Şimdi Ara

Noctua Kullananlar Kulübü (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
356
Cevap
7
Favori
16.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: HoneyBadger82

selam geçnler ya bnm sogutucudaki P12 fanın bi yapragı yanlışlıkla kırıldı. fan linki :http://www.sanalmarketim.com/urun/81efa0ea5671d20a6f12bbf15a8c10d0/NOCTUA-NF-P12-PWM-120mm-1300Rpm-19.8dB-Kasa-Fani

onun yerine F12 taktım sorun olmaz dimi? fan linki :http://www.sanalmarketim.com/urun/633416283adee531427cc2baae28cabb/NOCTUA-NF-F12-PWM-120mm-1500Rpm-22.4dB-Kasa-Fani

bide konu sahibi arkadaş listedeki kullanıcıların yanına max. aşırtma değerlerini yazarsa sevinirim(kendi payıma)

Alıntıları Göster
    sorun olmaz hocam, ne olabilirki zaten hepsi fan sonuçta.

Noctua Kullananlar Kulübü

çok güzel yav.

• quote:

Orijinalden alıntı: War Ensemble

çok güzel yav.

sorun olurmu derken rpm bazında söyledim. P14 1200rpm - kırılan fan 1300rpm di - bnm taktıgım ise 1500rpm bu sorun olurmu onu merak ediyorum.fanların ikiside tek kontrolcüye baglı. son devirde öndeki 1500rpm ile dönerken karşısındaki 1200rpm ile dönüyor bu sogutmaya ve hava sirkülasyonuna etki edermi acaba onu bilmek lazım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: War Ensemble

çok güzel yav.

sorun olurmu derken rpm bazında söyledim. P14 1200rpm - kırılan fan 1300rpm di - bnm taktıgım ise 1500rpm bu sorun olurmu onu merak ediyorum.fanların ikiside tek kontrolcüye baglı. son devirde öndeki 1500rpm ile dönerken karşısındaki 1200rpm ile dönüyor bu sogutmaya ve hava sirkülasyonuna etki edermi acaba onu bilmek lazım.

Alıntıları Göster
    hocam nedir bu noctua farkı? özellikle kullanıcılar kasa fanlarını çok alıyorlar en ucuz kasa fanı 40-50 TL

• quote:

Orijinalden alıntı: hlttmz

hocam nedir bu noctua farkı? özellikle kullanıcılar kasa fanlarını çok alıyorlar en ucuz kasa fanı 40-50 TL

şuan dünyadaki en iyi kasa fanları noctua dır.hem sessiz hem performanslıdır.işlemci sogucutucularından NH-D14 ise su sogutma ile arasında 1derece fark eder ve 100tl daha ucuzdur.orn. corsair H100 yükte 45derece iken NH-D14 yükte 46derecedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HoneyBadger82 -- 22 Haziran 2012; 14:44:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: giyotin_1982

quote:

şuan dünyadaki en iyi kasa fanları noctua dır.hem sessiz hem performanslıdır.işlemci sogucutucularından NH-D14 ise su sogutma ile arasında 1derece fark eder ve 100tl daha ucuzdur.orn. corsair H100 yükte 45derece iken NH-D14 yükte 46derecedir.

Şimdi su sogutma kavramını daraltmak lazım biraz.Hazır su sogutma setleri var her parçası ayrı ayrı toplanmış setler var..Bu sogutucular hazır setler le kafa kafaya sayılır ama özenle toplanmış her parçası özenle seçilmiş block Apogee HD vs karşısında pek şansı yok.Zaten olması beklenemez sırf cpu blogu dh-14 yakın fiyatla satılıyor diger bileşenlerde var.

• quote:

sesizlik ve kalite+sogutma :NOCTUA
  • quote:

Orijinalden alıntı: £mre

quote:

quote:

Şimdi su sogutma kavramını daraltmak lazım biraz.Hazır su sogutma setleri var her parçası ayrı ayrı toplanmış setler var..Bu sogutucular hazır setler le kafa kafaya sayılır ama özenle toplanmış her parçası özenle seçilmiş block Apogee HD vs karşısında pek şansı yok.Zaten olması beklenemez sırf cpu blogu dh-14 yakın fiyatla satılıyor diger bileşenlerde var.

ben zaten H100 ile karşılaştırdım.diğer özel sistemler bu tartışmanın dışında tutulmalıdır ki amacımız fiyat performans olunca D14 şuan için en iyi seçimdir.dediğin sistemi kullanan arkadaşımda var yaklaşık 2000tl ye mal oldu su sogutması ama ne gerek var okadar masrafa?durumu olan alır tabi ama bana göre fuzuli masraf.kapalı sistem su sogutma olan H100 almak isteyen biri bi daha düşünüp D14 alsa 100TL kar da olur ben böyle düşünüyorum.şahsen D14 bana fazla bile :)
    sıcaklıgın fazla olmasının sebebi antalyada olmam ve evde klima olmamasıdır.oda sıcaklıgı 30-34derece idi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HoneyBadger82 -- 22 Haziran 2012; 15:58:56 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

ben zaten H100 ile karşılaştırdım.diğer özel sistemler bu tartışmanın dışında tutulmalıdır ki amacımız fiyat performans olunca D14 şuan için en iyi seçimdir.dediğin sistemi kullanan arkadaşımda var yaklaşık 2000tl ye mal oldu su sogutması ama ne gerek var okadar masrafa?durumu olan alır tabi ama bana göre fuzuli masraf.kapalı sistem su sogutma olan H100 almak isteyen biri bi daha düşünüp D14 alsa 100TL kar da olur ben böyle düşünüyorum.şahsen D14 bana fazla bile :)
    sıcaklıgın fazla olmasının sebebi antalyada olmam ve evde klima olmamasıdır.oda sıcaklıgı 30-34derece idi

Alıntıları Göster
    H100 almakla bitmiyor üstündeki fanlar iyi degil onlarıda degiştirdinmi aslı astarını geçiyor.Benimde Phanteks PH-TC14PE 1 aya elimde olacak bakalım kapıştırırz DH14 le
    Birde SuperPi yi max yükselecegi görmek için baz alma zira %25 filan yük bindiriyor SuperPi işlemciye.Ayriyetten Asusun programı işlemci sıcaklıgını yanlış gösteriyordu bende bu durum 3 arkadaşımda da böyleydi diger programlarlada kontrol etmekte fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OneTreeHill -- 22 Haziran 2012; 16:06:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: OneTreeHill

H100 almakla bitmiyor üstündeki fanlar iyi degil onlarıda degiştirdinmi aslı astarını geçiyor.Benimde Phanteks PH-TC14PE 1 aya elimde olacak bakalım kapıştırırz DH14 le
    Birde SuperPi yi max yükselecegi görmek için baz alma zira %25 filan yük bindiriyor SuperPi işlemciye.Ayriyetten Asusun programı işlemci sıcaklıgını yanlış gösteriyordu bende bu durum 3 arkadaşımda da böyleydi diger programlarlada kontrol etmekte fayda var.

Alıntıları Göster
    hocam yeri gelmişken, bu konularla maalesef alakam olmadı, ama sormam lazım, şimdi bu cpu cooler koskoca fan ve epey ağır görünüyor, piskolojik olarak baktığın zaman sanki anakartı kopartacak mış gibi bu soğutucuyu ve buna benzer diğerlerini ayakta tutan güçlü montaj şeyi nedir. Selamlar

• quote:

hocam yeri gelmişken, bu konularla maalesef alakam olmadı, ama sormam lazım, şimdi bu cpu cooler koskoca fan ve epey ağır görünüyor, piskolojik olarak baktığın zaman sanki anakartı kopartacak mış gibi bu soğutucuyu ve buna benzer diğerlerini ayakta tutan güçlü montaj şeyi nedir. Selamlar

Anakart ,ekran kartı pcb lerinde belli bir esneme payı vardır sorun olmaz yani.Kırıldı ,yamuldu tarzı şeyler şehir efsanesi genelde.Dogrudan anakarta baglanıyor sogutucu yani yükü anakart çekiyor.

Eger imkan varsa bu tarz yöntemelerde kullanılabilir.

Noctua Kullananlar Kulübü Noctua Kullananlar Kulübü

• quote:

resme baktımda bütün programlar farklı gösteriyor.sabertooth p67 termal radar özelliği meşhur oldugu için ona güveniyorum.bide ordaki değer direk işlemci sıcaklıgı yani bütün çekirdeklerin farklı sıcaklıları değil sanırsam

• quote:

Orijinalden alıntı: OneTreeHill

quote:

Anakart ,ekran kartı pcb lerinde belli bir esneme payı vardır sorun olmaz yani.Kırıldı ,yamuldu tarzı şeyler şehir efsanesi genelde.Dogrudan anakarta baglanıyor sogutucu yani yükü anakart çekiyor.

Eger imkan varsa bu tarz yöntemelerde kullanılabilir.

Noctua Kullananlar Kulübü Noctua Kullananlar Kulübü

Alıntıları Göster
    £mre arkadaşın dediklerine tamamıyla katılıyorum.
    Bunların tamamına yakını şehir efsanesi, olanlarda yanlış montajdan kaynaklı.

Şu an forumdaki (aynı zamanda dünyadaki) en ağır hava soğutucuyu kullanıyorum
    (Fan hariç net 1890 gr)
    Fanla beraber 2 kg nin üzerinde geliyor.
    En ufak çatlama, kırılma esneme gibi bir sorunla karşılaşmadım.

Anakart üreticileri zaten tasarım-üretim esnasında bunları dikkate alıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iron Mask -- 22 Haziran 2012; 17:10:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Iron Mask

£mre arkadaşın dediklerine tamamıyla katılıyorum.
    Bunların tamamına yakını şehir efsanesi, olanlarda yanlış montajdan kaynaklı.

Şu an forumdaki (aynı zamanda dünyadaki) en ağır hava soğutucuyu kullanıyorum
    (Fan hariç net 1890 gr)
    Fanla beraber 2 kg nin üzerinde geliyor.
    En ufak çatlama, kırılma esneme gibi bir sorunla karşılaşmadım.

Anakart üreticileri zaten tasarım-üretim esnasında bunları dikkate alıyor.

Alıntıları Göster
    Fanları hayrına dagıtıyorlar heralde
     Noctua Kullananlar Kulübü  Noctua Kullananlar Kulübü  Noctua Kullananlar Kulübü

50 Tl den hesaplasak kafadan 550 tl. İstedigin her kasa alınır aşşagı yukarı o para.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OneTreeHill -- 22 Haziran 2012; 21:46:47 >

• quote:

50 Tl den hesaplasak kafadan 550 tl. İstedigin her kasa alınır aşşagı yukarı o para.

Bu ne arkadaş böyle

Bendeki Noctuanın fanlarını temizlerken yoruluyorum bunlar nasıl toz çeker hadi toz çekmeyi bırak çıkartığı uğultuyu düşünemiyorum tam yükte

Ama görüntü müthiş

• quote:

abartmış, o kadar fanla benimkasadaki 3 fanın sağladığı soğutmayı sağlamadığına bahse girerim:)

dışarda 38 derece sıcaklık var ve 4 kattayım buda değerler:)

• quote:

Orijinalden alıntı: gacvokem

quote:

abartmış, o kadar fanla benimkasadaki 3 fanın sağladığı soğutmayı sağlamadığına bahse girerim:)

dışarda 38 derece sıcaklık var ve 4 kattayım buda değerler:)

Alıntıları Göster
    @gacvokem sıcaklık güzel :) evde klima var sanırım amd nin tek sevdigim yanı soguk çalışması.eski işlemcilerimden athlon x2 7750 ve phenomII x4 940 yükte bile 50 dereceyi geçmiyordu ama 65dereceye ulaştıgı zaman sapıtıyordu amd.velhasıl intel biraz sıcak çalışıyor sanırım ama en yüksek 95dereceye kadar çıktım banamısın demedi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HoneyBadger82 -- 24 Haziran 2012; 14:05:46 >

• quote:

@gacvokem sıcaklık güzel :) evde klima var sanırım amd nin tek sevdigim yanı soguk çalışmadı.eski işlemcilerimden athlon x2 7750 ve phenomII x4 940 yükte bile 50 dereceyi geçmiyordu ama 65dereceye ulaştıgı zaman sapıtıyordu amd.velhasıl intel biraz sıcak çalışıyor sanırım ama en yüksek 95dereceye kadar çıktım banamısın demedi :)

95 ha sınırları zorlamışsın ha gayret:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: gacvokem

quote:

@gacvokem sıcaklık güzel :) evde klima var sanırım amd nin tek sevdigim yanı soguk çalışması.eski işlemcilerimden athlon x2 7750 ve phenomII x4 940 yükte bile 50 dereceyi geçmiyordu ama 65dereceye ulaştıgı zaman sapıtıyordu amd.velhasıl intel biraz sıcak çalışıyor sanırım ama en yüksek 95dereceye kadar çıktım banamısın demedi :)

95 ha sınırları zorlamışsın ha gayret:)

95derecede bile stabildi

• quote:

Orijinalden alıntı: Infernall

yav noctua bulamıyozki alak bizde kullanak

birde buraya bak istersen

http://inventus.com.tr/mi_products/ProductList.aspx?BrandID=164&fp0=0|%221966%22,%221979%22
    linki birleştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A Lifetime -- 29 Haziran 2012; 14:48:46 >

• Beyler az once aldim bende noctua nh d14 premium araniza beni de alirsaniz sevinirim, suan sirt cantamda eve gidiyorum bi ara fotolari koyarim...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.