Merhaba arkadaşlar.Yeni aldığım kasa fanlarıma ait incelememi paylaşacağım.Bilgisayar kasamın üzerindeki standart gelen fanları sökerek hepsini Noctua fanlarla değiştirdim.Şimdi size konuyla ilgili incelememi paylaşacağım.Kasam 400r model kasadır.Öncelikle şunu söyleyebilirimki yeni fanlarımı takınca çok şey değişti.Kasa birden sessizleşti ve ısılarda gözle görülür düşüş mevcuttur. Başlayalım incelememize; Fotoğraflar bizzat tarafımca çekilmiştir.İnceleme tarafımca yapılmıştır. Kasamın ön kısmına 1 adet NF-A14 industrial PPC 2000Pwm montajladım.
NF-A14 industrialPPC 2000Pwm İncelemem
---Kutu ve kutu içeriği---
Paketleme her zamanki gibi kaliteli şekilde yapılmış.Siyah renkteki kutu oldukça sağlam.Kutu içeriğinde fan ve bağlantı vidaları mevcut.Noctuanın bu yeni nesil fanı siyah renk olarak üretilmiş.
---İnceleme-------
Bu fan zorlu uygulamalar için üretilmiş bir fandır. Fiber-cam poliamid inşaat takviyeli ve su ve toz koruması mevcut bir fan.Su ve toz koruması olduğu için kasamın ön kısmına montajladım.Üç fazlı motor yapısına sahip bir fandır.Su ve toz koruması için PCB döküm mevcut.130 derece maximum çalışma sıcaklığına dayanabilen süper bir fan.Eğer sıcaklık 130 dereceyi aşarsa hasarı önlemek için , NE-FD2 chip devreye giriyor fanı kapatıyor ve güvenilir sıcaklık oluncaya kadar kapatıyor.Ürünün kendini koruma özelliği var.Noctua dan dikkat çekici bir özellik daha.3 fanlı üstün motoru gürültü seviyelerini oldukça düşük tutmuş,fakat buna karşın yüksek hava akışı ve basıncı veriyor.Sessizlikten yine ödün vermemiş Noctua.Bu fanda üstün Noctua kalitesi fazlası ile hissediliyor.
Ayrıca fanda titreşim önleyicide mevcut.Yüksek hızlarda bile sarsıntı kaynaklı gürültü olmuyor.
---TEKNİK ÖZELLİKLER-----
Bu fanı sistemimde ön kısında kullanmaktayım.
NOCTUA NF-A14 PWM
----Kutu ve kutu içeriği---
Paketleme itina ile yapılmış.Kutu içeriği her zamanki gibi zengin tutulmuş. Kutu içerisinde 1 adet NOCTUA NF-A14 fan,rpm düşürücü,çoklayıcı,uzatma kablosu,4 adet silikon vida,4 adet vida bulunmaktadır. Sistemimde egzoz fan olarak kullanıyorum NF-A14 PWM üzerinde gelen titreşim önleyici silikon padler sayesinde titreşimden kaynaklı ses olmuyor.
*Boyutlar:140 x 140 x 25 mm * Devir:1200 – 1500 RPM * Hava akımı:68 – 82.5 CFM * Gürültü:19.2 – 24.6 dBA * Bağlantı tipi:4 pin PWM Sistemimde egzoz falan olarak kullanmaktayım.Gayet başarılı.
NOCTUA NF-P12 PWM
---Kutu ve kutu içeriği---
Paketleme itina ile yapılmış.Kutu içeriği zengin tutulmuş. Kutu içerisinde 1 adet NOCTUA NF-A12 fan,rpm düşürücü,çoklayıcı,uzatma kablosu,4 adet silikon vida4 adet vida bulunmaktadır. Kasamın iç kısmına monte ettim.Bu sayede hem hava akımı arttı ve direk ekran kartıma hava akımı olduğu için ekran kartı ısılarımda düşüş oldu. ---Teknik özellikler--- Boyutlar: 120 x 120 x 25 mm Devir: 300-1300 rpm Hava akımı: 37-54 cfm Gürültü: 12.6-19.8 dBA Bağlantı tipi: 4 pin PWM Garanti: 6 yıl Paket içerisinde gelen Low Noise Adaptör ile çalışma hızını 900 rpm’e düşürebiliyoruz.Fan kontrolcüye gerek kalmıyor. Kablo uzunluğunun yetersiz gelmesi durumunda ise kutu içerisinden çıkan uzatma ve Y şeklinde çoklama kablosu kullanabiliyoruz. Kasamın iç kısmına montajladım bu fanı.Bu sayede hem hava akımı arttı hemde ekran kartımda ısı düşüşü oldu.
Sonuç
Ben yukarıda bahsettiğim gibi kullanıyorum fanlarımı..Gayet memnun kaldım.Noctua sessizliğini kalitesi her zamanki gibi ortada.Ürün/ürünler geldiği zaman paketi elinize aldığınızda gerçekten kaliteli ürün aldığınızı hissediyorsunuz. Kasam süper derecede sessizleşti ve pc bileşenlerimde ısı düşüşü mevcut.Fan sesleri genelde bildiğiniz gibi gece geç saatlerde daha iyi anlaşılıyor hele ki bilgisayarınızın olduğu odada uyuyorsanız ve pc gece açık kaldığı zamanlarda sessizlik arayanlar için bulunmaz ürünler. Üstün Noctua kalitesi ve sessizliği gerçekten kendine hayran bıraktırmakta. Gösterdiğiniz ilgi ve alakadan dolayı hepinize teşekkür ederim.İyi forumlar..
Saygılarımla...
fiyatı nekadar bu meretin. ben bugun x4955 işlemci aldım fakat stok fanla pek randıman vermiyor şöle ucuz yolllu iyi bir soğutucuda bana lazm
Eline sağlık inceleme güzel olmuş. Noctua fanlar çok iyi ama çok da pahalı geliyor bana. Kasayı noctua ile donatim desen kasadan daha pahalıya geliyor