Şimdi Ara

Noctua NH D-14 VS THERMALRIGHT SILVER ARROW SB-E ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
0
Favori
5.808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

quote:

noctua bundan iyisini yapana kadar en iyisi bu

kuru sıkı salamıyoruz

Zaten sallamıyorsun, bilmeden konuşuyorsun.
    O bahsettiğin yükte 4 - 5 C farkı Noctua çoktan yedi.
    Üstelik rakibi 1 fan daha eklemeden.
    Umarım NH-D14 ün yeni revizyonlarını çıkarırlar ki senin gibi fan boy lar biraz sevinir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Iron Mask

Orijinalden alıntı : gacvokem

quote:

noctua bundan iyisini yapana kadar en iyisi bu

kuru sıkı salamıyoruz

Zaten sallamıyorsun, bilmeden konuşuyorsun.
    O bahsettiğin yükte 4 - 5 C farkı Noctua çoktan yedi.
    Üstelik rakibi 1 fan daha eklemeden.
    Umarım NH-D14 ün yeni revizyonlarını çıkarırlar ki senin gibi fan boy lar biraz sevinir.

ben fan boy değilim arkadaşım, senin gibi web sayfalarından değil ürünü bire bir görür incelerim , alır kulanırım benim içini, malzeme kalitesi, servis desteği, birde markanın ürününün arkasında durması gerekli aparat , ve parçaları bana 1 haftada göndermesi benim için senin bahsetiğin ürünün 4-5 derece farkından dahada önemlidir, öyle bir farkta varsa eklerim bir fanda başa baş gideriz:), anlatabildimi, senin övüpte ismini vermediğin soğutucuyuda biliyorum bire birde inceledim türkiyeye gelmeden o ürünü, noctua her yönden +1 önde

• Beyler fanatizim yapmaya gerek yok,phanteks,thermalright,noctua nın amiral gemilerinin hepsi birbirine yakın sonuçlar alıyor fark sadece 2 3 derece.Ama hem testlerde hemde yabancı forumlarda kabul gören kanı en iyi sink Phanteks PH-TC14PE ,fan ise ses performans bakımından Thermalright TY-140-150 serisi.
  • quote:

ben fan boy değilim arkadaşım, senin gibi web sayfalarından değil ürünü bire bir görür incelerim , alır kulanırım

Senin gibi forumun çoğu daha Noctua nın ne olduğunu bilmiyorken 2007 yılında Almanyadan NH-U12 getirtip kullandım.
    Sonra onu bu işlere meraklı, yeni sistem toplamış bir dostuma satıp, Ultra 120 ye geçtim.
    (Sizin bildiğiniz Ultra 120 Extreme değil, 4 ısı borulu olan türünün atası olana)
    Çevremde pek çok kişinin D14, U12P, U9B montajına katıldım.
    Yani senden fazla Noctua gördüğüm kesin.

Madem 5 yıllık üye ve soğutma işinde tecrübelisin buradan doğru tavsiyeler verirsin.
    Kim ne kadar bilgili, kim bu bölüme ne kadar mesaj yazmış herkes görür.
    100 TL bütçem var diyen adama kasasını sormadan senin gibi NH-D14 önermiyorum.
    Forumla ne kadar ilgili olduğun 80 gün sonra mesajıma cevap yazmandan da anlaşılıyor.

Şimdi umarım biraz susar da profilinde yazan yaşının gerektirdiği gibi olgun davranırsın.

• quote:

Orijinalden alıntı : £mre

En iyi sink Phanteks PH-TC14PE

Böyle bir tanımlamaya katılmam mümkün değil.
    Yanında gelen kendi fanlarıyla soğutucuyu bir bütün düşünmemiz daha doğru olacaktır.
    %100 yük altında " kendi orjinal fanlarıyla " verdiği performans önemli.
    Zaten bu tip high-end ürünlere para yatıranlar aynı zamanda benchmark kasmayı da amaçlıyorlar.
    Sonradan ek masraf yapıp alınan 30-40 $ lık Delta fanlarla yapılan testleri düşünürsek,
    Silver Arrow SB-E Extreme onları bu masraftan da kurtarmış oluyor.

Bunun tartışması şu linkte de yapılmış :
    http://www.overclock.net/t/1285040/best-air-cooler-2012-silver-arrow-or-phanteks-ph-tc14pe

http://www.thermalright.de/CPU+Kuehler/Intel+LGA1155%252F1156/Thermalright/artikel/Thermalright+Silver+Arrow+SB-E+Extreme.html
    Buradaki incelemede 3:40 dk. dan sonra indiği inanılmaz değer görülebiliyor.

14 cm olup min - max değerler arası bu kadar fark sunan esnek fan üretmesi bile bu firmanın tecrübesini gösteriyor.
    Yani istendğinde sessizlik, istendiğinde ezici güç.
    PH-TC14PE nin ve hatta uzun süre piyasadaki diğer soğutucuların " orjinal fanlarının " 2500 rpm Thermalright TY-143 lerle baş edebileceğini düşünmüyorum.
    Tabii yeni revizyonlar çıkarmayı düşünürseler o ayrı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iron Mask -- 27 Eylül 2012; 7:00:51 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı : £mre

En iyi sink Phanteks PH-TC14PE

Böyle bir tanımlamaya katılmam mümkün değil.
    Yanında gelen kendi fanlarıyla soğutucuyu bir bütün düşünmemiz daha doğru olacaktır.
    %100 yük altında " kendi orjinal fanlarıyla " verdiği performans önemli.
    Zaten bu tip high-end ürünlere para yatıranlar aynı zamanda benchmark kasmayı da amaçlıyorlar.
    Sonradan ek masraf yapıp alınan 30-40 $ lık Delta fanlarla yapılan testleri düşünürsek,
    Silver Arrow SB-E Extreme onları bu masraftan da kurtarmış oluyor.

Bunun tartışması şu linkte de yapılmış :
    http://www.overclock.net/t/1285040/best-air-cooler-2012-silver-arrow-or-phanteks-ph-tc14pe

http://www.thermalright.de/CPU+Kuehler/Intel+LGA1155%252F1156/Thermalright/artikel/Thermalright+Silver+Arrow+SB-E+Extreme.html
    Buradaki incelemede 3:40 dk. dan sonra indiği inanılmaz değer görülebiliyor.

14 cm olup min - max değerler arası bu kadar fark sunan esnek fan üretmesi bile bu firmanın tecrübesini gösteriyor.
    Yani istendğinde sessizlik, istendiğinde ezici güç.
    PH-TC14PE nin ve hatta uzun süre piyasadaki diğer soğutucuların " orjinal fanlarının " 2500 rpm Thermalright TY-143 lerle baş edebileceğini düşünmüyorum.
    Tabii yeni revizyonlar çıkarmayı düşünürseler o ayrı.

En iyi sink tanımını yaparken zaten cümlede anlaşıldıgı gibi fiyatını hesaba katmadan sadece salt sink performansını kastetmiştim.Zaten verdiginiz overclock.net linkide tanımımı destekler nitelikte.UK-3000 le biraz önde fakat haklısınız 100$ sink alıp gibip 50$ iki tane delta fan almakta absürd olur.O paraya gidip xspc rasa su sogutma kiti alınır onlada 5 6 derece kafadan fark atılır.
    Ama SB-E Extreme uç bir örnek ,günlük kullanımda yeri fazla yok çünkü tam yükte çalışırken alet ev uçak pisti gibi olacaktır illa tıpaç lazım kulaklara.
    Ama cümlemi yine yineliyorum,bundle set olmayarak. hesaba katmadan TC14PE biraz daha iyi bir sink.Diger yandan TY140 ve TY150 serisi fanlar gördügüm en iyi ses perf oranına sahip fanlar.TY140 dan iki tane var elimde kendi fanlarını çıkartıp TY140 takacagım sonuç ne olacak bakalım.

• quote:

quote:

ben fan boy değilim arkadaşım, senin gibi web sayfalarından değil ürünü bire bir görür incelerim , alır kulanırım

Senin gibi forumun çoğu daha Noctua nın ne olduğunu bilmiyorken 2007 yılında Almanyadan NH-U12 getirtip kullandım.
    Sonra onu bu işlere meraklı, yeni sistem toplamış bir dostuma satıp, Ultra 120 ye geçtim.
    (Sizin bildiğiniz Ultra 120 Extreme değil, 4 ısı borulu olan türünün atası olana)

Madem 5 yıllık üye ve soğutma işinde tecrübelisin buradan doğru tavsiyeler verirsin.
    Forumla ne kadar ilgili olduğun 80 gün sonra mesajıma cevap yazmandan da anlaşılıyor.

Şimdi umarım biraz susar da profilinde yazan yaşının gerektirdiği gibi olgun davranırsın.

Arkadaş sen özentimisin , gayet uzunca yazdım ama sonra senin analayacan dilede yazdıklarımı sadeleştirdim 3 kelimeyle bağladım, kafanı elinin arasına al uzun uzun düşün sonra bana cevap yaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gacvokem -- 27 Eylül 2012; 12:39:46 >

• quote:

quote:

forumun konu başlığından haberdarmısın - bihaberdarmısın Noctua NH D-14 VS THERMALRIGHT SILVER ARROW SB-E ?

• gençlik bi sakin olun. şimdi size iyi bir sorum var, bu iki hava soğutucu karşısında benim cooler master v10 ne kadar iyi soğutur kapıştırma linki felan var mı?
    bir de bu ikisi yada benimki ile beraber corsair hydro ne kadar iyi performans verir. şu iki soruyu tam anlamıyla cevaplayacak adamın elini öpecem.
    zire ne konu açsam milletin ağzını bıçak açmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rindaman

gençlik bi sakin olun. şimdi size iyi bir sorum var, bu iki hava soğutucu karşısında benim cooler master v10 ne kadar iyi soğutur kapıştırma linki felan var mı?
    bir de bu ikisi yada benimki ile beraber corsair hydro ne kadar iyi performans verir. şu iki soruyu tam anlamıyla cevaplayacak adamın elini öpecem.
    zire ne konu açsam milletin ağzını bıçak açmıyor.

Bu başlıkta adı geçen sogutuculardan veya corsair hydro serisinden birisine geçmeniz ekstra masraf olur sadece.

Noctua NH D-14 VS THERMALRIGHT SILVER ARROW SB-E ?

DH-14,SilverArrow,Hydro serisi ve sizin sogutucunuz 2-3 derece aşşagı yukarı aynı sonuçları alır.

• V10 çıktığı zamanın en pahalı ve iddialı soğutucusuydu.
    Yalnız Cooler Master mühendisleri bana göre şöyle bir hata yaptı.
    İkiz kule tasarımına sahip ilk soğutucu olan Thermalright IFX-14 ün (bence bugüne kadar yapılmış en güzel tasarımdır)
    başarısını ve gelişmeye açık potansiyelini göremediler.
    V10 da kullandıkları peltiere güvendiler, kullanılan 2 fandan birini de dikey blokların arasına yerleştirdiler.
    (Tecrübeler gösterdi ki ortadan fanlı soğutucularda verim kaybı yaşanmıştır.)
    Sonuç karmaşık peltier sistemi ile yükselen fiyat,
    O güne kadar yapılmış en ağır soğutucu,
    Tek başına montajı neredeyse yapılamayan ve acemi kullanıcıyı ilk görüşte korkutan bir dev.
    (Zaten 2009 dan beri yeni revizyonunun çıkmaması, firmasını satış adedi olarak tatmin etmemesi,)
    s2011 montaj aparatının TR de temininde zorluk vs.

Noctua Amerikayı yeniden keşfetmek yerine önünde duran IFX-14 ü örnek aldı,
    4x8 mm ısı borularını 6x6 mm ile değiştirip soğutucu kanatlarını genişletti, yüzeyi arttırdı.
    V10 daki gibi ramleri soğutan lüzumsuz yatay blok kullanmadı.
    Mühendislerinin tasarımı iki güzel fanı da ekleyerek,
    Kolayca monte edilebilen efsane NH-D14 ü yarattılar.

Kısaca
    NH-D14, Silver Arrow SB-E ve Corsair H 100, CM V10 dan çok sonra satışa çıktılar ve
    Sonradan çıkan tüm donanımlar gibi onu geride bıraktılar.
    £mre arkadaşın dediği gibi günlük kullanımda fark bile edilmeyecek birkaç derece için değişim yapmanız gereksiz.

• quote:

V10 çıktığı zamanın en pahalı ve iddialı soğutucusuydu.
    Yalnız Cooler Master mühendisleri bana göre şöyle bir hata yaptı.
    İkiz kule tasarımına sahip ilk soğutucu olan Thermalright IFX-14 ün (bence bugüne kadar yapılmış en güzel tasarımdır)
    başarısını ve gelişmeye açık potansiyelini göremediler.
    V10 da kullandıkları peltiere güvendiler, kullanılan 2 fandan birini de dikey blokların arasına yerleştirdiler.
    (Tecrübeler gösterdi ki ortadan fanlı soğutucularda verim kaybı yaşanmıştır.)
    Sonuç karmaşık peltier sistemi ile yükselen fiyat,
    O güne kadar yapılmış en ağır soğutucu,
    Tek başına montajı neredeyse yapılamayan ve acemi kullanıcıyı ilk görüşte korkutan bir dev.
    (Zaten 2009 dan beri yeni revizyonunun çıkmaması, firmasını satış adedi olarak tatmin etmemesi,)
    s2011 montaj aparatının TR de temininde zorluk vs.

Noctua Amerikayı yeniden keşfetmek yerine önünde duran IFX-14 ü örnek aldı,
    4x8 mm ısı borularını 6x6 mm ile değiştirip soğutucu kanatlarını genişletti, yüzeyi arttırdı.
    V10 daki gibi ramleri soğutan lüzumsuz yatay blok kullanmadı.
    Mühendislerinin tasarımı iki güzel fanı da ekleyerek,
    Kolayca monte edilebilen efsane NH-D14 ü yarattılar.

Kısaca
    NH-D14, Silver Arrow SB-E ve Corsair H 100, CM V10 dan çok sonra satışa çıktılar ve
    Sonradan çıkan tüm donanımlar gibi onu geride bıraktılar.
    £mre arkadaşın dediği gibi günlük kullanımda fark bile edilmeyecek birkaç derece için değişim yapmanız gereksiz.

arkadaş gayet güzel açıklamış , teknik olarak başka söze gerek yok kendisine teşekkür ederiz, bende birkaç şey söylemek istiyorum sonuçta ileriye dönük vede extreme bir sistem kuracaksan piyasadaki , söz sahibi markaların uç ürünlerini tercih etmelisin , fakt hemen hemen hepsi biribirine yakın değerler vermekte arada 4-6 derece oynamakta onuda kasadaki bir kaç değişiklikler , fan yerlerini veya ekstra fan eklemekle o farkı halledebilirsin, benim noctu önermem tamamen garanti vede markanın ürününün arkasında durmasıdır. öyleki en ufak bir sorunda yada gerekli birşeyde atığınız bir maille anında size ulaşmaktadırlar bunu kendi tecrübelerimde yaşadım , fakat diğer markaların desteği ne kadardır bilemiyorum bundan dolayı bence noctua

• Arkadaşlar bende 912 plus var silver arrow siparişini vermeyi düşünüyorum sığar mı kullanan veya bilen var mı ?

http://www.pclabs.com.tr/2011/04/11/cooler-master-haf-rc-912-plus-kasa-incelemesi/

Şurda kasamla ilgili detaylar var.
  • http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6674

" Maximum Compatibility CPU cooler height : 175.0mm "

http://www.thermalright.com/html/products/cpu_cooler/silverArrow_sb-e.html

" Length 170mm x Width 130mm x Height 170mm (with both TY-141 and TY-150 fan installed) "

Kasanız maks. 175 mm yükseklikte soğutucu kullanmaya izin veriyor.
    Silver Arrow SB-E fanları takılı iken 170 mm yükseklikte.
    Yani sığar.

• quote:

http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6674

" Maximum Compatibility CPU cooler height : 175.0mm "

http://www.thermalright.com/html/products/cpu_cooler/silverArrow_sb-e.html

" Length 170mm x Width 130mm x Height 170mm (with both TY-141 and TY-150 fan installed) "

Kasanız maks. 175 mm yükseklikte soğutucu kullanmaya izin veriyor.
    Silver Arrow SB-E fanları takılı iken 170 mm yükseklikte.
    Yani sığar.

Tamam teşekkürler.

• Peki Iron Mask ,

Karsilastirmalardan gidiyorken, Thermalright True Spirit ve Silver Arrow SB-E 'den hangisini onerirsiniz? F/P, hacim, dBm, uzun omurlulugu, rpm degerleri vb. ozellikler bakimindan..

F/P, dBm, ve hacim benim ilk 3 aradigim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turko_theHero -- 28 Ocak 2013; 17:40:21 >
  • Kasanız yeterince büyükse ve bütçe limiti yoksa tabii ki Silver Arrow SB-E tercih edin.
    Ama gidipte intel i3 veya amd athlon gibi giriş-orta seviye işlemci için almaya gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iron Mask -- 28 Ocak 2013; 18:05:59 >
  • Kasa Corsair 500r, islemci i5 3570k

Ayrica, islemci sogutucusu icin 190tl cok pahali. 2-3 derece farki onemsemiyorum. Maksimum 100tl civarlarinda limit koyuyorum kendime.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turko_theHero -- 28 Ocak 2013; 18:28:14 >
  • Siz mesajı değiştirince ben de önerimi değiştiriyorum.
    İşe limit girince diğer Thermalright Macho HR02 'yi öneririm.
    Bugün bu fiyata, daha iyi bir soğutucu bulamazsınız.

http://www.teknobiyotik.com/thermalright-macho-hr02-intel-lga1155-ve-amd-uyumlu-islemci-sogutucusu.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iron Mask -- 28 Ocak 2013; 19:08:38 >
  • Benden hizlisiniz masallah. Secimlerimi yogun arastirmalar sonucu yaptim. Tesekkur ederim oneriniz icin. Macho HR-02 bir sure once incelemistim ama gorunusune aldandim, gozume sisman geldi. Ramlerde ve ekran kartinda yer sikintisi yaratabileceginden eledim. Ama tekrar bakmakta fayda var tabi ki.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.