Bildirim
Noctua NH D-14 VS THERMALRIGHT SILVER ARROW SB-E ? (5. sayfa)
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
3 Misafir - 3 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
Anakartın marka modeli nedir?
Kasanın önden yani kasa içinin fotosunu koyabilirmisin?
Bende herhangi bi problem çıkmadı aksine tam ortalıyor 4 köşeli ayak boşluğa tam geliyor. -
http://forum.coolermaster.com/viewtopic.php?f=9&t=27&start=1155
Gölge Haramisi
Yaşadığınız sorunun benzerini linkteki footman nickli kullanıcı da yaşamış
Ve egeliilkerr arkadaşın dediği gibi montaj boşluğunu büyütmüş.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Iron Mask
http://forum.coolermaster.com/viewtopic.php?f=9&t=27&start=1155
Gölge Haramisi
Yaşadığınız sorunun benzerini linkteki footman nickli kullanıcı da yaşamış
Ve egeliilkerr arkadaşın dediği gibi montaj boşluğunu büyütmüş.
napalım mecburen kesicez.
quote:
Orijinalden alıntı: egeliilkerr
Anakartın marka modeli nedir?
Kasanın önden yani kasa içinin fotosunu koyabilirmisin?
Bende herhangi bi problem çıkmadı aksine tam ortalıyor 4 köşeli ayak boşluğa tam geliyor.
maximus ıv gene-z
-
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Gölge Haramisi
quote:
Çok enteresan aynı anakartı ve kasayı kullanıyoruz seninle bende herhangi bir problem yaratmadı sende dışına taşması ayrılan bölgeye sığmaması çok enteresan
Kasanın kablolarını gruplandırıken bir foto çekmiştim çok net olmamakla birlikte ayrılan bölgeye tam sığıyor
o soğutucunun tabanı kasanın içine mi giriyor?
Bak kabloları toplamadan önceki halinide çekmişim arşivi karıştırınca buldum burada daha net
Üşenmedim açtım baktım şimdi orada içeri giriyormuş gibi gözüküyor fakat tam sınırda ve serçe parmağım çok rahat girip çıkıyor arada mesafe var
Ben tam ortalıyor diye biliyordum çünkü takarken böyle bir sorunla hiç karşılaşmadım basit bir şekilde kurulumu yaptım sen söyleyince açıp bakma gereği hissettim
İstersen kurulumu tekrardan yap ve anakartın altına o sarı vidaları çaktın mı peki ?
-
quote:
quote:
quote:
Çok enteresan aynı anakartı ve kasayı kullanıyoruz seninle bende herhangi bir problem yaratmadı sende dışına taşması ayrılan bölgeye sığmaması çok enteresan
Kasanın kablolarını gruplandırıken bir foto çekmiştim çok net olmamakla birlikte ayrılan bölgeye tam sığıyor
o soğutucunun tabanı kasanın içine mi giriyor?
Bak kabloları toplamadan önceki halinide çekmişim arşivi karıştırınca buldum burada daha net
Üşenmedim açtım baktım şimdi orada içeri giriyormuş gibi gözüküyor fakat tam sınırda ve serçe parmağım çok rahat girip çıkıyor arada mesafe var
Ben tam ortalıyor diye biliyordum çünkü takarken böyle bir sorunla hiç karşılaşmadım basit bir şekilde kurulumu yaptım sen söyleyince açıp bakma gereği hissettim
İstersen kurulumu tekrardan yap ve anakartın altına o sarı vidaları çaktın mı peki ?
sarı vida derken?
kurulumu ben yapmadım eniştem yaptı.elim biraz sertte kırılır mırılır diye dokunmadım pek
-
-
-
quote:
quote:
Bahsettiğim olay bu
Anakartı yükseltki rahat bir şekilde soğutucu ayağını işlemci arkasına takabilesin
Söküp takmayada korkma o kadar da narin değiller
anakartı nasıl yükseltebilirim?
ayrıca sarı vidalar takılı
kasanın içinde birden çok monte yeri olmalı uygun ve sorunsuz olan bir yere montele
-
quote:
Orijinalden alıntı: gacvokem
quote:
quote:
Bahsettiğim olay bu
Anakartı yükseltki rahat bir şekilde soğutucu ayağını işlemci arkasına takabilesin
Söküp takmayada korkma o kadar da narin değiller
anakartı nasıl yükseltebilirim?
ayrıca sarı vidalar takılı
kasanın içinde birden çok monte yeri olmalı uygun ve sorunsuz olan bir yere montele
1. Kasa içindeki birden çok montaj deliği farklı boyuttaki anakartlar içindir ATX. mATX vs vs. Mevcut anakart hangi formda ise o deliklere montajlanmalı başka türlü olmaz.
2. ise anakart yüksekliğini kendiniz belirleyemezsiniz o zaman da arka kısım oturmayacaktır kasa ile gelen orijinal vidaları kullanın en uygun yüksekliği onlar sağlayacaktır.;
-
Anakartı sarı vida ve kırmızı somon ile yükseltebilirsiniz başka türlü zaten olmaz
İsteyen sarı vidayı kullanır sadece isteyen somon ile birlikte kullanır.
M-atx, atx te olsa arka panel çıkışlarının yuvaya oturması tek türlü olur ondan delik için birden fazla alternatifiniz de yok.Hizaladığınız vakit üstü üste çakışacaktır
Bendeki durumda hem somon hem sarı vida var dediğim gibi bende herhangi bir sorun yaratmadı gene-z/gen 3 + HAf-x kasa ve Noctua Nh d-14 Fotoğraflarda yukarıda paylaştım.
Aynı ürünün sende olmaması garip
-
yukseltsek bile montajda sorun cikacagini tahmin ediyorum.en iyisi kasayi az birsey kesmek sanirim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
yukseltsek bile montajda sorun cikacagini tahmin ediyorum.en iyisi kasayi az birsey kesmek sanirim.
İnce testere ile düzgün kesebilirsin.Kolay gelsin -
quote:
quote:
İnce testere ile düzgün kesebilirsin.Kolay gelsin
bunla kesmeyi planlıyorum
-
arkadaşlar konu eski ancak soğutucular bayağı tartışılmı ondan yazıyorum bende buldozer işlemci var 8150 ve stok fan deli gibi ses yapıp dönüyor hem daha sessiz olması hemde daha iyi soğutma amaçlı bu konuda tartışılan 2 soğutucunun yanında birde arctic freezer 13 pro modeli var 104 tl sanal markette ben bunu düşünüyorum ancak diğer ikisi dahamı iyi yoksa dahamı kötü bilemedim ufak bir yardım iyi olurdu bu arada element v mi haf 922 mi sorunumada değinirseniz sevinirim hangi kasa soğutmada daha etkildir -
quote:
Orijinalden alıntı: collector2
arkadaşlar konu eski ancak soğutucular bayağı tartışılmı ondan yazıyorum bende buldozer işlemci var 8150 ve stok fan deli gibi ses yapıp dönüyor hem daha sessiz olması hemde daha iyi soğutma amaçlı bu konuda tartışılan 2 soğutucunun yanında birde arctic freezer 13 pro modeli var 104 tl sanal markette ben bunu düşünüyorum ancak diğer ikisi dahamı iyi yoksa dahamı kötü bilemedim ufak bir yardım iyi olurdu bu arada element v mi haf 922 mi sorunumada değinirseniz sevinirim hangi kasa soğutmada daha etkildir
SOĞUTUCU OLARAK Noctua NH D-14 derim başkada bir şeye bakma , noctua bundan iyisini yapana kadar en iyisi bu , görünüm estetik malzeme kalitesi, vede sınırsız üretici firma desdeğiyle bundan iyisi yok. bir defa al tam al
-
evet noctua inceledim gerçekten güzel ürün sanırım bütcem yeterse ondan alıcam -
quote:
Orijinalden alıntı: Iron Mask
quote:
Orijinalden alıntı : gacvokem
noctuaya 1 fan daha ekle sb 4-5 derece fark at
http://resim.donanimhaber.com/m_59435188/mpage_1/f_/key_//tm.htm#59435188
http://resim.donanimhaber.com/m_59768177/mpage_1/f_/key_//tm.htm#59768177
Daha 3 ay önce öneri isteyenler soğutma eksperi kesildi başımıza
kötümü yapıyoruz işte sende nasiplen tavsiyelerimizden deneyerek konuşuyoruz ,kuru sıkı salamıyoruz, 3 ay değil 3 gün önce olsun seni sıkıntıya sokan nedir bu durumda, memnun kaldığım bir ürünü sonuna kadar tavsiye ederim testler ortada sen niye rahatsız oldun baya gerilmişsin? mesajınıda yeni gördüm bir sorayım dedim:)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gacvokem -- 26 Eylül 2012; 20:16:40 >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X