Şimdi Ara

Noctua NH D-14 VS THERMALRIGHT SILVER ARROW SB-E ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
0
Favori
5.808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: RΣΛPΣR
    ekran kartına değme olayı biraz canımı sıktı silver arrowda

Noctua kullanıyorum kuzenimin PC'sinde ve sizin anakart var. Gayet Ekran kartına değiyor fanın bağlantı demirleri. Araya ufak kağıt koyduk yalıtım olmuş oldu :)

Sıkıntı yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: cianni

quote:

Noctua kullanıyorum kuzenimin PC'sinde ve sizin anakart var. Gayet Ekran kartına değiyor fanın bağlantı demirleri. Araya ufak kağıt koyduk yalıtım olmuş oldu :)

Sıkıntı yok

peki bu iş silver arrow'da nasıl oluyor biliyor musun?
  • quote:

quote:

quote:

Sıkıntı yok

noctua al kafan ağırmasın sa çok büyük sonra beğenmesin montajda sorun yaşarsın iade ederken sorun yaşarsın vs vs . onun için noctu yorumlarıda incele karar ver

• quote:

Orijinalden alıntı: gacvokem

quote:

quote:

quote:

Sıkıntı yok

noctua al kafan ağırmasın sa çok büyük sonra beğenmesin montajda sorun yaşarsın iade ederken sorun yaşarsın vs vs . onun için noctu yorumlarıda incele karar ver

gönlüm zaten noctuadan yana ama s.a'ya göre biraz daha sesliymiş.
    bu arada imzan süper

• Dostum öneri belli. SB-E Noctua'nın tahtını sallamıştır aşağıya almıştır. Ekstra ucuz olmadığı taktirde Noctua tek tercih yeni efsane SB-E'dir

SB-E'de de ekran kartına öyle aman aman bir sürtme olmaz olsa bile zararı olmaz. Her açıdan yeni nesil bir tasarım. En kötü araya düz A4 kağıttan koparıp kağıt koyarsın. Ki Noctua'da da aynı ihtimal var o anakart ile.
  • Adama günün birinde hız aşırtma falan dedim, demez olaydım. Piyasada dahili bileşenlere dair ne varsa haberi var mübarek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

Adama günün birinde hız aşırtma falan dedim, demez olaydım. Piyasada dahili bileşenlere dair ne varsa haberi var mübarek.

anlamadım
  • Hocam cianni'ye o mesaj.
  •  Noctua NH D-14 VS THERMALRIGHT SILVER ARROW SB-E ?

• quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

Adama günün birinde hız aşırtma falan dedim, demez olaydım. Piyasada dahili bileşenlere dair ne varsa haberi var mübarek.

Foruma bulaşmam ile ilgili bir şeyler anlatırken paso kulaklarını çınlatıyorum zaten merak etme

• REAPER
    Verdiğin tabloda yer alan test 1. nesil (4x8 mm ısı borulu) Silver Arrow ile Noctua arasında geçiyor.

Tam Linki :
    http://www.overclock3d.net/reviews/cases_cooling/thermalright_silver_arrow_vs_noctua_nh-d14/2

Tarihi : 18.11.2010
    Overclock3d sitesinin 2010 yılına ait eski ve yanlı testleri.

Burada bahsedilen Silver Arrow SB-E yani 8x6 mm ısı borulu 2. nesilden bahsediyoruz.
    2012 de piyasaya sürülen soğutucunun testi 2010 yılında mı yapıldı ?
    Kafanız karışmış...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iron Mask -- 30 Haziran 2012; 12:19:33 >
  • quote:

Noctua NH D-14 VS THERMALRIGHT SILVER ARROW SB-E ?

bence her iki cihazıda gör öyle karar ver be öyle yaptım , görme şansınız varsa o şekilde karar verin resiler yaıltıyor .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Iron Mask

REAPER
    Verdiğin tabloda yer alan test 1. nesil (4x8 mm ısı borulu) Silver Arrow ile Noctua arasında geçiyor.

Tam Linki :
    http://www.overclock3d.net/reviews/cases_cooling/thermalright_silver_arrow_vs_noctua_nh-d14/2

Tarihi : 18.11.2010
    Overclock3d sitesinin 2010 yılına ait eski ve yanlı testleri.

Burada bahsedilen Silver Arrow SB-E yani 8x6 mm ısı borulu 2. nesilden bahsediyoruz.
    2012 de piyasaya sürülen soğutucunun testi 2010 yılında mı yapıldı ?
    Kafanız karışmış...

hocam ben tarihe bakmamıştım.
    yani sonuç olarak hangisini önerirsin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Benim önerim önemli değil, bu işin uzmanları Arrow SB-E diyor.
    Aldıktan sonra pişman olacağınızı zannetmiyorum.
  • quote:

Benim önerim önemli değil, bu işin uzmanları Arrow SB-E diyor.
    Aldıktan sonra pişman olacağınızı zannetmiyorum.

benim anakart mATX o yüzden böyle bir durumla karşılaşırsam sıkıntı çıkar mı?
    http://desmond.imageshack.us/Himg100/scaled.php?server=100&filename=1000576u.jpg&res=landing
  • mATX kartların sadece boyu kısa,
    pcı express 2.0 X16 yuvasının işlemci soketine uzaklığı aynı soketteki bütün kartlarda aynıdır.
    Bu tip ikiz kule soğutucularda yaklaşık aynı manzara ile karşılaşırsınız.
    Ben anakart tipine göre soğutucu önerildiğini zaten bu güne kadar duymadım.
    En-boy-ağırlık konusunda tereddütleriniz varsa Zalman Cnps11X Ext. veya Noctua NH-U12P SE2 gibi daha compakt boyutlu olanlara yönelebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iron Mask -- 30 Haziran 2012; 19:32:50 >
  • quote:

mATX kartların sadece boyu kısa,
    pcı express 2.0 X16 yuvasının işlemci soketine uzaklığı aynı soketteki bütün kartlarda aynıdır.
    En-boy-ağırlık konusunda tereddütleriniz varsa Zalman Cnps11X Ext. veya Noctua NH-U12P SE2 gibi daha compakt boyutlu olanlara yönelebilirsiniz.

dostum sana ve diğer arkadaşlara çok çok teşekkür ederim beni kırmadınız bana yardımcı oldunuz.tekrar teşekkürler
  • quote:

quote:

mATX kartların sadece boyu kısa,

dostum sana ve diğer arkadaşlara çok çok teşekkür ederim beni kırmadınız bana yardımcı oldunuz.tekrar teşekkürler

Dostum bende Noctua Nh D-14 var.
    Asus Maximus IV Gene-Z/Gen 3 ile kullanıyorum.Aşağıdaki fotoda herhangi bir değme yok yalnız arada 2 mm mesafe yok haberin olsun

Buda önden görünüşü

Sesli diyen arkadaşlara da şunu söyleyeyim.Ben sese çok dikkat eden birisiyim.Alırken de bayağı araştırmıştım.Eğer bu yönde tercihini kullanacaksan gönül rahatlığı ile alabilirsin ben kefilim

Ses içinde aşağdaki tabloya bakman yeterli Noctua daha sessiz SB-E 'den

http://www.xbitlabs.com/picture/?src=/images/coolers/thermalright-silver-arrow-sb-e/zchart_diagr_big.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I.K. -- 1 Temmuz 2012; 1:35:40 >

• egeliilkerr
    Verdiğin tablo iyi oldu.

Noctua NH-D14
    Sesi 42.3 db (son devirde)
    Max. çekirdek sıcaklığı 77 C

Thermalright Silver Arrow SB-E
    Sesi 43.9 db (son devirde)
    Max. çekirdek sıcaklığı 71.7 C

Aradaki ses farkı 1.6 db Noctua lehine,
    Max. çekirdek sıcaklığı farkı 5.3 C Thermalright lehine

Thermalright ın tartışmasız üstünlüğü kanıtlandı.
  • quote:

egeliilkerr
    Verdiğin tablo iyi oldu.

Noctua NH-D14
    Sesi 42.3 db (son devirde)
    Max. çekirdek sıcaklığı 77 C

Thermalright Silver Arrow SB-E
    Sesi 43.9 db (son devirde)
    Max. çekirdek sıcaklığı 71.7 C

Aradaki ses farkı 1.6 db Noctua lehine,
    Max. çekirdek sıcaklığı farkı 5.3 C Thermalright lehine

Thermalright ın tartışmasız üstünlüğü kanıtlandı.

Hocam full incelemeye buradan ulaşabilirsiniz

http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/thermalright-silver-arrow-sb-e.html

İkisininde heatpipeları farklı.Biri 6 biri 8,kaldıki 8'li olanın 6'lı olanı geçmesini beklemek biraz ayıp olur.

Burada karar verecek arkadaşlar için sitelerden veya kullanıcı yorumlarından ekran kartı, ram ile ilgili fanların değip değmediğini değse bile zarar verecek nitelikte mi olup olmadığına baksınlar.

Ben aldığımda SB-E yoktu.

Noctua'nın sitesinde hangi ramlarler uygun olduğu var mesela.Yabancı forumlardada ekran kartı resimleri var.Bazılarında acayip tecavüz ediyor ekran kartına bazılarında değmiyor bile.Anakartın yapısına da bağlı.

Alacak arkadaşlar bu özelliklere dikkat edip alsınlar.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.