibi uğultu çıkarıyordu hatta bu sesi servisine göstermek için video olarak kayıt ettim, bir de biraz koku yaptı sanki plastik kablo gibi bir şeyler yanıyormuş gibi sonrasında bu koku azaldı ama ses gerçekten hiç çekilir gibi değildi üç beş gün bir hafta kadar denedik baktık olacakmış gibi değil ne bebek uyuyabiliyor ne de bizim kafamız alıyor, aradık servisini aynı zamanda ithalatçı firmada kendileri yerleri de İzmir'de, sağ olsunlar çok ilgililer ve mallarına sahip çıkıyorlar hemen yardımcı olmaya çalışıyorlar, durumu anlattık, isterseniz hemen sizden ürünü aldıralım yada isterseniz kargo kodu verelim siz gönderin inceleyelim dediler. Cihazı gönderdik ve bize cihazın yenisini göndereceklerini söylediler, ben gönderecekleri cihazın test edilerek gönderilmesini rica ettim ama bunun mümkün olmadığı söylediler ve hemen gönderimi yaptılar.

Cihaz elimize ulaştı yine ilk çalıştırdığımızda belli bir süre koku oldu ve zamanla geçti, sonrasında cihazı hem kullanmaya hem test etmeye başladık, cihazın son ısı derecesini 30 dereceye kadar ayarlayabiliyoruz, yalnız 30 metrekare alanı merkezi sistem söndükten sonra bile takviye olarak bu en yüksek derecedeki ısıya sabitlediğimizde dahi alanı 20 derecede zor tutabiliyordu, gerçi zaten bunu bu alan için almamıştım ve sadece bu alanda günlük ortalama 6 saat ve üç beş gün kullandık bu alan harici genel olarak her zaman cihaz bebeğin odası olan 14 metrekare oda içinde kullanıldı bu oda sıcaklığının 23 derece altına inmemesi için hep cihazı 23 derecede sabit tuttuk, odanın içinde başka bir derecemiz daha var ve bu dereceye göre baktığımızda cihazın derecesi hiç bir zaman doğru ilerlemedi istediğimiz derecelerde hiç çalışmadı, 23 derece olarak ayarlamamıza rağmen 22 derece altına bile indiğinde ara sıra takılıyordu çalışmıyordu ben cihazı açıp kapatınca çalışmaya başlıyordu, açma kapama düğmesi de çat çut çok ses çıkarıyor hiç kullanışlı değil zaten bir de cihaz yere çok yakın eğil kalk ikide bir bel kalmıyor, neyse konumuza dönelim sıcaklık olarak ise bazen oda sıcaklığı 25 dereceye kadar çıkıyor ama cihaz durmuyordu ısıtmaya devam ediyordu, anladım ki bebekle bu cihazı aynı odada bırakıp güvenemem olmayacaktı bu böyle, artı olarak cihaz derece termostatı devreye girdiğinde ilk değişim yapılan cihazın sesi kadar olmasa da yine de ses yapıyordu cihazın ısıtmasını istediğim derecelere göre ayarladığımda tam olarak istediğim derecelerde devreye girip kapanıp açılmasa da o civarlarda derecenin devreye girip açılıp kapanmasında hep bir vızıldama uğultu ya da çıt çıt diye sesler çıkarıyordu bu da haliyle bebeği inanılmaz rahatsız ediyor ve uyandırıyordu, Şuan bunu okuyan anne babaların beni ne kadar iyi anlayabileceğini tahmin edebiliyorum çünkü biliyoruz ki bir bebek ve çocuklar için en önemli şeylerden birisi uykusudur, Bu aynı zamanda bizim gibi yetişkinler içinde önemli eğer benim gibi uykusu hassas biriyseniz bu ses sizi kesinlikle rahatsız edecektir ki eşimin uykusu derindir o bile bu sesten şikayetçi oldu.

Bunlar dışında kullanım tüketim açısından değerlendirdiğim de ise bu cihaz yokken aylık elektrik faturam ortalama 100/130 tl civarı gelirdi bu cihazı kullanmam ile beraber ki havalar İstanbul'da bir türlü çok soğumamasına rağmen 220 ve 250 tl olarak geldi.

Sonuç olarak yaklaşık iki ay kadar kullana bilgimiz bu cihaz ne trajiktir ki yine kendi kendine arıza yaptı ve bozuldu çalışmadı. Hemen servisiyle iletişime geçtik yine aynı şekilde yardımcı oldular gelip hemen ürünü aldılar inceleyeceklerini söylediler, bende ne yapacakları bekliyorum. 

Yalnız şunu onlara da söyledim buraya da yazmak istedim; ben bu ürünü aldığım sıralarda benim gibi bebeği olan bir arkadaşımda başka bir marka ısıtıcı olarak yağlı petek aldı onun aldığı ürünün ısı derecesi 35 dereceye kadar ayarlanıyordu artı olarak kumandası da vardı ve benim aldığım ürünün nerdeyse dörtte bir parasını bile vermedi, bana bu ürünü alırken o kadar para verilir mi diye bissürü laf etmişti o zamanlar, bende bu işin en kalitelisini alıyorum bebek için her şeye değer sizin aldığınız bu ürün bozulur ısıtmaz bir süre kullanırsın güvenme demiştim. Nerden nereye büyük konuşmamak gerekiyormuş. Şimdi o arkadaş minicik dahi ses çıkarmayan ve istediği ısıyı istediği derecede sabitleyen bir cihaz kullanırken benim bu işin en iyisi en kalitelisi diye kat ve kat fazla para verip aldığım cihaz daha yep yeni kısa sürede ikinci kez servise gitti, tamam servisi iyi çalışıyor yardımcı oluyorlar da ben bu ürünü servise sürekli gitsin bozulsun diye mi aldım kardeşim bu kadar parayı bu kadar eziyet için mi verdik tam bir hayal kırıklığı, tam bir moral bozukluğu, yazık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eagle46 -- 7 Ocak 2021; 1:34:55 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.